Connect with us

ΥΓΕΙΑ

Πετσέτα μπάνιου: πόσες φορές μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε

Published

on

Πόσες φορές μπορούμε να στεγνώσουμε το δέρμα μας με την πετσέτα του μπάνιου πριν την αλλάξουμε

Αμέσως μόλις χρησιμοποιήσουμε για πρώτη φορά μια καθαρή πετσέτα, τη γεμίζουμε βακτήρια, νεκρά δερματικά κύτταρα και μόρια σωματικών εκκριμάτων, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για την επιβίωση και ανάπτυξη μυκήτων, βακτηρίων και ιών. Και όσο περισσότερο μένει υγρή η πετσέτα τόσο περισσότεροι γίνονται όλοι αυτοί οι μικροοργανισμοί, εξηγεί ο δερματολόγος-αφροδισιολόγος, Μάρκος Μιχελάκης.

Προσθέτει ότι «οι πετσέτες δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη μικροοργανισμών επειδή περιέχουν πολλά από τα συστατικά τα οποία αυτοί χρειάζονται για την επιβίωσή τους: Νερό, υψηλή θερμοκρασία, οξυγόνο, τροφή (από τα νεκρά δερματικά κύτταρα και τα άλλα κατάλοιπα του δέρματος) και ουδέτερο pH».

Σημειώνει ότι το ανθρώπινο σώμα είναι καλυμμένο από βακτήρια, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του, τα οποία συμβιώνουν αρμονικά με τον οργανισμό μας. Παρότι, λοιπόν, οι περισσότεροι μικροοργανισμοί προέρχονται από το ίδιο μας το σώμα, ο ραγδαίος πολλαπλασιασμός και ανάπτυξή τους μπορεί, κάτω από κατάλληλες συνθήκες, να οδηγήσει σε βακτηριακές επιμολύνσεις ή μυκητιάσεις (π.χ. στα δάκτυλα των ποδιών ή στη βουβωνική χώρα). Επίσης, αν η πετσέτα σας είναι πολύ βρώμικη από τις αλλεπάλληλες χρήσεις, μπορεί εύκολα να προκαλέσει έξαρση του εκζέματος ή της ατοπικής δερματίτιδας.

«Αν εξάλλου μοιράζεστε την πετσέτα του μπάνιου σας με άλλα άτομα, ενδέχεται να έρθει το δέρμα σας σε επαφή με μικροοργανισμούς ασυνήθιστους για τον δικό σας οργανισμό, με συνέπεια π.χ. να βγάλετε κάποια σπυράκια ή ακόμα και να παρουσιάσετε κάποια δερματική μόλυνση.

 Πόσες φορές, λοιπόν, μπορούμε να στεγνώσουμε το δέρμα μας με την πετσέτα του μπάνιου πριν την αλλάξουμε;

«Αν έχετε τη δυνατότητα να τη στεγνώνετε εντελώς και γρήγορα (π.χ. σε καλοριφέρ-κρεμάστρα) και κάνετε μπάνιο κάθε μέρα, τότε μπορείτε να την πλένετε μία έως δύο φορές την εβδομάδα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν σκουπίζετε με αυτήν την περιοχή των γεννητικών οργάνων και του πρωκτού», απαντά ο κ. Μιχελάκης.

«Αν στο σπίτι σας έχετε υψηλά επίπεδα υγρασίας ή/και δεν μπορείτε να στεγνώσετε εντελώς την πετσέτα, πρέπει να την πλένετε μετά από τρεις χρήσεις. Και εννοείται πως θα την πλύνετε αμέσως, αν σκουπίσετε με αυτήν τα γεννητικά όργανα ή/και την περιοχή του πρωκτού».

Η πετσέτα του μπάνιου χρειάζεται συχνότερα πλύσιμο εάν είστε άρρωστοι (π.χ. με γαστρεντερίτιδα, ιώσεις κ.λπ.). Και αν χρησιμοποιείτε πετσέτα στο γυμναστήριο για να σφουγγίζετε τον ιδρώτα σας, πρέπει να την πλένετε καθημερινά.

Τέλος, τον χειμώνα όταν τα επίπεδα υγρασίας στην ατμόσφαιρα είναι αυξημένα, πρέπει να πλένετε την πετσέτα του μπάνιου συχνότερα απ’ ό,τι το καλοκαίρι.

Πόσο φρόνιμο είναι όμως να μοιράζεστε την πετσέτα του μπάνιου σας με τον/τη σύντροφό σας;

«Ούτως ή άλλως μοιράζεστε τα σεντόνια του κρεβατιού σας μαζί του/της, επομένως μπορεί να μοιράζεστε και την πετσέτα του μπάνιου, αλλά υπό ορισμένες προϋποθέσεις», απαντά ο κ. Μιχελάκης.

«Η πρώτη είναι ότι κανείς από τους δύο δεν θα πάσχει από οποιαδήποτε δερματοπάθεια ή μυκητίαση και η δεύτερη ότι κανείς δεν θα είναι άρρωστος (π.χ. με γαστρεντερίτιδα ή ίωση). Αντιθέτως, δεν πρέπει να μοιράζονται οι ενήλικες τις πετσέτες του μπάνιου με τα παιδιά, τα οποία έχουν πολύ πιο ευαίσθητο δέρμα και ιδιαίτερα εάν πάσχουν από δερματικές αλλεργίες (π.χ. ατοπική δερματίτιδα)».

Όσον αφορά το ύφασμα της πετσέτας, «οι απορροφητικές, βαμβακερές πετσέτες είναι πιο φιλικές για το δέρμα, αλλά χρειάζονται περισσότερη ώρα για να στεγνώσουν», λέει ο κ. Μιχελάκης και διευκρινίζει πως «οι πετσέτες από μικροΐνες στεγνώνουν πιο γρήγορα, αλλά μπορεί να προκαλέσουν δερματική αλλεργία στα ευαίσθητα άτομα, επομένως χρειάζονται προσοχή».

Η πετσέτα του μπάνιου, πάντως, δεν είναι το μόνο που πρέπει να σας απασχολεί όσον αφορά την υγιεινή στο ντους.

Μια άλλη, αληθινή… πληγή για το δέρμα είναι το σφουγγάρι του μπάνιου, όπως λέει ο κ. Μιχελάκης. «Τα παραμελημένα σφουγγάρια είναι από τα πιο βρώμικα αντικείμενα στο μπάνιο μας», αναφέρει και προσθέτει ότι όποιος το χρησιμοποιεί, πρέπει να το πλένει ή να το αλλάζει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και όχι κάθε 3 ή περισσότερους μήνες που κάνουν οι περισσότεροι. Επίσης, μετά από κάθε χρήση, πρέπει να το σαπουνίζει και να το ξεβγάζει καλά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, κάθε μέλος της οικογένειας πρέπει να έχει το δικό του σφουγγάρι ή πετσετάκι για σαπούνισμα, το οποίο δεν θα μοιράζεται ποτέ και με κανέναν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

26% του πληθυσμού στην Ελλάδα πάσχει από κάποια ρευματική – μυοσκελετική πάθηση

Published

on

Από

H Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων προτρέπει το κοινό να μην αγνοεί τα συμπτώματα και ενημερώνει ότι οι ρευματικές παθήσεις αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά. Photo credits: TungArt7 / pixabay

Με κεντρικό μήνυμα «Ο πόνος στην άρθρωση …. δεν είναι γλωσσοδέτης» και μέσα από έναν παραλληλισμό της δυσκολίας στην άρθρωση (γλωσσοδέτης) με την δυσκολία (πόνο) στις αρθρώσεις, η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος (E.Ρ.Ε. – ΕΠ.Ε.Ρ.Ε.) υλοποιεί για μια ακόμη χρονιά, ενημερωτική εκστρατεία για τις ρευματικές παθήσεις, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας (12 Οκτωβρίου).

Στόχος της επιστημονικής εταιρείας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού αναφορικά με την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, την αποτελεσματική και με διάρκεια αντιμετώπιση των ρευματικών νοσημάτων, με την καθοδήγηση του κατάλληλου ιατρού – του ρευματολόγου.



H Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων προτρέπει το κοινό να μην αγνοεί τα συμπτώματα, ενημερώνει ότι οι ρευματικές παθήσεις αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά και παραπέμπει με σαφήνεια τον ασθενή να απευθυνθεί στον ρευματολόγο που είναι ο ειδικός γιατρός για τους πόνους στις «αρθρώσεις, χωρίς να «μπερδεύεται» με άλλες ειδικότητες.

Τελικός στόχος είναι η βελτίωση της συνολικής υγείας και της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Στην Ελλάδα, 26% του πληθυσμού πάσχει από κάποια ρευματική – μυοσκελετική πάθηση, και συνολικά στην Ευρώπη τα στοιχεία δείχνουν πως 120 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από ρευματικά νοσήματα, ενώ πολλοί παραμένουν αδιάγνωστοι.

Η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος επισημαίνει ότι 1 στους 4 ανθρώπους που πάσχουν από κάποια ρευματοειδή πάθηση δεν το γνωρίζουν και κρίνει αναγκαία την ορθή ενημέρωση των ασθενών ώστε να μην αγνοούν τα συμπτώματα και να επισκέπτονται νωρίς τον ρευματολόγο που θα τους υποδείξει την κατάλληλη για αυτούς θεραπεία και διαχείριση της πάθησης τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο φάρμακο πολλά υποσχόμενο στη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ

Published

on

Από

Photo credits: geralt / pixabay

Ένα νέο φάρμακο που δρα και στα δύο κύρια σημεία συσσώρευσης των πρωτεϊνών Tau, βασικού παράγοντα νευροεκφυλισμού στη νόσο Αλτσχάιμερ, ανέπτυξε μια διεθνής ομάδα ερευνητών.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της αμερικανικής Ένωσης Αλτσχάιμερ «Alzheimer’s & Dementia».

Το φάρμακο, ένας πεπτιδικός αναστολέας που ονομάζεται RI-AG03, ήταν αποτελεσματικό, τόσο σε εργαστηριακές μελέτες όσο και σε μελέτες σε φρουτόμυγες, στην πρόληψη της συσσώρευσης των πρωτεϊνών Tau και στις δύο βασικές περιοχές συσσώρευσής τους.



Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, Αντώνης Αγγίδης, σημειώνει ότι «οι σημερινοί αναστολείς της συσσώρευσης είχαν πολλές παρενέργειες, επειδή μπορούν να παρεμβαίνουν στις λειτουργίες πολλών άλλων πρωτεϊνών. Το RI-AG03 είναι ειδικά σχεδιασμένο κατά της πρωτεΐνης Tau και αυτό σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να αλληλεπιδράσει ανεπιθύμητα με άλλες πρωτεΐνες».

Ο Δρ. Αγγίδης ανέπτυξε το φάρμακο χρησιμοποιώντας υπολογιστική βιολογία στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ, όπου ήταν πρωτύτερα μεταδιδακτορικός ερευνητής.

Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από την Ένωση Αλτσχάιμερ και ο Ρίτσαρντ Όκλεϊ, αναπληρωτής διευθυντής Έρευνας και Καινοτομίας, επισημαίνει ότι «αυτή η έρευνα κάνει πολλά υποσχόμενα βήματα προς μια νέα μοναδική στο είδος της θεραπεία που στοχεύει την Tau, μια βλαβερή πρωτεΐνη στον εγκέφαλο των ανθρώπων που ζουν με τη νόσο Αλτσχάιμερ, εμποδίζοντάς την να συσσωρευτεί.

Αυτό το φάρμακο έχει τη δυνατότητα να είναι πιο στοχευμένο από άλλα που μελετώνται επί του παρόντος και ελπίζουμε ότι θα έχει λιγότερες τοξικές παρενέργειες», ωστόσο, διευκρινίζει ότι ακόμα «η μελέτη βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακαλύφθηκε νέος δείκτης κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας

Published

on

Από

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα του αντισώματος anti-PC είχαν 25% χαμηλότερο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και καρδιακής προσβολής. Photo credits: PIRO4D / pixabay

Έναν νέο πιθανό δείκτη κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα στις γυναίκες εντόπισαν ερευνητές του Karolinska Institutet. Η μελέτη τους δημοσιεύεται στο περιοδικό «Journal of American College of Cardiology».

Η μελέτη δείχνει ότι τα χαμηλά επίπεδα ενός αντιφλεγμονώδους αντισώματος (anti-PC) μπορεί να είναι ένας νέος δείκτης κινδύνου καρδιακής προσβολής και στεφανιαίας νόσου σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό ισχύει και για τους άνδρες.



Το αντίσωμα αυτό έχει αντιφλεγμονώδη δράση και προστατεύει από την αθηροσκλήρωση, μια χρόνια φλεγμονή του τοιχώματος των αγγείων, όπως εξηγεί ο καθηγητής Ιατρικής στο Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Ιατρικής και επικεφαλής της Μονάδας Ανοσολογίας και Χρόνιων Παθήσεων του Karolinska Institutet, Γιόχαν Φρόστεγκαρντ.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα του αντισώματος anti-PC είχαν 25% χαμηλότερο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και καρδιακής προσβολής. Ωστόσο, οι ερευνητές σημειώνουν ότι η μελέτη δεν μπορεί να δείξει ποιο επίπεδο αυτών των αντισωμάτων είναι προστατευτικό, κάτι που αποτελεί αντικείμενο επόμενης, μεγαλύτερης σε δείγμα έρευνας σε άνδρες και γυναίκες.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η μελέτη τους μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά της αθηροσκλήρωσης που μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα του anti-PC σε όσους εμφανίζουν επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρακτική με διά βίου οφέλη η ανάγνωση βιβλίων από γονείς στα παιδιά τους

Published

on

Από

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής τονίζει ότι η ανάγνωση βιβλίων στα παιδιά συμβάλλει στη δημιουργία των θεμελίων για την υγιή ανάπτυξή τους. Photo credits: StockSnap / pixabay

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής ενθαρρύνει τους γονείς και τους φροντιστές να διαβάζουν βιβλία στα παιδιά τους κατά τη βρεφική και νηπιακή ηλικία, προκειμένου να ενισχύσουν τις σχέσεις αγάπης και φροντίδας κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης περιόδου ανάπτυξης του εγκεφάλου.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής τονίζει ότι ως θετική γονεϊκή πρακτική η ανάγνωση βιβλίων στα παιδιά συμβάλλει στη δημιουργία των θεμελίων για την υγιή κοινωνική-συναισθηματική, γνωστική, γλωσσική και εκπαιδευτική ανάπτυξη και θέτει τις βάσεις για τη σχολική ετοιμότητα και την παροχή διαρκών οφελών σε όλη τη διάρκεια της ζωής των παιδιών.



Η δήλωση συνοδεύεται από τεχνική έκθεση εμπειρογνωμόνων που εξετάζει τα στοιχεία για την ανάγνωση των γονέων στα παιδιά τους ως μέσο για την ενίσχυση των σχέσεών τους, τη διέγερση των εγκεφαλικών κυκλωμάτων και τη δημιουργία πρώιμων δεσμών.

«Ως παιδίατρος και γονέας, προτείνω να κάνετε τα βιβλία ρουτίνα πριν από τον ύπνο, να τα χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε και να χαλαρώσετε έπειτα από μια πολυάσχολη μέρα και γενικά να τα ενσωματώσετε στη ζωή με ένα μικρό παιδί. Αυτό θα ενισχύσει τους δεσμούς που σας κρατούν μαζί και θα χτίσει τον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο του παιδιού σας», δηλώνει η επικεφαλής συγγραφέας, Πέρι Κλας.

Η ίδια προσθέτει ότι «τα παιδιά που συναντούν για πρώτη φορά τα βιβλία στην αγκαλιά των γονιών τους, όταν είναι πολύ μικρά, συνδέουν κατά τη σχολική ηλικία τα βιβλία και την ανάγνωση με την αγκαλιά, την αίσθηση ασφάλειας, τις αλληλεπιδράσεις, τις ιστορίες και την ψυχαγωγία και πάνω από όλα με τις αγαπημένες φωνές των ενηλίκων, με τους οποίους έχουν αυτές τις τόσο σημαντικές πρώιμες σχέσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συστολική πίεση: Καμπανάκι για θεραπεία το 120 όταν συνυπάρχουν παράγοντες κινδύνου

Published

on

Από

Ο τέως πρόεδρος της ΕΚΕ αναφέρει ακόμη ότι στην περίπτωση που αποφασιστεί η θεραπεία, πρέπει πριν από την έναρξη της να γίνει τροποποίηση των παραγόντων κινδύνου. Photo credits: tomwieden / pixabay

Καμπανάκι για χορήγηση θεραπείας αποτελεί πλέον η συστολική πίεση μεταξύ 120 και 139, όταν συνυπάρχουν παράγοντες κινδύνου, σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία.

Όπως εξηγεί στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή της Τάνιας Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ», ο επεμβατικός καρδιολόγος και τέως πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Γιάννης Κανακάκης, όταν κάποιος έχει πίεση σε αυτά τα επίπεδα και έχει ταυτόχρονα διαβήτη, χρόνια νεφρική νόσο ή και καρδιαγγειακό νόσημα, τότε ο γιατρός θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να χορηγήσει κάποιο ήπιο αντιυπερτασικό φάρμακο.

Στο ερώτημα αν αυτό ισχύει για όλες τις ηλικίες ο κ. Κανακάκης απαντά ότι αυτά τα αυστηρά όρια ρύθμισης της πίεσης δεν συνιστώνται σε ασθενείς που δεν ανέχονται τη θεραπεία, πχ σε αυτούς που κάνουν ορθοστατική υπόταση και επίσης, σε ηλικιωμένους ασθενείς άνω των 85 ετών.



Τα όρια παραμένουν αυτά που γνωρίζαμε για την αρτηριακή πίεση δηλαδή 14 για την συστολική (μεγάλη) και 9 για την διαστολική (μικρή), αλλά οι ιδανικές τιμές στο γενικό πληθυσμό, σύμφωνα με τον γνωστό καρδιολόγο, είναι μεταξύ 120-130 για τη μεγάλη και μεταξύ 70-89 για τη μικρή.

Ο τέως πρόεδρος της ΕΚΕ αναφέρει ακόμη ότι στην περίπτωση που αποφασιστεί η θεραπεία, πρέπει πριν από την έναρξη της να γίνει τροποποίηση των παραγόντων κινδύνου, για μία περίοδο τριών μηνών.

Και με ποιο τρόπο γίνεται τροποποίηση παραγόντων κινδύνου, είναι το επόμενο ερώτημα που τίθεται στον ειδικό. «Αποτελεσματικός έλεγχος της αρτηριακής πίεσης με στόχο 120-129, αποτελεσματικός έλεγχος του σακχάρου με γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη κάτω από 7, ελάττωση του σωματικού βάρους περίπου στο 10% σε υπέρβαρους και παχύσαρκους, θεραπεία του συνδρόμου άπνοιας ύπνου που συνδέεται με την κολπική μαρμαρυγή, ελάττωση της κατανάλωσης αλκοόλ με μέγιστο τρία ποτά εβδομαδιαίως, και συμμετοχή σε πρόγραμμα άσκησης».

Σύμφωνα με τον επεμβατικό καρδιολόγο αυτές οι οδηγίες αφορούν τόσο στην υπέρταση όσο και στην κολπική μαρμαρυγή, την πιο συχνή αρρυθμία που παρουσιάζεται ιδιαίτερα σε μεγάλες ηλικίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιληψία, η διαταραχή που επηρεάζει περισσότερους από 65 εκατ. ανθρώπους

Published

on

Από

Το Συνέδριο έχει ως στόχο την συνεχιζόμενη εκπαίδευση και την προβολή των νεότερων δεδομένων στην έρευνα και τη διαχείριση ατόμων με επιληψία. Photo credits: alanajordan / pixabay

Η επιληψία είναι μια χρόνια νευρολογική διαταραχή που επηρεάζει περισσότερους από 65 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, καθιστώντας την μια από τις πιο κοινές νευρολογικές διαταραχές.

Στην Ελλάδα περίπου 85.000 άτομα έχουν επιληψία. Η άγνοια, η κοινωνική προκατάληψη, η απρόβλεπτη κρίση, η ανησυχία για το μέλλον σχετικά με την εκπαίδευση, εργασία, οικογένεια, οδήγηση, ασφάλεια καθώς και η υπερπροστασία των παιδιών με επιληψία είναι προβλήματα που σχετίζονται με τη σωστή διάγνωση και ενημέρωση.



Η έλλειψη ευαισθητοποίησης, βασιζόμενη σε επιστημονικά δεδομένα, έχει επιζήμιες επιπτώσεις στη ζωή όσων έχουν πληγεί από επιληψία. Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, ένα ποσοστό γύρω στο 30% έχει διαγνωστεί λανθασμένα ότι έχει επιληψία.

Τα παραπάνω επισημαίνει ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.) με αφορμή τη διοργάνωση του 18ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Επιληψίας, από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2024, στη Θεσσαλονίκη, (ξενοδοχείο Electra Palace, αίθουσα Olympia).

Το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας έχει στόχο την συνεχιζόμενη εκπαίδευση και την προβολή των νεότερων δεδομένων στην έρευνα και τη διαχείριση ατόμων με επιληψία.

Ο Π.Ε.Σ.Ε., μέλος της Παγκόσμιας Εταιρείας κατά της Επιληψίας (ILAE) έχει σαν κύριο σκοπό να προωθήσει και να διαδώσει τη γνώση για την επιληψία, την προώθηση της έρευνας για την πρόληψη, τη θεραπεία, τη φροντίδα και τις συνέπειες της επιληψίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ16 λεπτά ago

Ομάδες Αυτοβοήθειας από την Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 ώρες ago

Ανοίγει ο δρόμος για ψηφιοποίηση της διαδικασίας έκδοσης διαβατηρίων για τους Έλληνες του Εξωτερικού

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ16 ώρες ago

Το διαστημόπλοιο Europa Clipper εκτοξεύτηκε για να μελετήσει αν υπάρχει ζωή σε δορυφόρο του Δία

ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες ago

Le Figaro: Κρήτη και Ρόδος τα ελκυστικότερα νησιά για όσους θέλουν να επενδύσουν σε ακίνητα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ22 ώρες ago

Γερμανία: Ιστορική καταδίκη πρώην πράκτορα της Stasi

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ24 ώρες ago

Αυτοκίνητο: Ποιες ζημιές προκαλούν οι λακκούβες του οδοστρώματος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

WWF: Οι πληθυσμοί της άγριας πανίδας έχουν μειωθεί κατά 73% την τελευταία 50ετία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες ago

Διχασμένοι οι Γερμανοί για το αν πρέπει να τεθεί ζήτημα απαγόρευσης της AfD

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Έκθεση στο Μουσείο Πικάσο στο Παρίσι εστιάζει στα πρώιμα έργα του Τζάκσον Πόλοκ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Πίνακας του βαν Γκογκ θα πωληθεί σε δημοπρασία για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Έκρηξη σε κλαμπ στην Κολωνία, με έναν τραυματία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων υποδυόμενων το Gov.gr

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 εβδομάδες ago

70η Επέτειος ίδρυσης της Γερμανοελληνικής Εταιρείας Ντύσσελντορφ: 70 χρόνια δράσεων και ενίσχυσης της γερμανοελληνικής φιλίας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Ο χρόνος χρήσης οθονών από παιδιά επηρεάζει τις γλωσσικές τους δεξιότητες

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Ελληνίδα ερευνήτρια επικεφαλής ομάδας που δημιούργησε μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης για την ανάλυση του καρκίνου

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

ΕΛΜΕ Β.Ρ.Β.: Η συστηματική καθυστέρηση στην κάλυψη των κενών απειλεί την ύπαρξη των σχολείων

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Η BMW ανακάλυψε βλάβη στα φρένα των μοντέλων της και προχωρά σε ανάκληση

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Σε εφαρμογή από σήμερα οι αυστηρότεροι έλεγχοι στα σύνορα της Γερμανίας

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Lonely Planet: Η Σίφνος στην κορυφή των αυθεντικών Κυκλάδων

Europolitis TV6 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV7 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV2 έτη ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV4 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch4 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch4 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch4 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV4 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV4 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis