Connect with us

Europolitis TV

Europa to Go. Von Athen nach Düsseldorf

Published

on

Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

LiteraTOUR in Düsseldorf

 Στο κέντρο της Ευρώπης  με την στήριξη του Δήμου του Ντύσσελντορφ, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, συνεργασία της εταιρίας Ελλήνων συγγραφέων Ευρώπης και την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ.

 

Το Σάββατο 23 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Ντύσσελντορφ  εκδήλωση στο πλαίσιο του «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου». Έλληνες και Γερμανοί συγγραφείς απέδειξαν για ακόμη μια φορά ότι ο πολιτισμός, η τέχνη και τα γράμματα δεν έχουν σύνορα.

Στο Café Europa στην κεντρική πλατεία της πόλης απέναντί από το δημαρχείο της πραγματοποιήθηκε το πρώτο σκέλος της εκδήλωσης. Το παρών και ζεστό χαιρετισμό απεύθυνε ο φιλέλληνας  Δήμαρχος της πόλης Τόμας Γκάιζελ, ξεκινώντας στα Ελληνικά με: «Καλησπέρα αγαπητοί φίλοι. Η πόλη μας είναι πολλά χρόνια φίλη της Ελλάδας, η ελληνική κοινότητα είναι πάρα πολύ σημαντική και ενεργή, με το φεστιβάλ της, τις γιορτές της, το ελληνικό φαγητό και κρασί της.».

H Γενική Πρόξενος της Ελλάδας Μαρία Παπακωνσταντίνου έδωσε το κοινό στόχο μιας και είναι χρονιά ευρωεκλογών και μίλησε για μια ενωμένη Ευρώπη.

Στον χαιρετισμό της η Διευθύντρια Ευρώπης της Γ.Γ.Α.Ε  Εύα Παπαδάτου ευχαρίστησε τους συντελεστές για την πραγματοποίηση αυτής της πολύ σημαντικής για τον ελληνικό πολιτισμό δράση. Ο Πρόεδρος  της εταιρείας Ελλήνων συγγραφέων Μιχάλης Πατένταλης έκανε μια σύντομη αναδρομή για την παρουσία του συλλόγου και το πόσο σημαντική είναι η γέφυρα πολιτισμού ανάμεσα σε διαφορετικούς λαούς.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος, συγγραφέας Μίλτος Ούλιος, που εκτός του όρου βιβλιοφάγος που συμβολικά  ανταποκρινότανε στο κοινό που αγαπάει την λογοτεχνία, έδωσε τον στόχο που δεν ήτανε άλλος από την σύσφιξη δεσμών των πόλεων του Ντύσσελντορφ και της Αθήνας.

Η δεύτερη φάση της εκδήλωσης περιελάβανε μια ρομαντική περιοδεία με τραίνο (Νοσταλγία Τουρ) στην πόλη, με μουσική, κρασί και ανάγνωση αποσπασμάτων λογοτεχνικών πονημάτων από τους συγγραφείς.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

Europolitis TV

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Published

on

Από

Από αριστερά ο Β’ Αντιπρόεδρος του συλλόγου Δρ. Φαίδωνας Κατινάκης, ο Πρόεδρος Δρ. Ιωάννης Γιαννακόπουλους δίπλα του η Δρ. Έλενα Ζιώγα η Δρ. Αδρεανή Νερούλια το μέλος του συλλόγου Δρ. Αλεξάνδρα Βαρθρολομαίου ή Δρ. Μαργαρίτα Αχνούλα ή Δρ. Μαρία Θέμελη και ο Α΄ Αντιπρόεδρος του συλλόγου Ιωάννης Κανάκης

Το Σάββατο 13 Απριλίου πραγματοποιήθηκε το 5ο Ιατρικό φόρουμ με διοργανωτές τον Ιατρικό Σύλλογο Ελλήνων και Κυπρίων γιατρών,  Γένεσις (Genesis e.V) της Βόρειας Ρηνανίας Βεσφαλίας, στους χώρους του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ. Με θέμα «Γυναίκες στην Ιατρική (WomeninMedicine)»  και σύνθημα «ΣΠΑΣΤΕ ΤΗΝ ΓΥΑΛΙΝΗ ΟΡΟΦΗ»

Συνεπής στις δράσεις για την ενδυνάμωση της δικτύωσης και του διαλόγου μεταξύ συναδέλφων, για τις προκλήσεις και τα προβλήματα που συναντούν στον κλάδο, το 5ο φόρουμ αφιερωμένο στην γυναίκα, μητέρα, σύζυγο,  επιστήμονα και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει στον κλάδο ακόμα και σήμερα στον ανεπτυγμένο κόσμο, όπως θέλουμε να λέμε τη Δύση του 21ου αιώνα.  Με προκατάληψη και επιφύλαξη σε σχέση με τους άντρες συναδέλφους τους. Ταμπού ή οι ίδιες αδικούν τον εαυτό τους; Ποιοι οι λόγοι; Ποιος ο ρόλος του συζύγου ή  συντρόφου στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους; Αυτά και άλλα πολλά ειπώθηκαν μέσα από μια διαδικασία διαλόγου με ομιλήτριες  τέσσερις καταξιωμένες γυναίκες επιστήμονες, την  Δρ. Μαρία Θέμελη Αν. Καθηγήτρια Αιματολογίας του Πανεπιστημιακού Κέντρου Καρκίνου Άμστερνταμ,  την Δρ. Μαργαρίτα Αχνούλα Γυναικολόγο / Διευθύντρια Τμήματος Μαστού στο Ντισλάγκεν, την Δρ. Αδρεανή Νερούλια Επιμελήτρια/ Αγγειοχειρούργο στο Νοσοκομείο Ανγκούστα του Ντύσσελντορφ και την Δρ. Έλενα Ζιώγα  Επιμελήτρια/ Ω.Ρ.Λ του Νοσοκομείου Μαρία Χιλφ της πόλης του Μενχενγκλαντμπαχ.

Την εκδήλωση- συζήτηση  συντόνισαν ο Πρόεδρος του συλλόγου Δρ. Ιωάννης Γιαννακόπουλος και ο Α‘ Αντιπρόεδρος  Δρ. Ιωάννης Κανάκης .

Στο τέλος  του φόρουμ πραγματοποιήθηκε συζήτηση γνωριμίας, συνεργασίας με την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας και Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος στον Τομέα Υγείας  Δρ.  `Αννα Μαστροράκου.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό και ενημέρωση για τις ευρωεκλογές, τη σημασία της συμμετοχής σε αυτές από την ομογένεια, μέσα από τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου, ο οικοδεσπότης Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος κ. Βασίλης Κοΐνης: « Μια σημαντική συμμετοχή των εκτός Ελλάδος Ελλήνων  δείχνεικαι εξασθενεί τα επιχειρήματα των εντός Ελλάδος Ελλήνων, ότι οι Έλληνες του εξωτερικού  έχουν χαμηλότερη βαρύτητα ως προς τις εκλογές άρα δεν θα έπρεπε να ψηφίζουν….. έως 29 Απριλίου, είναι η καταληκτική ημερομηνία, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε εάν επιθυμείτε να ψηφίσετε είναι να μπείτε στο ψηφίζω με επιστολική και δεν χρειάζεται πάνω από 5 λεπτά.»

Βασίλης Κοΐνης Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ


Εκ μέρος του  Συλλόγου Genesis ο Β’ Αντιπρόεδρος  Δρ. Φαίδωνας Κατινάκης

Δρ. Φαίδωνας Κατινάκης Β΄Αντιπρόεδρος συλλόγου Genesis

τόνισε ότι  η εκδήλωση είναι αφιερωμένη και προς τιμή των Ελληνίδων Γιατρών. Ευχαρίστησε τον Γενικό Πρόξενο για την αιγίδα και τη συμβολή του, με την παραχώρηση του χώρου του Γενικού Προξενείου για τα Ιατρικά Φόρουμ , το προσωπικό του Προξενείου που αγόγγυστα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε μέρες, που το Προξενείο είναι εκτός λειτουργίας και τον κ. Βασίλη Βούλγαρη Εκδότη- Δημοσιογράφο  του Ευρωπολίτη για την κάλυψη  δράσεων και στήριξη στο σύλλογο.

Φ.Κ: « Στα Medical Forum ιδιαίτερα σημαντική είναι η γνωριμία και σύναψη σχέσεων μεταξύ των μελών, το γνωστό Net Working. Η σημερινή εκδήλωση σε ακόμη ποιο έντονο Net Working με τις Ελληνίδες γιατρούς τόσο μεταξύ τους, όσο και με τα μέλη του συλλόγου μας. Ο σύλλογός μας στηρίζει όλες τις βασικές αρχές της ισότητας των φύλλων και επίσης των ίσων δικαιωμάτων για όλους, για μια πετυχημένη καριέρα στην ιατρική. Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους στο πανεπιστήμιο το 65% των φοιτητών είναι γυναίκες ενώ σε διευθυντικές θέσεις είναι μόνο το 20%.»

Πριν να προχωρήσουν στο κύριο μέρος της εκδήλωσης καλέστηκε για χαιρετισμό η επίτιμη προσκεκλημένη κυρία Ιωάννα Ζαχαράκη (Φιλόλογος – Κοινωνιολόγος) δημοτική σύμβουλος της πόλης Σόλιγκεν και κάτοχος του τιμητικού τίτλου της Δημάρχου της πόλης, όπως και πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Ευρώπης « ΙΝΙΟΧΟΣ».

Ιωάννα Ζαχαράκη δημοτική σύμβουλος της πόλης Σόλιγκεν και κάτοχος του τιμητικού τίτλου της Δημάρχου της πόλης, όπως και πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Ευρώπης « ΙΝΙΟΧΟΣ».

Η κα Ζαχαράκη ευχαρίστησε για την πρόσκληση και την ευκαιρία να απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση, αναφέρθηκε σε αντίστοιχη εκδήλωση που διοργάνωσε το Δικτύου Αιρετών την ημέρα της γυναίκας, τόνισε τη δραστηριοποίηση στα κοινά της τοπικής αυτοδιοίκησης και την ενίσχυση της δικτύωσης. Ολοκλήρωσε με κάλεσμα για πιο ενεργή συμμετοχή και στα πολιτικά δρώμενα της Γερμανίας.



5ο Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική»

Ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιαννακόπουλος ξεκίνησε ζητώντας από τις γυναίκες μεγαλύτερη συμμετοχή σε δράσεις του συλλόγου και εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι μετά την εκδήλωση, θα υπάρχει μεγαλύτερη επιθυμία και κίνητρο.

Παρουσίαζε και απεύθυνε μια ερώτηση σε κάθε ομιλήτρια, ξεκινώντας από  την  Δρ. Μαρία Θέμελη Αν. Καθηγήτρια Αιματολογίας του Πανεπιστημιακού Κέντρου Καρκίνου Άμστερνταμ και ερευνήτριας, που το 2017 βραβεύτηκε ως η επιστήμονας της χρονιάς στην Ολλανδία, για  έρευνα που έχει κάνει στον τομέα της ανοσοθεραπείας.

  • Πώς καταφέρνει να γίνει κάποιος επιστήμονας της χρονιάς; Τι χρειάζεται γι’ αυτό;
Δρ. Μαρία Θέμελη Αν. Καθηγήτρια Αιματολογίας του Πανεπιστημιακού Κέντρου Καρκίνου Άμστερνταμ

Δρ. Μαρία Θέμελη: «Βρέθηκα σε μια χώρα που το μόνο κριτήριο ήταν, μια γυναίκα η οποία έχει μια ιδέα και αυτή την ιδέα την πραγματοποιεί. Έκριναν το έργο και δεν είχαν κάποιο πρόβλημα να δώσουν αυτό το βραβείο και ας μην ήμουν Ολλανδέζα, ότι ερχόμουν από μια άλλη χώρα και αυτό το εκτίμησα ιδιαίτερα από τους Ολλανδούς.»

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η αναφορά της  « Θα ήθελα να ζω σε έναν κόσμο στον οποίο δεν θα υπάρχουν βραβεία για γυναίκες. Αισθάνομαι σαν να είμαι ένα πουλί που του έχουν κόψει τα φτερά και του λένε μπράβο που πέταξες, γιατί; Εγώ θέλω να έχω τα φτερά εξαρχής. Οπότε θα ήθελα βραβεία για άντρες και γυναίκες, όπου και οι δύο θα έχουμε ισότιμα την ευκαιρία να δείξουμε ποιες είναι οι δυνατότητές μας, ποιο είναι το έργο μας.»

Η Δρ. Μαργαρίτα Αχνούλα Γυναικολόγος / Διευθύντρια Τμήματος Μαστού στο Ντισλάγκεν η οποία δουλεύει και σε ιατρείο, έχει καταφέρει από το 2008 να υπάρξει σε θέση ιεραρχίας,  Υποδιευθύντρια και Διευθύντρια κλινικής γυναικολογίας, έχοντας αποδείξει ότι ΝΑΙ μπορεί να είναι άξια μια γυναίκα στις θέσεις αυτές.

Δρ. Μαργαρίτα Αχνούλα Γυναικολόγος / Διευθύντρια Τμήματος Μαστού στο Ντισλάγκεν

Η ερώτηση ήταν απλή: Πώς γίνεται αυτό;

Δρ. Μαργαρίτα Αχνούλα: « Πώς γίνεται; Με μεγάλη επιμονή.»

Έκανε αναφορά για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε όπως και το αίσθημα απογοήτευσης και κόψιμο στα φτερά της που έχει ζήσει. Τις δυσκολίες να βρει θέση εργασίας, τότε δεν υπήρχαν πολλές κενές θέσεις, υπήρχε και η προκατάληψη του ότι ήταν γυναίκα και της έλεγαν: « Δε σε θέλω γιατί είσαι γυναίκα, θα κάνεις παιδιά και θα φύγεις»

Για να τα καταφέρει υποχρεώθηκε και πήρε μια θέση στην οποία εργαζόταν 150% ενώ αμειβόταν στο 50% μόνο και μόνο για να μπορέσει από κάπου να ξεκινήσει. Γινόταν πρόσληψη νέων επιμελητών που αμειβόταν πολύ καλύτερα από την ίδια. «Πιστεύω ότι σήμερα δεν είναι ίδιες οι συνθήκες αλλά και πάλι οι γυναίκες το ζούνε, ότι πρέπει να αγωνίζονται πιο πολύ, ότι δεν αναγνωρίζεται αυτό που κάνουν, ότι προτιμούν τους άντρες για τις μεγάλες θέσεις. Χρειάζεται επιμονή, επιμονή, επιμονή καλή οικογένεια που σε στηρίζει καλούς φίλους που σε στηρίζουν »

Η Δρ. Αδρεανή Νερούλια Επιμελήτρια/ Αγγειοχειρούργος στο Νοσοκομείο Ανγκούστα του Ντύσσελντορφ, μια ειδικότητα που είναι ιδιαίτερα ανδροκρατούμενη, ρωτήθηκε  πόσο εύκολο είναι να κατακτάς και να προχωράς την σταδιοδρομία σε αυτό το περιβάλλον;

Δρ. Αδρεανή Νερούλια: «Δεν είναι εύκολο. Η πρώτη μου εμπειρία ήταν Αδρεανούλα πήγαινε φέρε καφέδες, το οποίο στην Ελλάδα το ζεις πολύ έντονα. Φυσικά έχουμε και το θέμα των σχέσεων το οποίο εγώ δεν μπορούσα να το δουλέψω και κάποια στιγμή συνειδητοποιείς ότι οκ, εάν θέλω να εξελιχθώ, η μόνη μου επιλογή είναι το εξωτερικό.»

Δρ. Αδρεανή Νερούλια Επιμελήτρια/ Αγγειοχειρούργο στο Νοσοκομείο Ανγκούστα του Ντίσελντορφ

Δρ. Αδρεανή Νερούλια Επιμελήτρια/ Αγγειοχειρούργος στο Νοσοκομείο Ανγκούστα του Ντίσελντορφ

Η Δρ. Νερούλια επεσήμανε  ότι όλα είναι καλά όσο βρίσκεσαι υπό την προστασία κάποιου, αλλά όταν αποφασίζεις ότι θέλεις και εσύ να ανοίξεις τα φτερά σου και να γίνεις αητός, αρχίζουν και δυσκολεύουν τα πράγματα, οπότε ο μόνος τρόπος είναι η ΕΠΙΜΟΝΗ.

«Δεν είναι η μητρότητα που πρέπει να προσαρμοστεί στο σύστημα είναι το σύστημα που πρέπει να προσαρμοστεί στην μητρότητα. Δεν γινόμαστε μητέρες, μόνο για το καλό το δικό μας και της οικογένειάς μας. Είναι της κοινωνίας το καλό.»



Στην Δρ. Έλενα Ζιώγα  Επιμελήτρια/ Ω.Ρ.Λ του Νοσοκομείου Μαρία Χιλφ της πόλης του Μενχενγκλαντμπαχ έγινε η ερώτηση, ποιο είναι το στρατηγικό πλάνο για να μπορέσει να συνεχίσει την καριέρα της, να εξελιχθεί και να ανελιχθεί ώστε να κατακτήσει και τις επόμενες κορυφές;

Η Δρ. Έλενα Ζιώγα έκανε αναφορά στο πρόγραμμα Εράσμους και την δυνατότητα που τις έδωσε να έρθει σε επαφή με το Γερμανικό σύστημα υγείας, όπως και το ότι η Γερμανία θεωρείται η «Μέκκα» στον τομέα του Ωτορινολαρυγγολογικού και χειρουργικού σε πανεπιστημιακό επίπεδο, σε ότι αφορά την ιατρική εξέλιξη των ιατρικών μηχανημάτων .   

  


Δρ. Έλενα Ζιώγα  Επιμελήτρια/ Ω.Ρ.Λ

«Έπρεπε να αποφασίσω σαν Έλενα ανάμεσα  σε τρεις δρόμους ο πρώτος να μείνω στην κλινική που ήμουν σαν ειδικός, να περιμένω σταδιακά να έρθει το επόμενο βήμα, σ’ένα για εμένα οικείο περιβάλλον, είτε να κάνω το επόμενο βήμα, να κάνω τα χαρτιά μου σε μια ανοικτή θέση και να δοκιμαστώ και να δοκιμάσω τον εαυτό μου, είτε να πάω στην πρωτοβάθμια υγεία… Επέλεξα να κάνω το επόμενο βήμα που είναι να κάνω τα χαρτιά μου και μπορώ να πω ότι είχα την τύχη, να μην ερωτηθώ στην συνέντευξη ούτε εάν έχω παιδιά, ούτε ποια είναι η προσωπική μου ζωή, ούτε εάν θέλω να κάνω παιδιά, ούτε εάν σκέφτομαι να γυρίσω στην Ελλάδα. Γι’αυτό θεωρώ ότι υπάρχουν πράγματα που αλλάζουν αυτή την στιγμή στο Γερμανικό σύστημα υγείας.»

Το στρατηγικό της πλάνο ως κλινικός γιατρός είναι να παραμείνει στην κλινική  να μπορεί να μαθαίνει στους ειδικευόμενους, αλλά και να μαθαίνει από συναδέλφους που έχουνε μεγαλύτερη εμπειρία. Η πορεία της Ω.Ρ.Λ τα τελευταία 10 χρόνια εξελίσσεται, δημιουργώντας όμορα, αλλά αυτόνομα τμήματα μέσα στον ίδιο τον τομέα, οπότε για να μπορέσει να ανέλθει, μένει στην κλινική για να ζήσει της εξελίξεις.



Η διαδραστική συζήτηση που ακολούθησε είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί προσέγγισε κοινωνικά και όχι στενά επιστημονικά τα διάφορα θέματα. Έγιναν αναφορές στο οικονομικό θέμα και την φορολογική διαφορά, που δημιουργεί μεγάλο κόστος στην οικογένεια από τη στιγμή που δεν υπάρχουν και οι ανάλογες υποδομές για να μπορείς να αφήσεις το παιδί και αναγκάζει αυτόν που βγάζει τα περισσότερα και είναι συνήθως ο άντρας, να συνεχίζει να εργάζεται. Η οικογένεια θα πρέπει να μπορεί να βρει τις ισορροπίες της και να μπορέσει ο κάθε ένας να βρει τον χώρο του. Να σκεφτούν πολύ καλά οι νέες γυναίκες τί θέλουν και εάν θέλουν να κάνουν καριέρα, να το διεκδικήσουν, να αναζητήσουν την ενημέρωση και συμβουλή, για να υπάρχει πιο γρήγορη ανέλιξη.  Με κάποιον-α  άλλον-η ποιο έμπειρο-η στο πλάι τους, θα είναι πιο εύκολο για αυτές. Από τις κύριες θυσίες που χρειάζεται η επιτυχία, είναι ο χρόνος. Απαραίτητος και ο  ενθουσιασμός γι΄αυτό που κάνουν. Το θάρρος να πουν θέλω να προχωρήσω.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την  απονομή αναμνηστικών πλακετών στις 4 ομιλήτριες και τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες.


Από αριστερά ο Β’ Αντιπρόεδρος του συλλόγου Δρ. Φαίδωνας Κατινάκης, ο Πρόεδρος Δρ. Ιωάννης Γιαννακόπουλους δίπλα του η  Δρ. Έλενα Ζιώγα η Δρ. Αδρεανή Νερούλια το μέλος του συλλόγου Δρ. Αλεξάνδρα Βαρθρολομαίου ή Δρ. Μαργαρίτα Αχνούλα ή Δρ. Μαρία Θέμελη και ο Α΄ Αντιπρόεδρος του συλλόγου Ιωάννης Κανάκης
 

Όπως συνηθίζεται στα τελευταία φόρουμ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις συνεργασίες με τον ιατρικό χώρο της Ελλάδος. Έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε συζήτηση γνωριμίας, συνεργασίας με την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας και Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος στον Τομέα Υγείας  Δρ.  `Αννα Μαστροράκου.

Η κα Μαστροράκου ευχαρίστησε για την πρόσκληση και φιλοξενία, συνεχάρη το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του συλλόγου για το έργο τους.

Έκανε αναφορά για την αφοσίωση του Έλληνα γιατρού και ιατρικού προσωπικού που μέσα από την αυτοθυσία, κράτησε το σύστημα υγείας στην δύσκολή περίοδο της πανδημίας.

Όπως και ότι στον πολιτικό και θεσμικό χώρο στον οποίο δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες, χρειάζεται τσαγανό, ατσάλινα νεύρα, γιατί ο πόλεμος και ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος.

Η δικτύωση των φορέων μπορούν να δώσουν λύσεις, οπότε οι συνεργασίες είναι πολύ σημαντικές και για τα δύο μέρη.

Η κα Μαστροράκου αναφέρθηκε στο πολιτικό σύστημα το οποίο χρησιμοποιεί το οικοσύστημα του ιατρικού χώρου, αλλά δεν αναγνωρίζει  την αξία του και είναι μεγάλο θέμα, βλέποντας την αποζημίωση των Ελλήνων ιατρών, που έμεινε μόνο στα χειροκροτήματα.


Από αριστερά ο Α΄ Αντιπρόεδρος του συλλόγου Ιωάννης Κανάκης ο Πρόεδρος Δρ. Ιωάννης Γιαννακόπουλους δίπλα του η Δρ.  `Αννα Μαστροράκου το μέλος του συλλόγου Δρ. Αλεξάνδρα Βαρθρολομαίου και ο Β’ Αντιπρόεδρος του συλλόγου Δρ. Φαίδωνας Κατινάκης

Από την πλευρά του ο σύλλογος επενδύει στην εκπαίδευση συνδέοντας την πρωτοβάθμια με τη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας, ώστε να δώσει καλύτερες λύσεις και αποφόρτιση του συστήματος, όπως και την καλύτερη εικόνα και ενημέρωση για την κατάσταση του ασθενούς, οπότε να υπάρχει γρηγορότερη ίαση και λιγότερες επανεισαγωγές.

Ολοκλήρωσε καλώντας τους γιατρούς να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους την επιστροφή στη χώρα.

Του Βασίλη Βούλγαρη Εκδότη-Δημοσιογράφο Ευρωπολίτη voulgaris@europolitis.eu

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

https://youtube.com/watch?v=KuDbUa1HxKY%3Fsi%3DvqSUkt0RnYKrKm99

Continue Reading

Europolitis TV

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Published

on

Από

Η 1η εθελοντική αιμοδοσία  ΔΙΝΕΙΣ ΑΙΜΑ ΔΙΝΕΙΣ ΖΩΗ!!! Σε συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Ελλήνων και Κυπρίων γιατρών Genesis e.V της N.R.W και της ενορίας του Αποστόλου Αγίου Ανδρέα την Πέμπτη 28 Μαρτίου.

Στην άρτια οργανωμένη δράση συνέβαλε η εθελοντική ομάδα δράσης της ενορίας, βοηθώντας τόσο στην διαμόρφωση του χώρου, όσο και την προετοιμασία και προσφορά  ποτών και εδεσμάτων για του εθελοντές αιμοδότες και μέλη της αιμοδοσίας.

Περισσότεροι από 30 οι εθελοντές που μπόρεσαν και έδωσαν αίμα, γεμίζοντας με ικανοποίηση τους διοργανωτές για την συμμετοχή, μιας και ήτανε η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε.

Ο πρόεδρος του Genesis e.V  Γιάννης Γιαννακόπουλος μας δήλωσε : « Σήμερα ολοκληρώσαμε μια δράση που θέλαμε πολλά χρόνια να κάνουμε, την εθελοντική αιμοδοσία και σήμερα πήρε αυτή η δράση σάρκα και οστά, είμαστε πολύ χαρούμενοι γι΄ αυτό. Είχαμε μια πολύ καλή προσέλευση από εθελοντές αιμοδότες, άρα είχε πολύ μεγάλη επιτυχία. Οφείλω να ευχαριστήσω τον πατέρα Θεοφάνη και την ενορία της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας για τον χώρο και την υποστήριξη αυτής της δράσης. Όπως και τους  εθελοντές αιμοδότες και τους εθελοντές που πήρανε το αίμα γι αυτή τους την προσπάθεια. Νομίζω κάτι που πηγαίνει καλά αξίζει να το συνεχίσουμε.

Από την πλευρά του ο Α΄Αντιπρόεδρος του συλλόγου και υπεύθυνος προγραμματισμού Κανάκης Ιωάννης έκλεισε με ανοικτό κάλεσμα για συμμετοχή στις δράσεις: « Θα χαρούμε πάρα πολύ να δούμε και την δική σας συμμετοχή στην επόμενη εθελοντική αιμοδοσία που θα κάνουμε στο μέλλον  και τις επόμενες δράσεις του συλλόγου μας ».

 Ο  Πάτερ Θεοφάνης  Λάππας  Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου και προϊστάμενος της ενορίας ευχαρίστησε τους εθελοντές για την παρουσία και προσφορά τους, δεν έκρυψε όμως την απογοήτευση του για την όχι μεγαλύτερη προσέλευση.

Η εθελοντική προσφορά στην σημερινή εποχή είναι πολύ σημαντική, πόσο περισσότερο όταν αυτή η προσφορά μπορεί να σώσει μια ζωή.

Του Βασίλη Βούλγαρη Εκδότη- Δημοσιογράφου Ευρωπολίτη voulgaris@europolitis.eu

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Continue Reading

Europolitis TV

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Published

on

Από

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας της Ένωσης Ελλήνων και Κύπριων ιατρών της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας «ΓΕΝΕΣΙΣ» με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης Europolitis

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας της Ένωσης Ελλήνων και Κύπριων ιατρών της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας «ΓΕΝΕΣΙΣ» με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Ντύσσελντορφ την 27 Μαΐου 2023 στους χώρους του Ελληνικού Γενικού Προξενείου της πόλης.

Αριστερά ο Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Θεσσαλονίκης κος Νικόλαος Νίτσας με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων και Κυπρίων Ιατρών της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας «ΓΕΝΕΣΙΣ»

«Ο επόμενος στόχος για εμάς δεν μπορεί παρά να είναι η ανταπόδοση. Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες γιατροί που έχουν περάσει κάποια χρόνια στο εξωτερικό και έχουν γυρίσει πίσω με κατάρτιση και εμπειρίες.»

«Ο επόμενος στόχος για εμάς δεν μπορεί παρά να είναι η ανταπόδοση. Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες γιατροί που έχουν περάσει κάποια χρόνια στο εξωτερικό και έχουν γυρίσει πίσω με κατάρτιση και εμπειρίες.»

Δημήτριος Τσάμης: (Πρώην Πρόεδρος  Ι.Σ.Θ) Πρόεδρος Πειθαρχικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης

Αναφέρθηκε στο πρώτο ξεκίνημα συνεργασίας το 2011 όπου μέσα στην οικονομική

Κρίση,  ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αναζήτησε παράθυρα ευκαιρίας και ελπίδας για τους νέους συναδέλφους. Και το πρώτο βήμα έγινε σε συνεργασία τότε με τους 2 ιατρικούς συλλόγους του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας και το υπουργείο υγείας του κρατιδίου. Διοργανώνονται  δύο μεγάλες ημερίδες με τα νοσοκομεία τα οποία έρχονται στην Θεσσαλονίκη και παρουσιάζουν τον εαυτό τους

Ο επόμενος στόχος όπως λέει χαρακτηριστικά δεν μπορεί παρά να είναι η ανταπόδοση.

<<Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες γιατροί που έχουν περάσει κάποια χρόνια στο εξωτερικό και έχουν γυρίσει πίσω με κατάρτιση και εμπειρίες. Η κατάρτιση έχει βοηθήσει στο να ανέβει το επίπεδο της ιατρικής, οι εμπειρίες όμως από την λειτουργία των συστημάτων υγείας δεν έχουνε μπει μέσα.

Αρα λοιπόν το θέμα της ανταπόδοσης για εμένα και τον ιατρικό σύλλογο της Θεσσαλονίκης οφείλει να είναι ο επόμενος  στόχος, έχει να κάνει με την αξιοποίηση της εμπειρίας, όχι μόνο με την κατάρτιση.>>

Νικόλαος Νίτσας: Πρόεδρος Ιατρικού συλλόγου Θεσσαλονίκης

Τόνισε ότι ο Έλληνας πτυχιούχος Ιατρικής ενός ελληνικού Πανεπιστημίου δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από έναν πτυχιούχο Ιατρικής της Γερμανίας ή της Αγγλίας. Κατά την διάρκεια της ειδικότητας εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν καθώς στο εξωτερικό παρέχεται μια πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση στην κάθε ειδικότητα ή και κάποια εξειδίκευση στην ειδικότητα.  Πράγμα το οποίο στην Ελλάδα είναι πολύ περιορισμένο, όπως  είναι πολύ περιορισμένη και η δυνατότητα για έρευνα.  Αυτό οφείλεται στο ότι τα διαθέσιμα κονδύλια για έρευνα στην Ελλάδα δεν είναι στο επίπεδο της Γερμανίας και για αυτό δεν υπάρχουν και τα ανάλογα  ερευνητικά κέντρα.

Ως στόχο έθεσε την ενδυνάμωση της επαφής των γιατρών της Θεσσαλονίκης με τους γιατρούς εδώ της περιοχής. Μία αμφίδρομη σχέση, για  να βοηθηθούν τα παιδιά που θέλουν να έρθουν εδώ.  Όπως είπε χαρακτηριστικά <<Θέλουμε να κάνουμε ευκολότερο το πλαίσιο στο τι κάνω; Τι ζητάω; Τι θέλω; Και πως μπορώ να το έχω σε επίπεδο εξειδίκευσης ή ειδίκευσης της ειδικότητας που θέλω να κάνω. Από την άλλη πλευρά βλέπουμε και θέλουμε στην Ελλάδα οι γιατροί που είναι εδώ να μπορούν να έρθουν να επιστρέψουν και να βοηθήσουν σ΄ αυτό που θέλουμε. Την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους ασθενείς, την βελτίωση του δημοσίου και ιδιωτικού συστήματος υγείας.

–           Ευχή μας είναι να υπάρξει η δυνατότητα κάποια στιγμή και μέσα από ελεύθερες και ελαστικές σχέσεις εργασίας στο ελληνικό σύστημα υγείας, που αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν, όχι μόνο να γυρίσουν Έλληνες οι οποίοι είναι εδώ και θέλουν να γυρίσουν μόνιμα, αλλά να μπορούνε και επιστήμονες  να στελεχώσουν το σύστημα υγείας μέσα από μια ποιο ελαστική σχέση. >>

Ιωάννης Γιαννακόπουλος: Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου ΓΕΝΕΣΙΣ. e.V

Επισήμανε <<Υπάρχουνε πάρα πολλά κίνητρα, έχουμε ανοίξει πλέον διαύλους. Αυτό που έχουμε να κάνουμε, είναι να προσφέρουμε από την γνώση και την εμπειρία που έχουμε. >>

Continue Reading

Europolitis TV

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Published

on

Από

ΠΗΓΗ: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΒΟΥΠΕΡΤΑΛ

Μία πολύ συγκινητική Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ διεξήχθη για πρώτη φορά στα χρονικά της ιστορίας της πόλης, την Κυριακή, 26.03.2023. Ενα όνειρο ετών του Αποδήμου Ελληνισμού του Βούπερταλ, του οποίου η καρδιά χτυπάει ελληνικά, πήρε φέτος σάρκα και οστά

Την παρέλαση και το κάλεσμα, διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Πολιτιστικών Φορέων Βούπερταλ για να
τιμήσει και να γιορτάσει μαζί με όλους τους Ελληνες, την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και τις πανανθρώπινες αξίες της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας

Continue Reading

Europolitis TV

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Published

on

Από

Μετά από περισσότερο από έναν χρόνο περιορισμών κυκλοφορίας και ταξιδιωτικών περιορισμών, εκατομμύρια Ευρωπαίοι ανυπομονούν να ζήσουν μια πολυαναμενόμενη απόδραση.

 

Απομαγνητοφώνηση:

 Πώς θα νοιώθατε αν οι επόμενες διακοπές σας ήταν πιο βιώσιμες;

Αν είχαν μικρότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον; Καθώς βγαίνουμε από την πανδημία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά έναν χάρτη πορείας προς έναν βιώσιμο, υπεύθυνο και έξυπνο τουρισμό. Οι ευρωβουλευτές θέλουν να δουν νέα μέτρα για τη μείωση του κλιματικού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος από τον τουρισμό.

«Δεν μιλάμε μόνο για ξενοδοχεία και εστιατόρια. Πρέπει να κατανοήσουμε ολόκληρη την αλυσίδα. Πώς μπορούμε να επιβραδύνουμε τις επιπτώσεις που έχουμε στη Γη, σύμφωνα με τους στόχους βιωσιμότητας;»

Ένας τρόπος για να ταξιδεύουμε με τρόπο περιβαλλοντικά φιλικό

είναι να δώσουμε προτεραιότητα στον αγροτουρισμό και να αποφύγουμε τον υπερπληθυσμό σε δημοφιλείς περιοχές.

Το Κοινοβούλιο προτείνει επέκτασητου οικολογικού σήματος στον τουρισμό: ένα σύστημα που πιστοποιεί φιλικά προς το περιβάλλον καταλύματα και ταξιδιωτικούς πράκτορες, επιτρέποντας στους τουρίστες να κοιμούνται με καθαρή συνείδηση!

Ο μεγαλύτερος παράγοντας ρύπανσης με διαφορά στον τομέα του τουρισμού είναι οι μεταφορές. Το Κοινοβούλιο θέλει τα σιδηροδρομικά ταξίδια να παίξουν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη ενός πιο πράσινου τουρισμού στην ΕΕ.

Οι ευρωβουλευτές ζητούν επίσης περισσότερη υποστήριξη από την ΕΕ για τη μετάβαση σε καθαρότερα καύσιμα και σε εναλλακτικές μορφές μεταφορών.

Για την ενίσχυση της πράσινης μετα-πανδημικής ανάκαμψης, το Κοινοβούλιο θέλει οι χώρες της ΕΕ να υποστηρίξουν τον τουρισμό μέσω σχεδίων αποκατάστασης και με προσωρινή μείωση του ΦΠΑ για τον κλάδο.

Το άνοιγμα του κλάδου πρέπει να είναι μέροςτης στρατηγικής της ΕΕ για τον Covid-19, και να γίνει με βήματα όπως το κοινό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

 

Continue Reading

Europolitis TV

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Published

on

Από

Παρουσία Υπουργού Τουρισμού κ. Θεοχάρη Χάρη, πολιτικής ηγεσίας και φορέων τουρισμού η διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

 

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας διοργάνωσε  διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση της διαφημιστικής καμπάνιας «This is Arcadia» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Απριλίου στις 12.00 μ.μ.

 

Πρόκειται για το μεγάλο εγχείρημα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας που έχει ως στόχο τη δημιουργία της νέας ταυτότητας του προορισμού Αρκαδία, τον οποίο χαρακτηρίζουν οι απαράμιλλες εναλλαγές και οι ανεξερεύνητες αντιθέσεις, ενός τόπου αμέτρητων εμπειριών που μπορεί να ζήσει ο επισκέπτης όλο τον χρόνο.

Στη διάρκεια της παρουσίασης θα προβλήθηκε  για πρώτη φορά η διαφημιστική ταινία της καμπάνιας, «This is Arcadia».

 

Την παρουσίαση της τουριστικής καμπάνιας έκαναν  οι:

  • ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής
  • ο Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Σαμπράκος
  • ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Γιάννης Μπουρτσουκλής

Στις εργασίες της διαδικτυακής εκδήλωσης συμμετείχαν και χαιρέτισαν , ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών, πρώην Υπουργός Αμύνης και τ. Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, οι βουλευτές Αρκαδίας κ.κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Γιώργος Παπαηλίου, o Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα. Αννα Καλογεροπούλου και ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και Πρόεδρος Ξενοδόχων Αρκαδίας κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος.

«This is Arcadia»Foto:©Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

 

 

Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ώρα ago

Η βιταμίνη D «κλειδί» για την ανοσία κατά του καρκίνου, διαπιστώνει έρευνα με επικεφαλής Έλληνα επιστήμονα

ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες ago

30 χρόνια Ακαδημαϊκής Αριστείας για το τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ5 ώρες ago

Στις αρμόδιες Αρχές το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού

ΑΝΑΚ/ΣΕΙΣ6 ώρες ago

KKE: Στη Γερμανία ο Δ. Κουτσούμπας στις 9 – 11 Μάη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ7 ώρες ago

Φυσική και χημεία αποκαλύπτουν τα μυστικά που κρύβουν ενάλια ευρήματα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ1 ημέρα ago

Αυξημένες κρατήσεις προς την Ελλάδα από Ολλανδία και Βέλγιο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Eurostat: Πολύ χαμηλό το ποσοστό απασχόλησης για Ελληνίδες και Έλληνες παρά τα προσόντα τους

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα ago

Γερμανία: Η κυβέρνηση αναθεωρεί την εκτίμηση ανάπτυξης στο 0,3%

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας από τον Πειραιά στην Μασσαλία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

ΠΟΥ Ευρώπης: “Ανησυχητικά” ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων στις ηλικίες 11-15 ετών

Europolitis TV4 εβδομάδες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου του 2004 θα γιορτάσει την 20η επέτειο κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Κυπέλου με την ομογένεια της Γερμανίας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Αναθεωρείται πτωτικά η πρόβλεψη για ανάπτυξη το 2024

auf Deutsch4 εβδομάδες ago

Warum sollten Sie den Strom- oder Gasanbieter wechseln?

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο με τις κλοπές τεχνουργημάτων

ΥΓΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Έρευνα: Τα σκυλιά μπορούν να συνδέουν λέξεις με αντικείμενα

ΥΓΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου ιδίως στις γυναίκες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νομιμοποίηση της κάνναβης, περιορισμένη και σε στάδια

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Μια ωραία κεφαλή αγάλματος Απόλλωνα στην Πανεπιστημιακή Ανασκαφή Φιλίππων

Europolitis TV2 εβδομάδες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV4 εβδομάδες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV11 μήνες ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV3 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis