Επικοινωνήστε μαζί μας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Flixtrain εισάγει περισσότερα δρομολόγια για τις μεγάλες αποστάσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Flixbus σε μία κίνηση που θέλει να προκαλέσει τους ανταγωνιστές της  στα μέσα μαζικής μεταφοράς, εισάγει περισσότερα δρομολόγια και τρένα μεγάλων αποστάσεων.

Η Flixtrain διπλασίασε την προσφορά της σε δρομολόγια. Από τις 21 Ιουνίου η Flixtrain θα διεξάγει δύο φορές την ημέρα το δρομολόγιο Στουτγκάρδη-Βερολίνο ενώ στις 19 Ιουλίου θα ξεκινήσει και στο  Κολωνία-Αμβούργο δύο δρομολόγια την ημέρα.

Από τα μέσα Δεκεμβρίου, σχεδιάζονται νέα δρομολόγια μεταξύ Βερολίνου – Κολωνίας, καθώς επίσης και Βερολίνου – Μονάχου, ενώ οι ταξιδιώτες θα μπορούν να αγοράσουν τα εισιτήρια τους και online αλλά και μέσω των αντίστοιχων σταντ στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Στουτγάρδης, του Βερολίνου και του Ντίσελντορφ.

“Τρεις μήνες μετά την εισαγωγή της, η λειτουργία της Flixtrain φαίνεται να είναι πολύ αποτελεσματική. Πιστεύουμε να καταφέρουμε να φτάσουμε το στόχο που έχουμε θέσει, για 500.000 επιβάτες μέχρι το τέλος του έτους”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος André Schwämmlein.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, έχει καταγραφεί πληρότητα των θέσεων κατά 70%, ποσοστό που υπερβαίνει ακόμα και αυτό της Intercity και της ICE Deutsche Bahn.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Παράνομη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων στο Βερολίνο

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Οι επιθεωρητές του Κεντρικού Τελωνείου του Βερολίνου βρήκαν 71 400 αφορολόγητα τσιγάρα σε αυτοκίνητο μιας γυναίκας.

Το αυτοκίνητο εξετάστηκε τη Δευτέρα το βράδυ μπροστά σε ένα εμπορικό κέντρο στο Βερολίνο-Blankenburg, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος την Τρίτη.

Η γυναίκα, πολωνικής καταγωγής και  ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου ήταν ήδη γνωστή στις αρχές.

Η γυναίκα  για ώρες ήταν υπό παρακολούθηση  λόγω της υποψίας παράνομης παράδοσης τσιγάρων σε έμπορο  του Βερολίνου.

Τελικά οι υποψίες επιβεβαιώθηκαν και κατά την παράδοση οι αρχές έδρασαν και έπιασαν τους δράστες της παράνομης διακίνησης.

Κατά τις έρευνες στο αυτοκίνητο βρέθηκαν πολλές συσκευασίες τσιγάρων διαφορετικών εμπορικών σημάτων.

Το ποσό του φόρου που αποφεύχθηκε για 71.400 τσιγάρα είναι περίπου 15.000 ευρώ.

Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας πάνω από 2% το 2018 και το 2019

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε φάση ισχυρής ανάπτυξης, με την ανεργία να κινείται σε χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ και τις αυξήσειτων πραγματικών μισθών να στηρίζουν την εγχώρια ζήτηση, ενώ οι ισχυρές εξαγωγές καθοδηγούν τις επιχειρηματικές επενδύσεις, αναφέρει έκθεση του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της θα ξεπεράσει το 2% το 2018 και το 2019 και παρουσιάζει μία ατζέντα για τη διασφάλιση μίας βιώσιμης και πιο δίκαιης ανάπτυξης στο μέλλον. Η έκθεση αναφέρει ότι η ισχυρή δημοσιονομική θέση της χώρας πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και δημόσιων επενδύσεων για την αντιμετώπιση μελλοντικών προκλήσεων.

Υπάρχουν, σημειώνει, περιθώρια για χρηματοδότηση που θα κάνουν την οικονομία πιο δίκαιη. Οι πολιτικές αυτές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν φορολογικές ελαφρύνσεις για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των γυναικών στο εργατικό δυναμικό καθώς και την επέκταση της φροντίδας των παιδιών, της πρώιμης παιδικής εκπαίδευσης και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο ΟΟΣΑ υποδεικνύει την ανάγκη νέων στρατηγικών για την ενίσχυση της παραγωγικότητας, τη βελτίωση των δεξιοτήτων όλου του εργατικού δυναμικού και την προετοιμασία για το μέλλον της εργασίας.

Η βελτίωση της απόκτησης και χρήσης δεξιοτήτων θα είναι επίσης κρίσιμης σημασίας, καθώς οι εργαζόμενοι προετοιμάζονται για θέσεις εργασίας που θα αλλάζουν από τον αυτοματισμό, τις ψηφιακές πλατφόρμες και άλλες τεχνολογικές αλλαγές, λέει ο ΟΟΣΑ.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνέχεια

Like us on Facebook

ΕΛΛΑΔΑ2 εβδομάδες πριν

Έρχεται το 7ο Διεθνές Air/Sea Show στην Καβάλα (VID)

LIFE STYLE3 εβδομάδες πριν

Έφυγε από τη ζωή ο Χάρρυ Κλυνν (VID)

Europolitis TV3 μήνες πριν

Για δράσεις στην Ευρώπη σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών δεσμεύεται ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης (VIDEO)

Europolitis TV4 εβδομάδες πριν

Εκδήλωση προς τιμή του Μητροπολίτη Γερμανίας Αυγουστίνο με αφορμή τα 80α του γενέθλια

©Europolitis
Europolitis TV4 εβδομάδες πριν

2ο Ελληνικό Φεστιβάλ Ντύσσελντορφ (Εναρξη)

Europolitis TV1 μήνα πριν

Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου «Είμαστε πολλοί, είμαστε ορατοί»

Europolitis TV4 μήνες πριν

Ποντιακή Εστία Στουτγκάρδης -Πολιτιστικός Σύλλογος Χανίων «Βιγλάτορες» (VIDEO)

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 μήνες πριν

Νυρεμβέργη: Παρακαταθήκη στις γενεές, ο πρώτος ελληνόγλωσσος πλοηγός επισκέπτη (Γοητεία και βία) σε μουσείο της Γερμανίας (Video)

Europolitis TV5 μήνες πριν

Κοπή πίτας των Βλάχων…Χιλιάδες χορευτές από όλη την Ελλάδα (VIDEO)

ΕΛΛΑΔΑ5 μήνες πριν

Κοπή πίτας των Βλάχων…Χιλιάδες χορευτές από όλη την Ελλάδα (VIDEO)

Εγγραφή στο Newsletter