Επικοινωνήστε μαζί μας

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

700 εκατομμύρια χρήστες στο WhatsApp του Facebook

Δημοσιεύθηκε

στις

Το WhatsApp, ένα από τα δημοφιλέστερα app ανταλλαγής μηνυμάτων, παγκοσμίως, εξακολουθεί να ανεβάζει τη δημοτικότητα του.

Η εταιρεία, που έχει την app, την οποία χρησιμοποιούν χρήστες σε όλο τον κόσμο προκειμένου να στείλουν μηνύματα δωρεάν, αναφέρει ότι 700 εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν το app κάθε μήνα, σε σχέση με τα 600 εκατομμύρια, που ήταν τον Αύγουστο. Οι χρήστες στέλνουν 30 δισεκατομμύρια μηνύματα την ημέρα, αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Jan Koum, σε ανάρτηση του στο Facebook.

Αυτό το καθιστά ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα του κόσμου, μεγαλύτερο και από το Twitter, με τα 284 εκατομμύρια ή ακόμη και το παρόμοιο site Instagram, το οποίο είχε 300 εκατομμύρια χρήστες τον περασμένο μήνα. Το Facebook, ωστόσο, είναι ακόμα το μεγαλύτερο, με 1.3 δισεκατομμύριο χρήστες κάθε μήνα, γράφει το secnews.gr.

«Είμαστε ευγνώμονες, για το ότι τόσοι πολλοί από εσάς χρησιμοποιείτε την υπηρεσία μας, ώστε να μείνετε σε επαφή με τους φίλους και την οικογένεια σας, τους επιχειρησιακούς συναδέλφους και τους συμμαθητές σας», αναφέρει ο Koum.

Τα τελευταία στοιχεία, θα μπορούσαν να βοηθήσουν το Facebook, να ηρεμήσει τους φόβους των επενδυτών για τη στρατηγική που ακολουθεί η εταιρεία, παρά την τιμή αγοράς, των 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της Silicon Valley.

Εκπρόσωπος του WhatsApp, αρνήθηκε να πει πόσοι χρήστες πληρώνουν τις υπηρεσίες με συνδρομή, ή αν η ανάπτυξη της υπηρεσίας έχει φτάσει τις προσδοκίες της συνεργασίας με το Facebook.

Από τη μεριά του WhatsApp, ο Koum, ορκίστηκε να συνεχίσει να βελτιώνει το app. Προς τα τέλη του περασμένου έτους, η εφαρμογή, πρόσθεσε και σύστημα κρυπτογράφησης για τα μηνύματα που αποστέλλονται μεταξύ των εκατομμύρια χρηστών για το λειτουργικό του στο Android. Με το χαρακτηριστικό αυτό, η υπηρεσία τώρα αναμιγνύει τα δεδομένα, ώστε να είναι δύσκολό να γίνουν υποκλοπές από hackers.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Apple: Οι οδηγοί θα ξεκλειδώνουν το αυτοκίνητό τους με το κινητό τηλέφωνο

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Τα επόμενα χρόνια οι οδηγοί δεν θα χρειάζονται κλειδιά για να ανοίξουν τα αυτοκίνητά τους. Θα πρέπει να έχουν μαζί μόνο το κινητό τηλέφωνό τους. Από την στιγμή που όλα γίνονται με το κινητό, το οποίο μέρα με την ημέρα αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία στην καθημερινότητά μας, θα μπορεί να προσφέρει και αυτή την υπηρεσία.

Πλέον το κινητό τηλέφωνο δεν περιορίζεται μόνο για την επικοινωνία. Είναι ένα πολυεργαλείο, που μπορεί να κάνει από βιντεοκλήσεις μέχρι online πληρωμές λογαριασμών και μια σειρά από άλλες εφαρμογές που κάνουν ευκολότερη τη ζωή μας.

Αυτή την εφαρμογή θα εντάξει στο πρόγραμμά της η Apple, η οποία πολύ σύντομα θα λανσάρει «ψηφιακό κλειδί αυτοκινήτου».

Ο ιδιοκτήτης του κινητού θα έχει συνδεδεμένο το iPhone ή το Apple Watch με το αυτοκίνητό του, εφόσον το όχημα που κατέχει, υποστηρίζει αυτή την υπηρεσία. Το μόνο που θα χρειάζεται να κάνει είναι να τοποθετεί το κινητό κοντά σε μια συσκευή ανάγνωσης NFC που θα βρίσκεται στο αυτοκίνητό του, συνήθως κοντά στη λαβή της πόρτας του αυτοκινήτου.

Έτσι με μία κίνηση, χωρίς επιπλέον κωδικούς και περαιτέρω πιστοποιήσεις θα μπορεί να ξεκλειδώνει το αυτοκίνητό του.

Η εταιρεία ανακοίνωσε μερικά επιπλέον χαρακτηριστικά του ψηφιακού κλειδιού. Ο χρήστης-οδηγός θα μπορεί να έχει αποθηκευμένα παραπάνω από ένα ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται να κουβαλάει μαζί του όλα τα κλειδιά των αυτοκινήτων που πιθανόν να χρησιμοποιεί καθημερινά.

Βέβαια, αν κάποιος χρήστης επιθυμεί περισσότερη ασφάλεια αυτό θα είναι εφικτό αφού θα μπορεί να προσθέσει ένα ενδιάμεσο βήμα επιβεβαίωσης, χρησιμοποιώντας το Face ID ή το Touch ID της συσκευής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, το συγκεκριμένο κλειδί θα μπορεί να λειτουργεί παντού είτε σε γκαράζ είτε σε απομακρυσμένες περιοχές, είτε αν ξέμεινε ο οδηγός από data.

Μέσω της κοινοποίησης του ψηφιακού κλειδιού θα μπορεί ο οδηγός να το μοιράζεται με επιπλέον άλλους πέντε οδηγούς που θέλουν να οδηγήσουν το αμάξι. Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να παρεμβαίνει και στο αυτοκίνητο, όπως να μειώσει την επιτάχυνση, την τελική ταχύτητα ή την ένταση ήχου, αν θέλει να προσφέρει περισσότερη σιγουριά στον τρόπο οδήγησης, για παράδειγμα, κάποιου μέλους της οικογένειάς του.

Τα ψηφιακά κλειδιά θα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν έως και 5 ώρες μετά το σβήσιμο του κινητού ή του Apple Watch που πιθανόν θα έχει μείνει από μπαταρία. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να ανοίξει και να οδηγήσει το αυτοκίνητό του και χωρίς τη χρήση κινητού τηλεφώνου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των αυτοκινητοβιομηχανιών, αυτή η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη αρχικά στην BMW στη σειρά 5, το 2022. Φυσικά πολύ σύντομα αυτή η λειτουργία θα αποτελέσει βασικό στοιχείο πολλών άλλων μοντέλων διάφορων εταιρειών, κυρίως πολυτελών μοντέλων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο ασφαλές είναι σήμερα ένα αυτοκινούμενο όχημα – Τι δείχνουν έρευνες

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό μπορεί να είναι εξίσου ασφαλές με ένα άλλο με οδηγό;

Ερώτημα που παραπέμπει την απάντηση στο μέλλον, όταν η αυτόνομη οδήγηση θα έχει τον πρώτο λόγο στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων μέσα στις πόλεις και που δεν απέχει πολύ από τα σημερινά δεδομένα, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες για τα αυτοκίνητα παραγωγής έχουν ήδη περάσει στο επίπεδο 3 της αυτόνομης οδήγησης, όταν το επίπεδο 5 αποτελεί το τελικό της στάδιο.

Έρευνες σε όλο τον κόσμο έχουν δείξει ότι οι εμπειρίες ενός οδηγού είναι σημαντικές και μπορούν να δώσουν πολλές λύσεις σε διάφορες καταστάσεις κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Όμως δεν είναι αρκετές για να περιοριστούν τα ατυχήματα.

Σε αυτό το σημείο η αυτόνομη οδήγηση θα μπορούσε να δώσει λύσεις. Έρευνα που δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ για την Εθνική Αυτοκινητοβιομηχανία για την Ασφάλεια Κυκλοφορίας (USDOT NHTSA) διαπίστωσε ότι το 94% όλων των τροχαίων ατυχημάτων που σημειώθηκαν μεταξύ του 2005 και του 2007 ήταν αποτέλεσμα σφάλματος του οδηγού.

Δηλαδή, τα περισσότερα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να είχαν προβλεφθεί εάν ένας ή όλοι οι οδηγοί σε ένα ατύχημα έδιναν μεγαλύτερη προσοχή στην οδήγηση και είχαν αντιδράσει διαφορετικά. Αυτό ενισχύει την άποψη αρκετών ότι αν υπήρχε η αυτόνομη οδήγηση τότε τα περισσότερα από αυτά δεν θα συνέβαιναν.

Εξετάζοντας μερικά από τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από την κίνηση των αυτόνομων αυτοκινήτων, οι επικεφαλής των αυτοκινητοβιομηχανιών βγάζουν συμπεράσματα για το πώς πρέπει να λειτουργούν τα αυτόνομα οχήματα.

Τον προηγούμενο Φεβρουάριο, αυτόνομο αυτοκίνητο της Google χτύπησε ένα λεωφορείο, γεγονός που προκάλεσε κάποιες ανησυχίες και έδειξε στους επικεφαλής ότι έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους.

Ο Elon Musk, Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, ο οποίος είναι αναμφισβήτητα ένας από τους ηγέτες στην αυτόνομη αυτοκινητοβιομηχανία, δηλώνει ότι πολύ σύντομα τα αυτοκινούμενα οχήματα θα είναι ιδιαίτερα ασφαλή.

Μέχρι σήμερα έχουν διανυθεί περίπου 1,8 εκατομμύρια μίλια αυτόνομης οδήγησης χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, συγκεντρώνοντας χρήσιμες πληροφορίες για την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Τα ευρύματα δείχνουν ότι τα ατυχήματα είναι λιγότερα από αυτά όπου στο τιμόνι βρίσκεται οδηγός. Το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστούν πολλά χρόνια οδήγησης για τεκμηριωθεί αυτή η άποψη και να καθοριστεί ότι ένα αυτόνομο όχημα είναι ασφαλές.

Πρέπει να βελτιωθούν περισσότερο οι αισθητήρες και οι χρόνοι απόκρισης για να φθάσουν στο ανθρώπινο επίπεδο. Μέσα από την τεχνολογία ανίχνευσης και δημιουργικού προγραμματισμού, τα αυτοκινούμενα αυτοκίνητα θα μπορούν να ξεπερνούν χωρίς πρόβλημα κάθε εμπόδιο που μπορεί να αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τους επικεφαλής των ερευνών το σημαντικό εμπόδιο δεν είναι πραγματικά τα δεδομένα που αποδεικνύουν ότι τα αυτοκινούμενα αυτοκίνητα είναι ασφαλέστερα από τους οδηγούς, αλλά η εδραίωση της εμπιστοσύνης των ανθρώπων στα αυτόνομα συστήματα οδήγησης και η ανάπτυξη κανονισμών κάθε φορά που ένα αυτόνομο όχημα εμπλέκεται σε ένα ατύχημα, όπως επίσης και η ιδιοσυγκρασία του ανθρώπου να δίνει τον πρώτο λόγο στην τεχνολογία.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα διστάσουν να βγάλουν στην παραγωγή αυτόνομο αυτοκίνητο αν δεν υπάρξει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο λειτουργίας. Η εμπιστοσύνη του κοινού στην αυτόνομη οδήγηση είναι επίσης σε μεγάλο βαθμό απαραίτητη, καθώς οι άνθρωποι θα αγοράσουν αυτά τα αυτοκίνητα μόνο όταν είναι σίγουροι ότι δεν θα δημιουργηθούν ατυχήματα.

Σήμερα που ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες μπαίνουν στο επίπεδο της αυτόνομης οδήγησης 3, ορισμένες αρμοδιότητες του οδηγού κατά τη διάρκεια της οδήγησης αναλαμβάνονται από τα τεχνολογικά συστήματα οδήγησης.

Με αυτό τον τρόπο σταδιακά η τεχνολογία φαίνεται να κερδίζει την εμπιστοσύνη του οδηγού.

Αυτό δηλώνει ότι πιθανότατα σε 10-15 χρόνια να δούμε τα πρώτα αυτόνομα οχήματα στους δρόμους που θα έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των οδηγών και θα αποτελούν μια νέα πρόκληση στο νέο τοπίο οδήγησης…

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Γερμανία στις ηγέτιδες δυνάμεις παγκοσμίως στην αγορά 5G

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η εταιρεία Omdia αξιολόγησε 22 χώρες παγκοσμίως σχετικά με την τεχνολογία δικτύων 5ης γενιάς και την πρόοδο ανάπτυξής τους. Η Νότια Κορέα έχει καθιερωθεί ως παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση της λίστας.

Τη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των κρατών, που έχουν τα … ηνία στην τεχνολογία κινητών επικοινωνιών 5ης γενιάς, καταλαμβάνει το Κουβέιτ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται μια ευρωπαϊκή χώρα, η Ελβετία.

Οι ΗΠΑ ακολουθούν, όσον αφορά την ανάπτυξη των δικτύων επόμενης γενιάς, ενώ έπεται το Κατάρ, η Μεγάλη Βρετανία, η Φινλανδία, η Κίνα και η Γερμανία στην 9η θέση. Την πρώτη δεκάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη πρόοδο στην ανάπτυξη του 5G συμπληρώνει η Ιταλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα της Omdia που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, αξιολόγησε την πρόοδο της ανάπτυξης του 5G με βάση το εμπορικό λανσάρισμα της τεχνολογίας, την κάλυψη του δικτύου, τους υφιστάμενους συνδρομητές, τη διαθεσιμότητα του φάσματος, καθώς και το ρυθμιστικό οικοσύστημα.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Ελβετία καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G.

Συνολικά, η Ευρώπη είναι σε καλό δρόμο αφού πετυχαίνει εξαιρετικές επιδόσεις αν αναλογιστούμε ότι το ένα τρίτο από τις 22 κορυφαίες χώρες στην ανάπτυξη του 5G βρίσκονται επί ευρωπαϊκού εδάφους, ενώ καταλαμβάνουν πέντε από τις δέκα πρώτες θέσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα (5G Market Progress Assessment, end-2019), η Μεγάλη Βρετανία κατατάσσεται δεύτερη μετά από την Ελβετία, όσον αφορά την ανάπτυξη του 5G στην ευρωπαϊκή αγορά.

Πηγή: omdia.com

 

Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: 3η παγκοσμίως στον αριθμό κορυφαίων επιστημόνων πληροφορικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Guide2Research στις 20 Μαΐου δημοσίευσε την 6η έκδοση της ετήσιας κατάταξης σχετικά με τους κορυφαίους επιστήμονες στον τομέα της πληροφορικής και των ηλεκτρονικών παγκοσμίως.

Αυτή η λίστα με τους κορυφαίους επιστήμονες έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στην ακαδημαϊκή κοινότητα περισσότερες πληροφορίες ώστε να ξεχωρίσουν οι σημαντικές ερευνητικές εργασίες που πραγματοποιούν εκείνοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επιστήμης των υπολογιστών.

Για την 6η έκδοση 2020 της κατάταξης, διερευνήθηκαν περισσότερα από 6000 προφίλ επιστημόνων με διάφορους δείκτες και μετρήσεις, προκειμένου να εξεταστεί η συμμετοχή κάθε επιστήμονα στη λίστα.

Επιστήμονες από τις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να κυριαρχούν στη λίστα με 616 συμμετοχές που περιλαμβάνονται το 2020, αριθμός ο οποίος αντιπροσωπεύει το 61,6% της συνολικής κατάταξης.

Οκτώ στους 10 επιστήμονες στο κορυφαίο 1% προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες (οι άλλοι δύο είναι από τον Καναδά). Η κυρίαρχη θέση των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει πολύ από το 2018, όταν είχαν στη λίστα τους 621 επιστήμονες.

Οι άλλες κορυφαίες χώρες συνεχίζουν να είναι το Ηνωμένο Βασίλειο με 55 επιστήμονες, η Γερμανία, η οποία έρχεται τρίτη στην κατάταξη με 38 επιστήμονες, ο Καναδάς με 37 επιστήμονες και η Ελβετία με 34 επιστήμονες.

Ωστόσο, η Γερμανία σημείωσε σταθερή μείωση του αριθμού κορυφαίων επιστημόνων από το 2018, όταν είχαν καταχωρηθεί 44 επιστήμονες.

Μία μικρότερη, αλλά ακόμη ορατή πτώση σημειώθηκε για τη Γαλλία, η οποία είχε 17 επιστήμονες στη λίστα το 2018 και μόνο 14 το 2020.

Για άλλες κορυφαίες χώρες, οι αριθμοί παρέμειναν σταθεροί τα τελευταία 3 χρόνια με μόνο μικρές, ασήμαντες διακυμάνσεις.

Η Ασία έχει σημειώσει σημαντική αύξηση του αριθμού των επιστημόνων που είναι παρόντες στη λίστα με 55 άτομα να έχουν καταχωρηθεί το 2020 σε σύγκριση με 37 το 2018. Μια αισθητή αύξηση ήταν επίσης παρούσα για το Ισραήλ (από 18 σε 21).

Πηγή: guide2research.com

 

Συνέχεια

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Smartphones: Κακόβουλο λογισμικό και πως το αντιμετωπίζουμε

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Μπορούν τα τηλέφωνα να προσβληθούν από κακόβουλο λογισμικό; Η σύντομη απάντηση είναι: ναι, μπορείτε να έχετε κακόβουλο λογισμικό στο smartphone σας, όπως και στον υπολογιστή σας.

Τα προγράμματα αυτά στα κινητά τηλέφωνα δεν είναι τόσο κοινά όσο οι παραδοσιακοί ιοί, αλλά υπάρχουν, και η συσκευή σας είναι ευάλωτη σε πολλές άλλες κοινές απειλές.

Αν και το τηλέφωνο σας μπορεί να μην επηρεαστεί ποτέ από έναν παραδοσιακό ιό, υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να προσβληθεί από άλλα είδη λογισμικού κακόβουλης λειτουργίας ή απειλές.

Κίνδυνοι του κακόβουλου λογισμικού σε κινητό

Σε αντίθεση με τα iPhone, τα τηλέφωνα Android περιστασιακά μολύνονται από ιούς, επομένως είναι λογικό να προστατεύσετε τη συσκευή σας.

Άλλα είδη επιβλαβών λογισμικών αποτελούν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο για τους χρήστες κινητών τηλεφώνων. Οι ιοί είναι ένας μόνο τύπος κακόβουλου λογισμικού (λογισμικό κακόβουλης λειτουργίας για μικρό χρονικό διάστημα)

Οι Hackers εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες των απαρχαιωμένων λειτουργικών συστημάτων ή των προγραμμάτων περιήγησης για να στοχεύσουν το τηλέφωνό σας ή να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες στα δίκτυα Wi-Fi.

Εναλλακτικά, μπορεί να προσπαθήσουν να σας εξαπατήσουν ώστε να αποδεχτείτε λογισμικό κακόβουλης λειτουργίας με τη λήψη μιας ψεύτικης εφαρμογής ή κάνοντας κλικ σε μια σύνδεση σε ένα ψευδές μήνυμα κειμένου ή email ή σε μια αμφίβολη τοποθεσία web. Η πιο κοινή τακτική είναι η απάτη στα social media.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γνωρίζουμε, και οι τεχνικές και οι τακτικές που χρησιμοποιούν οι ηλεκτρονικοί εγκληματίες εξελίσσονται συνεχώς.

Γενίκευση του κακόβουλου λογισμικού

Με απλά λόγια, ένας ιός είναι ένας τύπος λογισμικού κακόβουλης λειτουργίας και το λογισμικό κακόβουλης λειτουργίας είναι ένας τύπος απειλής.

Αλλά αυτοί οι όροι συχνά χρησιμοποιούνται χαλαρά. Δεν είναι ασυνήθιστο να ακούμε όλους τους τύπους λογισμικού κακόβουλης λειτουργίας να αναφέρονται ως ιοί.

Ένας ιός είναι ένας συγκεκριμένος τύπος λογισμικού κακόβουλης λειτουργίας που εγκαθίσταται στον υπολογιστή ή το τηλέφωνό σας. Το λογισμικό κακόβουλης λειτουργίας είναι η γενική ονομασία κάθε είδους επιβλαβούς λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων των ιών.

Λειτουργίες των κακόβουλων λογισμικών

Τα λογισμικά κακόβουλης λειτουργίας σχεδιάζονται από τους ηλεκτρονικούς εγκληματίες κατά κύριο λόγο για να παράξουν έσοδα. Μπορούν να κλέψουν προσωπικές πληροφορίες, να κάνουν τη συσκευή να στείλει μηνύματα SMS με μεγάλο κόστος ή να εγκαταστήσουν λογισμικό που σας αναγκάζει να προβάλλετε ιστοσελίδες ή να κάνετε λήψη εφαρμογών.

Τα λογισμικά – πληροφοριοδότες μπορούν να κλέψουν λίστες επαφών, προσωπικά στοιχεία, την τοποθεσία, τους κωδικούς πρόσβασης, ακόμα και να διεξάγουν παρακολούθηση συνομιλιών στα social media.

Με τη βοήθεια του λογισμικού κακόβουλης λειτουργίας, οι Hackers & Crackers μπορούν να έχουν πρόσβαση σε συσκευές και να κλέβουν πληροφορίες για δική τους χρήση ή για να τις πουλήσουν στο dark web.

Οι hackers χρησιμοποιούν επίσης ransomware που είναι εξειδικευμένα προγράμματα που κλειδώνουν συσκευές και κρυπτογραφούν προσωπικά δεδομένα. Τότε μπορούν να απαιτήσουν μια πληρωμή από το θύμα, ώστε να ανακτήσει κάποιος την πρόσβαση στα αρχεία του.

Ενδείξεις κακόβουλου λογισμικού στο τηλέφωνο

Τα τηλέφωνα μπορεί να είναι ευάλωτα σε εξωτερικές και εσωτερικές ζημιές. Ενώ η εξωτερική βλάβη είναι συνήθως ορατή, η εσωτερική ζημιά συνήθως αποκρύπτεται από την προβολή.

Οι ιοί και τα προγράμματα κακόβουλης λειτουργίας εκτελούν επαναλαμβανόμενες εργασίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν πόρους της συσκευής.

Οι ενδείξεις λογισμικού κακόβουλης λειτουργίας σε κινητό ενδέχεται να εμφανίζονται με αυτούς τους τρόπους:

  • Το τηλέφωνό να είναι πολύ αργό.
  • Η φόρτωση των εφαρμογών διαρκεί περισσότερο.
  • Η μπαταρία αποφορτίζεται ταχύτερα από το ότι συνηθίζεται.
  • Υπάρχει πληθώρα αναδυόμενων διαφημίσεων (τύπου cookies).
  • Το τηλέφωνό σας έχει εφαρμογές που δεν θυμάστε να έχετε εγκαταστήσει.
  • Παρουσιάζεται ανεξήγητη χρήση δεδομένων χωρίς την έγκριση και γνώση του χρήστη.
  • Φτάνουν υψηλότεροι λογαριασμοί και σε διάφορες περιπτώσεις υψηλές και ανεξήγητες χρεώσεις.

Έλεγχος του κινητού τηλεφώνου για ιούς

Ένας καλός τρόπος για να ελέγξετε για Malware στο τηλέφωνο σας είναι να εκτελέσετε μια σάρωση για ιούς.

Πριν αγοράσετε λογισμικό προστασίας από ιούς για το τηλέφωνό σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει υπόψη το πιο ολοκληρωμένο προϊόν που είναι διαθέσιμο για τη συσκευή σας.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για antivirus διαθέσιμες στην αγορά. Μερικά είναι δωρεάν και κάποια πωλούνται.

Είναι καλή ιδέα να κάνετε έρευνα για να διασφαλίσετε ότι το λογισμικό ασφαλείας στο οποίο επενδύετε, εκτελεί μια πλήρη σάρωση και δεν παραβλέπει τυχόν τρωτά σημεία.

Αφαίρεση κακόβουλων λογισμικών από το κινητό τηλέφωνο

Εάν νομίζετε ότι έχετε malware στο τηλέφωνό σας, είναι σημαντικό να το σταματήσετε πριν προκαλέσει περαιτέρω ζημιά.

Ακολουθούν μερικά βήματα που μπορείτε να κάνετε:

Απενεργοποιήστε το τηλέφωνο και επανεκκινήστε σε ασφαλή λειτουργία. Πατήστε το κουμπί κλειδώματος παρατεταμένα για να αποκτήσετε πρόσβαση στις επιλογές Power Off. Τα περισσότερα τηλέφωνα Android διαθέτουν την επιλογή επανεκκίνησης σε ασφαλή λειτουργία.

Αν και η ασφαλής λειτουργία μπορεί να διαφέρει από τηλέφωνο σε τηλέφωνο, σύμφωνα με την Google η διαδικασία είναι: Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί κλειδώματος του τηλεφώνου σας. Όταν ξεκινήσει η κινούμενη εικόνα, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί έντασης του τηλεφώνου σας. Κρατήστε το μέχρι να τελειώσει η κινούμενη εικόνα και να επανεκκινηθεί το τηλέφωνό σας. Στο κάτω μέρος της οθόνης θα βλέπετε “Ασφαλής λειτουργία”.

Καταργήστε την εγκατάσταση της ύποπτης εφαρμογής. Βρείτε την εφαρμογή στις Ρυθμίσεις. Κάντε scroll προς τα κάτω μέχρι να δείτε την ενότητα με το όνομα ”Εφαρμογές” και πατήστε επάνω της. Μόλις βρεθείτε εκεί, αν γνωρίζετε ποια είναι, βρείτε την και εν συνεχεία επιλέξτε την και καταργήστε την. Αυτό μπορεί να μην αφαιρέσει πλήρως το κακόβουλο λογισμικό, αλλά μπορεί να αποτρέψει περαιτέρω ζημιά στη συσκευή ή να μεταδώσει το λογισμικό σε άλλες συσκευές στο δίκτυό σας.

Υπάρχει πιθανότητα κάποιες εφαρμογές να έχουν μολυνθεί από το κακόβουλο λογισμικό. Αναζητήστε όσες πιστεύετε ότι έχουν μολυνθεί και διαγράψτε τις αμέσως.

Εγκαταστήστε μια ισχυρή εφαρμογή ασφαλείας για κινητές συσκευές στο τηλέφωνό σας.

Συμβουλές προστασίας κινητού τηλεφώνου από κακόβουλο λογισμικό

Ακολουθούν επτά βασικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε στην προστασία από μελλοντικούς κινδύνους.

Χρησιμοποιήστε λογισμικό ασφαλείας για την προστασία της συσκευής Android που διαθέτετε.

Διατηρήστε ενημερωμένα όλα τα λειτουργικά συστήματα και το λογισμικό με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις.

Μην κάνετε κλικ σε ύποπτους ή άγνωστους συνδέσμους, σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνύματα κειμένου.

Χρησιμοποιήστε ισχυρούς, σύνθετους κωδικούς πρόσβασης ή έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης.

Να χρησιμοποιείτε πάντα ασφαλείς συνδέσεις Wi-Fi και να χρησιμοποιείτε πάντα VPN όταν συνδέεστε σε δημόσιο Wi-Fi.

Σημείωση: Η σύνδεση VPN είναι εικονικό δίκτυο το οποίο δημιουργεί μια εικονική γέφυρα μεταξύ του χρήστη (εμάς, για παράδειγμα) και ενός διακομιστή (ο οποίος βρίσκεται οπουδήποτε στη γη). Αυτό το δίκτυο μπορεί να είναι ιδιωτικό και να χρειάζεται να έχουμε λογαριασμό με πιστοποιητικά σύνδεσης VPN (όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης) ή μπορεί να είναι δημόσιο. Έτσι κατ’ αυτόν τον τρόπο οι πιθανότητες εισβολής στην συσκευής από Hackers ή Crackers ελαχιστοποιούνται σε μεγάλο βαθμό.

Πάντα να χρησιμοποιείτε λογισμικό προστασίας στο ίντερνετ σε όλες τις συσκευές που συνδέεστε.

Να εγκαθιστάτε πάντα εφαρμογές από αξιόπιστες πηγές, όπως το Play Store της Google ή το App Store της Apple.

Είναι καλή ιδέα να µην περιμένετε μέχρι η συσκευή σας να μολυνθεί. Κάντε προτεραιότητα την προστασία της συσκευής που διαθέτετε. Η ύπαρξη καλού λογισμικού προστασίας από ιούς που βοηθά στην προστασία των υπολογιστών, των tablet και άλλων συσκευών θα μπορούσε να αποτρέψει την εξάπλωση λογισμικού κακόβουλης λειτουργίας από συσκευή σε συσκευή.

Πηγή: huffingtonpost.gr

 

Συνέχεια

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ESET: Αυτός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος κλειδώματος της οθόνης του κινητού

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Υπάρχουν πια πολλοί τρόποι για να κλειδώσει κανείς το Android κινητό τηλέφωνο του, ποιος είναι, όμως, ο ασφαλέστερος;

Σύμφωνα με την εταιρεία κυβερνοασφάλειας ESET, η ασφαλέστερη επιλογή παραμένει το αξιόπιστο PIN ή ένας κωδικός πρόσβασης (password) που αποτελείται από αρκετούς χαρακτήρες.

Ακολουθεί η μέθοδος κλειδώματος με σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ είναι έξυπνο να επιλέγει ο χρήστης έναν συνδυασμό και να μη βασίζεται, αποκλειστικά, μόνο σε μία μέθοδο.

Η ESET αξιολογεί τους βασικούς τρόπους κλειδώματος ως εξής:

– Κλείδωμα με μοτίβο:

Αυτή η μέθοδος επιτρέπει να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας σχηματίζοντας με το δάχτυλο ένα μοτίβο που είχατε δημιουργήσει. Θα μπορούσε στην καλύτερη περίπτωση να θεωρηθεί επιλογή ασφαλείας μεσαίου επιπέδου.

Όσο πιο απλό είναι το μοτίβο τόσο πιο εύκολο είναι για κάποιον να το αντιγράψει αν βρίσκεται κοντά σας και παρακολουθεί τις κινήσεις σας.

Έρευνα διαπίστωσε ότι απατεώνες κατάφεραν να αναπαράξουν το μοτίβο στο 64% των προσπαθειών που έκαναν (σχεδόν δύο στις τρεις), αφού το είδαν μόνο μία φορά. Το ποσοστό επιτυχίας αυξάνεται όσο αυξάνονται και οι φορές που είδαν την κίνηση.

Μπορείτε να βελτιώσετε την ασφάλεια επιλέγοντας τη ρύθμιση που ορίζει το μοτίβο να μην είναι ορατό και διαλέγοντας ένα πιο πολύπλοκο σχήμα.

– PIN/κωδικός:

Αυτή είναι η μέθοδος που ζητά η κάρτα SIM όταν απενεργοποιήσετε τη συσκευή και την ενεργοποιήσετε ξανά. Πολλές εκδόσεις του Android θα σας επιτρέψουν να ορίσετε έναν απλό τετραψήφιο κωδικό, αλλά αν σας ενδιαφέρει η ασφάλεια θα πρέπει να επιλέξετε ένα PIN με περισσότερα νούμερα.

Εάν θέλετε να βελτιώσετε ακόμη περισσότερο το επίπεδο ασφαλείας, τότε θα πρέπει να επιλέξετε έναν κωδικό που θα περιλαμβάνει γράμματα, αριθμούς, ειδικούς χαρακτήρες και θα αποτελείται τουλάχιστον από οκτώ ή περισσότερους χαρακτήρες.

Είναι πιο δύσκολο να το θυμηθείτε και να το χρησιμοποιήσετε, αλλά μακροπρόθεσμα δεν θα μετανιώσετε που επιλέξατε την πιο ασφαλή μέθοδο.

– Μέθοδος του βιομετρικού κλειδώματος με τη χρήση δακτυλικού αποτυπώματος:

Θεωρείται ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να κλειδώσετε και να ξεκλειδώσετε το κινητό σας. Τοποθετώντας το δάκτυλό σας στον αισθητήρα, η συσκευή θα ξεκλειδώσει σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Η πλειονότητα των ανθρώπων θεωρεί πως είναι εξαιρετικά απίθανο κάποιος απατεώνας να προσπαθήσει να ξεκλειδώσει μία βιομετρική κλειδαριά, εντούτοις αυτό δεν είναι κάτι απίθανο. Τα δακτυλικά αποτυπώματα μπορεί να κλαπούν από μία φωτογραφία ή άλλες πηγές, να αναπαραχθούν ακόμη και με εκτυπωτή 2D και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για παραβίαση βιομετρικών κλειδαριών.

– Αναγνώριση Προσώπου:

Αυτή η βιομετρική μέθοδος αναγνωρίζει το πρόσωπό σας και ξεκλειδώνει τη συσκευή σας. Βασίζεται στην κάμερα του κινητού σας και σε κάποιο λογισμικό. Η μπροστινή κάμερα σαρώνει μία εικόνα του προσώπου σας και μετά χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο αναγνώρισης για να επαληθεύσει ότι πρόκειται για το πρόσωπό σας.

Η ταχύτητα της διαδικασίας εξαρτάται από τη συσκευή σας και την ποιότητα της μπροστινής κάμερας. Αυτή η μέθοδος δεν είναι απαραίτητα ασφαλής και ένας απατεώνας μπορεί να την παρακάμψει χρησιμοποιώντας μία φωτογραφία πορτραίτου σας.

– Ειδικά χαρακτηριστικά ανά κατασκευαστή:

Μερικοί κατασκευαστές smartphones χρησιμοποιούν ειδικά χαρακτηριστικά για να ενισχύσουν την ασφάλεια των συσκευών τους. Αυτά ποικίλουν από τα διαφορετικά επίπεδα σάρωσης προσώπου μέχρι τη σάρωση της ίριδας του ματιού.

Αυτή η τελευταία τεχνολογία χρησιμοποιεί μία υπέρυθρη λυχνία LED για να φωτίζει τα μάτια σας, ενώ μία ειδική κάμερα καταγράφει τα μοτίβα της ίριδας και το smartphone επεξεργάζεται αυτές τις πληροφορίες. Πάντως, μία ομάδα «ηθικών» χάκερ (White Hat hackers) απέδειξε ότι είναι δυνατό να ξεγελαστεί το τηλέφωνο που προσφέρει αυτήν τη δυνατότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Συνέχεια

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ14 ώρες πριν

Travel + Leisure: Ελληνικό το καλύτερο νησί της Ευρώπης για το 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ16 ώρες πριν

Βρετανία: Νέα μέτρα στήριξης για την ανάκαμψη της οικονομίας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ21 ώρες πριν

Γερμανία: Η στρατηγική του Βερολίνου για την ισότητα των φύλων

ΓΕΡΜΑΝΙΑ22 ώρες πριν

Dieselgate: Οι καταναλωτές μπορούν να καταθέτουν αγωγές κατά της VW εκεί που αγόρασαν τα αυτοκίνητα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ23 ώρες πριν

Apple: Οι οδηγοί θα ξεκλειδώνουν το αυτοκίνητό τους με το κινητό τηλέφωνο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες πριν

Maxim Leo: Ο Γερμανός συγγραφέας περιγράφει τη ζωή εν μέσω κορονοϊού

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες πριν

Περικοπές διοικητικών και διευθυντικών θέσεων ανακοίνωσε η Lufthansa

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες πριν

Θερινές Προβλέψεις Κομισιόν: Μεγαλύτερη η ύφεση της ΕΕ απ’ ό,τι αναμενόταν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες πριν

Δωρεές Συλλόγου Ελληνογερμανικής Φιλίας «Filia Velbert» με τη συνεργασία του Γ. Χρυσουλάκη

ΥΓΕΙΑ2 ημέρες πριν

Σχεδόν διπλάσιος ο κίνδυνος άνοιας για ηλικιωμένους με ταυτόχρονα προβλήματα ακοής και όρασης

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ2 εβδομάδες πριν

Πρωτόκολλο για επιβάτες που επισκέπτονται την Ελλάδα: Καλώς ήρθες στην ΕΛΛΑΔΑ! (Y.Π.Α)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Ντίσελντορφ: Ιδανικά μέρη για ημερήσιες αποδράσεις

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Όταν ο κορονοϊός καταστρέφει τις διακοπές

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Οι κανονισμοί και οι απαγορεύσεις μετά τις διακοπές

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Φρανκφούρτη: Μερικά από τα καλύτερα μέρη για να επισκεφθείτε

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Γερμανία: 2η πιο ασφαλής χώρα στον κόσμο στην μετά Covid-19 εποχή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες πριν

Ελλάδα: Οι αεροπορικές οδηγίες που ισχύουν έως 30 Ιουνίου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Πότε αρχίζουν οι σχολικές καλοκαιρινές διακοπές στα κρατίδια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 εβδομάδες πριν

Yποχρεωτική συμπλήρωση του PLF από επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες πριν

Βρετανία: Προσφυγή κατά της καραντίνας 14 ημερών – Στις 29 Ιουνίου οι όποιες αλλαγές

Europolitis TV2 μήνες πριν

E.E: Covid-19 και Erasmus, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος.

Europolitis TV2 μήνες πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης στο Παρα5 με τον Σπύρο Λάτσα ENA Channel (24/04/2020)

Europolitis TV3 μήνες πριν

Ελληνική Ψυχή: Αννα Ιωαννίδου-Η Ελληνική Κοινότητα Στουτγκάρδης κοντά στον ελληνισμό (Video)

Europolitis TV3 μήνες πριν

Ελληνική Ψυχή :(Ελληνική Κοινότητας Βερολίνου): Ο εθελοντισμός και συμμετοχή δυναμώνουνε μια κοινότητα

Europolitis TV3 μήνες πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης μιλάει στο ENA Channel

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 μήνες πριν

CORONAVIRUS(Μόναχο): Video δείχνει την πυροσβεστική να ενημερώνει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ4 μήνες πριν

Οι Κρητικές γεύσεις και αρώματα στο κέντρο του Ντύσσελντορφ,επιχειρηματικές συναντήσεις B2B(VIDEO)

Europolitis TV5 μήνες πριν

Μαγεία στην Tonhalle η ερμηνεία της Ελενας Μαραγκού με μουσική συνοδεία του Κώστα Ράπτη

Europolitis TV8 μήνες πριν

Το Αιγοπρόβατο όπως δεν το ξέρουμε!

Europolitis TV9 μήνες πριν

H Γενική Πρόξενος Μαρίας Παπακωνσταντίνου στην Anuga 2019(Video)

Advertisement Europolitis
Advertisement