Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Αυξήθηκαν οι Τούρκοι που ζητούν άσυλο

Published

on

Περισσότεροι από 3.000 Τούρκοι έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Γερμανία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, αναφέρουν εφημερίδες του συγκροτήματος Funke (Ηamburger Abendblatt, Westdeutsche Allgemeine Zeitung, Berliner Morgenpost ), επικαλούμενες πληροφορίες της γερμανικής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων (ΒΑΜF).

Mετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016 ο αριθμός των αιτούντων άσυλο στην Γερμανία από την Τουρκία έχει αυξηθεί ιδιαίτερα. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν ζητήσει άσυλο, μεταξύ άλλων, 209 διπλωμάτες και άλλοι 205 κρατικοί υπάλληλοι. Πέρυσι ζήτησαν άσυλο στην Γερμανία συνολικά 5.742 Τούρκοι πολίτες, μεταξύ των οποίων και 4.400 Κούρδοι.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν «θησαυρούς και μυστικά» μέσα σε βυθισμένο ναό στα ανοιχτά της Αιγύπτου

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Κατά την εξερεύνηση ενός καναλιού στα ανοικτά της Αιγύπτου, μια ομάδα ενάλιας αρχαιολογίας ανακάλυψε έναν βυθισμένο αρχαίο ναό και ένα ιερό γεμάτο θησαυρούς που συνδέονταν με τον θεό Άμμωνα και τη θεά Αφροδίτη.

Ο ναός, ο οποίος κατέρρευσε εν μέρει κατά τη διάρκεια ενός κατακλυσμικού γεγονότος στα μέσα του 2ου αιώνα π.Χ., χτίστηκε αρχικά για τον θεό Άμμωνα.

Ο συγκεκριμένος θεός ήταν τόσο σημαντικός, που οι φαραώ πήγαιναν στον ναό «για να λάβουν από τον ανώτατο θεό του αρχαίου αιγυπτιακού πανθέου τους τίτλους της εξουσίας τους ως παγκόσμιοι βασιλείς», σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Υποβρύχιας Αρχαιολογίας (IEASM).

Ο αρχαίος ναός βρισκόταν στην κάποτε πόλη της Θώνης-Ηρακλείου στον κόλπο του Αμπουκίρ. Τα απομεινάρια της πόλης βρίσκονται πλέον κάτω από τη θάλασσα, περίπου 7 χιλιόμετρα από τις σημερινές ακτές της Αιγύπτου.

Κατά την εξερεύνηση του ναού, οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως μια σειρά από «θησαυρούς και μυστικά», όπως ασημένια τελετουργικά όργανα, χρυσά κοσμήματα και αλαβάστρινα δοχεία που κάποτε χρησιμοποιούνταν για αρώματα ή αλοιφές.

Στην περιοχή οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν επίσης υπόγειες κατασκευές που υποστηρίζονταν από «καλά διατηρημένους ξύλινους στύλους και δοκούς» οι οποίοι χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα π.Χ.

«Είναι εξαιρετικά συγκινητική η ανακάλυψη τέτοιων ευαίσθητων αντικειμένων, τα οποία διατηρήθηκαν ανέπαφα παρά τη βία και το μέγεθος του κατακλυσμού», ανέφερε στην ανακοίνωση ο Φρανκ Γκόντιο, πρόεδρος της IEASM και ενάλιος αρχαιολόγος που ηγήθηκε των ανασκαφών.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ανατολικά του ναού, ένα ελληνικό ιερό αφιερωμένο στη θεά Αφροδίτη, στο οποίο βρέθηκαν πολλά χάλκινα και κεραμικά αντικείμενα.

«Αυτό καταδεικνύει ότι οι Έλληνες στους οποίους επιτράπηκε να εμπορεύονται και να εγκαθίστανται στην πόλη κατά την εποχή των Φαραώ της δυναστείας των Σαϊτών (688 – 525 π.Χ.), είχαν τα ιερά τους στην περιοχή», έγραψαν οι αρχαιολόγοι.

Στο ιερό βρέθηκαν και ελληνικού τύπου όπλα που αποκαλύπτουν την παρουσία Ελλήνων μισθοφόρων στην περιοχή οι οποίοι συμμετείχαν στην προστασία του βασιλείου στις εκβολές του ποταμού Νείλου.

Πηγή: ertnews.gr

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσεχώς η 60ή πτήση του Ingenuity της NASA στον πλανήτη Άρη

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Το ελικόπτερο Ingenuity της NASA θα πραγματοποιήσει προσεχώς την 60ή πτήση του στον πλανήτη Άρη, ανακοίνωσε την Παρασκευή η αμερικανική διαστημική υπηρεσία.

Η 60ή πτήση του Ingenuity στον Κόκκινο Πλανήτη δεν αναμένεται πριν από την 25η Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της αποστολής, αναμένεται να φθάσει σε ύψος 10 μέτρων και να διανύσει απόσταση 326 μ. σε διάστημα 124 δευτερολέπτων.

Οι προδιαγραφές του έκαναν λόγο για πτήσεις διάρκειας έως και 90 δευτερολέπτων, προκειμένου να διανύει απόσταση σχεδόν 300 μέτρων κάθε φορά, φθάνοντας σε ύψος 3-4,5 μέτρων από την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη.

Το Ingenuity έφθασε στον κρατήρα Jezero του Άρη στις 18 Φεβρουαρίου 2021, προσαρτημένο στο ρομποτικό όχημα Perseverance της NASA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Xinhua

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Από υπόγειο ωκεανό προέρχεται το διοξείδιο του άνθρακα στην επιφάνεια της Ευρώπης

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Το διοξείδιο του άνθρακα που ανιχνεύθηκε σε έναν από τους δορυφόρους του Δία, την Ευρώπη, προέρχεται από έναν ωκεανό, κρυμμένο κάτω από ένα παχύ στρώμα πάγου, σύμφωνα με τα δεδομένα που συνέλεξε το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb και ενισχύουν τις ελπίδες ότι αυτό το νερό θα μπορούσε να υποστηρίξει τη ζωή.

Οι επιστήμονες είναι πεπεισμένοι ότι ένας τεράστιος ωκεανός αλμυρού νερού βρίσκεται σε βάθος πολλών δεκάδων χιλιομέτρων κάτω από την παγωμένη επιφάνεια της Ευρώπης.

Το γεγονός αυτό την καθιστά ιδανική υποψήφια για να φιλοξενεί εξωγήινη ζωή, σε κάποια μορφή. Είναι ωστόσο δύσκολο να καθοριστεί εάν αυτός ο κρυμμένος ωκεανός περιέχει εκείνα τα χημικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για να εμφανιστεί η ζωή.

Διοξείδιο του άνθρακα (CO2), που, μαζί με το νερό, είναι ένα από τα θεμελιώδη δομικά στοιχεία αυτής της διαδικασίας, είχε ήδη εντοπιστεί στην επιφάνεια της Ευρώπης, όμως δεν είχε προσδιοριστεί η προέλευσή του.

Για να λύσουν το μυστήριο, δύο ομάδες Αμερικανών ερευνητών χρησιμοποίησαν δεδομένα που συλλέχθηκαν από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb. Κατάφεραν έτσι να χαρτογραφήσουν την επιφάνεια της Ευρώπης, σύμφωνα με δύο μελέτες που δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Science.

Η μεγαλύτερη ποσότητα CO2 βρέθηκε σε μια ζώνη πλάτους 1.800 χιλιομέτρων, την αποκαλούμενη Τάγκα Ρέτζιο.

Η ζώνη αυτή καλύπτεται από «χαοτικό έδαφος», με ράχες και ρήγματα. Δεν είναι σαφές πώς δημιουργήθηκε αυτή η «δαντελωτή» επιφάνεια. Ενδέχεται το σχετικά ζεστό νερό του υπόγειου ωκεανού να ανεβαίνει, λιώνοντας τον πάγο, ο οποίος με το πέρασμα του χρόνου ξαναπαγώνει δημιουργώντας υψώματα.

Σαν επιτραπέζιο αλάτι

Στην πρώτη μελέτη χρησιμοποιήθηκαν πληροφορίες από το τηλεσκόπιο James Webb για να καθοριστεί αν το CO2 θα μπορούσε να προέρχεται από άλλη πηγή, για παράδειγμα, από έναν μετεωρίτη.

Συμπέρασμα: το διοξείδιο του άνθρακα «προέρχεται από το εσωτερικό, πιθανότατα από τον κρυμμένο ωκεανό του φεγγαριού», εξήγησε η Σαμάνθα Τράμπο, πλανητολόγος στο αμερικανικό πανεπιστήμιο του Κορνέλ και επικεφαλής της μελέτης.

Στη ζώνη Τάγκα Ρέτζιο οι επιστήμονες εντόπισαν επίσης ένα στοιχείο αντίστοιχο του επιτραπέζιου αλατιού. Λόγω αυτού, η περιοχή είναι πιο κίτρινη από τις άλλες, λευκές εκτάσεις της Ευρώπης. Το στοιχείο αυτό μπορεί επίσης να έχει αναδυθεί από τον ωκεανό.

«Πλέον, έχουμε CO2 και αλάτι: αρχίζουμε να μαθαίνουμε περισσότερα για την εσωτερική χημεία» της Ευρώπης, είπε η Τράμπο.

Με βάση τα ίδια δεδομένα του James Webb, η δεύτερη μελέτη συμπεραίνει επίσης ότι το διοξείδιο του άνθρακα προέρχεται από το εσωτερικό της Ευρώπης.

Η Ευρώπη, το ένα από τα τρία παγωμένα φεγγάρια του Δία, είναι ο στόχος δύο σημαντικών διαστημικών αποστολών που ελπίζουν ότι θα λύσουν το μυστήριο του ωκεανού της.

Το διαστημικό σκάφος Juice της ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας ESA εκτοξεύτηκε τον περασμένο Απρίλιο ενώ εκείνο της Nasa, το Europa Clipper, θα εκτοξευθεί τον Οκτώβριο του 2024.

Θα χρειαστούν οκτώ χρόνια για να φτάσουν στον Δία και τους μεγάλους δορυφόρους του, την Ιώ, την Ευρώπη, τον Γανυμήδη και την Καλλιστώ, που ανακαλύφθηκαν από τον Γαλιλαίο το 1610.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP

Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Επιστήμονες ανέπτυξαν «έξυπνη» σκουριά που καθαρίζει το νερό από τους ρύπους και τις βλαβερές ορμόνες

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Ερευνητές στη Γερμανία ανέπτυξαν μια «έξυπνη» σκουριά, νανοσωματίδια οξειδίου του σιδήρου, δηλαδή, που καθαρίζουν το νερό από ρύπους, όπως πετρέλαιο, νανο και μικροπλαστικά και γλυφοσάτη.

Μπορεί επίσης να απορροφήσει ορμόνες όπως τα οιστρογόνα που βλάπτουν την υδρόβια ζωή.

«Η “έξυπνη” σκουριά μας είναι φθηνή, μη τοξική και ανακυκλώσιμη», δήλωσε ο δρ Μάρκους Χαλίκ, επικεφαλής ερευνητής της μελέτης από το Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg.

«Αποδείξαμε τη χρήση της για όλα τα είδη ρύπων, δείχνοντας τη δυνατότητα αυτής της τεχνικής να βελτιώσει δραματικά την επεξεργασία του νερού», πρόσθεσε.

Πώς λειτουργεί η «έξυπνη» σκουριά;

Η «έξυπνη» σκουριά περιέχει νανοσωματίδια οξειδίου του σιδήρου, τα οποία έλκονται από μαγνήτες αλλά δεν κολλάνε μεταξύ τους, που σημαίνει ότι παραμένουν διασκορπισμένα.

Για να ενισχύσουν τις δυνατότητες δέσμευσης της ρύπανσης, οι ερευνητές επικάλυψαν τα σωματίδια αυτά με μόρια φωσφονικού οξέος, μετατρέποντάς τα σε μικροσκοπικά σφουγγάρια ρύπων.

Ρυθμίζοντας το άλλο άκρο αυτών των μορίων οξέων, οι ερευνητές μπόρεσαν να προσαρμόσουν τα σωματίδια ώστε να απορροφούν διάφορους ρύπους.

Σε προηγούμενα πειράματα, η «έξυπνη» σκουριά είχε καθαρίσει αργό πετρέλαιο από νερό της Μεσογείου και γλυφοσάτη από το νερό λίμνης.

Επιπλέον, αυτά τα νανοσωματίδια απομάκρυναν μικροσκοπικά πλαστικά σωματίδια από δείγματα νερού. Ωστόσο η ομάδα δεν σταμάτησε εκεί.

Ο Λούκας Μούλερ, μεταπτυχιακός φοιτητής και μέλος της ερευνητικής ομάδας, διερεύνησε αν η «έξυπνη» σκουριά θα μπορούσε να καθαρίσει ίχνη ρύπων και συγκεκριμένα ορμόνες.

Τα οιστρογόνα, τα οποία είναι ορμόνες που βρίσκονται φυσικά στον άνθρωπο και τα ζώα, συχνά καταλήγουν στις πηγές νερού και διαταράσσουν το οικοσύστημα, ακόμη και σε ελάχιστες ποσότητες.

«Ξεκίνησα με το πιο κοινό οιστρογόνο, την οιστραδιόλη και στη συνέχεια με τέσσερα άλλα παράγωγα που έχουν παρόμοια μοριακή δομή», εξήγησε ο ερευνητής.

Η προσέγγισή του περιλάμβανε τη δημιουργία «θυλάκων» στην επιφάνεια της «έξυπνης» σκουριάς που προσελκύουν και εγκλωβίζουν την οιστραδιόλη.

«Προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά κομμάτια παζλ για να κατανοήσουμε πώς συναρμολογούνται τα μόρια στην επιφάνεια των νανοσωματιδίων», είπε ο ερευνητής.

Στη συνέχεια, η επιστημονική ομάδα θα δοκιμάσει τα σωματίδια σε πραγματικές συνθήκες και θα εξετάσει τις δυνατότητες ανακύκλωσής τους.

«Με την συνεχή ανακύκλωση αυτών των σωματιδίων, ο αντίκτυπος στα υλικά από αυτή τη μέθοδο επεξεργασίας νερού θα μπορούσε να είναι πολύ μικρός», σημείωσε ο δρ Χαλίκ.

Η έρευνα παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής συνάντησης της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας.

Πηγή: ertnews.gr

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: Ο στρατός ζητά τη βοήθεια του κοινού για να εντοπίσει ένα… εξαφανισμένο F-35

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Ο αμερικανικός στρατός εξακολουθεί να ψάχνει ένα μαχητικό F-35 το οποίο «εξαφανίστηκε» την Κυριακή έπειτα από ένα ατύχημα κοντά σε μια αεροπορική βάση στη Νότια Καρολίνα και ζήτησε τη… βοήθεια του κοινού για να το εντοπίσει.

Ο κυβερνήτης του F-35B Lightning II χρησιμοποίησε το σύστημα εκτόξευσης και σώθηκε, όπως ανέφερε η διοίκηση της Βάσης Τσάρλεστον.

«Αν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει τις ομάδες μας να εντοπίσουν το F-35, σας παρακαλούμε καλέστε στο Κέντρο Αμυντικών Επιχειρήσεων της Βάσης», έγραψε στην πλατφόρμα X η διοίκηση, δίνοντας και ένα τηλέφωνο με το οποίο μπορούν να επικοινωνήσουν οι πολίτες.

Το κυριότερο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου αεροσκάφους, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin, είναι ότι είναι σχεδόν αδύνατον να εντοπιστεί από τα ραντάρ και διαθέτει προηγμένους αισθητήρες και άλλα όργανα.

Με βάση την τελευταία, γνωστή θέση του αεροπλάνου, οι έρευνες επικεντρώνονται στα βόρεια της Βάσης Τσάρλεστον, γύρω από τις λίμνες Μόλτρι και Μάριον. Αυτό όμως σημαίνει ότι το μαχητικό μπορεί να συνετρίβη στο νερό, κάτι που καθιστά ακόμη δυσκολότερο τον εντοπισμό του.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας παρέπεμψε για περισσότερες διευκρινίσεις στην Πολεμική Αεροπορία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατί η ασφάλιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι πιο ακριβή από αυτήν ενός συμβατικού

Published

on

Από

Η φόρτιση εγκυμονεί πρόσθετους κινδύνους στα ηλεκτρικά οχήματα, με ασφαλιστήρια να καλύπτουν εκτός των άλλων και και την ευθύνη τρίτων εάν κάποιος σκοντάψει στο καλώδιο που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο και τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της φόρτισης. Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Οι επισκευές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μετά από κάποιο ατύχημα είναι σημαντικά πιο ακριβές από τις επισκευές των συμβατικών οχημάτων.

Αυτό σημαίνει ότι η επισκευή τους είναι πιο δαπανηρή για τις ασφαλιστικές εταιρείες, με αποτέλεσμα τα ασφάλιστρα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να είναι πιο ακριβά.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την άλλη στοιχίζουν περισσότερο από τα συμβατικά αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα η αντικατάστασή τους σε περίπτωση κλοπής ή ατυχήματος να στοιχίζει περισσότερο στην ασφαλιστική εταιρεία.

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι έχουν χαμηλότερο κόστος για σέρβις και συντήρηση, λόγω των λιγότερων κινούμενων ανταλλακτικών και της απλούστερης χρήσης του ηλεκτροκινητήρα που πλέον δεν χρειάζεται λάδια, φίλτρα, μπουζί και άλλα αναλώσιμα ανταλλακτικά κατά τη διάρκεια του σέρβις, υπάρχουν ανταλλακτικά που είναι ιδιαίτερα ακριβά.

Τα ελαφριά πάνελ του αμαξώματος είναι φτιαγμένα από άνθρακα και αλουμίνιο που ανεβάζουν το κόστος κατά την διάρκεια της επισκευής. Ενώ οι μπαταρίες των EV προστατεύονται σε μεγάλο βαθμό σε περίπτωση σύγκρουσης, είναι δαπανηρή η αντικατάστασή τους εάν καταστραφούν.

Πέρυσι, τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την CCC Intelligent Solutions έδειξαν ότι το 50% των αξιώσεων περιελάμβανε αντικατάσταση της μπαταρίας.

Οι καθυστερήσεις στη διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών που αφορούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φαίνεται να είναι μεγαλύτερες σε σχέση με τα ισοδύναμα συμβατικά αυτοκίνητα. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι θα απαιτηθεί περισσότερος χρόνος για την επισκευή τους, άρα υψηλότερες χρεώσεις για όχημα αντικατάστασης.

Οι τεχνικοί φανοποιείων για να μπορέσουν να ασχοληθούν και να επιδιορθώσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πρέπει να έχουν επιπλέον εκπαίδευση, γεγονός που οδηγεί σε υψηλότερα ωριαία εργατικά, άρα μεγαλύτερη αποζημίωση.

Τέλος, η φόρτιση εγκυμονεί πρόσθετους κινδύνους στα ηλεκτρικά οχήματα, με ασφαλιστήρια συμβόλαια να καλύπτουν εκτός των άλλων τα καλώδια φόρτισης, τους διάφορους συνδέσμους και τους ταχυφορτιστές, ενώ στα δεδομένα της ασφάλισης περιλαμβάνεται και η ευθύνη τρίτων εάν κάποιος σκοντάψει στο καλώδιο που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο και τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της φόρτισης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis
Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ8 ώρες ago

Υποθαλάσσιο… πάρκινγκ ο βυθός του Θερμαϊκού!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ13 ώρες ago

Βρετανία: Έκοψαν το εμβληματικό «δένδρο του Ρομπέν των Δασών»

Διατροφή13 ώρες ago

Οκτώβριος: αυτά είναι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά της εποχής

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ14 ώρες ago

Έλληνες του εξωτερικού: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ15 ώρες ago

Με υψηλές θερμοκρασίες μπαίνει το φθινόπωρο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες

ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες ago

Άγνωστος βυζαντινός ναός βρέθηκε στην Ακρόπολη Θεσσαλονίκης

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα ago

Γερμανία: Υπάλληλος μουσείου πούλησε αυθεντικό πίνακα και έβαλε πλαστό στη θέση του

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ2 ημέρες ago

Εμφυτεύματα δοκιμάζονται συνδυαστικά για πρώτη φορά για να μπορέσει ένας τετραπληγικός να κινήσει τα χέρια του

ΥΓΕΙΑ2 ημέρες ago

Η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 ημέρες ago

Επιφυλακτικοί στην κατανάλωση οι Γερμανοί, προτιμούν να αποταμιεύουν

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Πυροβολισμοί στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Βούπερταλ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Από το 2024 η απαγόρευση θέρμανσης με φυσικό αέριο και πετρέλαιο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 εβδομάδες ago

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν αύριο οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Άνοια: Με αντιμετώπιση 12 παραγόντων κινδύνου θα μπορούσε να μειωθεί το 40% των περιπτώσεων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες ago

Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την αποτύπωση των πλημμυρών στη Θεσσαλία

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Ένα ανοιχτό γεωπάρκο ενταγμένο στην UNESCO επιχειρεί να γίνει η Χίος

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Το αρχαίο θέατρο της Λάρισας υποδέχθηκε το κοινό μετά από 22 και πλέον αιώνες

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Δύο καθηγητές του ΑΠΘ ανάμεσα στους κορυφαίους αναλυτικούς χημικούς της δεκαετίας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Κατατέθηκε το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2024

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: «Ναι» στην ενίσχυση της οικονομίας, «όχι» στη λιτότητα λέει η κυβέρνηση

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis