Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κασκόλ ομάδων από τη Φλώρινα μέχρι το … Θιβέτ στη συλλογή δυο φίλων από τη Θεσσαλονίκη

Published

on

Περισσότερα από 450 κασκόλ ποδοσφαιρικών ομάδων που συμμετείχαν σε μικρές ή μεγαλύτερες διοργανώσεις έχουν στην κατοχή τους δυο φίλοι από τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, την περίοδο αυτή, που είναι σε εξέλιξη το EURO, δίνουν τον δικό τους αγώνα ώστε να αυξήσουν το σκορ τους σε … κασκόλ!

Το πάθος των δύο φίλων, του Χάρη και του Γιώργου, για τη «στρογγυλή θεά» ήταν αυτό που τους οδήγησε σ’ αυτή την ιδιαίτερη συλλογή που «γέμισε» χρώμα κι ατμόσφαιρα … γηπέδου ένα ολόκληρο δωμάτιο!

Ήταν το 2006 όταν ο Χάρης βρέθηκε στις κερκίδες να παρακολουθεί στα προκριματικά του EURO του 2008 το παιχνίδι Γερμανία – Ιρλανδία. Φεύγοντας, αγόρασε κασκόλ και των δύο εθνικών ομάδων, καθώς επίσης και της ομάδας της Στουτγκάρδης, όπου πραγματοποιήθηκε το ματς.

Έτσι αποκτήθηκαν τα πρώτα κομμάτια αυτής της ιδιαίτερης συλλογής.

Το παράδειγμά του ακολούθησε και ο φίλος του, Γιώργος, και σύντομα είχε κι αυτός συμβάλει σημαντικά στην απόκτηση υλικών που πλούτισαν τη συλλογή.

Έκτοτε δεν πέρασε αγώνας που οι δυο συλλέκτες να μην επιδιώξουν να αποκτήσουν ένα τουλάχιστον κασκόλ.

Κινητοποίησαν φίλους, παρακολουθούσαν ποιοι θα βρεθούν στα ματς που δεν θα μπορούσαν να δώσουν οι ίδιοι το «παρών», για να παραγγείλουν το αντίστοιχο κασκόλ, επιστράτευσαν αθλητικούς συντάκτες, μέλη συνδέσμων αλλά και απλούς γνωστούς, με αποτέλεσμα σιγά σιγά η συλλογή τους να μεγαλώνει και μαζί μ’ αυτήν και η συναισθηματική της αξία.

«Έχουμε αναμνηστικά από όλους τους αγώνες Champions League και Europa League, καθώς και από τις ομάδες, στα γήπεδα των οποίων γίνονται τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Γι’ αυτό, ανάμεσα στα κασκόλ μας έχουμε κάποια ομάδων άγνωστων στο ευρύ κοινό», αναφέρει ο Χάρης.

Μάλιστα, όπως λέει, για να ξέρουν τι ακριβώς έχουν, έχουν φτιάξει κι ένα αρχείο στο excel!

«Εκεί έχουμε όλη τη συλλογή μας σε αλφαβητική σειρά. Περνάμε πληροφορίες όπως πότε αποκτήθηκε το καθένα και από πού. Έτσι είναι εύκολη η αναζήτηση στην περίπτωση που χρειάζεται – για παράδειγμα- να δούμε αν έχουμε κάποιο διπλό για να κάνουμε ανταλλαγή με άλλον συλλέκτη», συμπληρώνει.

«Αν έκανα τηλεοπτική εκπομπή αυτήν την περίοδο θα μπορούσα να είχα κασκόλ στο στούντιο από κάθε χώρα. Δεν μας λείπει καμία από αυτές που παίζουν στο EURO», λέει ο Γιώργος, αθλητικός συντάκτης, ο οποίος δεν βλέπει την ώρα, όπως λέει, να φτάσουν τα 1000 τα κασκόλ της συλλογής, και να το γιορτάσουν με φίλους.

«Η συλλογή μας έχει πολύ προσωπικό κόπο αλλά χρωστάμε πολλά ευχαριστώ και σε όλους τους φίλους, γνωστούς που μας σκέφτονται, όταν βρίσκονται στα γήπεδα. Πλέον έχουμε δημιουργήσει ένα δίκτυο και χωρίς να τους πούμε το παραμικρό, ξέρουν το … μεράκι μας και μας φέρνουν κασκόλ.

Αυτό είναι κάτι που χτίστηκε με τα χρόνια και νομίζω πως τους μεταφέραμε την αγάπη και την όρεξή μας», σημειώνει εξηγώντας ωστόσο πως τα περισσότερα από τα κασκόλ είναι από δικά τους ταξίδια.

Ο Γιώργος θυμάται σαν χθες ένα ταξίδι στην Ιρλανδία το 2010. Τη χρονική εκείνη περίοδο δεν υπήρχε αθλητική δραστηριότητα στο Κορκ και ήταν κλειστά τα καταστήματα με τα σουβενίρ, οπότε ήταν αδύνατον να βρεθεί κασκόλ οποιασδήποτε ιρλανδικής ομάδας. Είπε στον υπεύθυνο του ξενοδοχείου όπου διέμενε πως κάνει συλλογή με έναν φίλο του και ο «τρελός Ιρλανδός», όπως χαρακτηριστικά λέει, χωρίς δεύτερη κουβέντα τηλεφώνησε σε αθλητική ραδιοφωνική εκπομπή που ήταν στον αέρα, βγήκε σε ζωντανή σύνδεση και μίλησε για τους Έλληνες που αναζητούν κασκόλ.

«Έφυγα την επόμενη μέρα απογοητευμένος και τελικά ήρθε το κασκόλ ταχυδρομικώς στη Θεσσαλονίκη λίγες ημέρες μετά!», θυμάται.

Κασκόλ από Αυστραλία, Αργεντινή, Τυνησία μέχρι και από ένα μικρό χωριό της Φλώρινας, όπου ένας ιδιοκτήτης ταβέρνας το είχε κρεμασμένο στον τοίχο και όταν του είπαν πως κάνουν συλλογή το κατέβασε και τους το χάρισε, πλαισιώνουν τη συλλογή.

Το κασκόλ του Μακεδονικού Παντελεήμονα Φλώρινας είναι σήμερα εξαιρετικά σπάνιο, όπως κι αυτό της εθνικής του Θιβέτ αλλά και των νησιών Φερόε.

Οι δυο φίλοι έχουν στη συλλογή τους και καπέλα, πολύ λιγότερα σε αριθμό, αλλά και λάβαρα που οι φίλαθλοι κρατούσαν στις κερκίδες. Όνειρό τους είναι ν’ ανοίξουν στο μέλλον μια sport pub, αντίστοιχη μ’ αυτή που υπάρχει έξω από το Λίβερπουλ και τα κασκόλ της συλλογής τους να διακοσμούν ως ψηφιδωτό τους τοίχους, που θα είναι γεμάτοι με αθλητικές αναμνήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανώτατο Δικαστήριο διατάσσει τη μείωση αδειών για ανάβαση στο Έβερεστ

Published

on

Από

Photo credits: danieltitovan / pixabay

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Νεπάλ έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να μειώσει τον αριθμό των αδειών που χορηγούνται για την ανάβαση στο Έβερεστ και σε άλλες κορυφές των Ιμαλαΐων, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας δικηγόρος που είχε καταθέσει σχετικό αίτημα.

“Το δικαστήριο διέταξε να περιοριστεί ο αριθμός των ορειβατών” στο πιο ψηλό βουνό του κόσμου που έχει υψόμετρο 8.850 μέτρων, είπε ο Ντεεπάκ Μπικράμ Μίσρα, τη στιγμή που αρχίζει στο Νεπάλ η περίοδος των εαρινών αναβάσεων.

Το Νεπάλ χορηγεί επί του παρόντος άδειες σε όσους θέλουν να ανεβούν στο Έβερεστ και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν 11.000 δολάρια.

Πέρυσι χορηγήθηκαν 478 άδειες – ένας αριθμός ρεκόρ.

Η δυνατότητα υποδοχής στις ορεινές αυτές περιοχές “πρέπει να τηρείται” και πρέπει να καθοριστεί ένας μέγιστος κατάλληλος αριθμός αδειών για αναρρίχηση, τονίζεται σύμφωνα με την περίληψη της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία δεν παρέχει αριθμητικά στοιχεία για το θέμα αυτό.



Ο δικηγόρος Μίσρα εξήγησε ότι με την απόφαση αυτή το Δικαστήριο ανταποκρίθηκε στις ανησυχίες του πληθυσμού σε σχέση με την προστασία της φύσης στο Νεπάλ, στο οποίο υπάρχουν οκτώ από τις δέκα υψηλότερες κορυφές του πλανήτη.

Ένα πολύ μεγάλο ανθρώπινο “μποτιλιάρισμα” στο Έβερεστ το 2019 ανάγκασε τα μέλη των αποστολών να περιμένουν επί ώρες πάνω στο Έβερεστ σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αύξηση στις τιμές των τροφίμων παγκοσμίως κατά 0,3% τον Απρίλιο

Published

on

Από

Photo credits: sese2018 / pixabay

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν σε όλον τον κόσμο τον Απρίλιο, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, λόγω της ανόδου της τιμής του κρέατος, των γαλακτοκομικών προϊόντων και των σιτηρών, σύμφωνα με την έκθεση του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για τα τρόφιμα και τη γεωργία (FAO).

Ο δείκτης της τιμής των τροφίμων που υπολογίζεται από τον FAO, παρακολουθώντας την εξέλιξη των τιμών ενός «καλαθιού» βασικών προϊόντων, αυξήθηκε κατά 0,3% σε σύγκριση με τον Μάρτιο, φτάνοντας τις 119,1 μονάδες.

Σε ετήσια βάση καταγράφεται υποχώρηση των τιμών κατά 9,6% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023.

Τον Απρίλιο, η τιμή του κρέατος ήταν αυτή που κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση (+1,6%) παγκοσμίως. Η τιμή των πουλερικών αυξήθηκε αφενός λόγω των σημαντικών εισαγωγών από χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και λόγω της μείωσης της παραγωγής που συνδέεται με τη γρίπη των πτηνών.

Αντιθέτως, υποχώρησε η τιμή του χοιρινού, λόγω της μειωμένης ζήτησης στη Δυτική Ευρώπη και την Κίνα.



Η τιμή των σιτηρών αυξήθηκε κατά 0,3%, κάτι που αποδίδεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες για την επόμενη σοδειά σε ορισμένες χώρες της ΕΕ, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ.

Η τιμή των γαλακτοκομικών υποχώρησε κατά 0,3% συνολικά, παρόλο που η τιμή του βουτύρου αυξάνεται σταθερά, επειδή μειώθηκαν τα αποθέματα στη Δυτική Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP – Reuters


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ευρώπη στρέφεται στα υβριδικά οχήματα, μείωση στις πωλήσεις των ηλεκτρικών

Published

on

Από

Photo credits: lilo401 / pixabay

Τα υψηλά επιτόκια και ο πληθωρισμός έχουν στρέψει την προσοχή των Ευρωπαίων καταναλωτών στα υβριδικά αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους.

Καθώς οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν ελαφρά, οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων (EV), συμπεριλαμβανομένων και των ηλεκτρικών κινέζικων αυτοκινήτων μειώθηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την JATO Dynamics.

Έτσι ενώ τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου για το σύνολο των πωλήσεων ήταν θετικά, τα στοιχεία του Μαρτίου μπορούν να θεωρηθούν ανησυχητικά ως προς τις μελλοντικές πωλήσεις, αφού δείχνουν σε ένα μεγάλο βαθμό τον προβληματισμό των καταναλωτών να μεταβούν από τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE) στα EV λόγω των υψηλών τιμών που έχουν τα τελευταία.



Η έλλειψη ισχυρών κινήτρων από πολλές κυβερνήσεις απομακρύνουν τους πιθανούς αγοραστές, ενώ οι ανησυχίες σχετικά με τον κύκλο ζωής των μπαταριών στέκεται ένας ανασταλτικός παράγοντας.

Φυσικά ένα επιπλέον στοιχείο είναι ότι δεν υπάρχουν υποδομές φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ οι μπαταρίες έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης προκειμένου να φθάσουν σε επίπεδα που θα παρέχουν ικανοποιητικές αυτονομίες.

Τα στοιχεία των πωλήσεων δείχνουν ότι ενώ τα υβριδικά αυτοκίνητα αυτή την περίοδο αυξήθηκαν κατά 18% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2023, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σημείωσαν αύξηση μόλις 3,8%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αύξηση στις πυρκαγιές τους πρώτους 5 μήνες του 2024 σε σχέση με πέρυσι

Published

on

Από

Photo credits: arapekos_photography / pixabay

Αυξημένος σχεδόν κατά 22% είναι ο αριθμός των πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί φέτος στη χώρα μας, από 1η Ιανουαρίου έως 1η Μαΐου, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, σύμφωνα με στοιχεία από την Πυροσβεστική.

Ειδικότερα από 1/1/2024 έως 1/5/2024 εκδηλώθηκαν 3.543 αγροτοδασικές πυρκαγιές ενώ πέρσι την ίδια περίοδο είχαν εκδηλωθεί 2.907.

Την ίδια ώρα οι επιστήμονες εκφράζουν την ανησυχία τους μιας και οι θερμοκρασίες που καταγράφονται εδώ και 10 μήνες είναι υψηλότερες από τα επίπεδα της εποχής. Παράλληλα τονίζουν ότι χρειάζεται να δουν την εξέλιξη το επόμενο διάστημα ώστε να έχουν μία πιο σαφή εικόνα και εκτίμηση.

«Αυτό το οποίο παρατηρείται και είναι ανησυχητικό είναι η περίοδος ξηρασίας, οι βροχές είναι λίγες τους τελευταίους μήνες, και σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο ξηρασίας η Ελλάδα είναι σε μία κατάσταση warning (προειδοποίησης) για την ξηρασία. Αυτό μεταφράζεται και σε προβλήματα που μπορεί να έχουμε στα δάση γενικότερα λόγω της ξηρασίας.

Οι θερμοκρασίες είναι υψηλές. Και ο Απρίλιος ήταν πολύ ζεστός μήνας, πάνω από τα κανονικά της εποχής επίπεδα. Είναι ο 10ος συνεχόμενος μήνας που έχουμε θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα σε όλες τις περιφέρειες της χώρας μας», εξηγεί στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής ερευνών του ΙΕΠΒΑ/ΕΑΑ, δρ Κώστας Λαγουβάρδος.



Εξαιρετικά ανησυχητικό ωστόσο ήταν και το γεγονός, ότι πυρκαγιές όπως εκείνη στα Πιέρια Όρη εκδηλώθηκαν σε πολύ μεγάλο υψόμετρο που υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να έχουν χιονοκάλυψη, συνθήκες δηλαδή που δεν θα επέτρεπαν την έναρξη και εκδήλωση πυρκαγιάς, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πυρομετεωρολόγος και εντεταλμένος ερευνητής του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θοδωρής Γιάνναρος, ενώ προσθέτει ότι κάποιες από τις πυρκαγιές του Μαρτίου-Απριλίου έδειξαν χαρακτηριστικά που αντιστοιχούσαν σε φωτιές που θα εκδηλώνονταν αργότερα μπαίνοντας προς το καλοκαίρι.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την φετινή αντιπυρική περίοδο που έχει ήδη ξεκινήσει, το Πυροσβεστικό Σώμα άλλαξε το επιχειρησιακό του δόγμα θέτοντας στο επίκεντρο μεταξύ άλλων την ταχύτερη απόκριση στο πεδίο με περισσότερες δυνάμεις ανταπόκρισης, τις λιγότερες ενάρξεις πυρκαγιών, την πρόληψη, την καλύτερη επιχειρησιακή οργάνωση και την άμεση κινητοποίηση των εναέριων μέσων.

Επιπλέον ενισχυμένες είναι οι ΕΜΟΔΕ (δασοκομάντος) καθώς συστάθηκαν 10 νέες μονάδες ΕΜΟΔΕ ανεβάζοντας τον αριθμό τους στις 16 συνολικά σε όλη την επικράτεια.

Παράλληλα, στο κομμάτι της πρόληψης, βαρύτητα έχει δοθεί στην επιβολή διοικητικών προστίμων αλλά και στην αυστηροποίηση των προστίμων (από 500 έως 50.000 ευρώ) και των ποινών για τα εγκλήματα εμπρησμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο που θα συλλέξει δείγματα από τη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Published

on

Από

Photo credits: PIRO4D / pixabay

Η Κίνα εκτόξευσε σήμερα ένα μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο με στόχο να συλλέξει δείγματα από τη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης, σε μια ιστορική αποστολή που θα μπορούσε να αποδειχθεί σημαντικό άλμα για το φιλόδοξο διαστημικό πρόγραμμα της χώρας.

Ο πύραυλος που μεταφέρει το διαστημικό όχημα Chang’e 6, εκτοξεύθηκε από το Διαστημικό Κέντρο του Ουεντσάνγκ, στο τροπικό νησί Χαϊνάν, λίγο πριν από τις 17.30 τοπική ώρα (11.30 ώρα Ελλάδας), μετέδωσε το πρακτορείο «Νέα Κίνα».

Στόχος της αποστολής αυτής είναι να συλλεχθούν περίπου δύο κιλά δειγμάτων από τη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης και να μεταφερθούν στη Γη για ανάλυση. Πρόκειται για μια τεχνικά σύνθετη αποστολή, που θα διαρκέσει 53 ημέρες.

Το 2019 η Κίνα είχε προσσεληνώσει ένα διαστημικό σκάφος στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης, όμως δεν είχε συλλέξει δείγματα.



Το Chang’e 6 θα προσεδαφιστεί στον νότιο πόλο της Σελήνης, στον κρατήρα Άιτκεν, έναν από τους μεγαλύτερους στο ηλιακό σύστημα. Στη συνέχεια θα συλλέξει χώμα και πέτρες και θα κάνει πειράματα στη ζώνη αυτή. Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής, θα επιστρέψει στη Γη για να προσγειωθεί στο Ουεντσάνγκ.

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επιστρέψουν στη Σελήνη με μια επανδρωμένη αποστολή το 2026. Η Κίνα θέλει επίσης να στείλει αστροναύτες στον δορυφόρο της Γης κάποια στιγμή μέχρι το 2030.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP – Reuters


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σημαντικές διακρίσεις για τους Έλληνες μαθητές στην 41η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα

Published

on

Από

Photo credits: Dx21 / pixabay

Σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν οι Έλληνες μαθητές που συμμετείχαν στην 41η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, η οποία διοργανώθηκε από τις 27 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου, στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, για μια ακόμη χρονιά όλοι οι Έλληνες μαθητές κατάφεραν να διακριθούν σε αυτόν τον ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό διαγωνισμό, κατακτώντας 1 χρυσό 1 αργυρό, 2 χάλκινα μετάλλια και μια εύφημη μνεία.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν ο Ορέστης Λιγνός (Εκπαιδευτήρια Ελληνική Παιδεία), το αργυρό ο Διονύσιος Πετράκης (Γενικό Λύκειο Κανήθου) τα δύο χάλκινα ο Σωκράτης Ηλιάδης (Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων) και ο Ιωάννης Γαλαμάτης (Πειραματικό Σχολείο Παν/μίου Θεσ/νίκης) και την εύφημη μνεία ο Ανδρέας Καβαλλάρης (Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή).



Οι Βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες είναι ένας σημαντικός θεσμός διεθνούς αναγνώρισης στις οποίες συμμετέχουν ομάδες από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με παράδοση επιτυχιών σε Μαθηματικές Ολυμπιάδες.

Ευρωπαϊκές χώρες με σημαντικές επιδόσεις στα Μαθηματικά, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Ιταλία συμμετείχαν επίσης στην 41η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Αρχηγός της Ελληνικής αποστολής ήταν ο μαθηματικός Αλέξανδρος Συγκελάκης και υπαρχηγός ο μαθηματικός Μηνάς Μαργαρίτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ8 ώρες ago

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βάδης-Βυρτεμβέργης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ9 ώρες ago

Ανώτατο Δικαστήριο διατάσσει τη μείωση αδειών για ανάβαση στο Έβερεστ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ10 ώρες ago

Αύξηση στις τιμές των τροφίμων παγκοσμίως κατά 0,3% τον Απρίλιο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ12 ώρες ago

Η Ευρώπη στρέφεται στα υβριδικά οχήματα, μείωση στις πωλήσεις των ηλεκτρικών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ13 ώρες ago

Αύξηση στις πυρκαγιές τους πρώτους 5 μήνες του 2024 σε σχέση με πέρυσι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο που θα συλλέξει δείγματα από τη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ1 ημέρα ago

Προβολή ντοκιμαντέρ «Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Αγώνας για τη Μικρά Ασία» στο Αμβούργο

Deutsch2 ημέρες ago

Litanei des Epitaphs in der Griechische Gemeinde Erlangen

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 ημέρες ago

Ομάδα Ενδυνάμωσης Γυναικών από την Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Σημαντικές διακρίσεις για τους Έλληνες μαθητές στην 41η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου του 2004 θα γιορτάσει την 20η επέτειο κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Κυπέλου με την ομογένεια της Γερμανίας

auf Deutsch2 εβδομάδες ago

Eine informative Presseveranstaltung für den Naxos g.U. Graviera fand mit großem Erfolg im Illuseum in Berlin statt.

Europolitis TV3 εβδομάδες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Ελληνική βραδιά στο Volksfest της Νυρεμβέργης

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Ενημερωτικές συναντήσεις της ΟΕΚ Γερμανίας με Κοινότητες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Απευθείας πτήσεις Ηράκλειο – Λάρνακα από τη SKY express

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

National Geographic: Μήλος και Τήνος ανάμεσα στα καλύτερα ελληνικά νησιά για διακοπές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Το προσδόκιμο ζωής αυξήθηκε παγκοσμίως την τελευταία 30ετία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες ago

Copernicus: Ρεκόρ θερμοκρασιών για δέκατο συνεχή μήνα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Ολική έκλειψη ηλίου τη Δευτέρα 8 Απριλίου

Europolitis TV3 εβδομάδες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV1 μήνα ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV11 μήνες ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV3 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis