Επικοινωνήστε μαζί μας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Τον Άγιο Νεκτάριο τίμησαν οι Θράκες του Λουντενσάϊντ

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον Άγιο Νεκτάριο, προστάτη του Θρακιώτικου Συλλόγου του Λουντενσάϊντ τίμησαν, όπως κάθε χρόνο, πιστοί και μέλη του Συλλόγου.

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, τελέσθηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία και το θείο Κήρυγμα του Αγίου Νεκταρίου, χοροστατούντος του ιερέα Πατέρα κ. Πολύευκτου Γεωργακάκη.

 

Τον Άγιο Νεκτάριο τίμησαν οι Θράκες του Λουντενσάϊντ

 

Το παρών έδωσαν τα χορευτικά τμήματα των παιδιών και ανδρών, με τις Παραδοσιακές τους φορεσιές.

 

Τον Άγιο Νεκτάριο τίμησαν οι Θράκες του Λουντενσάϊντ

 

Τα Μέλη της Γυναικείας Ομάδας πρόσφεραν το καθιερωμένο κέρασμα σε όλους τους παρευρισκόμενους για να τιμήσουν την εορταστική αυτή Ημέρα.

 

Τον Άγιο Νεκτάριο τίμησαν οι Θράκες του Λουντενσάϊντ

 

Ο Θρακιώτικος Σύλλογος του Λουντενσάϊντ εύχεται ο Άγιος Νεκτάριος να φυλάει όλο τον κόσμο.

Πηγή φωτογραφιών: Θρακιώτικος Σύλλογος Λουντενσάϊντ 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Νέο Δ.Σ. και νέα Ε.Ε. της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», στην τακτική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Αυγούστου, ανέδειξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο και Εξελεγκτική Επιτροπή.

Η σύνθεση των νέων οργάνων διοίκησης έχει ως ακολούθως:

Διοικητικό Συμβούλιο:

Πρόεδρος: Γκίκας Διαμαντής

Αντιπρόεδρος: Μπλιόκας Γεώργιος

Αντιπρόεδρος B’: Γιάνναρου Πολυάνθη

Γραμματέας: Μίχου Φωτεινή

Ταμίας: Πολύζος Σωτήριος

Μέλος: Σιώμος Παναγιώτης

Εξελεγκτική Επιτροπή:

Πρόεδρος: Θάνου Ελευθερία

Μέλος: Χουτέας Απόστολος

Ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος κ. Διαμαντής Γκίκας ευχαρίστησε όλα τα μέλη για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του για μια ακόμα θητεία και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την είσοδο νέων ανθρώπων στο Δ.Σ. που έχουν όρεξη και νέες ιδέες.

Ειδικά η συμμετοχή της νέας γενιάς είναι απαραίτητη για να υπάρχει μεταλαμπάδευση των εθίμων και της παράδοσης της πατρίδας μας και την υλοποίηση γεφυρών μεταξύ των Θεσσαλών του κόσμου, τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή φωτογραφίας: Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Γ. Χρυσουλάκης για Ημερίδα Παγκοσμίων Εθνικοτοπικών Οργανώσεων: Ο Ομογενειακός Ελληνισμός ξαναενώνεται

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Με ιδιαίτερη επιτυχία και σημαντικές συμμετοχές, διεξήχθη στις 5 Αυγούστου 2020, η Διαδικτυακή Ημερίδα των Τριτοβάθμιων Παγκοσμίων Ομογενειακών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων. 

Στην ημερίδα συμμετείχαν πρόεδροι και μέλη από την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΩΝ «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙA ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ, το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΡΗΤΩΝ, την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ, την ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ και από την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΒΛΑΧΩΝ.

Οι εισηγητές της ημερίδας κ. Διαμαντής Γκίκας, Χρυσόστομος Δήμου, Μανώλης Κουγιουμουτζής, Μιχάλης Μαγειρίας, Πολυάνθη Γιάνναρου, Παναγιώτης Ιασωνίδης, Νίνα Γκατζούλη, Βασίλης Μωυσίδης, Ελευθέριος Δημητρίου και Αντώνης Τσουρδαλάκης, αναφέρθηκαν στο ρόλο των εθνικοτοπικών οργανώσεων και στις οργανωτικές δομές του Απόδημου Ελληνισμού, στις μορφές και στον τρόπο λειτουργίας της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό, στο δικαίωμα ψήφου, στα εθνικά θέματα, στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση.

Στην ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση που διεξήχθη σε συνέχεια των εισηγήσεων, οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τις απόψεις τους για τις οργανωτικές δομές του Απόδημου Ελληνισμού, για την προετοιμασία ενός παγκοσμίου συνεδρίου το καλοκαίρι του 2021, για τη συνεργασία και σύσφιξη των σχέσεων των εκπροσώπων της ημερίδας, για τη δικτύωση καθώς και τον συντονισμό και προώθηση των κοινών τους αιτημάτων.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως «Ο Ομογενειακός Ελληνισμός ξαναενώνεται και ότι στηρίζει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε» και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση στις οποίες οι ομογενειακές οργανώσεις θα μπορούν να συμμετέχουν.

 

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Πένθος στο Αθλητικό Σωματείο Ηρακλής Ελλάς Αννοβέρου για την απώλεια του Στέλιου Κουτελά

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Το τελευταίο Αντίο στον Στέλιο Κουτελά είπαν συγγενείς, φίλοι και μέλη του συλλόγου, με την Σημαία του Ηρακλή Αννοβέρου  – που ο ίδιος είχε προσφέρει – πάνω στο φέρετρο.

Στο στεφάνι του συλλόγου με λευκά και γαλάζια άνθη και δυο κορδέλες με το έμβλημα του Ηρακλή Ελλάς Αννοβέρου και με τις λέξεις στα Ελληνικά και Γερμανικά: «Στον αγαπητό μας Πρόεδρο για την σημαντική παρακαταθήκη, με ευγνωμοσύνη τα Μέλη του αγαπημένου σου Συλλόγου».

 

 

Την Πέμπτη 30 Ιουλίου έγινε η Κηδεία του επίτιμου Προέδρου και ιδρυτή του Ελληνικού Αθλητικού Σωματείου Ηρακλής Ελλάς Αννοβέρου. Δυστυχώς οι απουσίες λόγω των θερινών διακοπών και από το πρόβλημα της Πανδημίας ήταν πολλές, πολλά μέλη και φίλοι του βρίσκονται στην Ελλάδα.

 

 

Το Ελληνικό Αθλητικό Σωματείο Ηρακλής Ελλάς Αννοβέρου το εκπροσώπησαν ο ταμίας
κ. Ιωάννης Κουταλίδης και ο Γραμματέας κ. Δημήτρης Παγανόπουλος.

 

Το Ελληνικό Αθλητικό Σωματείο Ηρακλής Ελλάς Αννοβέρου αναφέρει στη νεκρολογία τα εξής:

 

Η ΝΕΚΡΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΚΟΥΤΕΛΑ
(ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΝΟΒΕΡΟΥ)

Το Δ.Σ. και τα μέλη του Ελληνικού Αθλητικού Σωματείου Ηρακλής Ελλάς Αννοβέρου εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Στυλιανού Κουτελά.

Για το χαμό του επί σειρά ετών διατελέσαντος Προέδρου, επίτιμου Προέδρου και Ιδρυτικού Στελέχους του αθλητικού μας Σωματείου, ευχόμαστε ο θεός να δίνει στην οικογένεια και στους φίλους του υγεία και δύναμη για να διατηρούν ζωντανή τη μνήμη του.

Ο Πρόεδρος εξέπνευσε στην οικία του κοντά στους δικούς του στις 23.07.2020, στις 23:30 αργά το βράδυ μετά από αγώνα της αρρώστιας του σε ηλικία 84 ετών.

Ο κ. Κουτέλας γεννήθηκε στις 31 Μαρτίου 1936 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, οι γονείς του ανήκαν στη μεγάλη Ελληνική κοινότητα της Αλεξάνδρειας. Έχει τέσσερα παιδιά, οκτώ εγγόνια και πριν από δύο μήνες έγινε και Προπαππούς. (Από κτυπήματα μοίρας έχασε τη μεγαλύτερη κόρη τον δεύτερο γιο και μετά την σύζυγο).

Γνώρισε τη σύζυγό του Ευαγγελία στην Αίγυπτο, και οι δύο πήγαν στην Ελλάδα όπου αυτός ξεκίνησε να σπουδάσει λογιστικά, και εκεί παντρεύτηκαν. Το 1962 εργάστηκε ως λογιστής σε ένα ξενοδοχείο έως ότου προσκλήθηκε να εργαστεί στην Continental και το 1963 άρχισε να εργάζεται στη Continental Hannover.

Μετά από πολλά χρόνια στην Continental, προσπάθησε για μικρό χρονικό διάστημα να κάνει επαγγελματική αλλαγή ως εστιάτορας, απέτυχε και στη συνέχεια άρχισε να εργάζεται στο Riedel de Haën Chemie εργοστάσιο χημικών ως εργάτης και έπειτα ως εργοδηγός μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του΄80 όπου είχε ένα σοβαρό χημικό ατύχημα που οδήγησε σε αναπηρία εργασίας.

Από την άφιξή του στη Γερμανία, συμμετέχει στις πολιτιστικές εκδηλώσεις Ελλήνων μεταναστών της Γερμανίας, και επίσης στις δραστηριότητες της τότε ομάδας «Ηρακλής», η οποία συμμετείχε ως δεύτερη ή τρίτη ομάδα γερμανικών συλλόγων για περίπου τρεις δεκαετίες. Τον Ηρακλή υπηρέτησε επανειλημμένα ως ποδοσφαιριστής, ως φροντιστής, ώς Προπονητής, ως γενικός Γραμματέας, ως Προέδρος.

Ο Στέλιος όπως τον γνωρίζαμε, είχε πάντα αθλητικές φιλοδοξίες, ήδη κατείχε ένα χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις ύψος του κλασικού αθλητισμού εφήβων της Αιγύπτου.

Η αγάπη για την ομάδα του ΗΡΑΚΛΗΣ δεν τον άφησε να ξεκουραστεί παρά το σοβαρό ατύχημα. Αρχικά κάλεσε τους εκπροσώπους άλλων ελληνικών ομάδων στο Αννόβερο και τους πρότεινε να ιδρύσουν έναν κοινό Ελληνικό Αθλητικό Σύλλογο, αλλά δεν βρήκε πρόθυμους συνομιλητές.

Μεταρρύθμισε το υφιστάμενο καταστατικό και μέσω νέων εκλογών το 1989 έγινε ο πρώτος πρόεδρος του Αναγνωρισμένου Ελληνικού Αθλητικού Σωματείου στο Αννόβερο, και κατέταξε επίσημα τον Ηρακλή ως “Sportverein Iraklis e.V στον Σύνδεσμο Ποδοσφαίρου Κάτω Σαξωνίας και στην Αθλητική Ομοσπονδία.

Λίγα χρόνια αργότερα, δυστυχώς έπρεπε να αποτραβηχτεί από την ενεργή δραστηριότητα επειδή εξακολουθούσε να υποφέρει από της πληγές του ατυχήματος που είχε, όμως δεν εγκατέλειψε ποτέ το ενδιαφέρον του και την αγάπη του για τον Αθλητικό μας Σωματείο.

Από την έκτακτη γενική συνέλευση του 1998 εκλέχθηκε ομόφωνα επίτιμος πρόεδρος.

Η Παρακαταθήκη του για τις επόμενες γενιές Ελλήνων Αθλητών είναι ανεκτίμητη.

Σε ευχαριστούμε Στέλιο.

Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΝΟΒΕΡΟΥ.

Η Επικήδειος ακολουθία έγινε στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία Αννοβέρου την Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 στις 11 π.μ. και εν συνεχεία η ταφή στο Νεκροταφείο του Lahe.

 

NACHRUF FÜR STELIOS KOUTELAS
(TRAUER BEI SV IRAKLIS HELLAS)

Der Sportverein Iraklis Hellas Hannover trauert um den Verlust unseres Vereinsgründers, Ehrenvorsitzenden und geschätzten Freundes Herr Stelios Koutelas, wir sprechen seiner Familie, unser aufrichtiges Beileid und tiefes Mitgefühl aus.

Der Vorsitzender ließ sein letzter Atem am Abend den 23.07.2020, um 23:30 Uhr zuhause in der Nähe seiner Lieben, nach einem Kampf gegen seine Krankheit im Alter von 84 Jahren.

Herr Koutelas ist am 31.03.1936 in Alexandria in Ägypten geboren, seine Eltern gehörten zu der großen griechischen Gemeinde von Alexandria. Er hat Vier Kinder, Acht Enkelkinder, und vor zwei Monaten wurde er Uhrgroßvater. (Durch Schicksalsschläge verlor die Ehefrau, die Älteste Tochter und den zweiten Sohn).

In Ägypten lernte kennen seine Ehefrau Evangelia, beide kämmen erst nach Griechenland wo er eine Buchhalterlehre begonnen hat. 1962 arbeitet er als Buchhalter in einem Hotel bis er vom Conti geworben wurde, und 1963 begann in Continental Hannover zu arbeiten.

Nach viele Jahre bei Continental, versuchte er sich für einen kurzen Zeitraum als Gastronom zu verändern, anschließend begann erst als Chemiearbeiter und dann als Vorarbeiter bei Riedel de Haën Chemie zu arbeiten, bis Ende der 80er Jahre wo er einen schweren Betriebsunfall hate, der zu einer Arbeitsunfähigkeit führte.

Seit seiner Einreise in Deutschland beteiligte er sich bei den kulturellen Veranstaltungen griechischer Gastarbeiter, er nahm auch Teil bei den Aktivitäten der damaligen Mannschaft „Iraklis“ die für ca. drei Jahrzehnte fungierte als Zweite oder Dritte Mannschaft deutscher Vereine. Er war der wichtigster funktionier des Vereines, erst als Spieler, als Betreuer, Trainer, Generalsekretär, und schließlich als Vorsitzender.

Stelios wie wir ihn nannten, hatte er schon von früher als Jungermann athletische Ambitionen gehabt, zu uns angekommen ist er mit einer Goldmedaille im Hochsprung bei Ägyptischen Jugend Leichtathletik in seinem Werdegang.

Die Liebe für seine Mannschaft IRAKLIS ließ ihn nicht ruhen trotz seinem schweren Unfall. Erst hat er die Vertreter anderer griechische Mannschaften in Hannover eingeladen, und bot ihnen ein gemeinsamer griechischer Sportverein zu gründen, aber er stoß auf taube Ohren.

Nun er reformierte, die vorhandene Satzung von „Iraklis“ und durch Neuwahlen 1989 wurde der erste Präsident des griechischen Sportvereins in Hannover, und meldete „Iraklis“ offiziell als „Sportverein Iraklis e.V“ bei NFV, und Nied. Sportbund an.

Einige Jahre später müsste er leider kurzer treten, da er noch durch die Verletzung von dem Unfall sehr litt, aber seine Aufmerksamkeit und Liebe für den Sportverein hat er nicht aufgegeben.

Durch die Außerordentliche Mitgliederversammlung im Jahr 1998 wurde einstimmig zu Ehrenvorsitzenden gewählt.
Sein Vermächtnis an die nächsten Generationen griechischer Sportfreunde ist von ungeschätztem Wert.

Danke Stelio.

Die Trauerfeier fand am Donnerstag, den 30. Juli 2020 um 11:00 Uhr in der griechisch-orthodoxen Kirche statt, und anschließend die Bestattung im Friedhof von Lahe

Πηγή φωτογραφιών: Ελληνικό Αθλητικό Σωματείο Ηρακλής Ελλάς Αννοβέρου

 

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Επιστολή Ομογενειακών Συνομοσπονδιών στην Καγκελάριο Μέρκελ για ισχυρή παρέμβαση στην Τουρκία

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Επιστολή στην Γερμανίδα Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και στον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας έστειλαν επτά σύλλογοι της Ομογένειας, ζητώντας “άμεσες και συντονισμένες ενέργειες” ώστε να δοθεί “ένα τέλος στην επιθετικότητα της Τουρκίας, να αποφευχθεί μια πιθανή σύρραξη μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας και να παραμείνει η Ευρώπη ζώνη ειρήνης και ευημερίας”.

“Εμείς οι ελληνικής καταγωγής πολίτες της Ευρώπης, του Καναδά, των ΗΠΑ, της Αφρικής, της Ωκεανίας που συνυπάρχουμε αρμονικά με τους άλλους λαούς, είμαστε αφοσιωμένοι στο δημοκρατικό πολίτευμα, υποστηρίζουμε τον δυτικό κώδικα αξιών και πιστεύουμε στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, ζητούμε να πάρετε θέση και να ενεργήσετε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να επιβληθούν κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας”, τονίζουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους.

Στην επιστολή γίνεται αναφορά στη στάση του Προέδρου Ερντογάν και της Τουρκίας η οποία “εργαλειοποιεί με θρασύτητα το προσφυγικό/μεταναστευτικό εκβιάζοντας την Ευρώπη”, παραβίασε τα ελληνικά – ευρωπαϊκά χωρικά ύδατα, ενώ μετέτρεψε ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς – όπως είναι η Αγία Σοφία – σε τέμενος.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμη κυρία Καγκελάριε, Angela Merkel,

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής von der Leyen,

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ Εξωτερικών Maas,

Εμείς οι ελληνικής καταγωγής πολίτες της Ευρώπης, του Καναδά, των ΗΠΑ, της Αφρικής, της Ωκεανίας που συνυπάρχουμε αρμονικά με τους άλλους λαούς, είμαστε αφοσιωμένοι στο δημοκρατικό πολίτευμα, υποστηρίζουμε τον δυτικό κώδικα αξιών και πιστεύουμε στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, ζητούμε να πάρετε θέση και να ενεργήσετε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να επιβληθούν κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το τελευταίο διάστημα ο Πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan γίνεται όλο και πιο προκλητικός, καταπατά το διεθνές δίκαιο, υποβαθμίζει τον κοσμικό χαρακτήρα της Τουρκίας επιθυμώντας να την καταστήσει θεοκρατική χώρα, απαξιοί τους διεθνείς θεσμούς, προσπαθεί να επιβάλει την ατζέντα του και τους δικούς του όρους, κυρίως όμως προχωρά σε επικίνδυνες επιθετικές πράξεις εναντίον της Ελλάδας.

Με απογοήτευση διαπιστώνουμε ότι κάθε φορά που ο Erdoğan παραβιάζει τις ισχύουσες διεθνείς συνθήκες σε βάρος της Ελλάδας δέχεται μόνο νουθετήσεις από την ΕE και όχι κυρώσεις, γεγονός που τον αποθρασύνει περισσότερο.

Κυρία Καγκελάριε,

Κυρία Πρόεδρε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

Κύριε Υπουργέ Εξωτερικών,

Όλα τα προηγούμενα χρόνια η Τουρκία εργαλειοποιεί με θρασύτητα το προσφυγικό/ μεταναστευτικό εκβιάζοντας την Ευρώπη και δρώντας εναντίον της Ελλάδας. Δεν πέρασαν ούτε έξι μήνες από τότε που δημιούργησαν τεχνητά επεισόδια στον Έβρο, και μόλις πριν λίγες μέρες παραβίασαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα στο Καστελόριζο, δίνοντας την αφορμή στο αμερικανικό State Department να αναφερθεί σε «αμφισβητούμενα» ύδατα.

Αυτά τα «αμφισβητούμενα ύδατα» δεν είναι μόνο ελληνικά αλλά και ευρωπαϊκά και γι’ αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της οφείλουν να τα προστατεύσουν.

Για όλη αυτήν την αναστάτωση στην Ελλάδα και στην Ανατολική Μεσόγειο υπεύθυνη είναι αποκλειστικά η Τουρκία γι’ αυτό ζητούμε από την Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση να δείξουν αποφασιστικότητα.

Είναι απαραίτητο με άμεσες και συντονισμένες ενέργειες να δοθεί ένα τέλος στην επιθετικότητα της Τουρκίας, να αποφευχθεί μια πιθανή σύρραξη μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας και να παραμείνει η Ευρώπη ζώνη ειρήνης και ευημερίας.

Εμείς οι Έλληνες της Γερμανίας, ενωμένοι και πιστοί στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, σας ζητούμε να σηματοδοτήσετε την Γερμανική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση με θαρραλέα μέτρα και κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, η οποία επιτιθέμενη στην Ελλάδα ουσιαστικά επιτίθεται και στην Ευρώπη, και η οποία μετατρέποντας ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς -όπως είναι η Αγία Σοφία- σε τέμενος, ακυρώσει ένα παγκόσμιο σύμβολο συνύπαρξης πολιτισμών και θρησκειών και επιπλέον αδιαφορεί για τους παγκόσμιους θεσμούς.

Αναμένουμε την ανταπόκρισή σας και άμεσες ενέργειές σας.

Με εξαιρετική τιμή

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΡΗΤΩΝ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΩΝ

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΒΛΑΧΙΚΗ ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ

 

Deutsch

English

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Προξενείο Ντύσσελντορφ: Υποχρεωτική υποβολή φόρμας PLF και κατοχή QR Code για είσοδο στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Το Γενικό Προξενείο Ντύσσελντορφ, μετά από πολλά ερωτήματα που έχει λάβει σχετικά με την είσοδο στην Ελλάδα και ειδικότερα την φόρμα PLF και το QR code, ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους τα εξής:

Από 09.07.2020, η φόρμα PLF δύναται να συμπληρωθεί από τους ταξιδιώτες μέχρι και 24 ώρες πριν την πραγματοποίηση του ταξιδιού.

Η φόρμα PLF συμπληρώνεται μέσω της πλατφόρμας https://travel.gov.gr, καθώς και της ιστοσελίδας του Υπουργείου Εξωτερικών https://www.mfa.gr/index.html (Protocol for Arrivals in Greece).

Με τη συμπλήρωση της φόρμας PLF, o ταξιδιώτης λαμβάνει ένα επιβεβαιωτικό ηλεκτρονικό μήνυμα υποβολής των στοιχείων του.

Ο κωδικός QR λαμβάνεται την ημέρα της προγραμματισμένης άφιξής του στην Ελλάδα (τα μεσάνυχτα) με ειδοποίηση μέσω E-mail.

Επισημαίνεται, ότι στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής δημιουργήθηκε τηλεφωνική γραμμή (Help Desk) για θέματα σχετικά με την φόρμα PLF, QR Code και travel.gov.gr.

Σχετικά ερωτήματα μπορούν να απευθύνονται από τους ενδιαφερομένους στο 0030- 215 5605151.

 

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Θαρραλέα και αποτελεσματικά μέτρα» κατά της Τουρκίας ζητούν από την ΕΕ ομογενειακές οργανώσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

«Θαρραλέα και αποτελεσματικά μέτρα» κατά της Τουρκίας ζητούν ομογενειακές οργανώσεις, με επιστολή τους προς την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, τους Προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντάβιντ Σασόλι και τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Στην επιστολή τους, οι ομογενείς αναφέρονται στην «εργαλειοποίηση του προσφυγικού ζητήματος» από την Άγκυρα, στην αποστολή τουρκικών πλοίων στο Καστελλόριζο και στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, εκφράζοντας την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι, όπως εκτιμούν, «κάθε φορά που ο Πρόεδρος Ερντογάν παραβιάζει τις ισχύουσες διεθνείς συνθήκες σε βάρος της Ελλάδας, η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιδρά μόνο με ήπιες προειδοποιήσεις αντί για αυστηρές κυρώσεις, γεγονός που τον αποθρασύνει ακόμη περισσότερο».

Επιπλέον, ζητούν «να αναληφθεί δράση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λαμβάνοντας μέτρα κατά της Τουρκίας», καθώς δηλώνουν πεπεισμένοι ότι «η τουρκική επιθετικότητα θα συνεχιστεί στο μέλλον με ενέργειες και προκλήσεις».

Αναφερόμενοι στον Τούρκο Πρόεδρο, οι ομογενείς σημειώνουν ότι τις τελευταίες εβδομάδες «γίνεται όλο και πιο προκλητικός, παραβιάζει συνεχώς το διεθνές δίκαιο, υπονομεύει μαζικά τον κοσμικό χαρακτήρα της Τουρκίας και αγωνίζεται να δημιουργήσει μια “νέα Τουρκία” με “θρησκευτικό σύνταγμα”, ενώ ταυτόχρονα, αγνοεί τους διεθνείς οργανισμούς και σκοπεύει να επιβάλει τη δική του ατζέντα και τους δικούς του κανόνες και διοργανώνει και είναι υπεύθυνος για όλο και πιο επικίνδυνες επιθέσεις – ακόμα και με στρατιωτική συμμετοχή και υποστήριξη – εναντίον των μελών της Ε.Ε., Ελλάδας και Κύπρου».

Η επιστολή αναφέρεται ακόμη στην πρόσφατη «βιαστική» δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ περί «αμφιλεγόμενων» υδάτων, όπως σημειώνεται, τονίζοντας ότι «αυτά τα “αμφιλεγόμενα” ύδατα δεν είναι μόνο ελληνικά αλλά είναι και ευρωπαϊκά!» και γι’ αυτόν τον λόγο «είναι καθήκον όλων των κρατών-μελών της Ε.Ε. να τα προστατεύουν με κάθε τρόπο και ανά πάσα στιγμή».

Οι ομογενειακές οργανώσεις καλούν την Ε.Ε. και τη Γερμανία, ως προεδρεύουσα του Συμβουλίου της Ε.Ε., να αντιδράσουν αποφασιστικά προκειμένου «να τερματιστεί η επιθετικότητα της Τουρκίας με βραχυπρόθεσμες και συντονισμένες ενέργειες και να αποφευχθεί τελικά η διαφαινόμενη στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να παραμείνει η ΕΕ μια ζώνη ειρήνης και ευημερίας», τονίζουν και εκφράζουν την επιθυμία «να δούμε μια γερμανική Προεδρία, που θα σηματοδοτείται αφενός από θαρραλέα και αποτελεσματικά μέτρα και κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, αφετέρου από τη διατήρηση και την ενδυνάμωση των κοινών αξιών στην Ε.Ε.».

Την επιστολή υπογράφουν η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας (ΟΕΚ), ο Γερμανο – Ελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος (DHW), η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής και η Καστελλοριζιακή Ένωση Νέας Νότιας Ουαλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Συνέχεια

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ15 λεπτά πριν

Νέες αεροπορικές οδηγίες από την Υ.Π.Α. – Θα ισχύουν έως 31 Αυγούστου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ώρα πριν

Βαυαρία: Στην… αναμονή χιλιάδες ταξιδιώτες για τα αποτελέσματα των τεστ κορονοϊού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες πριν

Πλανήτης Δήμητρα: Άλλος ένας υπόγειος ωκεάνιος κόσμος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες πριν

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Αλλαγές και απαγορεύσεις – Πότε θα είναι απαραίτητα τα τεστ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες πριν

Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες πριν

Ινστιτούτο Πάουλ Έλριχ: Σύντομα θα είναι διαθέσιμα εμβόλια κατά του κορονοϊού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες πριν

Κορυφώνονται οι Περσείδες, η πιο εντυπωσιακή βροχή διαττόντων του καλοκαιριού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 ημέρες πριν

Βρετανία: Μία στις τρεις επιχειρήσεις σκοπεύει να καταργήσει θέσεις εργασίας

Διατροφή3 ημέρες πριν

Τι να φάω για να συνέλθω από το χθεσινοβραδινό ξενύχτι;

ΥΓΕΙΑ3 ημέρες πριν

Προβλήματα υγείας που επιδεινώνονται το καλοκαίρι

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Προειδοποιήσεις για νέο lockdown στη Γερμανία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Λίστα με 130 χώρες – “περιοχές κινδύνου” κατήρτισε η Γερμανία

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 εβδομάδες πριν

Προξενείο Ντύσσελντορφ: Υποχρεωτική υποβολή φόρμας PLF και κατοχή QR Code για είσοδο στην Ελλάδα

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες πριν

Νέο ελληνογερμανικό pop τραγούδι από Έλληνα της Ομογένειας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Η Ryanair κλείνει τη βάση της στη Φρανκφούρτη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Γερμανία: Υποχρεωτικά τεστ για κορονοϊό σε όσους επιστρέφουν από χώρες υψηλού κινδύνου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ5 ημέρες πριν

Νέα έκτακτα μέτρα κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Εξορμήσεις: Τα πιο όμορφα εθνικά πάρκα της Γερμανίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ5 ημέρες πριν

Κίνδυνος σύγχυσης από τους ταξιδιωτικούς κανονισμούς στην Ε.Ε.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ7 ημέρες πριν

Γερμανία: Υποχρεωτικό τεστ για κορονοϊό για όσους επιστρέφουν από “περιοχές κινδύνου”

Europolitis TV3 μήνες πριν

E.E: Covid-19 και Erasmus, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος.

Europolitis TV4 μήνες πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης στο Παρα5 με τον Σπύρο Λάτσα ENA Channel (24/04/2020)

Europolitis TV4 μήνες πριν

Ελληνική Ψυχή: Αννα Ιωαννίδου-Η Ελληνική Κοινότητα Στουτγκάρδης κοντά στον ελληνισμό (Video)

Europolitis TV4 μήνες πριν

Ελληνική Ψυχή :(Ελληνική Κοινότητας Βερολίνου): Ο εθελοντισμός και συμμετοχή δυναμώνουνε μια κοινότητα

Europolitis TV4 μήνες πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης μιλάει στο ENA Channel

ΓΕΡΜΑΝΙΑ5 μήνες πριν

CORONAVIRUS(Μόναχο): Video δείχνει την πυροσβεστική να ενημερώνει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ5 μήνες πριν

Οι Κρητικές γεύσεις και αρώματα στο κέντρο του Ντύσσελντορφ,επιχειρηματικές συναντήσεις B2B(VIDEO)

Europolitis TV6 μήνες πριν

Μαγεία στην Tonhalle η ερμηνεία της Ελενας Μαραγκού με μουσική συνοδεία του Κώστα Ράπτη

Europolitis TV9 μήνες πριν

Το Αιγοπρόβατο όπως δεν το ξέρουμε!

Europolitis TV10 μήνες πριν

H Γενική Πρόξενος Μαρίας Παπακωνσταντίνου στην Anuga 2019(Video)

Advertisement Europolitis
Advertisement