Επικοινωνήστε μαζί μας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες για τη χρήση drone

Δημοσιεύθηκε

στις

Εγκρίθηκαν οι ευρωπαϊκοί κανόνες για την ασφάλεια των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drone) κατά τη τρέχουσα Σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο (11-14/06) με στόχο ένα κοινό επίπεδο ασφάλειας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα πλαίσιο νομικής ασφάλειας για την τόνωση της ανάπτυξης της αγοράς και την επικαιροποίηση των κανόνων εναέριας ασφάλειας για την αντιμετώπιση νέων προκλήσεων.

Σημειώνεται ότι επί του παρόντος, η χρήση των drone καλύπτεται κατά περίπτωση από διαφορετικούς εθνικούς κανόνες, οι οποίοι ενδέχεται να παρεμποδίσουν την ανάπτυξη της αγοράς, ενώ η τεχνολογία των drone για κοινή χρήση, θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει περίπου το 10% της αγοράς αερομεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τα επόμενα δέκα χρόνια (περίπου 15 δισ. ευρώ ετησίως).

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο τομέας των drone θα μπορούσε να δημιουργήσει περίπου 150.000 θέσεις εργασίας στην ΕΕ μέχρι το 2050.

Στόχος του ψηφίσματος είναι να εξασφαλιστεί ένα κοινό επίπεδο ασφάλειας και να δοθεί στους χειριστές και τους κατασκευαστές drone η προβλεψιμότητα που απαιτείται για την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, τα drone θα πρέπει να σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς να τίθενται σε κίνδυνο οι πολίτες και προς αποφυγή συγκρούσεων.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΛΛΑΔΑ

Καταρχήν συμφωνία για το Σκοπιανό

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. Μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των πρωθυπουργών, των δύο κρατών του Αλέξη Τσίπρα και του Σκοπιανού ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ οι οποίες διεξήχθησαν σε πολύ καλό κλίμα φαίνεται ότι υπάρχει συμφωνία και λευκός καπνός σε ένα μείζον θέμα που ταλανίζει εδώ και 25 χρόνια τις δύο χώρες.

Την απερχόμενη συμφωνία επιβεβαίωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμα που έκανε προκειμένου να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για την τελική συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Ως προς το περιεχόμενο της συμφωνίας, η κοινή γλώσσα των δύο πρωθυπουργών είναι:

-Το όνομα Βόρεια Μακεδονία. Όμως δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν θα γράφεται στα σλάβικα, στα αγγλικά ή και στα δύο, δηλαδή Severna Makedonija / Republic of North Macedonia.

-Η γλώσσα της χώρας θα είναι τα «μακεδονικά». Ωστόσο, στο κείμενο της συμφωνίας θα ξεκαθαρίζεται ότι η γλώσσα των Σκοπιανών δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αρχαία μακεδονική διάλεκτο και είναι σλαβικής προέλευσης.

-Η εθνότητα θα είναι η «μακεδονική», δηλαδή οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας θα λέγονται «Μακεδόνες πολίτες» και στα επίσημα έγγραφα θα αναγράφονται ως: «citizen of the Republic of North Macedonia». Στο κείμενο της συμφωνίας θα υπάρχει σημείωση ότι ο λαός αυτός δεν σχετίζεται με τους αρχαίους Μακεδόνες.

-Θα υπάρχουν ρητές αναφορές για την αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων και για την απαλοιφή αλυτρωτικών σημείων.

-Στο τελικό κείμενο της συμφωνίας θα υπάρχει σαφής δέσμευση της σκοπιανής ηγεσίας για απομάκρυνση αγαλμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φιλίππου και κάθε μνημείου που θα παραπέμπει στην αρχαία Μακεδονία.

-Θα υπάρχουν ξεκάθαρες αναφορές για τον τρόπο που θα αναγράφονται τα εμπορικά και όχι μόνο σήματα. Δεν είναι γνωστό αν θα είναι η σύντμηση SMK ή δεν θα υπάρχει το S (Severna).

-Ρητή αναφορά στο erga omnes ώστε να αποφευχθεί η διπλή ονομασία. Ταυτότητες, διαβατήρια κι άλλα επίσημα έγγραφα στα Σκόπια θα έχουν το νέο όνομα.

 

Μετά την αρχική συμφωνία θα υπάρξει μια σειρά από βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν μέχρι να υπάρξει οριστική λύση.

Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν σφοδρές αντιδράσεις και στις δύο χώρες.

Κατ’ αρχάς, η συμφωνία των δύο κυβερνήσεων θα πρέπει να ψηφιστεί από τη βουλή των Σκοπίων. Αν ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβανόφ αρνηθεί να επικυρώσει την απόφαση, τότε θα χρειαστεί και δεύτερη ψηφοφορία. Αν βγει και αυτή θετική, τότε δεν μπορεί να την ξαναμπλοκάρει ο Ιβανόφ.

Στη συνέχεια θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στα Σκόπια (όπως έχει προαναγγείλει ο Ζάεφ) και σε περίπτωση θετικής απόφασης των πολιτών, θα ξαναψηφίσει η βουλή των Σκοπίων για την αλλαγή του συντάγματος. Στην ψηφοφορία αυτή απαιτείται διευρυμένη πλειοψηφία 2/3.

Αν «περάσουν» όλα τα παραπάνω η συμφωνία θα φτάσει στην ελληνική βουλή. Πότε θα γίνει αυτό; Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, περίπου Οκτώβριο ή Νοέμβριο.

Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας πάνω από 2% το 2018 και το 2019

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε φάση ισχυρής ανάπτυξης, με την ανεργία να κινείται σε χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ και τις αυξήσειτων πραγματικών μισθών να στηρίζουν την εγχώρια ζήτηση, ενώ οι ισχυρές εξαγωγές καθοδηγούν τις επιχειρηματικές επενδύσεις, αναφέρει έκθεση του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της θα ξεπεράσει το 2% το 2018 και το 2019 και παρουσιάζει μία ατζέντα για τη διασφάλιση μίας βιώσιμης και πιο δίκαιης ανάπτυξης στο μέλλον. Η έκθεση αναφέρει ότι η ισχυρή δημοσιονομική θέση της χώρας πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και δημόσιων επενδύσεων για την αντιμετώπιση μελλοντικών προκλήσεων.

Υπάρχουν, σημειώνει, περιθώρια για χρηματοδότηση που θα κάνουν την οικονομία πιο δίκαιη. Οι πολιτικές αυτές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν φορολογικές ελαφρύνσεις για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των γυναικών στο εργατικό δυναμικό καθώς και την επέκταση της φροντίδας των παιδιών, της πρώιμης παιδικής εκπαίδευσης και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο ΟΟΣΑ υποδεικνύει την ανάγκη νέων στρατηγικών για την ενίσχυση της παραγωγικότητας, τη βελτίωση των δεξιοτήτων όλου του εργατικού δυναμικού και την προετοιμασία για το μέλλον της εργασίας.

Η βελτίωση της απόκτησης και χρήσης δεξιοτήτων θα είναι επίσης κρίσιμης σημασίας, καθώς οι εργαζόμενοι προετοιμάζονται για θέσεις εργασίας που θα αλλάζουν από τον αυτοματισμό, τις ψηφιακές πλατφόρμες και άλλες τεχνολογικές αλλαγές, λέει ο ΟΟΣΑ.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνέχεια

Like us on Facebook

ΕΛΛΑΔΑ2 εβδομάδες πριν

Έρχεται το 7ο Διεθνές Air/Sea Show στην Καβάλα (VID)

LIFE STYLE3 εβδομάδες πριν

Έφυγε από τη ζωή ο Χάρρυ Κλυνν (VID)

Europolitis TV3 μήνες πριν

Για δράσεις στην Ευρώπη σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών δεσμεύεται ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης (VIDEO)

Europolitis TV4 εβδομάδες πριν

Εκδήλωση προς τιμή του Μητροπολίτη Γερμανίας Αυγουστίνο με αφορμή τα 80α του γενέθλια

©Europolitis
Europolitis TV4 εβδομάδες πριν

2ο Ελληνικό Φεστιβάλ Ντύσσελντορφ (Εναρξη)

Europolitis TV1 μήνα πριν

Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου «Είμαστε πολλοί, είμαστε ορατοί»

Europolitis TV4 μήνες πριν

Ποντιακή Εστία Στουτγκάρδης -Πολιτιστικός Σύλλογος Χανίων «Βιγλάτορες» (VIDEO)

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 μήνες πριν

Νυρεμβέργη: Παρακαταθήκη στις γενεές, ο πρώτος ελληνόγλωσσος πλοηγός επισκέπτη (Γοητεία και βία) σε μουσείο της Γερμανίας (Video)

Europolitis TV5 μήνες πριν

Κοπή πίτας των Βλάχων…Χιλιάδες χορευτές από όλη την Ελλάδα (VIDEO)

ΕΛΛΑΔΑ5 μήνες πριν

Κοπή πίτας των Βλάχων…Χιλιάδες χορευτές από όλη την Ελλάδα (VIDEO)

Εγγραφή στο Newsletter