Connect with us

ΥΓΕΙΑ

Τέσσερις απλές καθημερινές συνήθειες για να βελτιώσετε τον τρόπο ζωής σας

Published

on

Σίγουρα γνωρίζετε πως η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών διατροφής και άσκησης αποτελεί ένα πολύ σημαντικό «όπλο» για τη διατήρηση της υγείας και την πρόληψη της εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων.

Παρακάτω λοιπόν, θα βρείτε 4 συνήθειες που μπορούν να αποτελέσουν μια καλή «βάση» για τη βελτίωση του τρόπου ζωής και κατ’ επέκταση της υγείας σας, οι οποίες δε θα πρέπει να λείπουν από την καθημερινότητά σας:

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ισορροπημένο πρωινό: Η κατανάλωση πρωινού γεύματος παρέχει την απαραίτητη ενέργεια για το ξεκίνημα της μέρας και ενισχύει τη συγκέντρωση και την πνευματική λειτουργία. Παράλληλα, μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, αποτρέποντας την εμφάνιση ατονίας και κόπωσης και βοηθώντας στο να είστε περισσότερο σωματικά δραστήριοι. Ακόμη, ερευνητικά δεδομένα δείχνουν πως η συστηματική κατανάλωση πρωινού σχετίζεται με υψηλότερα επίπεδα πρόσληψης διαφόρων βιταμινών και μετάλλων, ενώ φαίνεται ότι όσοι καταναλώνουν πρωινό ακολουθούν συνολικά καλύτερης ποιότητας διατροφή. Τέλος, έχει φανεί πως το πρωινό μπορεί να βοηθήσει και στη ρύθμιση του σωματικού βάρους.

Στοχεύστε στην κατανάλωση 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών: Η κατανάλωσή φρούτων και λαχανικών θα σας προμηθεύσει με πλήθος βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων και φυτοχημικών συστατικών, που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και προσφέρουν προστασία ενάντια στον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων. Επιπλέον, η υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες και κάλιο βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου και τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης αντίστοιχα. Δώστε έμφαση στην ποικιλία και τα έντονα χρώματα.

Πίνετε επαρκείς ποσότητες νερού: Είναι σημαντικό να φροντίζετε για τη σωστή κι επαρκή ενυδάτωσή σας, ώστε να διατηρήσετε την καλή λειτουργία και απόδοση του σώματός σας και να αποφύγετε τα δυσάρεστα συμπτώματα της αφυδάτωσης. Επιλέξτε το νερό ως κύριο μέσο ενυδάτωσης και αποφύγετε ροφήματα που περιέχουν ζάχαρη και θερμίδες.

Δραστηριοποιηθείτε και μειώστε τον καθιστικό χρόνο: Βάλτε τη φυσική δραστηριότητα στην καθημερινότητά σας επιλέγοντας ένα είδος άσκησης που σας ευχαριστεί, είτε αυτό είναι ένας γρήγορος περίπατος ή κάποιο άθλημα.
Μην ξεχνάτε πως η άσκηση μπορεί αφενός να βοηθήσει στη ρύθμιση του σωματικού βάρους και αφετέρου σχετίζεται με πολλαπλά οφέλη για την υγεία, μεταξύ των οποίων μείωση της αρτηριακής πίεσης και του κινδύνου εμφάνισης ασθενειών όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο σακχαρώδης διαβήτης, διάφορες μορφές καρκίνου και η οστεοπόρωση, καθώς και βελτίωση της πνευματικής και ψυχικής υγείας.
Ταυτόχρονα, επιλέξτε δραστήριους τρόπους μετακίνησης, όπως το περπάτημα ή το ποδήλατο για κοντινές αποστάσεις και η χρήση της σκάλας έναντι του ασανσέρ και περιορίστε το χρόνο που αφιερώνετε σε καθιστικές δραστηριότητες.

Πηγή: neadiatrofis.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα ζαχαρούχα ποτά αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου

Published

on

Από

Photo credits: PublicDomainPictures / pixabay

Η κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο σοβαρής καρδιαγγειακής νόσου, αλλά η περιορισμένη κατανάλωση γλυκών όχι, όπως διαπιστώνει μεγάλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Frontiers in Public Health».

Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 70.000 άτομα από δύο μεγάλες κοόρτες στη Σουηδία, στις οποίες οι συμμετέχοντες είχαν συμπληρώσει ερωτηματολόγια για τη διατροφή τους το 1997 και το 2009.

Κατά τη μελέτη, εξέτασαν την κατανάλωση ζάχαρης από γλυκά και ζαχαρούχα ποτά, καθώς και επτά καρδιαγγειακές παθήσεις: δύο τύπους εγκεφαλικών επεισοδίων, καρδιακές προσβολές, καρδιακή ανεπάρκεια, ανευρύσματα της αορτής, κολπική μαρμαρυγή και στένωση της αορτής.



Όπως διαπίστωσαν, η κατανάλωση γλυκών ποτών ήταν χειρότερη για την υγεία από οποιαδήποτε άλλη μορφή ζάχαρης και αύξησε σημαντικά τον κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακής ανεπάρκειας, κολπικής μαρμαρυγής και ανευρύσματος της κοιλιακής αορτής.

Επίσης, εντοπίστηκε ότι οι υψηλότεροι κίνδυνοι αρνητικής έκβασης για την υγεία προέκυψαν στη χαμηλότερη κατηγορία πρόσληψης γλυκών λιχουδιών. Φαίνεται λοιπόν ότι η περιστασιακή κατανάλωση λιχουδιών συνδέεται με καλύτερα αποτελέσματα.

Ωστόσο, οι επιστήμονες σημειώνουν ότι θα χρειαστεί περισσότερη έρευνα για την κατανόηση των μηχανισμών που εμπλέκονται στις διαφορετικές επιδράσεις των διαφορετικών τύπων κατανάλωσης ζάχαρης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κρυμμένο λίπος «προβλέπει» το Αλτσχάιμερ έως και 20 χρόνια νωρίτερα

Published

on

Από

Η υψηλότερη αντίσταση στην ινσουλίνη και η χαμηλότερη HDL σχετίζονται με υψηλά επίπεδα αμυλοειδούς στον εγκέφαλο. Photo credits: geralt / pixabay

Ερευνητές εντόπισαν ότι ένας συγκεκριμένος τύπος σωματικού λίπους συνδέεται με τις μη φυσιολογικές πρωτεΐνες στον εγκέφαλο που αποτελούν χαρακτηριστικά της νόσου Αλτσχάιμερ, έως και 20 χρόνια πριν από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

Η σχετική μελέτη παρουσιάζεται στο ετήσιο συνέδριο της Ακτινολογικής Εταιρείας της Βόρειας Αμερικής.

Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής το Ινστιτούτο Ακτινολογίας Mallinckrodt της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Σεντ Λούις του Μιζούρι, επικεντρώθηκε στη σχέση μεταξύ τροποποιήσιμων παραγόντων που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής, όπως η παχυσαρκία και η κατανομή του σωματικού λίπους, και της παθολογίας της νόσου Αλτσχάιμερ.



Τα ευρήματα της μελέτης αποκάλυψαν ότι τα υψηλότερα επίπεδα σπλαχνικού λίπους σχετίζονταν με αυξημένο αμυλοειδές, ενώ άλλοι τύποι λίπους δεν συσχετίστηκαν με αυξημένη παθολογία της νόσου Αλτσχάιμερ.

Επίσης, η υψηλότερη αντίσταση στην ινσουλίνη και η χαμηλότερη HDL σχετίζονται με υψηλά επίπεδα αμυλοειδούς στον εγκέφαλο. Σε άτομα με υψηλότερη HDL οι επιδράσεις του σπλαχνικού λίπους στην παθολογία του αμυλοειδούς μειώθηκαν εν μέρει.

Σε δεύτερη μελέτη που παρουσίασε η ερευνητική ομάδα στο ίδιο συνέδριο εντοπίστηκε, εξάλλου, ότι η παχυσαρκία και το σπλαχνικό λίπος μειώνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι τροποποιήσεις του τρόπου ζωής που στοχεύουν στη μείωση του λίπους θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ανάπτυξη της νόσου Αλτσχάιμερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνδρες με καρδιαγγειακό κίνδυνο αντιμετωπίζουν νευροεκφυλισμό του εγκεφάλου νωρίτερα από τις γυναίκες

Published

on

Από

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνδρες ήταν πιο επιρρεπείς στις βλαβερές επιδράσεις μεταξύ των ηλικιών 55-74 ετών, ενώ οι γυναίκες στις ηλικίες 65-74 ετών. Photo credits: geralt / pixabay

Οι άνδρες με παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο, συμπεριλαμβανομένης της παχυσαρκίας, αντιμετωπίζουν έκπτωση της υγείας του εγκεφάλου μια δεκαετία νωρίτερα, αλλά και πιο έντονα, από ό,τι οι γυναίκες με τους ίδιους παράγοντες.

Αυτό διαπιστώνει μακροχρόνια μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry».

Οι παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου, όπως ο διαβήτης τύπου 2, η παχυσαρκία, η υψηλή αρτηριακή πίεση και το κάπνισμα συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας, ωστόσο οι ερευνητές θέλησαν να διερευνήσουν πότε εμφανίζονται τα προβλήματα αυτά στα δύο φύλα και πότε θα μπορούσε να είναι η καλύτερη στιγμή για να παρέμβει κανείς με κατάλληλη θεραπεία για να αποτρέψει τον νευροεκφυλισμό.



Στην έρευνα μελετήθηκαν δεδομένα για 34.425 άτομα από τη βρετανική βάση δεδομένων UK Biobank. Η ηλικία τους ήταν 45-82 έτη και όλοι είχαν κάνει μαγνητική τομογραφία στον εγκέφαλο και την κοιλιά.

Η ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι τα υψηλότερα επίπεδα κοιλιακού λίπους και σπλαχνικού λιπώδους ιστού σχετίζονταν με χαμηλότερο όγκο φαιάς ουσίας του εγκεφάλου τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Ωστόσο, η επίδραση του καρδιαγγειακού κινδύνου και της παχυσαρκίας στον νευροεκφυλισμό του εγκεφάλου εμφανίστηκε μια δεκαετία νωρίτερα στους άνδρες από ό,τι στις γυναίκες, ενώ και οι επιδράσεις ήταν ισχυρότερες στους άνδρες από ό,τι στις γυναίκες.

Οι άνδρες ήταν πιο επιρρεπείς στις βλαβερές επιδράσεις μεταξύ των ηλικιών 55-74 ετών, ενώ οι γυναίκες στις ηλικίες 65-74 ετών.

Οι πιο ευάλωτες περιοχές του εγκεφάλου ήταν οι κροταφικοί λοβοί, που βρίσκονται στον εγκεφαλικό φλοιό και εμπλέκονται στην επεξεργασία των ακουστικών πληροφοριών, στην οπτική αντίληψη, στη συναισθηματική επεξεργασία και στη μνήμη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το οικογενειακό ιστορικό μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις καρδιοπάθειες

Published

on

Από

Το οικογενειακό ιστορικό δεν είναι ο μόνος παράγοντας κινδύνου, καθώς το ιστορικό της καρδιαγγειακής νόσου μπορεί να οφείλεται στο περιβάλλον όπου ζουν οι άνθρωποι και στη διαιώνιση ορισμένων συμπεριφορών. Photo credits: Myriams-Fotos / pixabay

Το ήμισυ του κινδύνου για καρδιακές παθήσεις μπορεί να προέρχεται από τα γονίδια της οικογένειας, διαπιστώνει έρευνα της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, η οποία τονίζει ότι η γνώση του οικογενειακού ιστορικού υγείας αποτελεί σημαντικό βήμα για τη μείωση του κινδύνου.

Το οικογενειακό ιστορικό, διευκρινίζει ο πρόεδρος της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας και αναπληρωτής κλινικός καθηγητής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Γέιλ, Κιθ Τσέρτσγουελ θα πρέπει να αποτελεί προειδοποίηση.



Βέβαια, επισημαίνεται ότι το οικογενειακό ιστορικό δεν είναι ο μόνος παράγοντας κινδύνου, καθώς το ιστορικό της καρδιαγγειακής νόσου μπορεί να οφείλεται στο περιβάλλον στο οποίο ζουν οι άνθρωποι και στη διαιώνιση ορισμένων συμπεριφορών, όπως οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες της οικογένειας, το κάπνισμα και η καθιστική συμπεριφορά.

Μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Circulation» της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, διαπίστωσε ότι τα άτομα με υψηλό γενετικό κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο αυτό αν ακολουθούσαν οκτώ συμπεριφορές: καλύτερη διατροφή, σωματική δραστηριότητα, διακοπή καπνίσματος, υγιή ύπνο, διαχείριση βάρους, έλεγχο της χοληστερόλης, διαχείριση του σακχάρου του αίματος και διαχείριση της αρτηριακής πίεσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερευνητές δημιουργούν τον πρώτο Άτλαντα Ανθρώπινων Κυττάρων

Published

on

Από

Το ανθρώπινο σώμα περιλαμβάνει περίπου 37,2 τρισεκατομμύρια κύτταρα και κάθε τύπος κυττάρου έχει μια μοναδική λειτουργία. Photo credits: qimono / pixabay

Μια σειρά ερευνών-ορόσημο για την κατανόηση του ανθρώπινου σώματος δημοσιεύθηκαν στα περιοδικά του ομίλου Nature, στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάπτυξης του πρώτου Άτλαντα Ανθρώπινων Κυττάρων.

Σε μια συλλογή περισσότερων από 40 άρθρων παρουσιάζονται έρευνες για μια μεγάλη ποικιλία ιστών, τύπων κυττάρων και οργάνων, όπως ο εγκέφαλος, το ανοσοποιητικό σύστημα, το έντερο και το ενδομήτριο, επιτρέποντας την ακριβέστερη ταυτοποίηση κυτταρικών τύπων και την κατανόηση της κυτταρικής ετερογένειας σε διάφορα βιολογικά πλαίσια και ασθένειες.



Οι έρευνες αξιοποιούν νέα δεδομένα και εργαλεία, ορισμένα από τα οποία βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση, για να βοηθήσουν στην κατανόηση της ανθρώπινης υγείας σε κυτταρικό επίπεδο.

Το ανθρώπινο σώμα περιλαμβάνει περίπου 37,2 τρισεκατομμύρια κύτταρα και κάθε τύπος κυττάρου έχει μια μοναδική λειτουργία.

Η κατανόηση της πολυπλοκότητας του ανθρώπινου σώματος σε κυτταρικό επίπεδο αποτελεί πρόκληση, αλλά είναι ζωτικής σημασίας για την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης.

Τις έρευνες κάνει η κοινοπραξία «Human Cell Atlas» (HCA), που ιδρύθηκε το 2016 με στόχο τη δημιουργία ενός άτλαντα για κάθε τύπο κυττάρου στο ανθρώπινο σώμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας συνδέεται η υψηλή καρδιοαναπνευστική ικανότητα

Published

on

Από

Η καρδιοαναπνευστική ικανότητα είναι η ικανότητα του κυκλοφορικού και του αναπνευστικού συστήματος να παρέχει οξυγόνο στους μύες κατά τη διάρκεια φυσικής δραστηριότητας. Photo credits: TheOtherKev / pixabay

Η υψηλή καρδιοαναπνευστική ικανότητα σχετίζεται με καλύτερες γνωστικές επιδόσεις και χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας μακροπρόθεσμα, διαπιστώνει έρευνα που δημοσιεύθηκε διαδικτυακά στο «British Journal of Sports Medicine».

Η καρδιοαναπνευστική ικανότητα είναι η ικανότητα του κυκλοφορικού και του αναπνευστικού συστήματος να παρέχει οξυγόνο στους μύες κατά τη διάρκεια φυσικής δραστηριότητας.

Μειώνεται ολοένα και περισσότερο με την ηλικία, κατά περίπου 3-6% ανά δεκαετία όταν οι άνθρωποι βρίσκονται στη δεκαετία των 20 και 30, αλλά περισσότερο από 20% ανά δεκαετία όταν οι άνθρωποι φτάνουν στη δεκαετία των 70.



Η χαμηλή καρδιοαναπνευστική ικανότητα αποτελεί ισχυρό προγνωστικό παράγοντα καρδιαγγειακών επεισοδίων, καθώς και θνησιμότητας από όλες τις αιτίες.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, τα άτομα με υψηλή καρδιοαναπνευστική ικανότητα είχαν υψηλότερη γνωστική λειτουργία και χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας.

Η υψηλή καρδιοαναπνευστική ικανότητα μείωσε επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης όλων των μορφών άνοιας κατά 35% μεταξύ των ατόμων με μέτριο ή υψηλό πολυγονιδιακό σκορ κινδύνου για Αλτσχάιμερ.

Πάντως, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι πρόκειται για μελέτη παρατήρησης, που δεν μπορεί να τεκμηριώσει αιτία και αποτέλεσμα. Επίσης, αναγνωρίζουν ορισμένους περιορισμούς στη μελέτη, καθιστώντας τον πληθυσμό που ερευνήθηκε πιο υγιή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
auf Deutsch38 λεπτά ago

Geschirr aus Bioplastik – Sicherheit bei der Verwendung?

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ3 ώρες ago

Αυτοκίνητο: Οι κύριες διαφορές μεταξύ των καλοκαιρινών και των χειμερινών ελαστικών

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ5 ώρες ago

Η ελληνική γλώσσα και ο πολιτισμός στο επίκεντρο του Συνεδρίου της Ελληνικής Πολιτιστικής Οργάνωσης «Νόστος»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ6 ώρες ago

Τα ζαχαρούχα ποτά αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ22 ώρες ago

Εντυπωσιακά ευρήματα σε ανασκαφές στην Τραπεζά Αιγίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Βρετανία: Νεκρούς και προβλήματα άφησε πίσω της η καταιγίδα Ντάρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Σε νέα μείωση των επιτοκίων προχωρά η ΕΚΤ την ερχόμενη εβδομάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Σε διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Ωκεανογραφική αποστολή διερευνά τους ηφαιστειακούς κινδύνους στο Αιγαίο

auf Deutsch2 ημέρες ago

Verbraucherzentrale warnt vor Fake-Shops mit alkoholischen Getränken

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Νέους προορισμούς στο εξωτερικό προσθέτει η SKY express

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Υποψήφιοι για Grammy οι Beatles για πρώτη φορά από το 1997!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Σχεδόν αμετάβλητα τα δημοσκοπικά ποσοστά μετά τη διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Η Ελλάδα συνασπίζεται με περισσότερες από 50 χώρες κατά των κυβερνοεπιθέσεων σε νοσοκομεία

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Κοινή εκδήλωση των ελληνικών σχολείων του Μονάχου στις 13 και 14 Δεκεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Η ανακύκλωση πλαστικών στις στρατηγικές γνωστών αυτοκινητοβιομηχανιών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Έρευνα: Σημαντική αύξηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τις ιδιωτικές πτήσεις

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Μελέτη: Οι επιπτώσεις της προωρότητας επεκτείνονται στην ενήλικη ζωή

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Κατάθεση στεφάνου εις μνήμην των Αγνοουμένων της Κύπρου από την Ελληνική Ένωση Μπόχουμ α.Σ.

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Κορυφαίες διακρίσεις της Ελλάδας και του ΕΟΤ στα τουριστικά βραβεία Travvy Awards

Europolitis TV8 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV9 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV2 έτη ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV2 έτη ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV4 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch4 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch4 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch4 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV4 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV4 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis