Επικοινωνήστε μαζί μας

CHOICES

Για τον νέο μετανάστη της Γερμανίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Αν θέλετε να ζήσετε στη Γερμανία, θα πρέπει να μάθετε Γερμανικά το συντομότερο δυνατόν. Αυτό είναι σημαντικό για να γνωρίσετε νέους ανθρώπους, να μπορείτε να επικοινωνείτε στην καθημερινότητα και να βρείτε εργασία. Αν μάθετε Γερμανικά παρακολουθώντας ένα μάθημα, θα μάθετε τη γερμανική γλώσσα σωστά από την αρχή.

 

Είσοδος στη Γερμανία

Μέλη ενός μέλους κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να εισέλθουν στη Γερμανία χωρίς βίζα. Αλλοδαπές και αλλοδαποί προερχόμενοι από άλλες χώρες  κατά κανόνα χρειάζονται βίζα.

Διαδικασία υποβολής αίτησης

Θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για βίζα στην πατρίδα σας στην γερμανική  πρεσβεία ή το προξενείο, στην υπηρεσία τους που βρίσκεται στην περιοχή που  ζείτε.

Ενημερωθείτε εκ των προτέρων για το ποια έγγραφα χρειάζεστε και ποιες ιδιαιτερότητες θα πρέπει να προσέξετε. Μπορείτε να βρείτε άμεσα τις απαραίτητες

πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αίτησης για βίζα στην ιστοσελίδα της αρμόδιας πρεσβείας/του αρμόδιου προξενείου. Μια επισκόπηση των γερμανικών αποστολών στο εξωτερικό με διευθύνσεις επικοινωνίας και αριθμούς τηλεφώνου μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας – στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.diplo.de

Εκεί θα βρείτε επίσης γενικές πληροφορίες σχετικά με την είσοδο στη Γερμανία και τις διατάξεις σχετικά με την βίζα.

Το τέλος για την βίζα ανέρχεται κατά κανόνα σε 60 ευρώ ανά άτομο.Οι διπλωματικές αποστολές απαιτούν κατά μέσον όρο μεταξύ δύο και δέκα εργάσιμες ημέρες, για να αποφασίσουν σχετικά με την αίτηση βίζας για σύντομη παραμονή έως 90 ημέρες. Κατά την διάρκεια της περιόδου των διακοπών αυτό μπορεί να διαρκέσει περισσότερο. Εάν θέλετε να κάνετε αίτηση για παραμονή μεγαλύτερης διάρκειας, θα πρέπει να υπολογίζετε σε χρόνο επεξεργασίας μερικών μηνών. Για να αποφύγετε τους μεγάλους χρόνους αναμονής, υπάρχει σε αρκετές διπλωματικές αποστολές η δυνατότητα να κλείσετε ραντεβού για την υποβολή αίτησης βίζας.

Εάν θέλετε να εργαστείτε στη Γερμανία, θα πρέπει κατά κανόνα να υποβάλλεται αίτηση για  βίζα. Εξαιρούνται οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν, της  Νορβηγίας και της Ελβετίας. Υπήκοοι της Αυστραλίας, του Ισραήλ, της Ιαπωνίας, του Καναδά, της Δημοκρατίας της Κορέας, της Νέας Ζηλανδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής μπορούν να αποκτήσουν τον απαραίτητο τίτλο διαμονής μετά την είσοδό τους στο αρμόδιο Τμήμα Αλλοδαπών στη Γερμανία. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εργασιακή απασχόληση μπορεί να ξεκινήσει μετά την έκδοση του τίτλου αδείας διαμονής.

 

Εκμάθηση Γερμανικών

Το γερμανικό κράτος σας υποστηρίζει στην εκμάθηση των Γερμανικών με το  μάθημα ένταξης (Integrationskurs). Εάν δεν έχετε επαρκή γνώση της γερμανικής  γλώσσας, προκειμένου να επικοινωνείτε στην καθημερινότητα, μπορείτε ή πρέπει υπό ορισμένες προϋποθέσεις να παρακολουθήσετε ένα μάθημα. Τα μαθήματα ένταξης επιχορηγούνται από το κράτος και αποτελούνται από ένα μάθημα γλώσσας και ένα μάθημα προσανατολισμού. Σε γενικές γραμμές, το μάθημα ένταξης διαρκεί 660 ώρες. Υπάρχουν μαθήματα πλήρους και μερικής παρακολούθησης. Στο Διαδίκτυο μπορείτε να διαβάσετε, αν πληροίτε τις προϋποθέσεις για να συμμετέχετε σε ένα μάθημα ένταξης (www.bamf.de/integrationskurs).

Το μάθημα γλώσσας περιλαμβάνει 600, σε ορισμένες περιπτώσεις 900 ώρες. Εξετάζονται σημαντικά θέματα της καθημερινής ζωής όπως για παράδειγμα:Αγορές και στέγαση,Υγ ε ί α,Απασχόληση και επάγγελμα, Εκπαίδευση και ανατροφή των παιδιών

 

Xρήσιμα τηλέφωνα και ιστοσελίδες

Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.bamf.de

Υπουργείο Εξωτερικών: www.diplo.de

Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών:www.daad.de

Υπηρεσία Πολιτών της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων: +49 911 943-6390

Υπηρεσία Πολιτών του Υπουργείου Εξωτερικών:+49 30 1817-2000 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 π.μ. έως 3 μ.μ.)

 

CHOICES

Οι Γερμανοί κάνουν οικονομία και μάλιστα τους αρέσει.

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

  “97% κάνουν οικονομία στα ψώνια. 9 στους 10 δε θέλουν να ξοδέψουν περισσότερο από το απαραίτητο. Στους 7 από τους 10 αρέσει να κάνουν οικονομία.”

Εκπτώσεις, Groupon ή σύγκριση τιμών στο διαδίκτυο- 97% των Γερμανών χρησιμοποιούν έναν τρόπο για να κάνουν οικονομία. Σχεδόν όλοι και αυτοί που κερδίζουν πάνω από τον μέσο όρο.

Η έκπληξη! Οι Γερμανοί δεν κάνουν οικονομία για να αγοράσουν απλά ένα αυτοκίνητο, να πάνε διακοπές ή να αγοράσουν ακίνητο, άλλα λόγω αρχών. Εννιά στους δέκα ερωτηθέντων στην έρευνα που έγινε για λογαριασμό της εταιρίας Idealo, δε θέλουν να ξοδέψουν περισσότερο από όσο είναι απαραίτητο. Και το 72% νιώθει ευχαρίστηση στο να κάνει οικονομία. Η ευαισθητοποίηση σχετικά με τις τιμές είναι προφανώς ευρέως διαδεδομένη.

Οι καταναλωτές βρίσκουν τις πιο ελκυστικές προσφορές στο Διαδίκτυο

Αλλά πώς ακριβώς κάνουν οικονομία οι Γερμανοί; Η δημοσκόπηση της idealo δείχνει: Οι εκπτώσεις παραμένουν δημοφιλείς, ειδικά στη μόδα και τα αξεσουάρ. Τα Outlet χρησιμοποιούνται μόνο από το 30%. Επίσης τουλάχιστον οι μισοί απάντησαν ότι σπάνια ή και ποτέ δε χρησιμοποιούν εκπτωτικά κουπόνια από περιοδικά και εφημερίδες

Πολύ δημοφιλές είναι το κλασικό φυλλάδιο με ειδικές προσφορές. Το 69 τοις εκατό των ερωτηθέντων χρησιμοποιεί τέτοια φυλλάδια, ειδικά προτού αγοράσουν αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως είδη τροφίμων ή καλλυντικών. Εν τω μεταξύ, οι ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών στο Διαδίκτυο είναι εξίσου διαδεδομένες με τα φυλλάδια – το 67% των ερωτηθέντων χρησιμοποιεί δικτυακές πύλες για να εξοικονομήσουν χρήματα ενώ ψωνίζουν. Αυτοί που ψάχνουν προσφορές συχνά βρίσκουν το ηλεκτρονικό εμπόριο πιο προσοδοφόρο από το λιανικό.

Οι γονείς και οι υψηλά αμειβόμενοι κάνουν ιδιαίτερα οικονομία

Σχεδόν όλοι δίνουν προσοχή στην τιμή κατά την αγορά – αλλά δεν προτιμούν όλοι τους ίδιους τρόπους εξοικονόμησης. Για παράδειγμα, οι πύλες σύγκρισης τιμών στο διαδίκτυο χρησιμοποιούνται πολύ περισσότερο από τους άνδρες απ’ ό τι από τις γυναίκες (72% και 62%, αντίστοιχα). Οι γονείς είναι ιδιαίτερα παθιασμένοι αποταμιευτές: εκείνοι που έχουν παιδιά έχουν περισσότερες πιθανότητες να χρησιμοποιήσουν μία από τις δημοφιλείς μεθόδους αποταμίευσης. Το 79 τοις εκατό των γονέων λένε επίσης ότι απολαμβάνουν την εξοικονόμηση – εννέα ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο από αυτούς που δεν έχουν παιδιά.

Η κατάσταση είναι παρόμοια με τους υψηλόμισθους: Οι άνθρωποι με μηνιαίο καθαρό εισόδημα μεταξύ τριών και πέντε χιλιάδων ευρώ αγαπούν ιδιαίτερα την αποταμίευση. Και όταν ψωνίζουν, χρησιμοποιούν πιο συχνά μεθόδους εξοικονόμησης όπως κουπόνια έκπτωσης, ειδικές προσφορές, πόντους ανταμοιβής κτλ . Ακόμη και εκείνοι που κερδίζουν καλά δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα χρήματα στη Γερμανία.

Πηγή: Τα δεδομένα, έχουν συλλεχθεί από το ινστιτούτο έρευνας της αγοράς Norstat για λογαριασμό της idealo internet GmbH. Στην online έρευνα που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2018 , συμμετείχαν 1.023 άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω.

Συνέχεια

CHOICES

TO LASER ΣΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ : Από την Μαρίνα Γραμματικοπούλου (Οδοντίατρος στην Νυρεμβέργη)

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

TO LASER ΣΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ©Fotolia.com/Robert

“Το Laser είναι η τελευταία και πιο εξελιγμένη από τις πηγές φωτός. Η λέξη Laser είναι ακρωνύμιο του Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation.(Ενίσχυση Φωτός με Εξαναγκασμένη Εκπομπή Ακτινοβολίας .)”

Τα λέιζερ παράγουν συμφασικό, μονοχρωματικό φως (δηλαδή φως με συγκεκριμένο μήκος κύματος/χρώμα), το οποίο διαδίδεται σε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, σχηματίζοντας στενές δέσμες.

Η λειτουργία των λέιζερ ερμηνεύεται από τη θεωρία της κβαντικής μηχανικής και της θερμοδυναμικής.

Σήμερα υπάρχουν Laser με διάφορα σχήματα, μεγέθη και χρήση. Εγώ , λόγω του επαγγέλματος μου , θα σας μιλήσω φυσικά για την χρήση του Laser στην οδοντιατρική.

Ο βέλτιστος συνδυασμός είναι ο συνδυασμός των Er: YAG και η Diode της τεχνολογίας laser για χρήση στην οδοντιατρική. Προσφέρει μέγιστο αριθμό θεραπειών για σκληρούς και μαλακούς ιστούς.

Αυτά τα οδοντιατρικά λέιζερ, λόγω των τεχνικών χαρακτηριστικών τους , δεν έχουν ανάλογά. Το laser μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην Ενδοδοντία, στη Χειρουργική, στα Εμφυτεύματα, στην Περιοδοντολογία και για Λεύκανση. Το laser αυτό έχει σχεδιαστεί για εφαρμογές σε όλους τους τομείς της οδοντιατρικής.

Λόγω των μοναδικών ιδιοτήτων τους αυτά τα Laser που χρησιμοποιούνται στην οδοντιατρική ,ανήκουν στον εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας και χρησιμοποιούνται σε πάνω από 100 εφαρμογές στην οδοντιατρική.

Η ακρίβεια της κοπής, η δυνατότητα για άμεση διακοπή της αιμορραγίας, μια ισχυρή αντιβακτηριδιακή δράση της ακτινοβολίας λέιζερ και την ικανότητα να διεγείρει τις διαδικασίες αναγέννησης ιστών (biostimulating) κάνουν το λέιζερ ένα εξαιρετικό εργαλείο στη σύγχρονη οδοντιατρική. Μια ανώδυνη διαδικασία, συχνά χωρίς να απαιτείται αναισθησία και ράμματα βοηθά στην ελαχιστοποίηση του τραύματος και την αποφυγή της ψυχολογικής δυσφορίας.

Για τη θεραπεία των ριζικών σωλήνων κατά την ενδοδοντική θεραπεία που χρησιμοποιούνται αποστειρωτικές ιδιότητες του λέιζερ, η οποίες εγγυώνται την απουσία μόλυνσης στο κανάλι και ως εκ τούτου – την έλλειψη των επιπλοκών. Θεραπεία για υπερευαισθησία δοντιών, για άφθες, για έρπει και στοματίτιδα είναι πολύ πιο γρήγορη και πιο αποτελεσματική από τις παραδοσιακές μεθόδους.

Εδώ είναι ένα πεδίο στο οποίο η αποτελεσματικότητα του λέιζερ Diode είναι ιδιαίτερα εμφανής χάρη στην καταπληκτική πρωτοφανές αντιφλεγμονώδη, βακτηριοκτόνο και αναλγητική του δράση αφού σχεδόν αμέσως μετά την εφαρμογή του λέιζερ ο πόνος και το τσούξιμο εξαφανίζονται.

Η βακτηριοκτόνος δράση του λέιζερ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στο ριζικό σωλήνα, στην περιοδοντολογία ,σε όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις κλπ. όποτε έχει σαν αποτέλεσμα την επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης σε σύγκριση με τις παραδοσιακές θεραπείες.

Χάρη στην απολυμαντική του δράση το λέιζερ επιτρέπει μια ευρεία και γρήγορη απολύμανση των ούλων , με σημαντική μείωση των βακτηρίων . Μέσα από το φυσικό αναλγητικό και biostimulating του λέιζερ, οι ασθενείς έχουν συνήθως ελάχιστη μετεγχειρητική δυσφορία. Στην εμφυτευματολογία η εφαρμογή της τεχνολογίας λέιζερ έχει ανοίξει νέες δυνατότητες.

Με το λέιζερ είναι δυνατόν να εκτελεστεί μια αναίμακτη χειρουργική επέμβαση με πλήρη αιμόσταση και αποτελεσματική απολύμανση του ιστού.

Αυτά τα αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα που συνδέονται με την ταχύτερη επούλωση και μείωση του οιδήματος φέρνει πιο προβλέψιμα αποτελέσματα. Σε σύγκριση με ηλεκτρικό ή παραδοσιακό νυστέρια, το λέιζερ δεν προκαλεί καμία βλάβη του μυϊκού ιστού.

Επίσης το Erbium λέιζερ μπορεί να λειτουργήσει εύκολα και με ακρίβεια στον σκληρό ιστό με λιγότερα τραύματα και μειωμένες μετεγχειρητικές επιπλοκές από τα συμβατικά χειρουργικά εργαλεία.

Ένα από τα πιο αγαπημένα αποτελέσματα της ενέργειας λέιζερ είναι αξιοσημείωτο βακτηριοκτόνο δράση της. Αυτή η δράση, μαζί με την ικανότητα του λέιζερ να αποφεύγετε η αύξηση της θερμοκρασίας στον ιστό έχει ως αποτέλεσμα να διασφαλίζετε η διαφύλαξη των βιολογικών ιδιοτήτων του οστού, χωρίς νέκρωση ή αλλοίωση στην σύνθεση του.

Το Laser διαθέτει επίσης μια αξιοσημείωτη ικανότητα biostimulating ( ικανότητα να διεγείρει τις διαδικασίες αναγέννησης ιστών ), η οποία επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης, ενισχύοντας τον μεταβολισμό και τη βελτίωση της μεταφοράς οξυγόνου μέσω των αγγείων. Αυτό βελτιώνει εξαιρετικά την μετεγχειρητική πορεία (και γενικός την πορεία μετά από οποιαδήποτε εφαρμογή με το λέιζερ) και έχει πολύ σημαντική μείωση του πόνου.

Έτσι, το λέιζερ διεγείρει την άμυνα του οργανισμού και τον κάνει να ανταποκρίνεται καλύτερα. Το λέιζερ είναι αναμφίβολα ο πιο γρήγορος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για την επίτευξη του πιο φυσικού λευκού χαμόγελου. Το φως λέιζερ διαπερνά το σμάλτο των δοντιών και αυξάνει την επίδραση του ζελέ λεύκανσης στα δόντια.

Η παρουσία του οξειδίου του τιτανίου στο ζελέ προστατεύει το σμάλτο, ελαχιστοποιεί τον πόνο και κατά συνέπεια μειώνει σημαντικά την ευαισθησία των δοντιών. Το μήκος κύματος του λέιζερ απορροφάτε κυρίως από νερό και έχει αφομοιωθεί σε μεγάλο βαθμό και από υδροξυαπατίτη.

Για αυτό το λόγο το λέιζερ είναι πολύ αποτελεσματικό για την απομάκρυνση των σκληρών ιστών (όπως παράδειγμα όταν αφαιρούμε την τερηδόνα).

Η αφαίρεσή τις τερηδόνας μπορεί να είναι εξαιρετικά επιλεκτική, λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού στην τερηδονισμένη περιοχή της αδαμαντίνης και οδοντίνης.

Το laser Er: YAG μπορεί επίσης να αξιοποιηθεί σε πολλές διαφορετικές εφαρμογές πάνω στο σκληρό ιστό (μεταμόσχευση, ακρορριζεκτομή, ανύψωση ιγμορείου κλπ.).

Σήμερα μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ,ότι τα Laser έχουν σημαντικές θετικότατες βιολογικές επιδράσεις. Σήμερα ξέρουμε σίγουρα πως τα Laser δεν έχουν ανεπιθύμητες παρενέργειες στα χέρια ενός σωστά εκπαιδευμένου γιατρού.

Μαρίνα Γραμματικοπούλου (Zahnarztpraxis Am Plärrer 19/21, D-90443 στην Νυρεμβέργη – Tel.: 0911- 68 87 067)

 

Συνέχεια

CHOICES

Μάστιγα οι ψεύτικοι αστυνομικοί στην Γερμανία.

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ψεύτικοι αστυνομικοί εξαπατούν κυρίως ηλικιωμένους, καθημερινά περιστατικά.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις της αστυνομίας της Κολωνίας η εξαπάτηση με το τρικ των ψεύτικων αστυνομικών ακμάζει.

Τα θύματα υποβάλλονται σε μαζική πίεση από τους ψεύτικους αστυνομικούς επί ώρες, μέχρι να πιστέψουν στο σενάριο προσομοιωμένης απειλής και να εκπληρώσουν τις απαιτήσεις των δραστών από φόβο.

Στις 18 Οκτώβρίου μάλιστα κατάφεραν να αποσπάσουν από ηλικιωμένο ζευγάρι 65 και 68 χρονών το ποσό των 25000€.

Η απάτη

Τηλεφωνήσαν στο ζευγάρι και συστηθήκαν ως υπάλληλοι της μυστικής αστυνομίας. Τους είπαν ότι βρέθηκαν σε τσάντα υπόπτου τα τραπεζιτικά στοιχεία τους. Γνώριζαν ότι ο υποτιθέμενος δράστης συνεργαζόταν με έναν ύποπτο υπάλληλο της τράπεζας, που θα μετέφερε τα χρήματα τους στο εξωτερικό και θα τα χάνανε εάν δεν αντιδρούσαν άμεσα.

Συμβούλεψαν λοιπόν το ηλικιωμένο ζευγάρι να βγάλουν τα χρήματα από την τράπεζα και να τα παραδώσουν σε έναν «αστυνομικό» με πολιτικά. Η αστυνομία θα παρακολουθούσε τις κινήσεις του υπόπτου υπάλληλου της τράπεζας, για να μπορούν να τον συλλάβουν και όταν θα τελείωνε η επιχείρηση θα τηλεφωνούσαν στο ζευγάρι και θα τους επέστρεφαν προσωπικά τα χρήματα τους. Μετά από πολύωρα τηλεφωνήματα το ζευγάρι έκανε ανάληψη 25000€, τα οποία άφησε σύμφωνα με τις τηλεφωνικές οδηγίες στην πίσω ρόδα ενός παρκαρισμένου αυτοκίνητου διπλά στο σπίτι τους. Εφόσον δεν  έλαβαν το συμφωνημένο τηλεφώνημα πήγαν οι ίδιοι στην αστυνομία και αποκαλύφτηκε η απάτη.

Ο διευθυντής της ασφάλειας κ. Becker τονίζει ότι η επαγγελματική προσέγγιση των δραστών τους κάνει ιδιαίτερα πιστευτούς. Σε περίπτωση αμφιβολιών καλέστε την αστυνομία στο 110.

Σε καμία περίπτωση η αστυνομία δεν θα ζητήσει να παραλάβει χρήματα ή κοσμήματα  για να τα προστατεύσει.

Συνέχεια

CHOICES

Κάτι καλό γεννιέται στο Ντόρτμουντ για τον ελληνισμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Συνάντηση της Γενικής Προξένου Μαρίας Παπακωνσταντίνου με τον Δήμαρχο της πόλης του Ντόρτμουντ Urlich Sierau.

Είδηση για τον ελληνισμό  έβγαλε η συνάντηση της Γενικής Προξένου του Ντύσσελντορφ Μαρίας Παπακωνσταντίνου με τον Δήμαρχο της πόλης Urlich Sierau.

Η Προώθηση του Ελληνισμού και η ανάδειξη της Ιστορίας του ήταν το επίκεντρο στην συνάντηση που είχε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου με τον Δήμαρχο του Ντόρτμουντ Δήμαρχο Urlich Sierau.

Στην συνάντηση όπου έγινε την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου ανάμεσα στην Γενική Πρόξενος της Ελλάδας με τον Δήμαρχο του Ντόρτμουντ συζητήθηκε η ανέγερση Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου σε πρώην βιομηχανική ζώνη περιοχής που τώρα είναι ραγδαία ανερχόμενη.

Όλα αυτά σε συνεργασία με Εκκλησία και τον Πατέρα Φιλόθεο.

Πρόκειται για έργο που με την ολοκλήρωση του σε ορίζοντα περίπου πενταετίας θα αποτελέσει ορόσημο όχι μόνο για τον Ελληνισμό της ευρύτερης περιοχής του Ντόρτμουντ αλλά όλης της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Eπίσης ενδιαφέρον υπήρχε για συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δήμου Τρίπολης και Ολυμπίας.

Συνέχεια

CHOICES

Το ελληνικό εστιατόριο μπορεί και αλλιώς (ΤΑΒΕΡΝΑ ΑΡΓΩ)

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

ΤΑΒΕΡΝΑ ΑΡΓΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΦΕΤΚΟΥ στο Esslingen am Neckar

Ενέργειες και δράσεις που αναδεικνύουν την ελληνική γαστρονομία και το ελληνικό ποιοτικό κρασί.

Μια τέτοια δράση πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Αργώ στο `Εσσλινγεν που λειτουργεί υπό την διεύθυνση των αδερφών Σφέτκου, στις 04.10. Ελληνικά πιάτα συνοδευόταν με γευσιγνωσία ποιοτικών κρασιών του κτήματος Κώστας Λαζαρίδης,  ενέργεια που εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τους πελάτες του μαγαζιού.

Απόδειξη το κατάμεστο εστιατόριο, το χαμόγελο και η ικανοποίηση των πελατών από τα εδέσματα αλλά και τις άμεσες γνώσεις που απόκτησαν με έναν ιδιαίτερα εύγεστο τρόπο.

Πρόδρομος (Μάκης) Σφέτκος

Ο Πρόδρομος Σφέτκος μας μεταφέρει.« Είναι μεγάλη ικανοποίηση να γνωρίζουν και να αγαπούν οι Γερμανοί προϊόντα της χώρας μας. Εάν όλοι οι συνάδελφοι κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και μάθουμε τα προϊόντα που έχουμε, τα οποία είναι και ιδιαίτερα ποιοτικά, θα μπορούμε να τα πουλήσουμε καλύτερα και να φέρουμε πιο κοντά το γερμανικό κοινό στην Ελλάδα την οποία βρίσκει άμεσα στο Ελληνικό εστιατόριο.»

Συνέχεια

CHOICES

Αιμοδοσία αγάπης και ελπίδας προσφέρουν οι εθελοντές στην Νυρεμβέργη

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

©Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης «Εύξεινος Πόντος»

Ημερίδα αιμοδοσίας στη Νυρεμβέργη πραγματοποίησε ο τοπικός Σύλλογος Ποντίων την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου.

(περισσότερα…)

Συνέχεια

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24
Advertisement
ΓΕΡΜΑΝΙΑ8 ώρες πριν

Βερολίνο εντατικοί έλεγχοι στους σταθμούς αυτό το Σαββατοκύριακο

Απόψεις9 ώρες πριν

Θα διαλέγατε την εξυπνάδα του μωρού σας;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα πριν

Όσοι πίνουν πολλούς καφέδες, ίσως έχουν τα κατάλληλα «πικρά» γονίδια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες πριν

Το Facebook υποστηρίζει ότι διέγραψε πάνω από ενάμισι δισεκατομμύριο fake λογαριασμούς

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες πριν

Εντυπωσιακή άνοδο για τους Πράσινους και δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση καταγράφει νέα δημοσκόπηση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ2 ημέρες πριν

Πάνω από τους μισούς Έλληνες δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ κάποιο από τα ιαματικά λουτρά της χώρας

Χωρίς κατηγορία3 ημέρες πριν

Περισσότερες από 102.600 αφίξεις μέσω θαλάσσης και 2.043 θάνατοι ο μέχρι τώρα απολογισμός του 2018

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ3 ημέρες πριν

Η πνευμονία μπορεί να σκοτώσει 11 εκατομμύρια παιδιά μέχρι το 2030

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 ημέρες πριν

Θα αυξηθεί η εγκληματικότητα τους χειμώνες, επειδή θα γίνουν πιο ζεστοί λόγω της κλιματικής αλλαγής

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 ημέρες πριν

Tεράστιες διαφορές στην κατανάλωση αντιβιοτικών από χώρα σε χώρα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Πολλά παραπτώματα σε επαγγελματικά οχήματα στην Γερμανία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 ημέρες πριν

Μόναχο- Απρόσεκτος οδηγός φορτηγού προκάλεσε υλικές ζημίες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ8 ώρες πριν

Βερολίνο εντατικοί έλεγχοι στους σταθμούς αυτό το Σαββατοκύριακο

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες πριν

Μεγάλη μεταγραφή με Ευαγγέλου η FC Hellas München

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Η αστυνομία συνόρων Βαυαρίας συνέλαβε 450 λαθρέμπορους μεταναστών από Ιανουάριο έως Σεπτέμβριο του 2018

CHOICES3 εβδομάδες πριν

Μάστιγα οι ψεύτικοι αστυνομικοί στην Γερμανία.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Aύξηση του κατώτατου μισθού στα 9,19 ευρώ την ώρα την επόμενη χρονιά

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Ο φθινοπωρινός τυφώνας Vaia χτύπησε το Μόναχο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες πριν

Η επιρροή της αρχαίας Ελλάδας στην Γαλλία και όλη την Ευρώπη

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ2 εβδομάδες πριν

Eπέστρεψε στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” η Lufthansa μετά από 17 χρόνια απουσίας

Europolitis TV1 εβδομάδα πριν

Νέοι στόχοι της ΕΕ για την ανανεώσιμη ενέργεια με κάλυψη του 32% των αναγκών έως το 2030

Europolitis TV3 εβδομάδες πριν

Πίστη, Αγάπη, Αρετή το μήνυμα του Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Europolitis TV4 εβδομάδες πριν

Οι Ριζίτες του Μονάχου τιμήσανε την «Ημέρα του Βοσκού»

Europolitis TV1 μήνα πριν

Δυνατοί γυναικείοι χαρακτήρες διαγωνίζονται για το Κινηματογραφικό βραβείο LUX

Europolitis TV1 μήνα πριν

H 23η Πανευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας Ευρώπης (VID)

Europolitis TV2 μήνες πριν

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θράκη Βρυξελλών στις 30ες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις ΟΘΣΕ

Europolitis TV2 μήνες πριν

O Πολιτιστικός Σύλλογος Σαμοθρακιτών Στουτγάρδης στις 30ες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις της Ο.Θ.Σ.Ε. (VID)

Europolitis TV2 μήνες πριν

Αγιασμός στο Ελληνικό Σχολείο του Nτύσσελντορφ (VID)

Europolitis TV2 μήνες πριν

O Θρακικός Πολιτιστικός Σύλλογος Στουτγάρδης στις 30ες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις ΟΘΣΕ (VID)

Europolitis TV2 μήνες πριν

Μάκης Παπαγεωργίου Der Grieche Düsseldorf

Advertisement Europolitis
Advertisement