Connect with us

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι Ποντιακοί σύλλογοι της NRW χορεύουν και τιμούν την έλευση της εικόνας του Αγίου Γεωργίου του Περιστερώτα (Video)

Published

on

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

H υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Κρυσταλλία Αρμενάκη κοντά στην ομογένεια της Γερμανίας 9 και 10 Μαΐου

Published

on

Από

Κοντά στην ελληνική ομογένεια της Γερμανίας θα βρεθεί η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Κρυσταλλία Αρμενάκη, τιμώντας τους δεκάδες χιλιάδες ακρίτες που έχουν εγκαταλείψει την χώρα.

H Κρυσταλλία Αρμενάκη   μάχιμη Δικηγόρος και ενεργή πολίτης από τον ακριτικό Εβρο υποψήφια Ευρωβουλευτής επισκέπτεται τον απόδημο ελληνισμό της Γερμανίας.

Την Πέμπτη 9 Μαΐου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με μέλη του οργανωμένου Θρακιώτικού στοιχείου στην περιοχή της Βάδης Βυρτεμβέργης στην πόλη της Στουτγάρδης στις 13.00 και αργότερα θα πραγματοποιήσει πολιτική ομιλία στο πλαίσιο των ευρωεκλογών.

Την επόμενη ημέρα Παρασκευή 10 Μαΐου θα επισκεφτεί την περιοχή της Φρανκφούρτης και θα πραγματοποιήσει συναντήσεις και πολιτική ομιλία στην πόλη του Kelsterbach την όμορφη κωμόπολη δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.



Αρμενάκη Κρυσταλλία:  Η Κρυσταλλία Αρμενάκη γεννήθηκε στο Διδυμότειχο Έβρου και μεγάλωσε στην Κυανή του Δήμου Διδυμοτείχου. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δ.Π.Θ, είναι τελειόφοιτη του Π.Μ.Σ. Τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ. και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην «Υγιεινή και Ασφάλεια στην Εργασία» του τμήματος Ιατρικής Σχολής Δ.Π.Θ. Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Υπηρέτησε ως πληρεξούσια, κατ’ αποκοπήν, Δικηγόρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την έδρα της Περιφέρειας του Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης, το διάστημα 2014–2016 ως αναπληρωματική και το διάστημα 2016–2018 ως τακτική. Αποτέλεσε τακτική καθηγήτρια Δικονομικού Ποινικού Δικαίου στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου (2008–2012, 2016–2017). Μιλάει Αγγλικά, Ιταλικά και Ισπανικά. Διετέλεσε τακτικό μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Νομικών Ελλάδας (ELSA) – Παραρτήματος ELSA Komotini και υπεύθυνη αρμοδιότητας VP STEP / Πρόγραμμα ανταλλαγής Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Ελλάδας – λοιπών χωρών Ε.Ε., 2004 – 2008. Τακτικό μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης από 02/2011 έως 02/2014. Τακτικό μέλος του Δ.Σ. του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης από 31–05–2010 έως 01–11–2012 και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου – Φορέα Αλεξανδρούπολης από 23–09–2014 έως 21–12–2015. Στα φοιτητικά της χρόνια ήταν στέλεχος της ΠΑΣΠ Νομικής Κομοτηνής και μετέπειτα εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε εκπρόσωπος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στην Ευρωπαϊκή Σοσιαλιστική Νεολαία (ECOSY) κατά τα έτη 2010 – 2013. Από τον Μάρτιο του 2018 είναι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και από το 2022 Αναπληρώτρια Γραμματέας του Τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Παρακάτω τα καλέσματα των επιτροπών εκλογικού αγώνα ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής:

Πολιτική ομιλία  με την Κρυσταλλία Αρμενάκη υποψήφια Ευρωβουλευτής

ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ ΠΕΜΠΤΗ  9 ΜΑΪΟΥ (Αργία)

GECKO

Restaurant and Eventlocation

Spvgg  Cannstatt ( Stuttgart) – Hofener Str. 115 .  70372 Stuttgart

Συντρόφισσες- σύντροφοι,

φίλες και φίλοι, σας καλούμε στην συνάντηση και πολιτική ομιλία που θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη 9 Μαΐου και ώρα 14:30 στους χώρους του εστιατορίου GECKO Hofener Str. 115 .  70372 Stuttgart. Στην Συνάντηση θα παραβρεθεί το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής  Βασίλης Βούλγαρης κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Υποψήφια Ευρωβουλευτής Κρυσταλλία Αρμενάκη.

«Η Κρυσταλλία Αρμενάκη γεννήθηκε στο Διδυμότειχο Έβρου και μεγάλωσε στην Κυανή του Δήμου Διδυμοτείχου. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δ.Π.Θ, είναι τελειόφοιτη του Π.Μ.Σ. Τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ. και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην «Υγιεινή και Ασφάλεια στην Εργασία» του τμήματος Ιατρικής Σχολής Δ.Π.Θ

Από τον Μάρτιο του 2018 είναι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και από το 2022 Αναπληρώτρια Γραμματέας του Τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.»

Για την επιτροπή εκλογικού αγώνα

Ο συντονιστής

Θωμάς Γιαννίκης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  10 ΜΑΪΟΥ

18:00 Zum Grünen Baum

Restaurant- Hotel

Mainstraße 54,  65451   KELSTERBACH  (Hessen)

Συντρόφισσες- σύντροφοι,

φίλες και φίλοι, σας καλούμε στην συνάντηση και πολιτική ομιλία που θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή  10 Μαΐου και ώρα 18: 00  στους χώρους του εστιατορίου Zum Grünen Baum

Mainstraße 54,  65451   KELSTERBACH  (Hessen).

 Στην Συνάντηση θα παραβρεθεί το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής  Βασίλης Βούλγαρης κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Υποψήφια Ευρωβουλευτής Κρυσταλλία Αρμενάκη.

«Η Κρυσταλλία Αρμενάκη γεννήθηκε στο Διδυμότειχο Έβρου και μεγάλωσε στην Κυανή του Δήμου Διδυμοτείχου. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δ.Π.Θ, είναι τελειόφοιτη του Π.Μ.Σ. Τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ. και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην «Υγιεινή και Ασφάλεια στην Εργασία» του τμήματος Ιατρικής Σχολής Δ.Π.Θ

Από τον Μάρτιο του 2018 είναι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και από το 2022 Αναπληρώτρια Γραμματέας του Τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.»

Για την επιτροπή εκλογικού αγώνα

Ο συντονιστής

Ιωάννης Καστλιάνος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βάδης-Βυρτεμβέργης

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΒΑΔΗΣ - ΒΥΡΤΕΜΒΕΡΓΗΣ α. Σ.

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 η τακτική γενική συνέλευση και οι εκλογές της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βάδης-Βυρτεμβέργης, στο πνευματικό κέντρο της ενορίας Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στο Feuerbach.

Στην συνέλευση παρέστησαν 72 εκπρόσωποι από 21 συλλόγους-μέλη, οι οποίοι σε πνεύμα ενότητας συζήτησαν εκτενώς το μέλλον και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό.

Οι εκπρόσωποι είχαν την δυνατότητα να τοποθετηθούν και να εκφράσουν τις απόψεις και προτάσεις τους, τις οποίες δέχθηκαν με χαρά τα διοικητικά συμβούλια και έθεσαν προς συζήτηση στο σώμα.

Η παρουσίαση του απολογισμού των δράσεων του θεσμού προκάλεσε ενθουσιασμό και μεγάλη ικανοποίηση στην πλειοψηφία των μελών, τα οποία εξέφρασαν την αφοσίωσή τους και στήριξη των δράσεων της Ομοσπονδίας και στο μέλλον.

Στην συνέλευση διανεμήθηκε το τελευταίο περιοδικό των θεσμών, το τρίτο στη σειρά, με πολλές πληροφορίες για τα σχολεία της περιοχής αλλά και τις δράσεις των τελευταίων 2 ετών.



“Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλα τα μέλη μας για την μαζική και δυναμική τους παρουσία. Δεσμευόμαστε ότι και η επόμενη διετία θα υπάρξει τόσο παραγωγική όσο και τα προηγούμενα χρόνια. Θερμές ευχαριστίες και στην Διακονία της Ενορίας και τον πάτερ Βασίλειο στο Feuerbach για την φιλοξενία” σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βάδης-Βυρτεμβέργης και προσθέτει:

“Ενθαρρύνουμε τους συλλόγους, που μέχρι τώρα πορεύονται ανεξάρτητα, να συμπράξουν στην προσπάθειά μας για την επίτευξη του κοινού μας στόχου. Ευελπιστούμε ότι όλοι μαζί θα συνεχίσουμε αυτό το δύσκολο έργο, ώστε να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στη Γερμανία.”

Ολοκληρώνοντας την ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία, παραθέτει ένα ρητό του Αριστοτέλη: “Ο κάθε ένας από εμάς οφείλει να έχει ενεργό ρόλο, να είναι δημιουργικός, να έχει ηθική συνείδηση και να συμβαδίζει με τους κανόνες.”

Τα αποτελέσματα των Εκλογών

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:

Θέση Ονοματεπώνυμο
Πρόεδρος Ελένη Ραφαηλίδου
Αντιπρόεδρος Αναστάσιος Ροδίντσης
Γραμματέας Μαρία Καραμπίδου
Ταμίας Αποστόλης Γερόπουλος
Μέλος Αντωνίου Θωμαή
Μέλος Βασιλείου Ιωάννης
Μέλος Ηλιάδου Πολυχρονία

Εκπρόσωποι για την Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Γονέων και Κηδεμόνων Γερμανίας:

Ονοματεπώνυμο
1. Κωνσταντίνος Καχριμανίδης
2. Ιωάννης Αμαραντίδης


Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Προβολή ντοκιμαντέρ «Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Αγώνας για τη Μικρά Ασία» στο Αμβούργο

Published

on

Από

Photo credits: onkelglocke / pixabay

Πρεμιέρα θα κάνει την Τρίτη 7 Μαΐου 2024 το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ «Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Αγώνας για τη Μικρά Ασία» στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Σημειώνεται ότι η προβολή πραγματοποιείται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας του Αμβούργου και αποτελεί μια από τις εκδηλώσεις των Ελληνικών Συλλόγων (Hamburger Griechen).

Την πρωτοβουλία για την προβολή της ταινίας είχε η Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης και ο Σύλλογος Κρητών Αμβούργου και Περιχώρων, μέσω της προέδρου κυρίας Ευτυχίας Όλοφσον-Σαβιολάκη, η οποία είχε έρθει σε επικοινωνία με το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στα Χανιά, το οποίο με μεγάλη ευχαρίστηση δέχτηκε να παραχωρήσει την ταινία υποστηρίζοντας έτσι αυτή την προσπάθεια. 



«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που φέραμε  αυτήν την πολύ ιδιαίτερη ταινία με πολύ αξιόλογες ιστορικές πληροφορίες / Ντοκουμέντα στη Γερμανία. Ξεκινάμε από το Αμβούργο και θα συνεχιστούν προβολές και σε άλλες Πόλεις της Γερμανίας δεδομένης, βέβαια, της άδειας του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Ίδρυμα αλλά και ιδιαίτερα τον Γενικό Διευθυντή κ. Παπαδάκη για την άψογη συνεργασία και την ευγενική παραχώρηση της ταινίας. Να επισημάνω ότι για την προβολή αυτή το Ίδρυμα προέβη σε διαδικασία υποτιτλισμού της ταινίας στη γερμανική γλώσσα.

Επίσης στο Αμβούργο έχει προσέλθει και η μουσειοσκευή του Ιδρύματος με δανειστικό εκπαιδευτικό υλικό με σκοπό να ταξιδεύσει από σχολείο σε σχολείο Ελληνοπαίδων στην Ευρώπη. 

Είναι μεγάλη μας χαρά αλλά και πρωταρχικός στόχος μας να πράττουμε τέτοιες συνεργασίες που συμβάλλουν ιδιαίτερα στην μεταλαμπάδευση της ιστορίας μας στη νέα γενιά.

Φέτος συμπληρώνονται 160 χρόνια από τη Γέννηση του Εθνάρχη μας και με τέτοιες δραστηριότητες θέλουμε να φωτίσουμε την προσωπικότητα του, και το σημαντικό ρόλο που έπαιξε στην ιστορία της νεότερης  Ελλάδας» σημείωσε η Πρόεδρος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης και του Συλλόγου Κρητών Αμβούργου Ευτυχία Όλοφσον-Σαβιολάκη.


Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομάδα Ενδυνάμωσης Γυναικών από την Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου

Η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου διοργανώνει μία νέα Ομάδα Ενδυνάμωσης Γυναικών με στόχο την συνδιαλλαγή, την άντληση δύναμης και την παροχή στήριξης σε γυναίκες.

Ο χαρακτήρας της ομάδας θα είναι ψυχο – εκπαιδευτικός και βιωματικός. 

Οι συναντήσεις θα διεξάγονται: 
  • μία φορά την εβδομάδα, 
  • κάθε Τετάρτη, στις 18:00,
  • η διάρκεια θα είναι περίπου 1 ώρα και 
  • θα είναι στην ελληνική γλώσσα. 


Μεταξύ των θεματικών με τις οποίες θα ασχοληθεί η ομάδα συμπεριλαμβάνονται: η έκφραση αναγκών, η ενίσχυση της αυτό – εκτίμησης, η αναγνώριση των ορίων και η οριοθέτηση, οι δεξιότητες διεκδικητικότητας, η ψυχική ανθεκτικότητα, η έκφραση συναισθημάτων (άγχος, φόβος, θυμός), μετανάστευση- ταυτότητα και δίκτυα υποστήριξης. 

Συντονίστριες της ομάδας θα είναι: 
  • η Μαρία Ματσαρόκου, ψυχολόγος, τελειόφοιτη Μεταπτυχιακού «Συμβουλευτικής Ψυχολογίας» και 
  • η Άννα Κουρούκουνη, ψυχολόγος, πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ομάδα γίνεται με προσωπικό μήνυμα στο E-Mail: psych.hgb@gmail.com


Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Λιτανεία του Επιταφίου στην Ελληνική Κοινότητα του Έρλανγκεν

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: Διαμαντής Γκίκας / Ελληνική Κοινότητα Έρλαγκεν

Την Μ. Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, και ώρα 19:00, θα γίνει η Λιτανεία του Επιταφίου της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Ιερό Ναό St. Bonifaz (Sieboldstr. 1).

«Ω γλυκύ μου έαρ, Αι γενεαί πάσαι»

Η Ελληνική κοινότητα του Έρλανγκεν μαζί με τον Σύλλογο Μουσικής Erlangen Büchenbach θα τιμήσουν την κατανυκτική Λιτανεία του Επιταφίου μας και θα ήταν μεγάλη τιμή μας να έχουμε μαζί μας και όλους εσάς ακόμα μια χρονιά για να πορευτούμε με ειρήνη και αγάπη προς το Άγιο Πάσχα” σημειώνει στην πρόσκλησή της η Ελληνική κοινότητα του Έρλανγκεν.


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωτόκολλο Συνεργασίας για τη σύνδεση του ακαδημαϊκού κόσμου της Ελλάδας με την Ομογένεια

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: Διπλωματικό Γραφείο Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Γιώργου Κώτσηρα

Πρωτόκολλο Συνεργασίας για τη σύνδεση του ακαδημαϊκού κόσμου της Ελλάδας με την Ελληνική Ομογένεια και την υποστήριξη της διεθνοποίησης της ελληνικής ανώτατης εκπαίδευσης υπέγραψαν την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου στο Υπουργείο Εξωτερικών ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας και ο Πρόεδρος της «Study in Greece» Χρήστος Μιχαλακέλης.

Μέσα από τη θεσμοθέτηση της διμερούς αυτής συνεργασίας επιδιώκεται, αφενός, η προώθηση στο εξωτερικό των ελληνικών ΑΕΙ και των διεθνών προγραμμάτων σπουδών τους και αφετέρου η ανάπτυξη επαφών μεταξύ ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων για τον σχεδιασμό και υλοποίηση κοινών προγραμμάτων και δράσεων και την από κοινού διεξαγωγή έρευνας.

Όπως δήλωσε ο κ. Κώτσηρας, «Μέσω της συνεργασίας μας με τη Study in Greece επιδιώκουμε να ενισχύσουμε τις σχέσεις των ελληνικών πανεπιστημίων με τους Έλληνες της Διασποράς και να δώσουμε την ευκαιρία σε ομογενείς και ξένους φοιτητές και ερευνητές να γνωρίσουν καλύτερα την ελληνική ιστορία, τον ελληνικό πολιτισμό και τη σύγχρονη Ελλάδα.

Πρόκειται για μια συνεργασία που υπηρετεί τον στόχο μας για διατήρηση της ελληνικότητας και εντάσσεται στον Στρατηγικό Σχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε στην αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων για την αποτελεσματικότερη διάχυση της πληροφορίας σχετικά με τις ολοένα αυξανόμενες εκπαιδευτικές και ερευνητικές ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα μας, καθώς και για την ισχυρότερη διασύνδεση των ακαδημαϊκών κοινοτήτων Ελλάδας και εξωτερικού. Στηρίζοντας τη διεθνοποίηση των ελληνικών πανεπιστημίων, ενισχύουμε τη διεθνή παρουσία της χώρας μας και φέρνουμε τους νέους της Διασποράς πιο κοντά στην Ελλάδα».

Πηγή φωτογραφίας: Διπλωματικό Γραφείο Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Γιώργου Κώτσηρα

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχαλακέλης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «Η υπογραφή του παρόντος μνημονίου έρχεται να επισημοποιήσει και να αναδείξει με εμφατικό τρόπο τη μακρά και εξαιρετική συνεργασία της Study in Greece με το Υπουργείο Εξωτερικών, εξασφαλίζοντας περαιτέρω τη θεσμική στήριξη της ελληνικής πολιτείας.

Η δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των Ελλήνων της Διασποράς και των Φιλελλήνων απανταχού της γης με τα ελληνικά πανεπιστήμια θα συμβάλει τόσο στη διεθνή προβολή της ελληνικής ανώτατης εκπαίδευσης όσο και στη σύνδεση της διεθνοποίησης των πανεπιστημίων μας με την προώθηση της γλώσσας και του πολιτισμού της Ελλάδας».



Όπως προβλέπει το Πρωτόκολλο Συνεργασίας, η «Study in Greece» από κοινού με το Υπουργείο Εξωτερικών θα συμβάλουν στην προώθηση των ελληνικών πανεπιστημίων και των διεθνών προγραμμάτων τους με τη δημιουργία ψηφιακού προωθητικού υλικού και την αξιοποίηση των ψηφιακών πλατφορμών που έχει αναπτύξει η «Study in Greece» για την υποστήριξη της διεθνοποίησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Θα προωθηθεί η δικτύωση Ελλήνων και φιλελλήνων επιστημόνων του εξωτερικού, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στη διασύνδεση των Κέντρων Ελληνικών Σπουδών ανά τον κόσμο.

Επίσης, επιδιώκεται η υλοποίηση θερινών και χειμερινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων με έμφαση στους Έλληνες της Διασποράς και ο συνδυασμός διαδικτυακών και δια ζώσης μαθημάτων ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού σε συνεργασία με ενδιαφερόμενα ελληνικά πανεπιστήμια.


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ2 ώρες ago

H υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Κρυσταλλία Αρμενάκη κοντά στην ομογένεια της Γερμανίας 9 και 10 Μαΐου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 ώρες ago

ΕΕ: Το Συμβούλιο των Υπουργών υιοθέτησε νόμο για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες ago

Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του σχολικού έτους και την έναρξη των Πανελλαδικών

ΓΕΡΜΑΝΙΑ18 ώρες ago

Γερμανία: Υπέρ της πλήρους μετεγκατάστασης της κυβέρνησης στο Βερολίνο τάσσεται η πλειοψηφία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ23 ώρες ago

Σε λειτουργία η πλατφόρμα stop-bullying

ΓΕΡΜΑΝΙΑ24 ώρες ago

Γερμανία: Αρχίζει σήμερα το τριήμερο συνέδριο του CDU

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα ago

Γερμανία: Έκτακτη διάσκεψη με θέμα τα μέτρα προστασίας των πολιτικών ενόψει των ευρωεκλογών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Στην ομηρική διάλεκτο και σε δώδεκα γλώσσες διαβάστηκε απόσπασμα του Αναστάσιμου Ευαγγελίου

ΕΥΡΩΠΗ2 ημέρες ago

Στο Πιεστάνυ το πρώτο ξενοδοχείο Spa στην Ευρώπη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Ολλανδία: Εκτόξευση των τιμών των θέσεων στάθμευσης

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου του 2004 θα γιορτάσει την 20η επέτειο κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Κυπέλου με την ομογένεια της Γερμανίας

auf Deutsch3 εβδομάδες ago

Eine informative Presseveranstaltung für den Naxos g.U. Graviera fand mit großem Erfolg im Illuseum in Berlin statt.

Europolitis TV3 εβδομάδες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Ελληνική βραδιά στο Volksfest της Νυρεμβέργης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Copernicus: Ρεκόρ θερμοκρασιών για δέκατο συνεχή μήνα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Ήρθε καλοκαίρι την … άνοιξη στη Γερμανία

ΥΓΕΙΑ4 εβδομάδες ago

38 εκατ. οι αδιάγνωστοι ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια παγκοσμίως

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Αισιοδοξία για διακοπές χωρίς προβλήματα στα αεροδρόμια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Ψήφισμα συμπαράστασης στον εκλεγμένο Δήμαρχο Μπελέρη από τους Έλληνες Αιρετούς Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης

ΥΓΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Το παθητικό κάπνισμα συνδέεται με την εμφάνιση κολπικής μαρμαρυγής

Europolitis TV3 εβδομάδες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV1 μήνα ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV11 μήνες ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV3 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis