Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Τον Οκτώβριο η πρόταση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Published

on

Εντός του Οκτωβρίου θα είναι έτοιμη η πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και η δυνατότητα να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Από εκεί και πέρα θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα έχει συναντήσεις με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων προκειμένου αυτό το μέτρο, που θα προβλέπεται στον νόμο, να ψηφιστεί μέσα στο 2019. Θα επαναλάβω και εγώ ότι είναι κάτι που οι Έλληνες περιμένουμε να το ψηφίσουν και οι 300 βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώνυας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε, για το συγκεκριμένο θέμα το υπουργείο Εσωτερικών είναι σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και ιδιαίτερα με τον υφυπουργό αρμόδιο για τα θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Αντώνη Διαματάρη.

«Ενημερώνουμε τους Έλληνες σε ολόκληρο τον κόσμο για την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης και όταν θα έλθει η ώρα θα τους ενημερώσουμε και για την απόφαση της Βουλής να τους διευκολύνει να μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο που κατοικούν.

Μέσα στη διευκόλυνση θα προβλέπουμε και τη δυνατότητα να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο, όπως συμβαίνει με πάρα πολλές χώρες του εξωτερικού. Έχει έλθει η ώρα η Ελλάδα να μπει στο κλαμπ των πολιτισμένων και αναπτυγμένων χωρών σε ό,τι αφορά και την εκλογική διαδικασία. Και αυτό θα επιτευχθεί μέσα στο 2019, όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός», επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαθίστανται οι ρωμαϊκές θέρμες του Νέρωνα στην Αρχαία Ολυμπία

Published

on

Από

Photo credits: neufal54 / pixabay

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο της προστασίας και της ανάδειξης των Ανατολικών Θερμών του Οκταγώνου ή της “Οικίας του Νέρωνα” στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, το οποίο εκτελεί το Υπουργείο Πολιτισμού δια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η αποκατάσταση του συγκεκριμένου μνημείου εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό του ΥΠΠΟ για την αποκατάσταση και ανάδειξη των οικοδομημάτων της Ρωμαϊκής περιόδου της Αρχαίας Ολυμπίας.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Από το 2020 έχουμε προχωρήσει στην εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για την αποκατάσταση και ανάδειξη των ρωμαϊκών μνημείων εντός του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας.

Εκτός από τις Ανατολικές Θέρμες του Οκταγώνου, της λεγόμενης «Οικίας του Νέρωνα», στον σχεδιασμό μας περιλαμβάνονται άλλα πέντε ρωμαϊκά οικοδομήματα: Οι Θέρμες του Λεωνιδαίου, οι Νότιες Θέρμες και η Παλαιοχριστιανική Βασιλική οι Θέρμες του Κλαδέου, και το Οκτάγωνο.Στα τρία πρώτα μνημεία βρίσκονται σε εξέλιξη έργα συντήρησης και αποκατάστασης συνολικού προϋπολογισμού άνω των 3.000.000 ευρώ από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ για τα δύο άλλα βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίας προστασίας και συντήρησής τους, καθώς και η ωρίμανση των μελετών αποκατάστασής τους με πόρους του ΥΠΠΟ.

Το συγκρότημα των Ανατολικών Θερμών αποτελεί το καλύτερα διατηρημένο τμήμα του μνημειώδους συγκροτήματος του Οκταγώνου, το οποίο καταλαμβάνει τον χώρο νοτίως του Σταδίου. Εκτός από το σκέλος της αποκατάστασης, στη μελέτη, επί της οποίας γνωμοδότησε θετικά το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, περιλαμβάνονται και επεμβάσεις ανάδειξης και βελτίωσης της προσβασιμότητας με τη διαμόρφωση περιηγητικής διαδρομής με προδιαγραφές και για ΑμεΑ, η οποία προβλέπεται να διέρχεται μέσω των δωματίων για τη βέλτιστη δυνατή βιωματική κατανόηση του χώρου.

Η ανάδειξη των οικοδομημάτων της ρωμαϊκής περιόδου πρόκειται να προσδώσει μια νέα όψη και προοπτική στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, καθώς αναβαθμίζοντας τη συγκεκριμένη μνημειακή ενότητα, αυτή εντάσσεται στον επισκέψιμο χώρο επεκτείνοντας την περιήγηση σε μνημεία πέρα της κλασικής αρχαιότητας, και επιμηκύνοντας τον χρόνο παραμονής των επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο».Το συγκρότημα των Ανατολικών Θερμών χωροθετείται στο νοτιοανατολικό τμήμα του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας. Το συγκρότημα, σήμερα, αντιμετωπίζει σημαντικά δομικά προβλήματα. Οι εκτεταμένες φθορές από έντονα καιρικά και φυσικά φαινόμενα προκάλεσαν στο παρελθόν σημαντικές βλάβες στο μνημείο με αποτέλεσμα την πλήρη απώλεια μεγάλων τμημάτων του, την κρίσιμη στατικότητα κάποιων άλλων και εν τέλει την ερειπιώδη εικόνα του.

Το λουτρικό σύμπλεγμα του Οκταγώνου (Ανατολικές Θέρμες Οικίας Νέρωνα) χρονολογείται κατά τον 3ο μ.Χ. αι. Διαχρονικά η θέση αυτή έχει υποστεί επάλληλες μετασκευές, με αποτέλεσμα η αρχαιολογική εικόνα να είναι σήμερα εξαιρετικά σύνθετη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ξένοι φοιτητές γνωρίσαν τον πολιτισμό της Ελλάδας μέσα από παραδοσιακές στολές

Published

on

Από

Photo credits: dimitrisvetsikas1969 / pixabay

Μια μοναδική βιωματική εμπειρία, όπου η παραδοσιακή ενδυμασία αποτέλεσε στοιχείο έρευνας για την ιστορία κάθε περιοχής, έζησαν στο Καλαμπάκι της Δράμας οι φοιτητές και οι φοιτήτριες πανεπιστημίων του εξωτερικού, που συμμετέχουν στο 12ο Θερινό Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας, Μετάφρασης και Πολιτισμού.

Συνολικά 27 φοιτητές από επτά χώρες – την Ισπανία, το Μεξικό, την Ουρουγουάη, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Πολωνία και την Τουρκία, φιλοξενήθηκαν με τους συνοδούς τους, στον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο (ΜΠΣ) Καλαμπακίου, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν όχι μόνο για την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής, αλλά και να τον γνωρίσουν μέσα από τις παραδοσιακές στολές του συλλόγου.

Δεκαπέντε και πλέον παιδιά ενδύθηκαν μια παραδοσιακή φορεσιά από κάθε περιοχή της Ελλάδας, επιλέγοντας τα ίδια τη φορεσιά, μετά την παρουσίασή της.«Χωρίς κανέναν περιορισμό – γλώσσας, εμπειρίας, κουλτούρας, γίναμε ένας κύκλος χορευτικός, ανθρώπινος, ένας κύκλος πολιτισμού, που μεταφέρει το άρωμα και τη γεύση, την εμπειρία και το κοινό βήμα. Ζήσαμε πολιτισμό, μέσα από το “ενδύεσθαι”, που έφερε τη χαρά του “μοιράζεσθε”», τονίζει σε δηλώσεις της η πρόεδρος του ΜΠΣ Καλαμπακίου Δράμας, Αθανασία Θεοδωρίδου.

Η ελληνική παραδοσιακή φορεσιά, όπως λέει η κ. Θεοδωρίδου, εκτός από τον πλούσιο διάκοσμό της, που ταυτίζεται με την ιστορία κάθε περιοχής, «διαθέτει και μια “ανεξερεύνητη” ιδιότητα: όποιος/α την ενδύεται από επιλογή “αισθάνεται” το βάρος της, αλαφρώνει ξαφνικά, νιώθοντας την κάθε βελονιά του κεντήματος και την τέχνη του τερζή, αποκτά τη θωριά των ανθρώπων που βίωσαν ιστορία και την φόρεσαν ως “καλή φορεσιά”, αισθάνεται το ένδυμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Τα 28 ιδανικά μέρη για διακοπές στην Ελλάδα το 2024 σύμφωνα με τους Times

Published

on

Από

Την κορυφή της καθιερωμένης λίστας των βρετανικών Times καταλαμβάνει φέτος η Άνδρος. Photo credits: Martijn101 / pixabay

Νέες προσθήκες περιλαμβάνει η ετήσια λίστα με τα 28 ιδανικά μέρη της Ελλάδας για διακοπές που ανακοίνωσαν πρόσφατα οι Βρετανικοί Times.

Η δημοφιλής εφημερίδα προτείνει ανεπιφύλακτα Ελλάδα για το 2024, έναντι άλλων ανταγωνιστών, τονίζοντας πως «οι όμορφες θάλασσες και οι παραλίες της Ελλάδας, τα πανέμορφα νησιά και τα άγρια ορεινά τοπία, τα παραδοσιακά χωριά, οι ιστορικές πόλεις, το εξαιρετικό φαγητό και το κρασί, οι εντυπωσιακοί αρχαιολογικοί χώροι, η έντονη νυχτερινή ζωή, ο καθαρός ουρανός και οι έναστρες νύχτες διαμορφώνουν έναν προορισμό μοναδικό στον κόσμο που αξίζει να επισκέπτεστε ξανά και ξανά».Την κορυφή στην καθιερωμένη λίστα καταλαμβάνει φέτος η Άνδρος που διαθέτει δεκάδες χιλιόμετρα αρχαίων μονοπατιών.

Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται η Κέρκυρα με τα τοπία επικής ομορφιάς, η Κεφαλονιά για αδιάκοπες εξερευνήσεις, η κοσμοπολίτικη Ύδρα, η Εύβοια για στιγμές από άλλες εποχές, η Αίγινα για ιδανικούς συνδυασμούς με το «κλεινόν άστυ», η Κως για οικογενειακές διακοπές, η Κύθνος για ένα ταξίδι στο παρελθόν, η Λευκάδα για θαλάσσια σπορ, τα Ζαγοροχώρια για πεζοπορία, το Μεγανήσι για αποδράσεις από την καθημερινότητα και η Μήλος των χρωμάτων.

Ακολουθούν η Νάξος για τα εξωτικά νερά και το περιπατητικό δίκτυο, η ατμοσφαιρική Πάτμος, οι Παξοί με τις θαλάσσιες σπηλιές, οι γραφικές Σπέτσες, η Ρόδος της αρχαιότητας και του μεσαίωνα, η Σίφνος των καλοφαγάδων, η Σκόπελος για χαλάρωση και βόλτες, η Σκιάθος με την πανέμορφη ακτογραμμή της, ο Πόρος για γευσιγνωσία δίπλα στη θάλασσα, η Σύμη με το υπέροχο λιμανάκι, το Πήλιο για εμπειρίες όλο το χρόνο, η Χαλκιδική για τα πολυτελή θέρετρα της, η Μάνη για κάτι το διαφορετικό, η ακατέργαστη Τήλος, τα Κύθηρα με τους καταρράκτες και η Κάλυμνος για αναρρίχηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες, τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή

Published

on

Από

Photo credits: Pennygeorg / pixabay

Το νοτιοδυτικό ρεύμα που επικρατεί στις κατώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας στις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο θα μεταφέρει θερμές αέριες μάζες προς την περιοχή μας και θα προκαλέσει στην Ελλάδα πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή 19 Ιουλίου.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας (κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια) και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.Στις παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη λόγω της θαλάσσιας αύρας.

Σε υψηλά επίπεδα θα κυμαίνονται, ιδίως από αύριο, Δευτέρα (15/7) και οι ελάχιστες θερμοκρασίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Κέα: Ο προορισμός που σαγηνεύει Έλληνες και ξένους επισκέπτες

Published

on

Από

Photo credits: StuartKeithBrown / pixabay

Η Κέα (ή Τζια) είναι ένα διάσημο και γοητευτικό κυκλαδίτικο νησί με μακραίωνες παραδόσεις και ενδιαφέρουσα ιστορία.

Το τοπίο της θα σας κεντρίσει την προσοχή με τα πράσινα χωράφια, τους ψηλούς λόφους, τους αμπελώνες, τους ελαιώνες, τα φαράγγια, τους όρμους και τις απομονωμένες παραλίες.

Επισκεφθείτε το μεγαλύτερο δρυοδάσος στις Κυκλάδες και παρατηρήστε την πλούσια ορνιθοπανίδα. Εξερευνήστε τις πολυάριθμες σπηλιές της (Σπηλιά Τρυποσπηλιές στον Κάλαμο, Σπηλιά Αγίου Τιμοθέου και Σπηλιά Αγίου Παντελεήμονα) και την περιοχή εξόρυξης στον Όρκου.Ακολουθήστε τα μονοπάτια μήκους 81 χλμ και ανακαλύψτε τις τέσσερις αρχαίες πόλεις-κράτη του νησιού (Ιουλίδα, Καρθαία, Κορησσία, Ποιήεσσα).

Παράλληλα η Κέα είναι ένας διάσημος προορισμός για ιστιοπλοΐα κυρίως λόγω της εγγύτητάς της με την Αττική. Τα νερά της είναι ιδανικά για δύτες καθώς φιλοξενούν μεγάλο αριθμό ναυαγίων στον βυθό.

Τέλος απέχει μόλις 1 ώρα από το λιμάνι του Λαυρίου, στην Αττική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Η αξιοποίηση των περιοχών Natura θα προσδώσει συγκριτικό πλεονέκτημα στο τουριστικό προϊόν

Published

on

Από

Η Λίμνη Κερκίνη, 35 χιλιόμετρα από τις Σέρρες, είναι μια τεχνητή λίμνη που αποτελεί σημαντικό υδροβιότοπο για πολλά είδη πουλιών. Photo credits: sstoyanov / pixabay

Καταλυτική αναμένεται να είναι για την διαφοροποίηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος η ανάπτυξη των ήπιων τουριστικών δραστηριοτήτων στις προστατευόμενες περιοχές Natura, καθώς πέραν του οικονομικού αποτυπώματος των 2 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση για την ελληνική οικονομία, θα γίνει και ένα καθοριστικό βήμα στην προσπάθεια της διάχυσης της τουριστικής κίνησης σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Δρ. Φαίη Μακαντάση, Διευθύντρια Ερευνών διαΝΕΟσις, με αφορμή την έρευνα που υλοποίησε η διαΝΕΟσις, σε συνεργασία με τον ΟΦΥΠΕΚΑ, με θέμα Βιώσιμος Τουρισμός στις περιοχές Natura 2000, υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη ήπιων τουριστικών δραστηριοτήτων σε ένα μεγαλύτερο εύρος της χώρας θα διαφοροποιήσει τον τουρισμό που προσελκύουμε και επιπλέον θα προσδώσει μεγαλύτερη διασπορά των τουριστών, σε χωρικό αλλά και χρονικό επίπεδο.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι οι Προστατευόμενες Περιοχές (ΠΠ) Natura 2000 αποτελούν τις ιδανικές περιοχές για την ανάπτυξη αυτού του τύπου τουρισμού, ο οποίος μάλιστα θα επιφέρει και σημαντικά παράπλευρα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, αναστέλλοντας σε έναν βαθμό την διατηρούμενη τάση αστικοποίησης, αλλά και για την ελληνική οικονομία συνολικά.

Λίαν σημαντικό είναι η από κοινού προώθηση των ΠΠ ως τουριστικών περιοχών μαζί με τα τοπικά προϊόντα τους, ένα θέμα που έχει απασχολήσει μια ξεχωριστή μελέτη του οργανισμού (Τουρισμός Και Αγροδιατροφή Στην Ελλάδα).10 περιοχές Natura στην Ελλάδα
που έχουν αναπτύξει τουριστικές δραστηριότητες

Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου 27% της χερσαίας και το 20% της θαλάσσιας έκτασης της Ελλάδας είναι χαρακτηρισμένες ως προστατευόμενες περιοχές, ενταγμένες στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000. Το παραπάνω μεταφράζεται σε 446 περιοχές.

Στις περιοχές Natura 2000 φιλοξενούνται χιλιάδες είδη φυτών και ζώων, πολλά από τα οποία είναι σπάνια ή απειλούμενα. Ειδικότερα στην Ελλάδα, οι περιοχές αυτές περιλαμβάνουν μοναδικά οικοσυστήματα όπως οι υγρότοποι της Πρέσπας, τα δάση της Ροδόπης και τα θαλάσσια οικοσυστήματα των Σποράδων.

Ακολουθούν 10 περιοχές στην Ελλάδα, όπου η μελέτη της διαΝΕΟσις διαπιστώνει ότι έχουν αναπτύξει σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό τουριστικές δραστηριότητες. Αυτές είναι:

Αλόννησος: Η Αλόννησος αποτελεί μέρος του θαλάσσιου πάρκου Βορείων Σποράδων, όπου ζει η μεσογειακή φώκια. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν καταδύσεις και να παρατηρήσουν τη θαλάσσια ζωή. Οι πολιτικές που εφαρμόζονται εστιάζουν στην προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και στην προώθηση του οικοτουρισμού μέσω ειδικών κανόνων που ισχύουν τοπικά, αλλά και μέσω συνεργασιών με περιβαλλοντικές οργανώσεις.Εθνικό Πάρκο Χελμού-Βουραϊκού: Το πάρκο προσφέρει μονοπάτια πεζοπορίας, όπως το μονοπάτι Ε4, και την ιστορική διαδρομή του οδοντωτού σιδηροδρόμου. Στο πάρκο μπορεί κάποιος να δει σπάνια φυτά και ζώα, όπως το αγριόγιδο και ο χρυσαετός. Στην περιοχή λειτουργεί, επίσης, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας.

Εθνικό Πάρκο Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου: Αυτό το πάρκο της Βόρειας Ελλάδας είναι γνωστό για την παρουσία αρπακτικών πουλιών, όπως ο μαυρόγυπας και ο ασπροπάρης, τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν από ειδικά παρατηρητήρια. Το πάρκο προσφέρει, επίσης, εκπαιδευτικά προγράμματα και συνεργάζεται με διεθνείς οργανώσεις για την προστασία των ειδών.

Photo credits: markosspyromilios / pixabay

Νήσος Ελαφόνησος: Η Ελαφόνησος, γνωστή για τις παραλίες της και για την προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή της, προσφέρεται για κολύμπι και καταδύσεις. Ωστόσο, η περιοχή συχνά υποφέρει από άναρχη τουριστική ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να απειλούνται οι αμμόλοφοι και τα θαλάσσια λιβάδια Ποσειδωνίας (τα “δάση” των θαλασσών). Στην περιοχή ισχύουν αυστηροί κανόνες για τον τουρισμό, ενώ σποραδικά πραγματοποιούνται και δράσεις ευαισθητοποίησης των επισκεπτών.

Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης: Η Λίμνη Κερκίνη, 35 χιλιόμετρα από τις Σέρρες, είναι μια τεχνητή λίμνη που αποτελεί σημαντικό υδροβιότοπο για πολλά είδη πουλιών. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν βαρκάδα και να παρατηρήσουν τα πουλιά στο φυσικό τους περιβάλλον. Οι τοπικές δράσεις πολιτικής περιλαμβάνουν την παρακολούθηση των υδάτων και την ενίσχυση της βιοποικιλότητας.

Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού: Το συγκεκριμένο πάρκο στη δυτική Ελλάδα περιλαμβάνει λίμνες, λιμνοθάλασσες και ποτάμια. Οι επισκέπτες μπορούν εκεί να δουν σπάνια πουλιά και να κάνουν κανό. Η διαχείριση των υδάτινων πόρων και η προστασία της βιοποικιλότητας αποτελούν βασικές προτεραιότητες πολιτικής.

Εθνικό Πάρκο Ολύμπου: Ο Όλυμπος, το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, αποτελεί σημαντικό προορισμό για ορειβασία και πεζοπορία. Το πάρκο προωθεί τον βιώσιμο τουρισμό με οργανωμένες διαδρομές, καταφύγια για τους ορειβάτες, αλλά και δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ54 λεπτά ago

Κλειστό και πάλι το αεροδρόμιο της Κατάνιας λόγω ηφαιστειακής τέφρας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ώρες ago

Γερμανία: Σύνταξη κάτω των 1.200 ευρώ για έναν στους 5 συνταξιούχους με 45 χρόνια εργασίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ18 ώρες ago

15η συνεχόμενη ημέρα πολύ υψηλών θερμοκρασιών στην Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ21 ώρες ago

Η μυρωδιά του ανθρώπινου στρες επηρεάζει τα συναισθήματα των σκύλων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ23 ώρες ago

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση τόσο στις αφίξεις όσο και στις διανυκτερεύσεις τον Μάιο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Η Κίνα αυξάνει το νομοθετημένο όριο της ηλικίας συνταξιοδότησης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Μικρή άνοδος των πωλήσεων των καινούργιων αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Ιούνιο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η ΕΛΑΣ για απατηλό μήνυμα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Τις επιπτώσεις του καύσωνα στην υγεία και την παραγωγικότητα αναδεικνύουν μελέτες του πανεπιστημίου Θεσσαλίας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες ago

Όλαφ Σολτς: «Υπάρχει η άλλη, η καλύτερη Γερμανία»

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Ψηφοφορία για την έγκριση του προϋπολογισμού ζητά η αριστερή πτέρυγα του SPD

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στις ελεύσεις τουριστών από Αυστραλία, Καναδά και ΗΠΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Σε αποστολή με στόχο την καλύτερη κατανόηση του Σύμπαντος ο δορυφόρος Svom

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Έκθεση ΔΝΤ: Πώς φορολογείται η τεχνητή νοημοσύνη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Η ΕΕ ξεκινά πρόσθετη έρευνα μη συμμόρφωσης κατά της Apple βάσει του νόμου για τις ψηφιακές αγορές

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Συνελήφθη ύποπτος για τον θάνατο του Φίλιππου Τσάνη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Υπερδιπλάσιος ο κίνδυνος Πάρκινσον για άτομα με άγχος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Νέα σύνδεση μεταξύ Αθήνας και Αντίς Αμπέμπα από την Ethiopian Airlines

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Η συχνότητα και το μέγεθος των ακραίων δασικών πυρκαγιών έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Times & The travel προτείνουν την Άνδρο για διακοπές εκτός σεζόν

Europolitis TV3 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV4 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV3 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis