Connect with us

ΟΜΟΡΦΙΑ

Για τις ρυτίδες χρησιμοποιήστε ζάχαρη!

Published

on

Η ζάχαρη συγκρατεί τα μόρια νερού πάνω στην επιδερμίδα και βοηθάει στη σωστή και βαθιά ενυδάτωση.

Η ακόλουθη μάσκα με ζάχαρη, γράφει το neadiatrofis.gr, θα δώσει λάμψη σε επιδερμίδες θαμπές και ώριμες!

Θα χρειαστείτε:
1/2 κ.γλ. άχνη ζάχαρη
1κ.γλ. μέλι
½ κ.γλ. κανέλα σκόνη

Εκτέλεση:
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Εφαρμογή:
Απλώνετε τη μάσκα σε καθαρό και στεγνό πρόσωπο, όπως επίσης και στις περιοχές του λαιμού και του ντεκολτέ, αποφεύγοντας όμως την περιοχή των ματιών. Αφήνετε τη μάσκα να δράσει για 20 λεπτά και την ξεβγάζεται με άφθονο χλιαρό νερό.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόωρη γήρανση: Οι συνήθειες που πρέπει να αποφεύγουμε

Published

on

Από

Η επιστήμη της αντιγήρανσης αναζητά διαρκώς τρόπους για τη διατήρηση της νεότητας και της ευζωίας.

Αντί να περιμένετε όμως το «θαύμα» που θα σας κρατήσει νέους και δραστήριους, δείτε ποιες συνήθειες σας γερνούν πρόωρα, συχνά χωρίς να το συνειδητοποιείτε, και σταματήστε τις από σήμερα κιόλας.

Είστε τελειομανείς: Πρόκειται για ακόμη μία παρενέργεια της εξαρτημένης από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζωής. Η τελειομανία φορτώνει τον εγκέφαλο με αρνητικές σκέψεις οι οποίες απελευθερώνουν ορμόνες του στρες που επιταχύνουν τη γήρανση.

Αγνοείτε τα συμπτώματα κατάθλιψης: Η κατάθλιψη προκαλεί συρρίκνωση του εγκεφάλου και όσο περισσότερο μένει χωρίς θεραπεία, τόσο επιβαρύνει τη συνολική υγεία.

Δεν χρησιμοποιείτε αντηλιακό: Ο ήλιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του δέρματος και αν δεν θέλετε να εμφανίσετε ρυτίδες πρόωρα, πρέπει να φοράτε πάντα αντηλιακή κρέμα το κρέμα.

Καπνίζετε περιστασιακά: Είναι γνωστό ότι το κάπνισμα γερνάει πρόωρα. Ακόμη και 1-2 τσιγάρα τα σαββατοκύριακα όμως, καταστρέφουν το πολύτιμο κολλαγόνο και προκαλούν λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Το κάπνισμα προκαλεί επίσης πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών.

Δεν βλέπετε συχνά φίλους: Οι δυνατές φιλίες έχουν σημαντικά αντιγηραντικά οφέλη. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που λαμβάνουν ικανοποίηση από τις κοινωνικές σχέσεις τους, τείνουν να ζουν περισσότερο.

Φτιάχνετε μακροσκελείς λίστες υποχρεώσεων: Είναι φυσιολογικό να προσπαθείτε να ανταπεξέλθετε στις καθημερινές υποχρεώσεις και στα χρονοδιαγράμματα, αν δημιουργείτε όμως διαρκώς νέες υποχρεώσεις και τρέχετε γύρω από την… ουρά σας, θα γεράσετε πρόωρα. Οι ορμόνες του στρες προκαλούν στένωση των αγγείων και το χρόνιο στρες αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, υπέρτασης και εγκεφαλικού, καθώς και προβλήματα ψυχικής υγείας.

Πίνετε πολύ καφέ: O καφές μειώνει τη δεϋδροεπιανδροστερόνη, μια ορμόνη που μειώνει τα επίπεδα φλεγμονής και διατηρεί νεανική την εμφάνιση. Τα επίπεδα αυτής της ορμόνης αρχίζουν να πέφτουν φυσιολογικά καθώς μεγαλώνετε και ο καφές επιταχύνει τη διαδικασία. Μην ξεπερνάτε τα δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα.

Χρησιμοποιείτε κακής ποιότητας μαξιλαροθήκη: Η επιδερμίδα του προσώπου έρχεται επί 8 ώρες καθημερινά σε επαφή με τη μαξιλαροθήκη. Εάν δεν είναι φτιαγμένη από φιλικό προς αυτήν υλικό, όπως μετάξι ή βαμβάκι, θα αποκτήσετε πρόωρα ρυτίδες και η επιδερμίδα του προσώπου θα «κρεμάσει».

Πίνετε πολύ κρασί: Η περιστασιακή κατανάλωση κρασιού μπορεί να έχει αντιγηραντική δράση. Αν ξεπερνάτε όμως το ένα ποτήρι σε καθημερινή βάση, μειώνετε το προσδόκιμο ζωής σας.

Είστε όλη μέρα στον υπολογιστή: Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι σήμερα σκυμμένοι πάνω από ένα υπολογιστή, το τάμπλετ ή το κινητό. Η κακή στάση σώματος επιβαρύνει τη σπονδυλική στήλη και προκαλεί αρθρίτιδα, μια κοινή πάθηση των ηλικιωμένων.

Τρώτε junk food: Τα κατεργασμένα, χωρίς θρεπτικά συστατικά τρόφιμα, σας γερνάνε γρήγορα. Η διατροφή σας πρέπει να είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, φρούτα, λαχανικά και μη επεξεργασμένα δημητριακά, ό,τι περιλαμβάνει δηλαδή η μεσογειακή διατροφή, η οποία σας βοηθά να κοιμάστε καλύτερα και σας προστατεύει από το στρες.

Χρησιμοποιείτε καλαμάκι: Τα πλαστικά καλαμάκια δεν επιβαρύνουν μόνο το περιβάλλον, αλλά σας κάνουν να φαίνεστε και μεγαλύτεροι από την πραγματική ηλικία σας, καθώς δημιουργούν γραμμές στα χείλη και ρυτίδες γύρω από το στόμα σας.

Δεν φοράτε γυαλιά ηλίου: Τα γυαλιά ηλίου προλαμβάνουν τον σχηματισμό λεπτών ρυτίδων γύρω από τα μάτια και τα προστατεύουν από καρκίνο και καταρράκτη.

Τρώτε μεγάλα γεύματα: Όταν ενδίδετε σε μεγάλα γεύματα πάνω από δύο φορές την εβδομάδα, επιταχύνεται η γήρανση του οργανισμού λόγω του οξειδωτικού στρες και της παραγωγής ελευθέρων ριζών. Τα μικρά και συχνά γεύματα μειώνουν την πρόσληψη φαγητού κατά 50% ή περισσότερο και επιβραδύνουν τη γήρανση.

Δεν γυμνάζεστε: Η απουσία σωματικής δραστηριότητας είναι ο πιο γρήγορος δρόμος προς τη γήρανση. Ακόμη και το περπάτημα τρεις φορές την εβδομάδα είναι απαραίτητο για την πρόληψη της γήρανσης.

Αποφεύγετε τις ασκήσεις με βάρη: Η μυϊκή δύναμη σχετίζεται άμεσα με την υγιή γήρανση. Η αύξηση της μυϊκής μάζας μέσω ασκήσεων ενδυνάμωσης, προστατεύει την καρδιά, τον εγκέφαλο και τα οστά και σας κάνει να δείχνετε νεότεροι.

Αμελείτε τη στοματική σας υγεία: Το χαμόγελό σας δείχνει την ηλικία σας. Είναι σημαντικό να βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα, να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα και να επισκέπτεστε τακτικά τον οδοντίατρο για καθαρισμό και έλεγχο.

Δεν τρώτε καθόλου λιπαρά: Μια διατροφή με χαμηλά ή καθόλου λιπαρά, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, αλλά θα επιταχύνει τη γήρανση. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχουν οι ξηροί καρποί και τα λιπαρά ψάρια είναι σημαντικά για υγιή και ελαστική επιδερμίδα, καθώς και την υγεία της καρδιάς.

Κάνετε «βαρύ» μακιγιάζ: Πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν μεγάλη ποσότητα μέικ απ για να κρύψουν τις ρυτίδες και να δείχνουν νεότερες, αλλά πετυχαίνουν το αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς κλείνουν τους πόρους της επιδερμίδας, απομακρύνουν τα φυσικά έλαια που την προστατεύουν και δημιουργούνται γραμμές και ρυτίδες.

Δεν κάνετε συχνά σεξ: Το σεξ αυξάνει τη διάρκεια και την ποιότητα της ζωής. Μειώνει την αρτηριακή πίεση, ενισχύει το ανοσοποιητικό, μειώνει τους πονοκεφάλους, βελτιώνει τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης και μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη στους άνδρες.

Δεν κάνετε καλό σεξ: Εκτός από τη συχνότητα, σημαντική είναι και η ποιότητα του σεξ. Οι συχνοί οργασμοί τονώνουν την αυτοπεποίθηση, μειώνουν το άγχος και τα συμπτώματα κατάθλιψης και αυξάνουν την παραγωγή ωκυτοκίνης, της ορμόνης της ευτυχίας.

Δεν έχετε χόμπι: Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που έχουν χόμπι, κάνουν δηλαδή πράγματα που τους βοηθούν να είναι δημιουργικοί, επισκέπτονται σπανιότερα τους γιατρούς, παίρνουν λιγότερα φάρμακα και έχουν πιο χαρούμενη και υγιή όψη.

Πηγή: onmed.gr

Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηλιακά εγκαύματα: Τι μπορεί να κάνετε λάθος

Published

on

Από

Η φροντίδα του δέρματος μετά από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος για μακροχρόνιες βλάβες. Ωστόσο, αν η πρώτη ενέργεια μετά από ένα ηλιακό έγκαυμα είναι να εφαρμόσετε μία ενυδατική κρέμα, τότε ίσως να μην περιποιήστε κατάλληλα την επιδερμίδα σας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εφαρμογή after-sun μετά την ηλιοθεραπεία θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη βλάβη στο δέρμα, εάν δεν εξετάσετε λεπτομερώς τα συστατικά του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, ένα τζελ αλόης μπορεί να είναι μία καλή ιδέα που θα σας ανακουφίσει.

«Τα after-sun τείνουν να έχουν πλούσια, παχιά υφή και να περιέχουν έλαια, τα οποία δημιουργούν φραγμό στην επιφάνεια του δέρματος που παγιδεύει τη θερμότητα στο ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας και επιδεινώνει τη φλεγμονή και το αίσθημα “καύσου” στο πρόσωπο», αναφέρει η Michaella Bolder, ειδική στην περιποίηση του δέρματος.

«Επιπλέον, αρκετά after-sun του εμπορίου περιέχουν χημικές ουσίες και/ ή αρώματα, που θα ερεθίσουν το κατεστραμμένο δέρμα!»

Αντίθετα, το τζελ αλόης δροσίζει το δέρμα και αποτελεί μία αποτελεσματική λύση για την φροντίδα του. Αυτό συμβαίνει διότι τα τζελ επιτρέπουν τη διαφυγή θερμότητας από το δέρμα, ενώ οι παχύρρευστες κρέμες που έχουν σχεδιαστεί για να «κλειδώνουν» την υγρασία θα μπορούσαν να παγιδεύσουν τη θερμότητα στην επιδερμίδα.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο ιατρικός διευθυντής της Cosmedics UK Δρ. Ross Perry, οι φαρμακευτικές ιδιότητες της αλόης δεν έχουν τεκμηριωθεί από επιστημονικές έρευνες.

«Η αλόη είναι ένα παραδοσιακό φυτικό φάρμακο που πιστεύεται ότι μειώνει τα συμπτώματα του ηλιακού εγκαύματος. Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τη χρήση της για ηλιακά εγκαύματα, αλλά θεωρείται ότι είναι καταπραϋντική και ασφαλής», εξηγεί.

Πηγή: onmed.gr

 

Continue Reading

LIFE STYLE

Οι Γερμανοί λατρεύουν την πεζοπορία – Τα 10 καλύτερα μονοπάτια

Published

on

Από

Υπάρχουν περίπου 200.000 χιλιόμετρα μονοπατιών πεζοπορίας στη Γερμανία. Είτε ακολουθούν ένα ποτάμι, περνούν μέσα από χωράφια με ανθισμένα λουλούδια ή οδηγούν σε υψηλές κορυφές το σίγουρο είναι ότι μπορούν να ενθουσιάσουν κάθε περιπατητή.

Τα χρώμα λιλά σε όλο του το μεγαλείο

Το Lüneburg Heath στη βόρεια Γερμανία μετατρέπεται σε μία … «χώρα λιλά», όταν τα λουλούδια ανθίζουν στα τέλη του καλοκαιριού κάθε χρόνο. Το μοναδικό τοπίο διατηρείται χάρη σε μια ειδική τοπική ράτσα προβάτων (γνωστή ως Heidschnucken) που βόσκουν εκεί.

Ενέπνευσαν το όνομα μιας δημοφιλούς διαδρομής μήκους 223 χιλιομέτρων που συνδέει τις βόρειες και νότιες ορεινές περιοχές μεταξύ Αμβούργου και Τσέλε: Heidschnuckenweg.

Κρασί στο Ρήνο

Η στενή, αλλά γραφική κοιλάδα του ποταμού Ρήνου συνδυάζει τη φύση, την ιστορία και την εκπληκτική θέα.

Η διαδρομή Rheinsteig μήκους 320 χιλιομέτρων ακολουθεί το μεγαλύτερο μήκος του ποταμού της Γερμανίας μεταξύ Βόννης και Βισμπάντεν, οδηγώντας πεζοπόρους από παλάτια, κάστρα, μνημεία, δάση και αμπελώνες. Η διαδρομή μπορεί να είναι προκλητική – υπάρχει ακόμα και μέσω ferrata – για να βοηθήσει τους πεζοπόρους να διασχίσουν τις απότομες όχθες της κοιλάδας του Μεσαίου Ρήνου.

Κάντο όπως οι ζωγράφοι

Τον 18ο αιώνα, οι τόποι φυσικής ομορφιάς είδαν μια άνευ προηγουμένου άνθηση του τουρισμού. Παράξενα βράχια, όπως στη Σαξονική Ελβετία, νότια της Δρέσδης, ξαφνικά θεωρούνταν άγρια και ρομαντικά.

Από τότε, ένα μονοπάτι που ονομάζεται Malerweg (Painter’s Way) έχει καθοδηγήσει τους επισκέπτες μέσα από το βραχώδες τοπίο. Το μονοπάτι αποκαταστάθηκε το 2006 με τη βοήθεια ιστορικών οδηγών.

El Camino de Santiago

Πολλές ευρωπαϊκές διαδρομές προσκυνήματος που χρονολογούνται από τον Μεσαίωνα οδήγησαν στο ιερό του Αποστόλου Αγίου Ιακώβου στο Santiago de Compostela της Ισπανίας. Το κέλυφος του χτενιού είναι ένα σύμβολο αυτών των δρόμων.

Στη Γερμανία, υπάρχουν 30 μονοπάτια για το Σαντιάγο, καθώς και μια οικουμενική διαδρομή προσκυνήματος. Το μονοπάτι ακολουθεί τη Via Regia – τον παλαιότερο και μακρύτερο δρόμο που συνδέει την ανατολική και τη δυτική Ευρώπη, από το Görlitz έως το Vacha.

Αμέτρητα κάστρα

Ορισμένα γερμανικά μονοπάτια έχουν λάβει ειδική βαθμολογία από τη Γερμανική Ομοσπονδία Πεζοπορίας, σύμφωνα με αυστηρά κριτήρια.

Υπάρχουν 25 από αυτά τα μονοπάτια στο δάσος του Παλατινάτου στη νοτιοδυτική Γερμανία. Το γερμανικό-γαλλικό Burgenweg, που συνδέει τις περιοχές του Παλατινάτου και της Αλσατίας, είναι ένα από αυτά.

Το μονοπάτι του Γκαίτε

Το άγριο, λοφώδες τοπίο της περιοχής του Harz στη βόρεια Γερμανία είναι δημοφιλές ανάμεσα στους περιπατητές.

Ένα ταξίδι μέχρι το θρυλικό Brocken, με τις θεαματικές πανοραμικές απόψεις του, είναι απαραίτητο.

Στα 1.141 μέτρα είναι η υψηλότερη κορυφή του Harz. Πολύ μπροστά από τον μαζικό τουρισμό στην περιοχή, ο ποιητής Goethe έκανε την φιλόδοξη ανάβαση στην κορυφή.

Σήμερα ο ιστορικός σιδηρόδρομος Brocken δίνει στους επισκέπτες μια ευκολότερη επιλογή.

Πίσω στο χρόνο

Το Rennsteig είναι ένας ιστορικός περίπατος που εκτείνεται 170 χιλιόμετρα στο δάσος της Θουριγγίας στην κεντρική Γερμανία, από το Eisenach έως το Blackenstein.

Αναφέρθηκε για πρώτη φορά στον 13ο αιώνα και άνοιξε στους τουρίστες τον 19ο αιώνα. Ο δρόμος ήταν μόνο μερικώς προσβάσιμος κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου όταν χωρίστηκε η Γερμανία.

Η διαδρομή ανακηρύχθηκε πολιτιστικό μνημείο το 1999.

Η Γερμανία χωρίστηκε

Το Σιδηρούν Παραπέτασμα χώρισε την Ευρώπη για σχεδόν 40 χρόνια, διαιρώντας τη Γερμανία σε Ανατολή και Δύση. Τώρα είναι δυνατό για τους πεζοπόρους να ακολουθήσουν το πρώην 1.393 χιλιομέτρων σύνορο που χωρίζει τη Γερμανία.

Με το μνημείο, τα ερείπια των οχυρωματικών συνόρων, τις πινακίδες και τα παρατηρητήρια, η «Πράσινη Ζώνη» είναι μνημείο από μόνη της και αντιμετωπίζει τους πεζοπόρους με μια μοναδική θέα στη γερμανική ιστορία.

Διασχίζοντας την Ευρώπη

Οι Άλπεις Allgäu στη νότια Γερμανία είναι ένας κλασικός προορισμός για πεζοπορία. Περιλαμβάνουν τμήμα της ευρωπαϊκής διαδρομής μεγάλων αποστάσεων E5 – διαδρομή 3.200 χιλιομέτρων από τη Βρετάνη στη Γαλλία μέσω της Ελβετίας, της Αυστρίας και της Γερμανίας και τις Άλπεις στη Βερόνα της Ιταλίας.

Από το 1969, περίπου 12 διαδρομές μεγάλων αποστάσεων που διασχίζουν διάφορες χώρες έχουν δημιουργηθεί ως σημάδι συνεργασίας.

Mudflat πεζοπορία

Για λίγες μόνο ώρες χαμηλής παλίρροιας κάθε μέρα, ο ωκεανός στα ανοικτά των ακτών της Βόρειας Θάλασσας της Γερμανίας, προσφέρει μια ματιά στην κατά τα άλλα κρυμμένη ζωή στη λάσπη.

Δεν υπάρχουν δρόμοι εδώ. Αντ’ αυτού, οι οδηγοί mudflat δείχνουν στους περιπατητές πώς να κάνουν το δρόμο τους με ασφάλεια μέσα από το υγρό έδαφος.

Η θάλασσα Wadden στα ανοικτά των ακτών της Βόρειας Θάλασσας της Γερμανίας προστέθηκε στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO το 2009.

 

Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καπέλα προκαλούν τριχόπτωση… Αλήθεια ή Μύθος;

Published

on

Από

Είναι γεγονός ότι, μερικοί άνθρωποι αρχίζουν να φορούν καπέλο για να κρύψουν την τριχόπτωση, κάτι που μπορεί να τους οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι το καπέλο ευθύνεται για το πρόβλημά τους.

Σύμφωνα με την Δρ. Hayley Goldbach, δερματολόγο του UCLA Health, κάτι τέτοιο δεν ισχύει: «Το να φοράει κανείς καπέλο δεν είναι πραγματικός λόγος ανησυχίας».

«Η γενετική είναι ο κύριος παράγοντας στην απώλεια μαλλιών», τονίζει ο Δρ. Michael Wolfeld, πλαστικός χειρουργός που ειδικεύεται στην αποκατάσταση μαλλιών και βοηθός καθηγητής στο Sinai Medical Center της Νέας Υόρκης.

Ο Wolfeld υποστηρίζει ότι η «ανδρική» και «γυναικεία» φαλάκρα αρχίζουν εν μέρει από μία κληρονομική γενετική ευαισθησία σε μία ορμόνη που ονομάζεται διυδροτεστοστερόνη (DHT), η οποία εμφανίζεται στο τριχωτό της κεφαλής, καθώς και σε άλλα μέρη του σώματος.

Στους ανθρώπους με αυτή την κληρονομική ευαισθησία, τα τριχοθυλάκια εξασθενούν και συρρικνώνονται.

Το τράβηγμα των μαλλιών προς πίσω σε μία πολύ σφιχτή αλογοουρά ή σε δύσκαμπτες πλεξίδες, μπορεί να δημιουργήσει ένταση και να επηρεάσει τους θύλακες των τριχών. Μακροχρόνια κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει την πτώση των μαλλιών.

Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι μάλλον δεν φορούν το καπέλο τόσο σφιχτά ώστε να δημιουργηθεί αυτό το είδος έντασης.

«Νομίζω ότι αν κάποιος φορούσε ένα πολύ σφιχτό καπέλο και για μεγάλες χρονικές περιόδους, κάθε μέρα, για μήνες ή χρόνια στη σειρά, θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια φθορά στα μαλλιά του», αναφέρει ο Wolfeld.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε ένα καπέλο, όπως για παράδειγμα τα υφάσματα και τα χρώματα, θα μπορούσαν επίσης να παίξουν ρόλο στην τριχόπτωση, λέει ο Δρ. Adam Friedman, καθηγητής δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο George Washington.

«Εάν ένα καπέλο προκαλεί αλλεργική αντίδραση στο τριχωτό της κεφαλής, μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση λόγω της φλεγμονής».

Ωστόσο, ο Friedman και άλλοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι για τους περισσότερους ανθρώπους, είναι απίθανο το καπέλο να αποτελεί έναν σοβαρό παράγοντα κινδύνου. «Σε γενικές γραμμές, τα καπέλα δεν προκαλούν τριχόπτωση», τονίζει ο Friedman.

Πηγή: onmed.gr

Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συμβολή του καφέ στην καύση του λίπους και το αδυνάτισμα

Published

on

Από

Ο καφές, το πιο δημοφιλές ρόφημα στον κόσμο, δεν μας βοηθά μόνο να ξυπνάμε. Σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, βοηθά και στο αδυνάτισμα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο καφές βοηθά στην καύση θερμίδων και στη διάσπαση του λίπους. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι ο καφές μειώνει το αίσθημα της πείνας και ενεργοποιεί τα κύτταρα που επιτίθενται στο λίπος.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο καφές διεγείρει το καφέ λίπος. Σε αντίθεση με το λευκό λίπος που «αποθηκεύει» θερμίδες, τα καφέ λιπώδη κύτταρα που περιέχουν μιτοχόνδρια καταναλώνουν ενέργεια και παράγουν ζέστη.

Παλαιότερα οι ερευνητές πίστευαν ότι μόνο τα μωρά έχουν καφέ λίπος. Το 2009 ωστόσο, ανακάλυψαν μικρές ποσότητες καφέ λίπους σε ενήλικες.

Επιπλέον ανακάλυψαν ότι άνθρωποι με χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος έτειναν να έχουν περισσότερο καφέ λίπος.

Οι ενήλικες διαθέτουν 50 έως 100 γραμμάρια καφέ λίπους στο σώμα τους. Όταν αυτό ενεργοποιηθεί, έχει την ικανότητα να παράγει 300 φορές περισσότερη θερμότητα από οποιοδήποτε άλλο όργανο του σώματος.

Το εύρημα υποδεικνύει πιθανό ρόλο του καφέ λίπους στον μεταβολισμό των ενηλίκων, σημειώνουν οι ερευνητές.

Λόγω της ικανότητας του καφέ λίπους να καίει θερμίδες, οι επιστήμονες ψάχνουν τρόπους να εκμεταλλευτούν τη δύναμή του να βοηθά στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Πηγή: onmed.gr

 

Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτεθείτε σωστά στον Ήλιο

Published

on

Από

Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν από τις διακοπές. Απαραίτητο αξεσουάρ το αντηλιακό.

Ο ήλιος έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό, όπως τη βιοσύνθεση της Βιταμίνης D, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, τη μείωση του επιπέδου της χοληστερόλης στο αίμα, την αύξηση της μεταφοράς οξυγόνου, την ενεργοποίηση έκκρισης ορμονών και φυσικά την αντικαταθλιπτική δράση.

Η παρατεταμένη, όμως, έκθεση στον ήλιο σε συνδυασμό με τη σημαντική μείωση του στρώματος του όζοντος μπορεί να προκαλέσει βλάβες στην επιδερμίδα. Για το λόγο αυτό η σωστή χρήση αντηλιακών προϊόντων είναι απαραίτητη.

Η υπεριώδης ακτινοβολία UVΑ προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος, επηρεάζει το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα και αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τον καρκίνο του δέρματος, ενώ η ακτινοβολία UVB ευθύνεται για τα ηλιακά εγκαύματα.

Η αντιηλιακή προστασία είναι απαραίτητη

Ακόμα κι αν είναι συννεφιασμένος ο καιρός δεν πρέπει να βγαίνετε εκτός σπιτιού χωρίς το αντιηλιακό σας.

Οι ακτίνες UV προκαλούν βλάβες στο δέρμα και μπορούν να προκαλέσουν διάφορους τύπους καρκίνου του δέρματος.

Το απροστάτευτο δέρμα μπορεί να πάθει βλάβη μέσα σε μόνο 15 λεπτά, τονίζουν ειδικοί δερματολόγοι.

Όλοι οι δερματικοί τόνοι πρέπει να βάζουν αντιηλιακό

Μεγάλο ποσοστό ανθρώπων με σκουρότερο τόνο δέρματος θεωρούν πως δεν έχουν λόγο να ανησυχούν για καρκίνο του δέρματος, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αν έχετε ανοιχτό τόνο δέρματος και κοκκινίζετε εύκολα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να χρησιμοποιείτε υψηλό δείκτη προστασίας.

Ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους βάλτε αντιηλιακό

Ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους θυμηθείτε πως το τζάμι δεν μπλοκάρει τις ακτίνες UV, οπότε πρέπει να φοράτε αντιηλιακό είτε εργάζεστε σε γραφείο, είτε οδηγείτε το αυτοκίνητό σας.

Χρησιμοποιήστε δείκτη τουλάχιστον SPF 30

Ο ακριβής δείκτης προστασίας που χρειάζεστε κυμαίνεται ανάλογα με το σε πόση ώρα καίγεστε από τον ήλιο.

Αν το δέρμα σας καίγεται σε 15 λεπτά τότε ένα αντιηλιακό με δείκτη 30 θα καθυστερήσει το κάψιμο για 15 λεπτά x 30 = 450 λεπτά, δηλαδή για 7,5 ώρες.

Όμως, καθώς οι καιρικές συνθήκες έκθεσης και οι δραστηριότητες διαφέρουν, συνίσταται να βάζετε αντιηλιακό κάθε 2 ώρες.

Το αντιηλιακό είναι αποτελεσματικό όταν εφαρμόζεται τουλάχιστον 20 λεπτά πριν την ηλιοθεραπεία

Είναι πλήρως λειτουργικό μόνο όταν εφαρμόζεται 20 λεπτά τουλάχιστον πριν βγείτε εκτός σπιτιού. Τοποθετήστε το μετά την κρέμα που βάζετε συνήθως και πριν το μακιγιάζ σας.

Τέλος το αντηλιακό δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι, αφού ενώ η άμμος αντανακλά μόλις το 25% των ακτίνων του ήλιου, το χιόνι αντανακλά το 80%.

 

Continue Reading
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα απεργία του προσωπικού εδάφους της Lufthansa

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Δοξολογία για την Επέτειο της Ελληνικής Εθνεγερσίας στην Ενορία Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Ντύσσελντορφ

BUSINESS-Kleinanzeigen2 εβδομάδες ago

EVERGETIKON at the BEAUTY exhibition
of DÜSSELDORF March 22-24

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου: “Ο εμπαιγμός δεν έχει τέλος”!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέες απεργίες στους σιδηροδρόμους και στην Lufthansa

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Διαφωνίες στην Deutsche Bank μετά την απόφαση για περιορισμό της τηλεργασίας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ6 ημέρες ago

ΓΕΝΕΣΙΣ / GENESIS.ev Σύλλογος Ελλήνων και Κύπριων ιατρών της Β. Ρηνανίας Βεστφαλίας: Οι Έλληνες γιατροί της N.R.W παρόντες στην ετήσια εκδήλωση του 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ3 εβδομάδες ago

Η Nissan πρωτοπορεί με ενέργεια από βιοαιθανόλη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα απεργία των μηχανοδηγών από το βράδυ της Τετάρτης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ3 εβδομάδες ago

Νίκος Ανδρουλάκης: “Οι πολίτες πληρώνουν ακριβά την κυβερνητική θεωρία ότι η αγορά αυτορυθμίζεται”

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis