Επικοινωνήστε μαζί μας

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ

Το ελληνικό εστιατόριο μπορεί και αλλιώς (ΤΑΒΕΡΝΑ ΑΡΓΩ)

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΑΒΕΡΝΑ ΑΡΓΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΦΕΤΚΟΥ στο Esslingen am Neckar

Ενέργειες και δράσεις που αναδεικνύουν την ελληνική γαστρονομία και το ελληνικό ποιοτικό κρασί.

Μια τέτοια δράση πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Αργώ στο `Εσσλινγεν που λειτουργεί υπό την διεύθυνση των αδερφών Σφέτκου, στις 04.10. Ελληνικά πιάτα συνοδευόταν με γευσιγνωσία ποιοτικών κρασιών του κτήματος Κώστας Λαζαρίδης,  ενέργεια που εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τους πελάτες του μαγαζιού.

Απόδειξη το κατάμεστο εστιατόριο, το χαμόγελο και η ικανοποίηση των πελατών από τα εδέσματα αλλά και τις άμεσες γνώσεις που απόκτησαν με έναν ιδιαίτερα εύγεστο τρόπο.

Πρόδρομος (Μάκης) Σφέτκος

Ο Πρόδρομος Σφέτκος μας μεταφέρει.« Είναι μεγάλη ικανοποίηση να γνωρίζουν και να αγαπούν οι Γερμανοί προϊόντα της χώρας μας. Εάν όλοι οι συνάδελφοι κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και μάθουμε τα προϊόντα που έχουμε, τα οποία είναι και ιδιαίτερα ποιοτικά, θα μπορούμε να τα πουλήσουμε καλύτερα και να φέρουμε πιο κοντά το γερμανικό κοινό στην Ελλάδα την οποία βρίσκει άμεσα στο Ελληνικό εστιατόριο.»

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ

Εμπιστεύονται οι Γερμανοί τα ΜΜΕ; – Τι λένε για τα fake news

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Τα fake news είναι ένα φαινόμενο, το οποίο είναι αρκετά διαδεδομένο σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Fake news μπορεί να συναντήσουμε στην πολιτική ζωή, στις κοινωνικές ή σε life- style ειδήσεις. Με έκδηλη την ανησυχία που υπάρχει γύρω από την εγκυρότητα των πληροφοριών που δημοσιοποιούνται κάθε φορά στα ΜΜΕ, παρουσιάζει ενδιαφέρον να κάνουμε μία αναφορά στις χώρες, οι οποίες εμπιστεύονται περισσότερο τον τομέα ειδήσεών τους και σε εκείνες που δείχνουν λιγότερη εμπιστοσύνη και αντιμετωπίζουν με επιφυλακτικότητα τα νέα.

Μια πρόσφατη έρευνα της Pew Research, η οποία χρησιμοποίησε ως δείγμα τους κατοίκους 38 χωρών, διαπίστωσε ότι κατά μέσο όρο το 62% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα ΜΜΕ κάνουν καλά τη δουλειά τους και αναφέρουν τις ειδήσεις με ακρίβεια.

 

Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται η Ολλανδία όπου οι κάτοικοι δείχνουν υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης στην ακρίβεια κάλυψης των γεγονότων από τα ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, το 82% δήλωσε ότι τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας στη χώρα τους κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους, καλύπτοντας τις ειδήσεις με ακρίβεια. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ινδία με ποσοστό 80%. Ακολουθεί ο Καναδάς με ποσοστό 78% και λίγο πιο κάτω βρίσκεται η Γερμανία όπου οι κάτοικοι σε ποσοστό 78% θεωρούν ότι τα γεγονότα δημοσιοποιούνται με ακρίβεια από τους δημοσιογράφους.  Άρα, στη Γερμανία το φαινόμενο fake news δεν έχει βαθιές ρίζες και οι ειδήσεις καταγράφονται και προβάλλονται τηρουμένων των κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Εξίσου υψηλά ποσοστά καταγράφηκαν και στη Νότια Αφρική (73%), στη Νιγηρία (71%), στην Ιαπωνία (65%) και στην Τουρκία (65%). Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο γνώρισε έντονη διαίρεση τόσο πριν όσο και μετά από την ψηφοφορία της χώρας για το Brexit, μόνο το 63% των ερωτηθέντων απάντησε ότι μπορεί να βασίζεται στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας για ακριβή μετάδοση και περιγραφή των γεγονότων.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου τα fake news … καλά κρατούν μόλις το 56% των ερωτηθέντων απάντησε ότι μπορεί να βασιστεί στα δελτία ειδήσεων για ακριβή κάλυψη των γεγονότων. Πολύ πιο χαμηλό ήταν το ποσοστό που καταγράφηκε στην Ελλάδα. Δυστυχώς, μόλις το 22% ανέφερε ότι εμπιστεύεται τα ΜΜΕ.

Στη Νότια Κορέα το 36% των κατοίκων εμπιστεύεται τα ΜΜΕ, στην Ισπανία το 48%, στη Βραζιλία το 57%, στη Ρωσία το 60% και στη Γαλλία το 62%.

Συνέχεια

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ

Εύκολα και ανέξοδα: Απλοί τρόποι για να μάθετε γερμανικά

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Είστε Έλληνας φοιτητής, εργαζόμενος ή ελεύθερος επαγγελματίας και μένετε στη Γερμανία; Σίγουρα θα έχετε διαπιστώσει ότι τα γερμανικά δεν είναι και η πιο εύκολη γλώσσα του κόσμου!

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να μάθετε γερμανικά. Ή ακόμα και να βελτιώσετε τις γνώσεις που ήδη έχετε στη γερμανική γλώσσα. Από το να ανταλλάξετε μερικές κουβέντες με τον υπάλληλο ενός καφέ, να συζητήσετε με έναν συνάδελφο ή συμφοιτητή σας ή απλά να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή ενώ ξεκουράζεστε στο σπίτι. Όλα τα παραπάνω είναι μερικές αλλά χρήσιμες ευκαιρίες για να μάθετε γερμανικά χωρίς ιδιαίτερο κόπο και φυσικά ανέξοδα.  Άλλωστε, ο πιο εύκολος τρόπος για να μάθετε μία γλώσσα είναι να την χρησιμοποιείτε όσο περισσότερο μπορείτε στην καθημερινότητά σας.

Η καλύτερη ευκαιρία για την εκμάθηση γλωσσών είναι μέσω της καθημερινής μας ρουτίνας. Εύκολα θα συνηθίσετε τα γερμανικά αν καλέσετε συναδέλφους ή συμφοιτητές σας στο σπίτι για να μαγειρέψετε, αν βγείτε μια βόλτα με κάποιον γείτονά σας από τη φοιτητική εστία ή το συγκρότημα κατοικιών όπου μένετε. Ακόμα καλύτερα αν αποφασίσετε να συγκατοικήσετε.

 

Επίσης, μία καλή ιδέα είναι να ακούτε ραδιόφωνο, να παρακολουθείτε τηλεόραση ή να διαβάζετε καθημερινά εφημερίδες για να βελτιώσετε τα γερμανικά σας. Έτσι, θα είστε σε θέση να απομνημονεύετε νέες λέξεις και φράσεις πιο γρήγορα. Αν είστε ανοιχτόμυαλοι και περίεργοι να είστε σίγουροι ότι θα προχωρήσετε πολύ γρήγορα.

 

Πολλοί φοιτητές επιλέγουν να παρακολουθήσουν μαθήματα γερμανικών στο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που φοιτούν, σε κάποιο σχολείο εκμάθησης γερμανικών ή στο Goethe-Institut. Πρόκειται για προγράμματα συστηματικής εκμάθησης γερμανικών αλλά μπορεί να κοστίζουν αρκετά χρήματα. Μαζί με τα μαθήματα κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, τα γλωσσικά κέντρα των γερμανικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προσφέρουν επίσης εντατικά μαθήματα κατά τη διάρκεια της περιόδου των διακοπών.

 

Μία καλή πηγή για να αναζητήσετε μαθήματα γλωσσών είναι η βάση δεδομένων του Fachverband für Deutsch als Fremdsprache, όπου μπορείτε να επιλέξετε από πολλές επιλογές ταξινομημένες κατά ομοσπονδιακό κράτος και πόλη.

 

Φυσικά, μπορείτε επίσης να μάθετε γερμανικά μόνοι σας χρησιμοποιώντας εγχειρίδια, στα γλωσσικά κέντρα των πανεπιστημίων ή στο διαδίκτυο. Η Deutsche Welle έχει δημιουργήσει μια ηλεκτρονική πύλη με γραπτά κείμενα, στα οποία παράλληλα υπάρχει και η ηχητική δυνατότητα. Ο δικτυακός τόπος του Goethe-Institut διαθέτει ένα εργαλείο εκμάθησης γλωσσών με διαδραστικά παιχνίδια , συζητήσεις ειδικών και έρευνα αναζήτησης ατόμων για συνομιλία. Άλλες επιλογές κοστίζουν χρήματα, όπως για παράδειγμα τα μαθήματα που προσφέρει το Deutsch-Uni Online.

 

Αν θέλετε όχι μόνο να βελτιώσετε τις γλωσσικές δεξιότητές σας αλλά και να συναντήσετε νέους ανθρώπους, θα πρέπει να λάβετε μέρος σε ένα «tandem programme». Αυτό σημαίνει ότι δύο άτομα με διαφορετικές μητρικές γλώσσες συναντώνται τακτικά για να μάθουν από κοινού. Πότε ο ένας και πότε ο άλλος παίρνουν το λόγο έτσι ώστε να έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν και οι δύο. Ή πηγαίνουν μια βόλτα για να μάθουν περισσότερα για τον πολιτισμό και τη νοοτροπία των δύο χωρών τους, συζητώντας μεταξύ τους. Και δεν κοστίζει τίποτα όλη αυτή η διαδικασία. Τέτοιου είδους προγράμματα μπορείτε να βρείτε στους ιστοτόπους ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Συνέχεια

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ

Η Ελλάδα στην Διεθνή Έκθεση Βοοτ 2019 του Ντύσσελντορφ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Στη ΒΟΟΤ, από αριστερά o Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Τζιάλλας, η Γενική Πρόξενος στο Ντύσσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, και η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Γερμανίας, Βίκυ Στρούμπου.

Δυναμική παρουσία και προβολή της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού για θαλάσσιο τουρισμό στην γερμανική αγορά και τη Διεθνή Έκθεση ΒΟΟΤ.

Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού για θαλάσσιο τουρισμό και οι νέες αναπτυξιακές δυνατότητες  που ανοίγονται με το νέο νόμο που  θέσπισε το Υπουργείο  Τουρισμού για το θεματικό τουρισμό, παρουσιάστηκαν στη Διεθνή Έκθεση Θαλάσσιου Τουρισμού της Γερμανίας, ΒΟΟΤ.

Το Υπουργείο εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας, και η Ελλάδα είχε δυναμική και αναβαθμισμένη παρουσία στην Έκθεση, στο Ντύσσελντορφ 19-27 Ιανουαρίου, με δύο περίπτερα του ΕΟΤ.

Το πρώτο περίπτερο ήταν για το θαλάσσιο τουρισμό, με συν εκθέτες την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την Περιφέρεια Κρήτης και το δεύτερο για τον καταδυτικό τουρισμό, με συνεκθέτεςαπό την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ο κ. Τζιάλλας συναντήθηκε με τον  Διευθυντή της Έκθεσης κ. Πέτρο Μιχελιδάκη τον οποίο ενημέρωσε για την προτεραιότητα του Υπουργείου στην ανάπτυξη  του θαλάσσιου τουρισμού, για το σχεδιασμό και τις δράσεις του Υπουργείου στην προώθηση και προβολή του γιώτινγκ και των καταδύσεων, ενώ συζήτησαν για την ενισχυμένη ελληνική παρουσία στη ΒΟΟΤ, με 35 συμμετοχές και σε έκταση 1.250 τ.μ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο  Γενικός Γραμματέας  και η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού Γερμανίας, κα Βίκυ Στρούμπου συναντήθηκαν με τον κ. Michael Hanné, Γενικό Διευθυντή  του αεροδρομίου του Ντύσσελντορφ.

Η συζήτηση  επικεντρώθηκε στην ενίσχυση της αεροπορικής συνδεσιμότητας που αποτέλεσε στρατηγική επιλογή του Υπουργείου, και στην πρόταση του κ. Hanné για κοινή εκδήλωση με τον Ε.Ο.Τ. στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης ΙΤΒ στο Βερολίνο, με αφορμή τη συνεχόμενη εντυπωσιακή αύξηση των πτήσεων από το αεροδρόμιο του Ντύσσελντορφ προς ελληνικούς προορισμούς.

Την έκθεση και το περίπτερο του ΕΟΤ  επισκέφθηκαν επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.  Νεκτάριος Σαντορινιός, καθώς και η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ, κα Μαρία Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Τζιάλλας συζήτησε επίσης  με τους Έλληνες συνεκθέτες για την παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση και τη στήριξη του Υπουργείου στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.

Η έκθεση είχε 2.000 εκθέτες από 73 χώρες, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε  συνολικά τα 250.000 άτομα.

Συνέχεια

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ

Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης: Δεξίωση για το 2019

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Δεξίωση για τη νέα χρονιά 2019 πραγματοποιήθηκε από την ελληνική κοινότητα Νυρεμβέργη το Σάββατο 19 Ιανουαρίου © Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης

Δεξίωση για τη νέα χρονιά 2019 πραγματοποιήθηκε από την ελληνική κοινότητα Νυρεμβέργη το Σάββατο 19 Ιανουαρίου

 

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 η ελληνική κοινότητα Νυρεμβέργης διοργάνωσε στο Nachbarschaftshaus Gostenhof με μεγάλη επιτυχία δεξίωση για την έναρξη του νέου έτους 2019. Ο Αντιπρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Νυρεμβέργης κ. Διαμαντής Γκίκας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και μαζί με την κα. Βασιλική Καντζούρα παρουσίασαν την όλη εκδήλωση. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Διονύσιος Κωνσταντάτος «Στην ομιλία του ευχαρίστησε τόσο τους ελληνικούς συλλόγους και φορείς για τη μεγάλη τους προσφορά στην παροικία και την άριστη συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα, όσο και τις Υπηρεσίες του Δήμου Νυρεμβέργης για την υποστήριξη και την ενίσχυση των προσπαθειών της Κοινότητας. Ευχαρίστησε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο για την άριστη εργασία και προσφορά του στην κοινωνία μας. Επίσης κάλεσε όλο τον Ελληνισμό, να συμμετάσχει δυναμικά στις επικείμενες Ευρωεκλογές, έτσι ώστε να επικρατήσουν, δημοκρατικές δυνάμεις, για μια Ευρώπη της Ειρήνης και της αλληλεγγύης των λαών.

 

Εκπρόσωπος του Δήμου Νυρεμβέργης ήταν η κα. Diana Liberova, δημοτική σύμβουλος της SPD η οποία «ευχαρίστησε την Ελληνική Κοινότητα για το μεγάλο της έργο, προσφορά αλλά και βοήθεια που παρέχει τόσο στους Έλληνες που έχουν έρθει πρόσφατα από την Ελλάδα αλλά και γενικά σε όλους τους πολίτες της Νυρεμβέργης. Θεώρησε την Ελληνική Κοινότητα σύμμαχο και συνεργάτη και κάλεσε και αυτή με τη σειρά της όλους, από κοινού, να στηρίξουμε την προσπάθεια να γίνει η Νυρεμβέργη Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης»

 

Το Συμβούλιο Ενσωμάτωσης εκπροσώπευσε ο Πρόεδρος κ. Δημήτριος Κρικέλης και τόνισε την αναγκαιότητα συσπείρωσης των προοδευτικών δυνάμεων και την συνεργασία τους, έτσι ώστε: «όλοι μαζί, όλοι οι πολίτες της Νυρεμβέργης να πούμε με την ψήφο μας στις Ευρωεκλογές ένα μεγάλο ΟΧΙ στην ακροδεξιά ένα μεγάλο ΝΑΙ στην Ευρώπη των λαών, τις φιλίας και τις Αλληλεγγύης»

 

Η διευθύντρια του Nachbarschaftshaus Gostenhof κα. Klara Langmar, δηλαδή το σπίτι όπου στεγάζεται η ελληνική κοινότητα Νυρεμβέργης χαιρέτησε δηλώνοντας ότι «με μεγάλη χαρά παραβρίσκεται σήμερα εδώ. Χαίρεται ιδιαίτερα που έχει την τιμή να φιλοξενεί σε αυτούς του χώρους την Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης. Εξήρε την αφιλοκερδή εργασία του Διοικητικού Συμβουλίου, μιας και καθημερινά γίνεται μάρτυρας, των πολλών συμπατριωτών μας που αναζητούν βοήθεια στο γραφείο της Κοινότητας».

 

Ο Πρόεδρος του συμβουλίου του Nachbarschaftshaus Gostenhof κ. Rolf Engelmann δήλωσε ότι «ο Ελληνισμός είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι και ενεργά δραστήριο στο χώρο μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική Κοινότητα».

 

Την κοπή της Βασιλόπιτας ευλόγησε και έκοψε ο π. Αλέξανδρος Τζατζάνης που διετέλεσε Ιερέας στην Ενορία Αγ. Αποστόλου Παύλου Νυρεμβέργης για πάρα πολλά έτη.

 

 

Στην δεξίωση παρευρέθηκαν ο κ. Marcus König δημοτικός σύμβουλος (CSU), ο κ. Thorsten Brehm δημοτικός σύμβουλος (SPD) και πρόεδρος της SPD Νυρεμβέργης, η κα. Andrea Bielmeier δημοτικός σύμβουλος (Grünen) και νομαρχιακός σύμβουλος της τοπικής κυβέρνησης Μέσης Φραγκονίας, κ. Prof. Dr. Wolfram Scheurlen δημοτικός σύμβουλος (CSU), η κα. Andrea Loos δημοτικός σύμβουλος (CSU), η κα. Claudia Karambatsos δημοτικός σύμβουλος (SPD), ο κ. Kurabi Ahmet (CSU) και ο κ. Titus Schüller δημοτικός σύμβουλος (Linken) οι οποίοι όλοι χαιρέτησαν και ευχήθηκαν για το νέο έτος 2019!

 

Στην δεξίωση επίσης παρευρέθηκε και ο π. Τίτος από την Ενορία Φύρτης καθώς και ο π. Peter Bielmeier από την ενορία της Αγίας Τριάδας, όπου ο Ελληνισμός λειτουργεί μεγάλες θρησκευτικές εορτές.

 

Από το συμβούλιο ενσωμάτευσης επίσης παρευρέθηκε η Διευθύντρια κ. Gulay incesu – Asar, ο τέως διευθυντής κ. Popp Friedrich, ο κ. Σακελλαρίου Θεοχάρης μέλος του Δ.Σ και ο κ. Στέργιος Οικονόμου μέλος του επαυξημένους Δ.Σ.

 

Την ελληνική Κοινότητα Φύρτης εκπροσώπευσε η Ταμίας κα. Ελένη Γρίβα και ο Πρόεδρος της ελληνικής Κοινότητας Ερλανκεν κ. Δρ Θεόδωρος Ραδίζογλου ήταν ο τυχερός της χρονιάς 2019 που έτυχε το φλουρί της Βασιλόπιτας.

 

Τα ελληνικά σχολεία εκπροσώπευσαν ο. κ. Βεργόπουλος Βασίλειος διευθυντής του πρώτου ελληνικού δημοτικού σχολείου Νυρεμβέργης, η κα. Αλεξάκη Βάρβαρα διευθυντής του δευτέρου ελληνικού δημοτικού σχολείου Νυρεμβέργης, η κα. Καραστεργίου Ευαγγελία διευθυντής του Γυμνασίου σχολείου Νυρεμβέργης καθώς και ο κ. Ρήγος Γρηγόριος διευθυντής του ελληνικού Λυκείου Νυρεμβέργης

 

Επίσης παρευρέθηκαν και οι κα. Λαμπρινή Κολιοφώτη (Πρόεδρος Σύλλογος Ηπειρωτών Νυρεμβέργης και περιχώρων «ΔΩΔΩΝΗ»), ο κ. Βασίλειος Φουρκιώτης (Πρόεδρος Θεσσαλικός Σύλλογος Νυρεμβέργης και περιχώρων «ΜΕΤΕΩΡΑ»), ο κ. Γεώργιος Δαβουδάνης (Πρόεδρος Σύλλογος Θρακιωτών Νυρεμβέργης «ΟΡΦΕΑΣ»), ο κ. Λάζαρος Μοναστηρίδης (Πρόεδρος Σύλλογος Μακεδόνων Νυρεμβέργης και περιχώρων «Μέγας Αλέξανδρος»), η κα. Αμαλία Κρέστα (Ταμίας Ενιαίος Σύλλογος Πελοποννησίων και Στερεοελλαδιτών Νυρεμβέργης Φύρτης και περιχώρων), η κα. Μαρία Τσαντεκίδου (Αντιπρόεδρος Ποντιακός Σύλλογος Νυρεμβέργης), ο κ. Ευθύμιος Κερασοβίτης (Πρόεδρος Λαογραφικός Τρικαλινός Σύλλογος Νυρεμβέργης Φύρτης και φίλων), ο κ. Σωτήριος Ξώγνος (Πρόεδρος Σύλλογος «ΦΙΛΟΣ» αδερφοποίηση Νυρεμβέργη Καβάλα), κα. Λουκία Σκαρλάτου (Πρόεδρος Γυναικεία Ομάδα «ΕΣΤΙΑ»), η κα. Ελένη Κασφίκη (Πρόεδρος Σύλλογος panOpen Νυρεμβέργης), ο κ. Ελευθέριος Μπουργουτζίδης (Πρόεδρος Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος «Μ. Αλέξανδρος»), ο κ. Χαράλαμπος Αναστασιάδης (Πρόεδρος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος «FC HELLAS»), η κα. Silvia Mielke (Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολιτισμός χωρίς σύνορα), η κα. Ulrike Gass (Πρόεδρος του Bürgerverein Gostenhof)

 

Τα παιδιά του Συλλόγου Τρικαλινών Νυρεμβέργης παρουσίασαν λεβέντικους παραδοσιακούς χορούς και κατέπληξαν το κοινό. Η ελληνική κοινότητα Νυρεμβέργης θέλει να ευχαριστήσει το ελληνικό εστιατόριο Bei Michael, την εταιρία Bolossis, το ελληνικό εστιατόριο Grill Imbiss, την ελληνική εφημερίδα Νυρεμβέργης ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ καθώς και αρκετούς συμπατριώτες για την προσφορά φαγητών για το μπουφέ που ακολούθησε.

 

Την εκδήλωση πλαισίωσαν το μουσικό συγκρότημα του Γιωργίου Ασλανίδη όπου οι καλεσμένοι Έλληνες και Γερμανοί χόρεψαν παραδοσιακούς και λαϊκούς ελληνικούς χορούς

 

 

Η Α΄ Γραμματέας Χρυσούλα Ζαρίμη

 

Συνέχεια

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ

Χειμώνας Γερμανία:Φράσεις που πρέπει να ξέρετε για να«επιβιώσετε»

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Είτε σας αρέσει είτε όχι η πιο ψυχρή εποχή του χρόνου στη Γερμανία είναι μπροστά μας. Αλλά μην ανησυχείτε. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες πληροφορίες για να … «επιβιώσετε» το χειμώνα στη Γερμανία.

 

Mir ist kalt

Αν έχετε πρόσφατα μετακομίσει στη Γερμανία και τα γερμανικά σας δεν είναι και τόσο καλά, ίσως θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με το πώς θα πείτε στους άλλους ότι κρυώνετε. Εάν κάνετε μετάφραση απευθείας από τα αγγλικά και πείτε «Ich bin kalt» τότε θα κάνετε λάθος αφού κάτι τέτοιο σημαίνει «είμαι αδιάφορος» (αν και δεν χρησιμοποιείται πραγματικά). Ο σωστός τρόπος είναι το «mir ist kalt». Είναι το ίδιο για τις περισσότερες φυσικές καταστάσεις: mir ist schwindlig (είμαι ζαλισμένος), mir ist übel (νιώθω ναυτία), κλπ.

Εκεί που μπορεί να μπερδευτείτε είναι το «mir ist heiß « και το «ich bin heiß» . Το πρώτο είναι για να πείτε ότι ζεσταίνεστε και το δεύτερο ότι είστε σέξι ή σε σεξουαλική διέγερση. Έτσι, αν επισκεφθείτε ένα σπίτι όπου η θέρμανση είναι πολύ υψηλή, προσέξτε.

Arschkalt

Εάν τα γερμανικά σας είναι σε καλύτερο επίπεδο και θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν πιο εκφραστικό τρόπο για να πείτε πόσο κρύο έχει, γιατί να μην προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε τα saukalt, scheißkalt και arschkalt; Είναι τρόποι να πούμε ότι έχει πολύ κρύο προσθέτοντας ένα αγενές πρόθεμα στη λέξη.

Gesundheit

Το Gesundheit (κυριολεκτικά η υγεία) είναι η γερμανική έκδοση του «γείτσες» και είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτή την εποχή λόγω του ότι με το κρύο αρρωσταίνουμε συχνότερα. Αλλά πότε είναι σωστό να το πούμε; Το γυναικείο περιοδικό Brigitte έχει μερικές χρήσιμες συμβουλές, λέγοντας στους αναγνώστες του ότι είναι ακατάλληλο να το πούμε σε ατμόσφαιρα γραφείου, καθώς φέρνει άσκοπα την ασθένεια του ατόμου στην προσοχή των άλλων.

τζίντζερ

Hustenmedizin

Αυτό θα το χρειαστείτε σε περίπτωση που επισκεφτείτε κάποιο φαρμακείο και έχετε βήχα. Οπότε τώρα ξέρετε τι θα ζητήσετε από τον φαρμακοποιό. Αν θέλετε κάποιο πιο φυσικό τρόπο για να καταπολεμήσετε τον βήχα τότε αγοράστε ​​Ingwer (φρέσκο ​​τζίντζερ) από το κοντινότερο σούπερ μάρκετ.

Dampfbad

Στην κυριολεξία είναι το “ατμόλουτρο”. Μπορείτε να απολαύσετε ένα Dampfbad σε ένα σπα, αλλά μπορείτε επίσης να προετοιμάσετε κάτι αντίστοιχο στο σπίτι ως μια γρήγορη θεραπεία. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βράσετε λίγο νερό σε ένα δοχείο. Στη συνέχεια, μετά τη μεταφορά του νερού σε ένα μπολ, βάλτε το κεφάλι πάνω από αυτό και εισπνεύστε βαθιά τον ατμό. Καλό θα ήταν να τοποθετήσετε μία πετσέτα πάνω στο κεφάλι σας. Η εισπνοή του ατμού για μερικά λεπτά θα ανακουφίσει τη βουλωμένη μύτη σας.

 

Συνέχεια

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ

Το (ACK)και (ÖRBB) τίμησαν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γερμανίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Τιμητική διάκριση στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο για την συμβολή του στην ενότητα των Χριστιανών 24 Ιανουαρίου 2019 © Ιερά Μητρόπόλη Γερμανίας

”Τιμητική διάκριση στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο για την συμβολή του στην ενότητα των Χριστιανών.“

 

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Εβδομάδας Προσευχής για την Χριστιανική Ενότητα στις 24 Ιανουαρίου 2019, η Ομάδα Εργασίας των Χριστιανικών Εκκλησιών στη Γερμανία (ACK) και το Οικουμενικό Συμβούλιο Βερολίνου-Βραδεμβούργου (ÖRBB) πραγματοποίησε εκδήλωση στον Καθεδρικό Ναό (Dom) Βερολίνου, στο πλαίσιο της οποίας τίμησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γερμανίας και Έξαρχο Κεντρώας Ευρώπης κ. Αυγουστίνο, για την συμβολή του στην ενότητα των Χριστιανών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομη αναφορά στην απόφαση της απόδοσης τιμής στον Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο από τον πρόεδρο της ACK Γερμανίας Επίσκοπο Δρ. Karl-Hainz Wiesemann και τον πρόεδρο του Οικουμενικού Συμβουλίου Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Εμμανουήλ Σφιάτκο. Στην συνέχεια διαβάστηκε μήνυμα του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου από τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΑCK Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Κωνσταντίνο Μύρων.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ικανότητα του Μητροπολίτη Γερμανίας Αυγουστίνου να απεικονίζει την οικουμενική διάσταση της Ορθοδοξίας και τις ζωτικές αξίες της παράδοσής της που αποτελούν ένα σχέδιο ζωής παγκόσμιας σημασίας.

Ο Μητροπολίτης Αυγουστίνος συνδέει το ορθόδοξο πνεύμα και την πιστότητα στην ορθόδοξη παράδοση με το ανοιχτό πνεύμα του πολιτισμού και του διαλόγου.

Το εγκώμιο (Laudation) του Μητροπολίτη Γερμανίας έπλεξε ο πρώην Πρόεδος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας κ. Christian Wulff.  Στην ομιλία του ο κ. Wulff αναφέρθηκε στην εξαιρετική ιδιότητα του γεφυροποιού μεταξύ της Ορθόδοξης Εκκλησίας και των άλλων Χριστιανών που διαθέτει ο Μητροπολίτης Γερμανίας.

 

”H ενασχόληση με την ενότητα και την ειρήνη μεταξύ των Χριστιανών σημαίνει να εγκαταλείψεις την ζεστή φωλιά και να αφήσεις τον σκληρό αέρα της διαδεοντολογικής πραγματικότητας να πνέει στα αυτιά σου. “

 

«Στην πολύμορφη, πολυεθνική, πολυθρησκευτική και πολυπολιτισμική μας κοινωνία χρειαζόμαστε ανθρώπους όπως ο Μητροπολίτης Αυγουστίνος, με ζεστασιά, επιμονή και γαλήνη, σοφία στην ενότητα, στην πολυμορφία. Αναφέρθηκε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στην δραστήριοτά του στην Γερμανία, εξαίροντας την συμβολή του  όχι μόνο στην ενότητητα των Χριστιανών, αλλά και στην καλλιέργεια των γερμανοελληνικών σχέσεων μετά τις φρικαλεότητες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και τόνισε ότι η ανοιχτή και ζωντανή μαρτυρία της πίστης του Μητροπολίτη Αυγουστίνου εμπνέι προς το πρόσωπό του αναγνώριση και σεβασμό.

Στην ομιλία αποδοχής της τιμής ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος είπε μεταξύ άλλων ότι, η ενασχόληση με την ενότητα και την ειρήνη μεταξύ των Χριστιανών σημαίνει να εγκαταλείψεις την ζεστή φωλιά και να αφήσεις τον σκληρό αέρα της διαδεοντολογικής πραγματικότητας να πνέει στα αυτιά σου.

Στο τέλος με φροντίδα της Ελληνικής Ορθόδοξης Ενορίας Αναλήψεως του Σωτήρος Βερολίνου παρατέθηκε δεξίωση στις αίθουσες του Dom, στην οποία παρακάθησαν εκατοντάδες προσκεκλημένοι.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Συνέχεια

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ3 εβδομάδες πριν

Χειμώνας Γερμανία:Φράσεις που πρέπει να ξέρετε για να«επιβιώσετε»

ΓΕΡΜΑΝΙΑ10 ώρες πριν

Νέος προορισμός από την Aegean Airlines στη Γερμανία

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ2 εβδομάδες πριν

Εύκολα και ανέξοδα: Απλοί τρόποι για να μάθετε γερμανικά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ3 εβδομάδες πριν

Πρόστιμο ρεκόρ, 50 εκατ.ευρώ στην Google για παραβίαση του GDPR

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ4 εβδομάδες πριν

Επίθεση στον I. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Esslingen (VIDEO)

Europolitis TV4 εβδομάδες πριν

Γενικό Προξενείο του Ντύσσελντορφ Αγιασμός και κοπή Βασιλόπιτας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ1 ημέρα πριν

Η Ιστορία των Ελληνίδων και Ελλήνων του Κάστροπ-Ράουξελ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 ώρες πριν

Πώς οι Γερμανίδες μαμάδες μεγαλώνουν ανεξάρτητα παιδιά

ΥΓΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Πετσέτα μπάνιου: πόσες φορές μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 ημέρες πριν

Είναι ακριβή χώρα η Γερμανία; Ε, δεν είναι και Ελβετία…

Europolitis TV3 εβδομάδες πριν

Η Στεπάνοβα διχάζει γυμνή ή όχι; (Video)

Europolitis TV4 εβδομάδες πριν

Γενικό Προξενείο του Ντύσσελντορφ Αγιασμός και κοπή Βασιλόπιτας

Europolitis TV4 εβδομάδες πριν

Συναυλίες στην Γερμανία για τα Καλάβρυτα Κολωνία,23.01.2019 VIDEO

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ4 εβδομάδες πριν

Επίθεση στον I. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Esslingen (VIDEO)

Europolitis TV4 εβδομάδες πριν

Düsseldorf: Οι GreekBASKETS πετάνε προς τον τίτλο (VIDEO)

Europolitis TV4 μήνες πριν

Νέοι στόχοι της ΕΕ για την ανανεώσιμη ενέργεια με κάλυψη του 32% των αναγκών έως το 2030

Europolitis TV4 μήνες πριν

Πίστη, Αγάπη, Αρετή το μήνυμα του Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Europolitis TV4 μήνες πριν

Οι Ριζίτες του Μονάχου τιμήσανε την «Ημέρα του Βοσκού»

Europolitis TV4 μήνες πριν

Δυνατοί γυναικείοι χαρακτήρες διαγωνίζονται για το Κινηματογραφικό βραβείο LUX

Europolitis TV5 μήνες πριν

H 23η Πανευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας Ευρώπης (VID)

Advertisement Europolitis
Advertisement