Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα: Τα αξιοσημείωτα καιρικά φαινόμενα του φετινού καλοκαιριού

Published

on

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά και ρεκόρ του καλοκαιριού του 2019, κατά το τρίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου – Αυγούστου, όσον αφορά στη θερμοκρασία, στους ανέμους, στις βροχές και στους κεραυνούς, έδωσε στη δημοσιότητα η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

– Η υψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ, ήταν οι 41,9 βαθμοί στη Χάλκη της Λάρισας στις 8 Ιουλίου. Στην Αττική το ρεκόρ σημειώθηκε στο Χαροκόπειο της Καλλιθέας (39,5 βαθμοί) στις 4 Ιουλίου.

– Η μεγαλύτερη ένταση ανέμου σε κακοκαιρία καταγράφηκε στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής στις 10 Ιουλίου (132 χιλιόμετρα την ώρα) και η μέγιστη ένταση μελτεμιού στην Παξιμάδα Καρύστου στις 26 Ιουνίου (επίσης 132 χλμ/ώρα). Οι μέρες με ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο ήταν 12 τον Ιούλιο και 24 τον Αύγουστο.

– Η μέγιστη βροχόπτωση σύντομης διάρκειας (δεκαλέπτου) υπήρξε στη Πεντέλη στις 19 Ιουνίου (20 χιλιοστά), ενώ η μέγιστη ημερήσια βροχόπτωση στη Ζαγορά Πηλίου στις 17 Ιουλίου (105 χιλιοστά).

– Όσον αφορά τους κεραυνούς, τον Ιούνιο έπεσαν περίπου 68.000, τον Ιούλιο 46.500 και τον Αύγουστο μόνο 8.500. Η μέγιστη κεραυνική δραστηριότητα καταγράφηκε στις 10 και 11 Ιουλίου στη Βόρεια Ελλάδα και στο Βόρειο Αιγαίο στη διάρκεια της φονικής και καταστροφικής υπερκυτταρικής καταιγίδας που έπληξε τη Χαλκιδική.

– Η σημαντικότερη κακοκαιρία διαρκείας του καλοκαιριού υπήρξε ο «Αντίνοος», στις 14 έως 17 Ιουλίου, ένα βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία που έφθασε στη χώρα μας προκαλώντας καταιγίδες και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, σε βαθμό χωρίς προηγούμενο για τα νοτιοανατολικά της Ελλάδας και για τέτοια εποχή κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΕΛΛΑΔΑ

Η Νάξος ανάμεσα στους πέντε ιδανικούς προορισμούς του κόσμου για ιστιοσανίδα

Published

on

Από

Η Νάξος με τα γαλαζοπράσινα νερά της και τα μελτέμια του Αιγαίου σαγηνεύουν τους φίλους του θαλάσσιου σπορ από όλον τον κόσμο. Photo credits: KRiemer / pixabay

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων στη λίστα που ανακοίνωσε ο ιστότοπος airinfo.org με τους πέντε καλύτερους προορισμούς του κόσμου για τους λάτρεις της ιστιοσανίδας. Ο λόγος για τη Νάξο.

Σύμφωνα με την έρευνα της γαλλικής ταξιδιωτικής ιστοσελίδας με κριτήρια τη γεωγραφική θέση, τα θαλάσσια ρεύματα, το φυσικό κάλλος και την ποιότητα υπηρεσιών, ο κατάλογος αποτελείται από τη Χαβάη, την ισπανική Ταρίφα, τη Νάξο, την Κόστα Ρίκα και τις Κανάριες Νήσους.Όπως αναφέρεται στο άρθρο, η Νάξος είναι το μαργαριτάρι των Κυκλάδων και αποτελεί έναν από τους διασημότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς, με τα γαλαζοπράσινα νερά της και τα μελτέμια του Αιγαίου να σαγηνεύουν τους φίλους του θαλάσσιου σπορ από όλον τον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαθίστανται οι ρωμαϊκές θέρμες του Νέρωνα στην Αρχαία Ολυμπία

Published

on

Από

Photo credits: neufal54 / pixabay

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο της προστασίας και της ανάδειξης των Ανατολικών Θερμών του Οκταγώνου ή της “Οικίας του Νέρωνα” στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, το οποίο εκτελεί το Υπουργείο Πολιτισμού δια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η αποκατάσταση του συγκεκριμένου μνημείου εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό του ΥΠΠΟ για την αποκατάσταση και ανάδειξη των οικοδομημάτων της Ρωμαϊκής περιόδου της Αρχαίας Ολυμπίας.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Από το 2020 έχουμε προχωρήσει στην εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για την αποκατάσταση και ανάδειξη των ρωμαϊκών μνημείων εντός του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας.

Εκτός από τις Ανατολικές Θέρμες του Οκταγώνου, της λεγόμενης «Οικίας του Νέρωνα», στον σχεδιασμό μας περιλαμβάνονται άλλα πέντε ρωμαϊκά οικοδομήματα: Οι Θέρμες του Λεωνιδαίου, οι Νότιες Θέρμες και η Παλαιοχριστιανική Βασιλική οι Θέρμες του Κλαδέου, και το Οκτάγωνο.Στα τρία πρώτα μνημεία βρίσκονται σε εξέλιξη έργα συντήρησης και αποκατάστασης συνολικού προϋπολογισμού άνω των 3.000.000 ευρώ από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ για τα δύο άλλα βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίας προστασίας και συντήρησής τους, καθώς και η ωρίμανση των μελετών αποκατάστασής τους με πόρους του ΥΠΠΟ.

Το συγκρότημα των Ανατολικών Θερμών αποτελεί το καλύτερα διατηρημένο τμήμα του μνημειώδους συγκροτήματος του Οκταγώνου, το οποίο καταλαμβάνει τον χώρο νοτίως του Σταδίου. Εκτός από το σκέλος της αποκατάστασης, στη μελέτη, επί της οποίας γνωμοδότησε θετικά το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, περιλαμβάνονται και επεμβάσεις ανάδειξης και βελτίωσης της προσβασιμότητας με τη διαμόρφωση περιηγητικής διαδρομής με προδιαγραφές και για ΑμεΑ, η οποία προβλέπεται να διέρχεται μέσω των δωματίων για τη βέλτιστη δυνατή βιωματική κατανόηση του χώρου.

Η ανάδειξη των οικοδομημάτων της ρωμαϊκής περιόδου πρόκειται να προσδώσει μια νέα όψη και προοπτική στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, καθώς αναβαθμίζοντας τη συγκεκριμένη μνημειακή ενότητα, αυτή εντάσσεται στον επισκέψιμο χώρο επεκτείνοντας την περιήγηση σε μνημεία πέρα της κλασικής αρχαιότητας, και επιμηκύνοντας τον χρόνο παραμονής των επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο».Το συγκρότημα των Ανατολικών Θερμών χωροθετείται στο νοτιοανατολικό τμήμα του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας. Το συγκρότημα, σήμερα, αντιμετωπίζει σημαντικά δομικά προβλήματα. Οι εκτεταμένες φθορές από έντονα καιρικά και φυσικά φαινόμενα προκάλεσαν στο παρελθόν σημαντικές βλάβες στο μνημείο με αποτέλεσμα την πλήρη απώλεια μεγάλων τμημάτων του, την κρίσιμη στατικότητα κάποιων άλλων και εν τέλει την ερειπιώδη εικόνα του.

Το λουτρικό σύμπλεγμα του Οκταγώνου (Ανατολικές Θέρμες Οικίας Νέρωνα) χρονολογείται κατά τον 3ο μ.Χ. αι. Διαχρονικά η θέση αυτή έχει υποστεί επάλληλες μετασκευές, με αποτέλεσμα η αρχαιολογική εικόνα να είναι σήμερα εξαιρετικά σύνθετη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ξένοι φοιτητές γνωρίσαν τον πολιτισμό της Ελλάδας μέσα από παραδοσιακές στολές

Published

on

Από

Photo credits: dimitrisvetsikas1969 / pixabay

Μια μοναδική βιωματική εμπειρία, όπου η παραδοσιακή ενδυμασία αποτέλεσε στοιχείο έρευνας για την ιστορία κάθε περιοχής, έζησαν στο Καλαμπάκι της Δράμας οι φοιτητές και οι φοιτήτριες πανεπιστημίων του εξωτερικού, που συμμετέχουν στο 12ο Θερινό Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας, Μετάφρασης και Πολιτισμού.

Συνολικά 27 φοιτητές από επτά χώρες – την Ισπανία, το Μεξικό, την Ουρουγουάη, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Πολωνία και την Τουρκία, φιλοξενήθηκαν με τους συνοδούς τους, στον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο (ΜΠΣ) Καλαμπακίου, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν όχι μόνο για την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής, αλλά και να τον γνωρίσουν μέσα από τις παραδοσιακές στολές του συλλόγου.

Δεκαπέντε και πλέον παιδιά ενδύθηκαν μια παραδοσιακή φορεσιά από κάθε περιοχή της Ελλάδας, επιλέγοντας τα ίδια τη φορεσιά, μετά την παρουσίασή της.«Χωρίς κανέναν περιορισμό – γλώσσας, εμπειρίας, κουλτούρας, γίναμε ένας κύκλος χορευτικός, ανθρώπινος, ένας κύκλος πολιτισμού, που μεταφέρει το άρωμα και τη γεύση, την εμπειρία και το κοινό βήμα. Ζήσαμε πολιτισμό, μέσα από το “ενδύεσθαι”, που έφερε τη χαρά του “μοιράζεσθε”», τονίζει σε δηλώσεις της η πρόεδρος του ΜΠΣ Καλαμπακίου Δράμας, Αθανασία Θεοδωρίδου.

Η ελληνική παραδοσιακή φορεσιά, όπως λέει η κ. Θεοδωρίδου, εκτός από τον πλούσιο διάκοσμό της, που ταυτίζεται με την ιστορία κάθε περιοχής, «διαθέτει και μια “ανεξερεύνητη” ιδιότητα: όποιος/α την ενδύεται από επιλογή “αισθάνεται” το βάρος της, αλαφρώνει ξαφνικά, νιώθοντας την κάθε βελονιά του κεντήματος και την τέχνη του τερζή, αποκτά τη θωριά των ανθρώπων που βίωσαν ιστορία και την φόρεσαν ως “καλή φορεσιά”, αισθάνεται το ένδυμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Τα 28 ιδανικά μέρη για διακοπές στην Ελλάδα το 2024 σύμφωνα με τους Times

Published

on

Από

Την κορυφή της καθιερωμένης λίστας των βρετανικών Times καταλαμβάνει φέτος η Άνδρος. Photo credits: Martijn101 / pixabay

Νέες προσθήκες περιλαμβάνει η ετήσια λίστα με τα 28 ιδανικά μέρη της Ελλάδας για διακοπές που ανακοίνωσαν πρόσφατα οι Βρετανικοί Times.

Η δημοφιλής εφημερίδα προτείνει ανεπιφύλακτα Ελλάδα για το 2024, έναντι άλλων ανταγωνιστών, τονίζοντας πως «οι όμορφες θάλασσες και οι παραλίες της Ελλάδας, τα πανέμορφα νησιά και τα άγρια ορεινά τοπία, τα παραδοσιακά χωριά, οι ιστορικές πόλεις, το εξαιρετικό φαγητό και το κρασί, οι εντυπωσιακοί αρχαιολογικοί χώροι, η έντονη νυχτερινή ζωή, ο καθαρός ουρανός και οι έναστρες νύχτες διαμορφώνουν έναν προορισμό μοναδικό στον κόσμο που αξίζει να επισκέπτεστε ξανά και ξανά».Την κορυφή στην καθιερωμένη λίστα καταλαμβάνει φέτος η Άνδρος που διαθέτει δεκάδες χιλιόμετρα αρχαίων μονοπατιών.

Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται η Κέρκυρα με τα τοπία επικής ομορφιάς, η Κεφαλονιά για αδιάκοπες εξερευνήσεις, η κοσμοπολίτικη Ύδρα, η Εύβοια για στιγμές από άλλες εποχές, η Αίγινα για ιδανικούς συνδυασμούς με το «κλεινόν άστυ», η Κως για οικογενειακές διακοπές, η Κύθνος για ένα ταξίδι στο παρελθόν, η Λευκάδα για θαλάσσια σπορ, τα Ζαγοροχώρια για πεζοπορία, το Μεγανήσι για αποδράσεις από την καθημερινότητα και η Μήλος των χρωμάτων.

Ακολουθούν η Νάξος για τα εξωτικά νερά και το περιπατητικό δίκτυο, η ατμοσφαιρική Πάτμος, οι Παξοί με τις θαλάσσιες σπηλιές, οι γραφικές Σπέτσες, η Ρόδος της αρχαιότητας και του μεσαίωνα, η Σίφνος των καλοφαγάδων, η Σκόπελος για χαλάρωση και βόλτες, η Σκιάθος με την πανέμορφη ακτογραμμή της, ο Πόρος για γευσιγνωσία δίπλα στη θάλασσα, η Σύμη με το υπέροχο λιμανάκι, το Πήλιο για εμπειρίες όλο το χρόνο, η Χαλκιδική για τα πολυτελή θέρετρα της, η Μάνη για κάτι το διαφορετικό, η ακατέργαστη Τήλος, τα Κύθηρα με τους καταρράκτες και η Κάλυμνος για αναρρίχηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες, τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή

Published

on

Από

Photo credits: Pennygeorg / pixabay

Το νοτιοδυτικό ρεύμα που επικρατεί στις κατώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας στις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο θα μεταφέρει θερμές αέριες μάζες προς την περιοχή μας και θα προκαλέσει στην Ελλάδα πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή 19 Ιουλίου.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας (κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια) και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.Στις παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη λόγω της θαλάσσιας αύρας.

Σε υψηλά επίπεδα θα κυμαίνονται, ιδίως από αύριο, Δευτέρα (15/7) και οι ελάχιστες θερμοκρασίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Κέα: Ο προορισμός που σαγηνεύει Έλληνες και ξένους επισκέπτες

Published

on

Από

Photo credits: StuartKeithBrown / pixabay

Η Κέα (ή Τζια) είναι ένα διάσημο και γοητευτικό κυκλαδίτικο νησί με μακραίωνες παραδόσεις και ενδιαφέρουσα ιστορία.

Το τοπίο της θα σας κεντρίσει την προσοχή με τα πράσινα χωράφια, τους ψηλούς λόφους, τους αμπελώνες, τους ελαιώνες, τα φαράγγια, τους όρμους και τις απομονωμένες παραλίες.

Επισκεφθείτε το μεγαλύτερο δρυοδάσος στις Κυκλάδες και παρατηρήστε την πλούσια ορνιθοπανίδα. Εξερευνήστε τις πολυάριθμες σπηλιές της (Σπηλιά Τρυποσπηλιές στον Κάλαμο, Σπηλιά Αγίου Τιμοθέου και Σπηλιά Αγίου Παντελεήμονα) και την περιοχή εξόρυξης στον Όρκου.Ακολουθήστε τα μονοπάτια μήκους 81 χλμ και ανακαλύψτε τις τέσσερις αρχαίες πόλεις-κράτη του νησιού (Ιουλίδα, Καρθαία, Κορησσία, Ποιήεσσα).

Παράλληλα η Κέα είναι ένας διάσημος προορισμός για ιστιοπλοΐα κυρίως λόγω της εγγύτητάς της με την Αττική. Τα νερά της είναι ιδανικά για δύτες καθώς φιλοξενούν μεγάλο αριθμό ναυαγίων στον βυθό.

Τέλος απέχει μόλις 1 ώρα από το λιμάνι του Λαυρίου, στην Αττική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ5 ώρες ago

Μαθητής 11 ετών έγραψε μουσικό έργο για ορχήστρα!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ9 ώρες ago

Οι αρχές της Γερμανίας θέτουν εκτός νόμου το «Ισλαμικό Κέντρο του Αμβούργου»

ΓΕΡΜΑΝΙΑ10 ώρες ago

Καθυστερήσεις και ακυρώσεις όλη την ημέρα αναμένονται στο αεροδρόμιο Βόννης – Κολωνίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ12 ώρες ago

Copernicus: Η Κυριακή 21 Ιουλίου ήταν η θερμότερη ημέρα στα παγκόσμια χρονικά

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago

Η Νάξος ανάμεσα στους πέντε ιδανικούς προορισμούς του κόσμου για ιστιοσανίδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα ago

Πρόκληση για μακρόχρονες διαστημικές αποστολές η ημερομηνία λήξης φαρμάκων

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα ago

Απαραίτητη η χρήση κλιματισμού στο αυτοκίνητο τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Κλειστό και πάλι το αεροδρόμιο της Κατάνιας λόγω ηφαιστειακής τέφρας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα ago

Γερμανία: Σύνταξη κάτω των 1.200 ευρώ για έναν στους 5 συνταξιούχους με 45 χρόνια εργασίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

15η συνεχόμενη ημέρα πολύ υψηλών θερμοκρασιών στην Ελλάδα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Συνελήφθη ύποπτος για τον θάνατο του Φίλιππου Τσάνη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Υπερδιπλάσιος ο κίνδυνος Πάρκινσον για άτομα με άγχος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Η συχνότητα και το μέγεθος των ακραίων δασικών πυρκαγιών έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Νέα σύνδεση μεταξύ Αθήνας και Αντίς Αμπέμπα από την Ethiopian Airlines

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Αυτοκίνητο: Τα ελαστικά όλων των εποχών κερδίζουν σταθερά σε δημοτικότητα

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Times & The travel προτείνουν την Άνδρο για διακοπές εκτός σεζόν

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα τροπολογία προβλέπει απέλαση μεταναστών οι οποίοι εξυμνούν ή δικαιολογούν τρομοκρατικές πράξεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Το σεληνιακό όχημα Τσανγκ’ε-6 επέστρεψε στη Γη

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ4 εβδομάδες ago

Ο τομέας του ελαιολάδου αναζητεί λύσεις για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Τα μυστικά που κρύβουν τα σύννεφα αποκαλύπτει η αποστολή EarthCARE

Europolitis TV3 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV4 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV3 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis