Connect with us

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Πρόταση Μομφής στον Πρόεδρο της ΟΣΕΠΕ

Published

on

Μια επιστολή στενάχωρη και συνάμα ελπιδοφόρα από την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων  Ευρώπης (Ο.Σ.Ε.Π.Ε)

Στενάχωρο για την εικόνα που παρουσιάζει το πολυπληθέστερο και καλύτερα οργανωμένο κομμάτι του ελληνισμού της διασποράς στην Ευρώπη, ελπιδοφόρο γιατί υπάρχουν άτομα που παίρνουνε σοβαρά το ρόλο της συμμετοχής τους στα κοινά και δεν φοβούνται να εκτεθούν και να αναγνωρίσουνε λάθη.

 

Εμείς δεν είμαστε δικαστές και ούτε θα κρίνουμε κανέναν, αυτά θα τα κάνει το επίσημο όργανο της ΟΣΕΠΕ που δεν είναι άλλο από την Γενική Συνέλευσή τους. Ευχόμαστε σύντομα να ξεπεράσουνε δυσκολίες και πρόσωπα και να πορευθούν όλοι ενωμένοι, δυνατοί για τον κοινό σκοπό  και τον ελληνισμό.

 

Η Επιστολή όπως κοινοποιήθηκε στους συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας:

 

17.10.19

Προς Σωματεία Μέλη της Ο.Σ.Ε.Π.Ε.

Αγαπητά αδέλφια,

Τα πέντε μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας, που υπογράφουμε αυτή την επιστολή, προχωρούμε σε αυτή την κίνηση με μόνο

κίνητρο την προστασία της Ο.Σ.Ε.Π.Ε., του κύρους και συνέχειας της. Κατόπιν πολλής και έντονης περίσκεψης επί σειρά μηνών και αφού δώσαμε

πολλές ευκαιρίες στον εκλεγμένο πρόεδρο Αναστάσιο Οσιπίδη να αλλάξει τακτική αυτό δεν συνέβη.

 

Προ λοιπόν μη αναστρέψιμων εξελίξεων, πήραμε την απόφαση στο Διοικητικό συμβούλιο, που νόμιμα κλήθηκε από τον πρόεδρο για τις 28.09.19, να

καταθέσουμε μομφή στο πρόσωπό του και να ζητήσουμε την άμεση παραίτηση του από το αξίωμα που όλοι μαζί του δώσαμε.

Δυστυχώς, αν και το συμβούλιο ήταν νόμιμο και δεν ακυρώθηκε ούτε αναβλήθηκε, έγινε χωρίς την παρουσία του εκλεγμένου προέδρου λόγω

ασθενειας, αλλά με την συμμετοχή όλων των υπολοίπων 6 μελών. Στο διοικητικό συμβούλιο στο οποίο ήταν παρούσα και η Νεολαία μας, καταθέσαμε

τους λόγους για την πράξη μας αυτή.

Ηρθε η ώρα να ενημερώσουμε και εσάς που μας στείλατε σε αυτή την πολύ τιμητική θέση καθώς μόνο σε σας δίνουμε απολογία.

Ο πρόεδρος Αναστάσιος Οσιπίδης:

1) Προκάλεσε μείζονα βλάβη στις σχέσεις της Ο.Σ.Ε.Π.Ε. με το Γερμανικό

Δημόσιο, την Γερμανική Εκκλησία καθώς και με την Ορθόδοξη Εκκλησία με τους

χειρισμούς του εν αγνοία μας στο ζήτημα της εκδήλωσης στην Βαϊμάρη. Ήρθαν σε

γνώση μας σχετικές επιστολές από το Γραφείο του Ομόσπονδου κρατιδίου, του

επιτετραμμένου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Γερμανία αλλά και άλλες για

τις οποίες ντρεπόμαστε. Καμία εσωτερική διαφωνία στον χώρο μας δεν είναι

δυνατόν να καταλήγει σε άρνηση οργάνωσης για την Γενοκτονία σε Γερμανικό

έδαφος.

2) Ο πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ επί μήνες συνομιλούσε με άλλους προέδρους φορέων

της Ποντιακής Ομογένειας χωρίς την γνώση μας. Σε σημείο μάλιστα και μόνο

μέσω του προσωπικού του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να προτείνει καταστατικό

νέου οργάνου του Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού εν αγνοία μας. Ολόκληρο

κείμενο καταστατικού την στιγμή που ο ίδιος κατηγορείται από άλλους φορείς ότι

είχε μπλοκάρει την εξέλιξη του νέου φορέα. Αυτή η χωρίς την γνώση μας

συνομιλία του με άλλους προέδρους έγινε το καλοκαίρι και μόλις ενημερώθηκε ότι

εμείς οι υπόλοιποι είχαμε μάθει ότι κατηγορείται ότι ο ίδιος μπλοκάρει την

δημιουργία του νέου φορέα έτρεξε λοιπόν να προλάβει τις εξελίξεις χωρίς εμάς και

χωρίς την γνώση μας σε μυστικές συζητήσεις.

3) Πολλές αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου δεν είναι παρά δικές του χωρίς

την ενημέρωση μας. Σε άλλες ενημερώθηκαμε εκ των υστέρων αφού αντιδράσαμε

σε άλλες όχι αφού δεν γνωρίζουμε το βάθος και το εύρος αυτών των προσωπικών

του πρωτοβουλιών.

4) Ο πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ εδώ και πολύ καιρό δεν συνεργάζεται για το ταμείο με τον ταμία Γρηγόρη Τσαβδαρίδη ο οποίος δεν έχει ενημερωθεί. Το ταμείο  λειτούργησε η υπάλληλος της τεχνικής υποστήριξης και όχι ο Ταμίας ο οποίος  εδώ και μήνες ζητά ενημέρωση για να το κλείσει και να δοθεί έγκαιρα στην ελεγκτική επιτροπή.

 

Θέλουμε να σας ζητήσουμε συγνώμη που δεν δράσαμε νωρίτερα. Θα έχετε δίκιο όσοι μας κατακρίνετε ότι αργήσαμε.

 

Δεχθείτε αν θέλετε μόνο το εξής:

Τον εμπιστευθήκαμε τυφλά και πιστά

Αλλά ήρθε έστω αργά το πλήρωμα του χρόνου.

Ζητούμε την άμεση παραίτηση του και την διενέργεια άμεσα ως ορίζει το καταστατικό, εκλογές.

 

Όσα λέμε δεν συνιστούν συγχωροχάρτι σε άλλους παράγοντες που καιροφυλακτούν.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Πεχλιβανιδης Χρήστος

Χαζαριδης Χρήστος

Τσαβδαρίδης Γρηγόριος

Παπαδόπουλος Βαλάντης

Καρτάλης Δημήτριος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μ. Μυρογιάννη: Γέφυρα επικοινωνίας των Ελλήνων της Διασποράς με το μητροπολιτικό κέντρο η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού

Published

on

Από

Όπως σημείωσε η κ. Μυρογιάννη, τα δύο Συνέδρια προσφέρουν και μία μοναδική ευκαιρία δικτύωσης μεταξύ των Ελλήνων επιστημόνων του εξωτερικού αλλά και με επιστημονικές ομάδες υψηλής εξειδίκευσης στο εσωτερικό. Πηγή φωτογραφίας: Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας

Η Γενική Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Μάιρα Μυρογιάννη, συμμετείχε στις εργασίες του Aristotle Medical Forum & του 3ου Παγκόσμιου Πανομογενειακού Ιατρικού Συνεδρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κώτσηρα.

Το Συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε η κα Μυρογιάννη κατά την Τελετή Έναρξης τόνισε ότι το Aristotle Medical Forum και το Παγκόσμιο Πανομογενειακό Ιατρικό Συνέδριο αποτελούν ήδη θεσμό αναφοράς, τόσο στον χώρο της Ιατρικής και των Βιοεπιστημών όσο και της Διασποράς, συμπληρώνοντας ότι τα δύο Συνέδρια προσφέρουν και μία μοναδική ευκαιρία δικτύωσης μεταξύ των Ελλήνων επιστημόνων του εξωτερικού αλλά και με τις επιστημονικές ομάδες υψηλής εξειδίκευσης στο εσωτερικό.



Σκοπός είναι η ενδυνάμωση της επικοινωνίας, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών και η πραγματοποίηση πρωτοπόρων συνεργασιών και διεπιστημονικών συμπράξεων για την προαγωγή της υγείας και της ευημερίας.

Η Γενική Γραμματέας σημείωσε, επίσης, ότι είναι κρίσιμο, “να στηρίξουμε την εκπαίδευση των νέων φοιτητών με προγράμματα ανταλλαγής και πρακτικής σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, πάντα με την αρωγή και πολύτιμη εμπειρία των ομογενών γιατρών μας που εργάζονται σε αυτά”.

Η κα Μυρογιάννη αναφέρθηκε και στον ρόλο της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας ως γέφυρα επικοινωνίας των Ελλήνων της Διασποράς με το μητροπολιτικό κέντρο, έχοντας ως αποστολή, μεταξύ άλλων, την προβολή της θετικής εικόνας της στην διεθνή κοινή γνώμη, αξιοποιώντας τα εργαλεία της Δημόσιας Διπλωματίας.

Πρόκειται, άλλωστε, για μία από τις προτεραιότητες που αποτυπώνονται στο Στρατηγικό Σχέδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό 2024-2027.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, η Γενική Γραμματέας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρύτανη του ΑΠΘ, κ. Χαράλαμπο Φείδα, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ, κ. Στέφανο Τριαρίδη, καθώς και με εκπροσώπους τοπικών Αρχών και στελέχη της επιστημονικής κοινότητας.



Οι συζητήσεις περιστράφηκαν γύρω από την ενίσχυση της ελληνικής γλώσσας και την προώθηση των ελληνικών σπουδών, την στήριξη προγραμμάτων ανταλλαγής φοιτητών και καθηγητών, καθώς και γύρω από δράσεις στον τομέα της έρευνας και τεχνολογίας, με σκοπό την προώθηση του επιστημονικού διαλόγου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Συνέδριο συμμετείχαν και πραγματοποίησαν εισηγήσεις περισσότεροι από 130 κορυφαίοι επιστήμονες σε πάνω από 15 συνεδρίες, διαδραστικά σεμινάρια και workshops με ιδιαίτερα πλούσια θεματολογία.


Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Το ιστορικό μυθιστόρημα «Η Έξοδος των Θρακών» παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο Μόναχο

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: Θρακικός Σύλλογος Μονάχου και Περιχώρων ο «Δημόκριτος»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση βιβλίου του συγγραφέα Κωνσταντίνου Α. Τριανταφυλλάκη με τίτλο «Η Έξοδος των Θρακών», από τον Θρακικό Σύλλογο Μονάχου και Περιχώρων ο «Δημόκριτος», επιχειρώντας ένα ταξίδι μνήμης μέσα από το ιστορικό μυθιστόρημα, με αφορμή την συμπλήρωση 102 χρόνων από την έξοδο των Θρακών της Ανατολικής Θράκης, τον Οκτώβρη του 1922.

Πηγή φωτογραφίας: Θρακικός Σύλλογος Μονάχου και Περιχώρων ο «Δημόκριτος»

Ομιλητές στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024, ήταν ο Aρχιμανδρίτης κ. Γεώργιος Σιώμος, η Αθανασία Κουρτελάκη, Ιστορικός-φιλόλογος και ο Ηλίας Νταλακίδης, Πρόεδρος Θρακικού Συλλόγου Μονάχου & Περιχώρων ο «Δημόκριτος».

Πηγή φωτογραφίας: Θρακικός Σύλλογος Μονάχου και Περιχώρων ο «Δημόκριτος»

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν η Μαρία Κωστράκη, Υψίφωνος και ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, Φιλόλογος γερμανικής γλώσσας, ενώ την εκδήλωση συνόδεψαν μουσικά με τραγουδια της Θράκης οι: Βασιλική Κούρκουλου, Δέσποινα Ulbrich, Δημήτριος Σιμόπουλος και Παναγιώτης Χατζής.

Πηγή φωτογραφίας: Θρακικός Σύλλογος Μονάχου και Περιχώρων ο «Δημόκριτος»

Την συζήτηση συντόνισε ο Πασχάλης Βαϊράμης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η Αικατερίνη Σόφτση, αντιπρόεδρος του Θρακικού Συλλόγου Μονάχου & Περιχώρων ο «Δημόκριτος».

Πηγή φωτογραφίας: Θρακικός Σύλλογος Μονάχου και Περιχώρων ο «Δημόκριτος»

Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Συνεργασία ΑΠΘ και Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας για την ενίσχυση των ελληνικών σπουδών

Published

on

Από

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρόγραμμα «ΙΑΣΩΝ», το οποίο λειτουργεί από το 1994, με στόχο την ίδρυση και ενίσχυση Τμημάτων Ελληνικών Σπουδών στην Παρευξείνια Ζώνη. Photo credits: jarmoluk / pixabay

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε η αξιοποίηση της πανεπιστημιακής κατασκήνωσης στην Καλάνδρα και αναδείχθηκε ο ρόλος του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ, που προάγει τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας.

Η συνεργασία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τα δίκτυα των Αποδήμων σε θέματα εκπαίδευσης, έρευνας, διεθνοποίησης και εξωστρέφειας, με έμφαση στην ενίσχυση της ελληνικής γλώσσας και την προώθηση των ελληνικών σπουδών, αποτέλεσε το αντικείμενο συνάντησης του πρύτανη του Ιδρύματος καθ. Χαράλαμπου Φείδα με τη γενική γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, του υπουργείου Εξωτερικών Μάιρα Μυρογιάννη.



Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρόγραμμα «ΙΑΣΩΝ», το οποίο λειτουργεί από το 1994, με στόχο την ίδρυση και ενίσχυση Τμημάτων Ελληνικών Σπουδών στην Παρευξείνια Ζώνη και την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς τους.

Επιπλέον, συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του Αγγλόγλωσσου Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών Ιατρικής, που έχει συμβάλει σημαντικά στη διεθνοποίηση του ΑΠΘ και στην προσέλκυση φοιτητών από όλο τον κόσμο, ενώ τονίστηκε η σημασία της συμμετοχής του ΑΠΘ στη Συμμαχία Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων EPICUR, η οποία προωθεί την κινητικότητα και τη συνεργασία μεταξύ ευρωπαϊκών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

«Είναι κρίσιμο να στηρίξουμε πρωτοβουλίες όπως προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών και καθηγητών, καθώς και δράσεις στον τομέα της έρευνας και τεχνολογίας, με σκοπό την προώθηση του επιστημονικού διαλόγου. Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας θα συμβάλλει στην ενίσχυση της δικτύωσης των Ελλήνων Ομογενών της ακαδημαϊκής κοινότητας μεταξύ τους αλλά και με τις επιστημονικές ομάδες υψηλής εξειδίκευσης στο εσωτερικό, αξιοποιώντας παράλληλα τα μέσα και το δίκτυο των Γραφείων Δημόσιας Διπλωματίας» δήλωσε η κ. Μυρογιάννη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Με τον Δήμαρχο του Βερολίνου συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της πόλης, Π. Ματλής

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου

Τη δυνατότητα να συναντηθεί με τον Δήμαρχο του Βερολίνου, κ. Kai Wegner, με μέλη της τοπικής κυβέρνησης, καθώς και με βουλευτές του γερμανικού κοινοβουλίου, είχε πρόσφατα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου, κ. Παναγιώτης Ματλής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης για την επέτειο των 10 χρόνων λειτουργίας του Γραφείου Εξυπηρέτησης Πολιτών, που λειτουργούν από κοινού η Πρόεδρος της Βουλής του Βερολίνου, κ. Cornelia Seibeld (CDU) και ο βουλευτής κ. Christian Goiny (CDU).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Ματλής ενημέρωσε τον Δήμαρχο και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνική Κοινότητα στη ζωή της πόλης.



Οι Έλληνες του Βερολίνου συμβάλλουν ενεργά στους κοινωνικούς, οικονομικούς και επιστημονικούς φορείς της πόλης, προάγοντας παράλληλα την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

Με τη συνεχή συμμετοχή τους στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης και την πολιτιστική δραστηριότητα, οι Έλληνες λειτουργούν ως πρεσβευτές της ελληνικής κουλτούρας, ενισχύοντας τους δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.

Ο κ. Wegner έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες και τις ανάγκες της ελληνικής παροικίας, επαναλαμβάνοντας τη στήριξή του.

Η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον βουλευτή κ. Goiny, “ο οποίος αποτελεί έναν διαχρονικό φίλο της ελληνικής κοινότητας και του ελληνισμού γενικότερα. Η συνεισφορά του στις ελληνογερμανικές σχέσεις έχει αναγνωριστεί, καθώς έχει βραβευθεί με το βραβείο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το έργο του“, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου θα συνεχίσει να εργάζεται για την προώθηση των συμφερόντων και της φωνής των Ελλήνων στην πόλη μας, ενισχύοντας τη συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους πολιτικούς φορείς“, καταλήγει η ανακοίνωση.


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ελλάδα στην 76η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης

Published

on

Από

Πέρυσι εκπροσωπήθηκαν συνολικά 4.000 εκθέτες, από 95 χώρες. Φέτος, η έκθεση, με επίσημη προσκεκλημένη την Ιταλία, θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου. Photo credits: Hermann / pixabay

Δυναμική και πολύπλευρη η εθνική συμμετοχή της Ελλάδας στην 76η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης, με 60 εκδότες, πολιτιστικούς οργανισμούς και φορείς, πέντε συγγραφείς, περισσότερες από 750 εκδόσεις στα ελληνικά και άλλες γλώσσες, και με έμφαση στη δικτύωση και τη μετάφραση της ελληνικής λογοτεχνίας.

Μετά την παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου LIBER στη Βαρκελώνη (1-3 Οκτωβρίου 2024), σειρά έχει η 76η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης στη Γερμανία. Είναι η σημαντικότερη και μεγαλύτερη διεθνής έκθεση βιβλίου στην Ευρώπη.



Πέρυσι εκπροσωπήθηκαν συνολικά 4.000 εκθέτες, από 95 χώρες. Φέτος, η έκθεση, με επίσημη προσκεκλημένη την Ιταλία, θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου.

Ο νεοσύστατος Οργανισμός του υπουργείου Πολιτισμού, το Ελληνικό Ίδρυμα Βιβλίου και Πολιτισμού (ΕΛΙΒΙΠ), παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Ελληνικό Περίπτερο (HALL 4.1, no. G27), όπου θα προβληθούν και τα βιβλία που εκδόθηκαν, σε άλλες γλώσσες, στο πλαίσιο της πλατφόρμας GreekLit, την οποία χρηματοδοτεί το υπουργείου Πολιτισμού, με πόρους του ταμείου Ανάκαμψης για μεταφράσεις τίτλων, κάθε κατηγορίας της ελληνικής βιβλιοπαραγωγής.

Στο ελληνικό περίπτερο συμμετέχουν περίπου 60 εκδότες, πολιτιστικοί οργανισμοί και φορείς, από τους οποίους 27 θα παραβρεθούν με φυσική παρουσία. Επιπλέον, θα προβληθούν περισσότερες από 750 εκδόσεις, όπως του υπουργείου Πολιτισμού και των εποπτευόμενων φορέων του, στα ελληνικά και σε άλλες γλώσσες, των πολιτιστικών ιδρυμάτων και των εκδοτικών οίκων, ελληνικών και ξένων που εκδίδουν μεταφράσεις ελληνικών βιβλίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομάδες Αυτοβοήθειας από την Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφιών: Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου

Η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου διοργανώνει, χωρίς κόστος συμμετοχής, Ομάδα Αυτοβοήθειας & Ενδυνάμωσης Γυναικών και Ομάδα Αυτοβοήθειας/ Αλληλοβοήθειας Μεταναστών.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και συγκεκριμένα: Η ομάδα των μεταναστών στις 16:45 – 18:45 και η ομάδα των γυναικών στις 19:30 – 21:30, στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου (Mittelstr. 33, 12167, Steglitz).

Θα γίνουν συνολικά δέκα συναντήσεις για την κάθε ομάδα, όλες στην ελληνική γλώσσα.



Συντονίστριες των ομάδων θα είναι η Άννα Κουρούκουνη, ψυχολόγος, απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπαιδευόμενη στη «Συστημική Ψυχοθεραπεία» και η Μαρία Ματσαρόκου, ψυχολόγος, απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τελειόφοιτη Μεταπτυχιακού «Συμβουλευτικής» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ή αναζητούν περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Ελληνική Κοινότητα, μέσω προσωπικού μηνύματος στο E-Mail : psych.hgb@gmail.com


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ52 λεπτά ago

Μ. Μυρογιάννη: Γέφυρα επικοινωνίας των Ελλήνων της Διασποράς με το μητροπολιτικό κέντρο η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 ώρες ago

Το ιστορικό μυθιστόρημα «Η Έξοδος των Θρακών» παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο Μόναχο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ18 ώρες ago

Περισσότερες από 6.000 αποβολές μαθητών λόγω χρήσης κινητού στα σχολεία!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ20 ώρες ago

Στην 9η θέση η Ελλάδα ως προορισμός ιατρικού τουρισμού στην Ευρώπη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ23 ώρες ago

Ο σωστός σχεδιασμός των επαρχιακών δρόμων βασικός παράγοντας για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ1 ημέρα ago

Συνεργασία ΑΠΘ και Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας για την ενίσχυση των ελληνικών σπουδών

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα ago

Εξέταση αίματος μπορεί να εντοπίσει τις έγκυες που διατρέχουν τον κίνδυνο προεκλαμψίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

41 αγροτοδασικές πυρκαγιές σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Διεπιστημονική μελέτη των μικροπλαστικών και των συνεπειών τους με ελληνική συμμετοχή

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες ago

Οι γερμανικές αρχές απέτρεψαν σχέδιο επίθεσης κατά της πρεσβείας του Ισραήλ στο Βερολίνο

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες ago

70η Επέτειος ίδρυσης της Γερμανοελληνικής Εταιρείας Ντύσσελντορφ: 70 χρόνια δράσεων και ενίσχυσης της γερμανοελληνικής φιλίας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Ενημέρωση για τη λειτουργία των αμιγών σχολικών μονάδων και των αρμοδιοτήτων των Ομοσπονδιών στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Νέο είδος “καρχαρία φάντασμα” ανακαλύφθηκε στα ανοιχτά της Νέας Ζηλανδίας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Το SPD κέρδισε τις εκλογές στο Βρανδεμβούργο και άφησε δεύτερη την AfD

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Προσφυγή της ΕΕ σχετικά με την έρευνα αντιντάμπινγκ της Κίνας για τα γαλακτοκομικά προϊόντα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Ενώπιον διλήμματος το FDP για την παραμονή του στην κυβέρνηση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Έρευνα EY: Οι καταναλωτές επιστρέφουν στα φυσικά καταστήματα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Κρίσιμες εκλογές σήμερα στο Βρανδεμβούργο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Γυναικείο άγαλμα 2.000 ετών ανακαλύφθηκε στην αρχαία Βλαύνδο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Ερευνητικό πρόγραμμα «ασπίδα» προστασίας σημαντικών μνημείων από την κλιματική αλλαγή

Europolitis TV6 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV7 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV2 έτη ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV4 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch4 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch4 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch4 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV4 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV4 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis