Connect with us

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι καρδιές των ανθρώπων χτυπούν συγχρονισμένα όταν ακούνε ιστορίες με προσοχή

Published

on

Οι άνθρωποι συχνά συγχρονίζουν υποσυνείδητα ορισμένες σωματικές λειτουργίες τους, όπως οι παλμοί της καρδιάς και η αναπνοή τους, όταν μοιράζονται κάποια εμπειρία, όπως ένα κονσέρτο ή μια θεατρική παράσταση ή όταν συζητούν μεταξύ τους.

Μία νέα διεθνής επιστημονική μελέτη βρήκε ότι οι χτύποι της καρδιάς των ανθρώπων μπορούν να συγχρονιστούν ακόμη και όταν ακούνε με προσοχή μία ιστορία.

Οι ερευνητές από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία, με επικεφαλής τον καθηγητή Λούκας Πάρα του Τμήματος Βιοϊατρικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Σίτι της Νέας Υόρκης, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Βιολογίας «Cell Reports», πραγματοποίησαν τέσσερα πειράματα για να εξερευνήσουν τον ρόλο της συνείδησης και της προσοχής στον συγχρονισμό των καρδιών.

«Υπάρχουν πολλές μελέτες που δείχνουν ότι οι άνθρωποι συγχρονίζουν τη φυσιολογία τους, όμως έχουν δώσει έμφαση στο να υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων και φυσική παρουσία στον ίδιο χώρο. Όμως βρήκαμε ότι το φαινόμενο του συγχρονισμού είναι πολύ ευρύτερο και αρκεί να παρακολουθεί κανείς την ίδια ιστορία για να προκληθούν παρόμοιες διακυμάνσεις στους χτύπους της καρδιάς των ανθρώπων. Είναι η γνωστική λειτουργία του νου που ωθεί τους παλμούς να επιταχυνθούν ή να επιβραδυνθούν», δήλωσε ο δρ Πάρα.

«Αυτό που είναι σημαντικό, είναι ο ακροατής να δίνει προσοχή στη δράση της ιστορίας. Δεν έχει να κάνει τόσο με τα συναισθήματα, όσο με το να είναι κανείς συγκεντρωμένος και προσεκτικός και να σκέφτεται τι πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια. Η καρδιά ανταποκρίνεται στα σήματα του εγκεφάλου», ανέφερε ο ερευνητής Τζιάκομπο Σιτ του Ινστιτούτου Εγκεφάλου του Παρισιού και του γαλλικού ιατρικού ινστιτούτου INSERM.

Σε ένα από τα πειράματα οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να ακούσουν την ανάγνωση του βιβλίου του Ιουλίου Βερν «20.000 Λεύγες κάτω από τη Θάλασσα», ενώ η καρδιά τους παρακολουθείτο μέσω ηλεκτροκαρδιογραφήματος.

Διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι ακροατές εμφάνιζαν πιο γρήγορους ή πιο αργούς χτύπους της καρδιάς τους ακριβώς στα ίδια σημεία της αφήγησης.

Σε ένα άλλο πείραμα οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν εκπαιδευτικά βίντεο χωρίς έντονο συναισθηματικό περιεχόμενο. Επιβεβαιώθηκε ότι η συναισθηματική φόρτιση δεν παίζει σημαντικό ρόλο στον συγχρονισμό, καθώς πάλι οι συμμετέχοντες ανεβοκατέβαζαν τους παλμούς της καρδιάς τους με συντονισμένο τρόπο, αλλά μόνο όταν ήταν συγκεντρωμένοι σε αυτό που έβλεπαν και όχι όταν ήταν αφηρημένοι.

Αυτό δείχνει, κατά τους ερευνητές, ότι ο παράγοντας-κλειδί για τον συγχρονισμό είναι ο βαθμός προσοχής.

Σε ένα τρίτο πείραμα οι συμμετέχοντες άκουσαν σύντομες παιδικές ιστορίες, είτε σε κατάσταση συγκέντρωσης είτε σε κατάσταση αφηρημάδας, και μετά κλήθηκαν να θυμηθούν διάφορα από αυτά που είχαν ακούσει.

Διαπιστώθηκε ότι όσο περισσότερο είχαν προσέξει και είχαν συγχρονιστεί οι καρδιές τους κατά την ακρόαση τόσο καλύτερη μνήμη είχαν μετά.

«Η νευροεπιστήμη διευρύνει πλέον την οπτική της, αντιμετωπίζοντας τον εγκέφαλο ως μέρος ενός πραγματικού ανατομικού, φυσικού σώματος. Η νέα έρευνα αποτελεί ένα βήμα προς την κατεύθυνση της μελέτης της ευρύτερης σύνδεσης εγκεφάλου-σώματος, όσον αφορά ιδίως το πώς ο εγκέφαλος επηρεάζει το σώμα», τόνισε ο δρ Πάρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνής τιμητική διάκριση για μελέτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και της Ακαδημίας Αθηνών

Published

on

Από

Οι ερευνητές του Αστεροσκοπείου και της Ακαδημίας επιχειρούν να δώσουν απάντηση σε ένα από τα σημαντικά προβλήματα της σύγχρονης φυσικής. Photo credits: geralt / pixabay

Τιμητική διάκριση, τη μοναδική για ελληνικά ερευνητικά ιδρύματα, απέσπασαν η Ομάδα Βαρύτητας και Κοσμολογίας του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και η Ακαδημία Αθηνών.

Η διάκριση αφορά μελέτη που κατέθεσαν στον φετινό Διεθνή Διαγωνισμό Βαρύτητας, που διεξήχθη από το Ίδρυμα Βαρυτικών Ερευνών των ΗΠΑ.

Η ερευνητική ομάδα, την οποία αποτελούν ο διευθυντής του Ινστιτούτου ΙΑΑΔΕΤ Σπύρος Βασιλάκος, ο Ακαδημαϊκός Δημήτρης Νανόπουλος, ο ερευνητής του ΙΑΑΔΕΤ Μάνος Σαριδάκης, ο μεταδιδακτορικός ερευνητής Θοδωρής Παπανικολάου και ο υποψήφιος διδάκτορας Χάρης Τζερεφός, καταπιάνεται με μια πολυσυζητημένη και ρηξικέλευθη φυσική θεωρία που δεν έχει αποδειχθεί παρατηρησιακά μέχρι σήμερα, τη Θεωρία των Υπερχορδών.

Η Θεωρία των Υπερχορδών είναι μια βασική θεωρία που συνδυάζει την Κβαντική Θεωρία με τη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας και θεωρεί ότι σε μικροσκοπικό επίπεδο και σε υποατομική κλίμακα, όλα τα σωματίδια είναι χορδές που ταλαντώνονται.

Ο τρόπος με τον οποίο ταλαντώνεται κάθε χορδή ουσιαστικά αποτυπώνει το είδος του σωματιδίου.



Οι ερευνητές του Αστεροσκοπείου και της Ακαδημίας επιχειρούν να δώσουν απάντηση σε ένα από τα σημαντικά προβλήματα της σύγχρονης φυσικής που απασχολεί την κοινότητα εδώ και 50 χρόνια, το αν θεωρίες, όπως η συγκεκριμένη, που δρουν σε ασύλληπτα μικροσκοπικά επίπεδα και υψηλές ενέργειες, εκεί που οι κβαντικοί νόμοι κυριαρχούν, μπορούν να αφήσουν πειραματικά και παρατηρησιακά ίχνη που να τις επιβεβαιώνουν ή να τις διαψεύδουν.

Στη μελέτη με θέμα «Παρατηρησιακές υπογραφές της Υπερβαρύτητας άνευ κλίμακας στο πείραμα NANOGrav» που υποβλήθηκε στον διεθνή διαγωνισμό, η ερευνητική ομάδα καταδεικνύει ότι η Θεωρία των Υπερχορδών, όσο περίπλοκη και αν είναι, μπορεί να αφήσει παρατηρησιακά ίχνη, καθώς επηρεάζει έντονα τη συμπεριφορά του αρχέγονου σύμπαντος και συγκεκριμένα την παραγωγή αρχέγονων μαύρων τρυπών και βαρυτικών κυμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παγκόσμιο προσδόκιμο ζωής αναμένεται να αυξηθεί κατά σχεδόν πέντε χρόνια έως το 2050

Published

on

Από

Το παγκόσμιο προσδόκιμο υγιούς ζωής αναμένεται να αυξηθεί σε 67,4 έτη το 2050. Photo credits: AnneSoLeclair / pixabay

Το προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως αναμένεται να αυξηθεί κατά 4,9 έτη στους άνδρες και κατά 4,2 έτη στις γυναίκες μέχρι το 2050, σύμφωνα με τη μελέτη «Global Burden of Disease Study» του αμερικανικού ερευνητικού Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης της Υγείας, που δημοσιεύεται στο περιοδικό «The Lancet».

Η αύξηση αναμένεται να είναι μεγαλύτερη στις χώρες, όπου το προσδόκιμο ζωής είναι χαμηλότερο, συμβάλλοντας στη σύγκλιση της αύξησης του προσδόκιμου ζωής σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές.

Το παγκόσμιο προσδόκιμο ζωής προβλέπεται να αυξηθεί από 73,6 έτη το 2022 σε 78,1 έτη το 2050.

Το παγκόσμιο προσδόκιμο υγιούς ζωής, δηλαδή ο μέσος αριθμός ετών που μπορεί ένα άτομο να ζήσει με καλή υγεία, αναμένεται να αυξηθεί από 64,8 έτη το 2022 σε 67,4 έτη το 2050.



Η έκθεση επίσης διαπιστώνει ότι η συνεχιζόμενη μετατόπιση της επιβάρυνσης από μεταδοτικές ασθένειες σε μη μεταδοτικές, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο καρκίνος, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και ο διαβήτης, καθώς και η έκθεση σε παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με τις ασθένειες αυτές, όπως η παχυσαρκία, η υψηλή αρτηριακή πίεση, το κάπνισμα και η μη βέλτιστη διατροφή, θα έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην επιβάρυνση από ασθένειες στην επόμενη γενιά.

Καθώς το φορτίο των ασθενειών συνεχίζει να μετατοπίζεται στις ασθένειες αυτές, αναμένεται ότι περισσότεροι άνθρωποι θα ζουν περισσότερο, αλλά με περισσότερα χρόνια κακής υγείας.

Μάλιστα, σε άλλη μελέτη παραγόντων κινδύνου, που δημοσιεύεται επίσης στο «The Lancet», διαπιστώνεται ότι ο συνολικός αριθμός των χαμένων ετών λόγω κακής υγείας και πρόωρου θανάτου (DALY), που αποδίδονται σε μεταβολικούς παράγοντες κινδύνου έχει αυξηθεί κατά 50% από το 2000.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την πιο μακρινή συγχώνευση μαύρων τρυπών ανίχνευσε το James Webb

Published

on

Από

Γεγονότα, όπως αυτό, θα είναι ανιχνεύσιμα με την επόμενη γενιά παρατηρητηρίων βαρυτικών κυμάτων, όπως η αποστολή LISA. Photo credits: dsvddsvd / pixabay

Αποδείξεις για τη συνεχιζόμενη συγχώνευση δύο γαλαξιών και των τεράστιων μαύρων τρυπών τους, όταν το σύμπαν είχε ηλικία μόλις 740 εκατομμυρίων ετών, εντόπισε μια διεθνής ομάδα αστρονόμων χρησιμοποιώντας το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb.

Πρόκειται για την πιο μακρινή ανίχνευση συγχώνευσης μαύρων τρυπών που έχει επιτευχθεί ποτέ και την πρώτη φορά που αυτό το φαινόμενο έχει εντοπιστεί τόσο νωρίς στο σύμπαν.

Η μία από τις δύο μαύρες τρύπες έχει μάζα που είναι 50 εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τη μάζα του Ήλιου.

«Η μάζα της άλλης μαύρης τρύπας είναι πιθανότατα παρόμοια, αν και είναι πολύ δύσκολο να μετρηθεί, επειδή αυτή η δεύτερη είναι θαμμένη σε πυκνό αέριο», εξηγεί ο Ρομπέρτο Μαϊολίνο από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και το University College του Λονδίνου και μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Το γαλαξιακό σύστημα που παρατηρήθηκε είναι γνωστό ως ZS7.



Η ομάδα σημειώνει ότι μόλις οι δύο μαύρες τρύπες συγχωνευθούν, θα δημιουργήσουν βαρυτικά κύματα. Γεγονότα, όπως αυτό, θα είναι ανιχνεύσιμα με την επόμενη γενιά παρατηρητηρίων βαρυτικών κυμάτων, όπως η αποστολή LISA που εγκρίθηκε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Monthly Notices of the Royal Astronomical Society».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρωτεΐνες του αίματος μπορούν να προειδοποιήσουν για καρκίνο χρόνια πριν από τη διάγνωση

Published

on

Από

Photo credits: ckstockphoto / pixabay

Πρωτεΐνες στο αίμα που θα μπορούσαν να προειδοποιήσουν τους ανθρώπους για καρκίνο περισσότερα από επτά χρόνια πριν από τη διάγνωσή του ανακάλυψαν ερευνητές σε δύο μελέτες, οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από τον βρετανικό ερευνητικό φορέα «Cancer Research UK» και δημοσιεύονται στο περιοδικό «Nature Communications».

Οι επιστήμονες εντόπισαν 618 πρωτεΐνες, που συνδέονται με 19 διαφορετικούς τύπους καρκίνου. Σε αυτές συγκαταλέγονται 107 πρωτεΐνες σε μια ομάδα ανθρώπων, των οποίων το αίμα είχε συλλεχθεί τουλάχιστον επτά χρόνια πριν από τη διάγνωση.

Η ομάδα ανακάλυψε ότι αυτές οι πρωτεΐνες θα μπορούσαν να εμπλέκονται στα πολύ πρώιμα στάδια του καρκίνου, οπότε θα μπορούσε να προληφθεί, και πιστεύουν ότι ορισμένες από αυτές τις πρωτεΐνες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανίχνευση του καρκίνου πολύ νωρίτερα από ό,τι είναι δυνατόν σήμερα.



Χρησιμοποιώντας την μέθοδο της πρωτεομικής, όπου γίνεται ανάλυση του συνόλου των πρωτεϊνών σε ένα βιολογικό δείγμα, οι επιστήμονες ανέλυσαν ένα σύνολο 1.463 πρωτεϊνών από ένα μόνο δείγμα αίματος από κάθε άτομο. Συνέκριναν τις πρωτεΐνες των ατόμων που διαγνώστηκαν και όσων δεν διαγνώστηκαν με καρκίνο για να αναζητήσουν τις διαφορές μεταξύ τους. Επίσης, εντόπισαν 182 πρωτεΐνες που διέφεραν στο αίμα τρία χρόνια πριν από τη διάγνωση του καρκίνου.

Σε δεύτερη μελέτη εξέτασαν γενετικά δεδομένα από περισσότερες από 300.000 περιπτώσεις καρκίνου για να ερευνήσουν σε βάθος ποιες πρωτεΐνες του αίματος εμπλέκονται στην ανάπτυξη του καρκίνου και θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο νέων θεραπειών.

Βρήκαν 40 πρωτεΐνες στο αίμα που επηρεάζουν τον κίνδυνο εμφάνισης εννιά διαφορετικών τύπων καρκίνου. Ωστόσο, ενώ η μεταβολή αυτών των πρωτεϊνών μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει τις πιθανότητες να αναπτύξει κάποιος καρκίνο, οι επιστήμονες διαπίστωσαν επίσης ότι σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες παρενέργειες.



Οι ερευνητές τονίζουν ότι θα πρέπει να κάνουν περαιτέρω έρευνα για να ανακαλύψουν τον ακριβή ρόλο που παίζουν αυτές οι πρωτεΐνες στην ανάπτυξη του καρκίνου, ποιες από τις πρωτεΐνες είναι οι πιο αξιόπιστες για να ελεγχθούν, ποιες εξετάσεις θα μπορούσαν να αναπτυχθούν για την ανίχνευση των πρωτεϊνών στην κλινική και ποια φάρμακα θα μπορούσαν να στοχεύσουν αυτές τις πρωτεΐνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία: Κακό έλεγχο του άσθματος παρουσιάζει η πλειονότητα των ασθενών

Published

on

Από

Photo credits: sunsdesign / pixabay

Το βρογχικό άσθμα είναι παγκοσμίως το πλέον συχνό νόσημα του αναπνευστικού, με περισσότερους από 260 εκατομμύρια πάσχοντες. Προσβάλλει όλες τις ηλικίες και τα δυο φύλα και εμφανίζει νοσηρότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Σύμφωνα με μελέτη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), η πλειονότητα των ασθενών παρουσιάζει επηρεασμένη πνευμονική λειτουργία και κακό έλεγχο του άσθματος.

Η έγκαιρη και σωστή διάγνωση, η φαρμακευτική και μη φαρμακευτική θεραπεία και η ενημέρωση για το άσθμα, είναι κομβικά στοιχεία για την ελάττωση της νοσηρότητας και θνητότητας, τόνισε ο συντονιστής της Ομάδας Εργασίας της ΕΠΕ για το Βρογχικό ‘Ασθμα, Πέτρος Μπακάκος, MD, PD καθηγητής Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ, γενικός γραμματέας ΕΠΕ, κατά την παρουσίαση εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους επαγγελματίες Υγείας και το ευρύ κοινό, που υλοποιεί η ΕΠΕ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος (7 Μαΐου).

«Το μήνυμα «Η εκπαίδευση για το άσθμα ενδυναμώνει» αναδεικνύει την ανάγκη της σωστής ενημέρωσης» επισημαίνει ο κ. Μπακάκος.



Το άσθμα είναι μια από τις πιο συχνές χρόνιες μη-μεταδιδόμενες νόσους, η οποία επηρεάζει περισσότερους από 260 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, με περίπου 3-5% των ασθενών αυτών να έχουν σοβαρό άσθμα που είναι μη ελεγχόμενο, πάρα τη λήψη της βέλτιστης αγωγής και έχει δυσανάλογο αντίκτυπο στα συστήματα υγείας.

Η έλλειψη σύγχρονων δεδομένων για τα κλινικά χαρακτηριστικά των ασθενών με σοβαρό άσθμα στην Ελλάδα, αποτέλεσε το ερέθισμα προκειμένου η Ομάδα Εργασίας για το ‘Ασθμα της ΕΠΕ, να πραγματοποιήσει σχετική έρευνα.

Για τη μελέτη αυτή – τα αποτελέσματα της οποίας πρόκειται να ανακοινωθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο στο Πανευρωπαϊκό Πνευμονολογικό Συνέδριο στη Βιέννη – αναλύθηκαν τα δεδομένα 619 ατόμων καταγεγραμμένων στο Ελληνικό Μητρώο Ασθενών με Σοβαρό ‘Ασθμα, στο οποίο συμμετέχουν 13 εξωτερικά ιατρεία σοβαρού άσθματος από μεγάλα νοσοκομεία και ιδιωτικά ιατρεία σε όλη την Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκινάει ο πρώτος διάλογος ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα για τους “κινδύνους” της τεχνητής νοημοσύνης

Published

on

Από

Photo credits: AMRULQAYS / pixabay

Η Κίνα και οι ΗΠΑ θα έχουν αύριο, Τρίτη, τις πρώτες τους συνομιλίες για τους “κινδύνους” της τεχνητής νοημοσύνης, ανακοίνωσαν υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι, γεγονός που αποτελεί ευκαιρία για την Ουάσινγκτον να εκφράσει την ανησυχία της για τις κινεζικές προόδους στον τομέα αυτόν.

Εκπρόσωποι και των δύο χωρών θα μεταβούν στη Γενεύη για να μετάσχουν στον διάλογο αυτόν, για τον οποίο είχαν δεσμευτεί ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ κατά την σύνοδο κορυφής που είχαν το φθινόπωρο στην Καλιφόρνια, διευκρίνισαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν.



Πρόκειται για μια “ανταλλαγή απόψεων”, μετά την οποία δεν θα δημοσιευτεί κοινό ανακοινωθέν, ούτε θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις, και αυτή δεν αποσκοπεί σε συνεργασία, διευκρίνισε ο ένας από τους Αμερικανούς αξιωματούχους.

“Η Κίνα έχει καταστήσει την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης σημαντική εθνική προτεραιότητα και αναπτύσσει ταχέως ικανότητες στον μη στρατιωτικό και τον στρατιωτικό τομέα, συχνά με τρόπο που πιστεύουμε ότι βλάπτει τόσο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ όσο και αυτήν των συμμάχων μας”, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ7 ώρες ago

Ξανά στις ράγες το τρενάκι του Πηλίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ9 ώρες ago

Την προτίμησή τους στα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα δείχνουν οι Έλληνες καταναλωτές

ΓΕΡΜΑΝΙΑ12 ώρες ago

Γερμανία: Την αλληλεγγύη του κράτους στις πληγείσες περιοχές υποσχέθηκε ο Σολτς

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ13 ώρες ago

Την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου τιμά η ΟΕΚ Γερμανίας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ16 ώρες ago

Συμμετοχή της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας σε Προγράμματα του Δήμου Μονάχου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα ago

Διεθνής τιμητική διάκριση για μελέτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και της Ακαδημίας Αθηνών

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα ago

Το παγκόσμιο προσδόκιμο ζωής αναμένεται να αυξηθεί κατά σχεδόν πέντε χρόνια έως το 2050

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Η απαγόρευση στους μαθητές να φορούν θρησκευτικά σύμβολα δεν θίγει τα δικαιώματά τους

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα ago

Κινητοποίηση ακτιβιστών για το κλίμα στο αεροδρόμιο του Μονάχου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες ago

Γερμανία: Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πλημμύρες στα νοτιοδυτικά

Deutsch2 εβδομάδες ago

Litanei des Epitaphs in der Griechische Gemeinde Erlangen

ΑΝΑΚ/ΣΕΙΣ3 εβδομάδες ago

KKE: Στη Γερμανία ο Δ. Κουτσούμπας στις 9 – 11 Μάη

Deutsch3 εβδομάδες ago

Osterbotschaft 2024 des Metropoliten Augoustinos von Deutschland, Exarchen von Zentraleuropa

Deutsch2 εβδομάδες ago

Frauen-Empowerment-Gruppe bei der Hellenische Gemeinde zu Berlin e.V.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ3 εβδομάδες ago

1ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη – Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες ago

202.556 Έλληνες θα ψηφίσουν με επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές

Διατροφή4 εβδομάδες ago

Θαλασσινά-Πως ξεχωρίζουμε ότι είναι φρέσκα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ2 εβδομάδες ago

H υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Κρυσταλλία Αρμενάκη κοντά στην ομογένεια της Γερμανίας 9 και 10 Μαΐου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 εβδομάδες ago

Απόψε ο Α’ ημιτελικός της Eurovision 2024

ΥΓΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Αισιοδοξία, συγχώρεση και ευγνωμοσύνη μπορεί να κατεβάσουν τη συστολική πίεση

Europolitis TV1 μήνα ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV2 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV12 μήνες ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV3 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis