Επικοινωνήστε μαζί μας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι Έλληνες Πόντιοι του Αμβούργου στα κάγκελα εναντίον του Δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε η Ένωση Ποντίων Αμβούργου και Περιχώρων προς την Ελληνική Πρεσβεία του Βερολίνου, την Ελληνική Κυβέρνηση, την Προεδρία της Δημοκρατίας, τη Βουλή των Ελλήνων καθώς και τον Δήμο Αμβούργου σχετικά με την ονοματοδοσία της κεντρικής πλατείας του Αμβούργου προς τιμήν του Μουσταφά Κεμάλ.

Παράλληλα απευθύνει έκκληση στα “δημοκρατικά κόμματα σε Ελλάδα και Γερμανία να λάβουν θέση και σε συνεννόηση των δύο κυβερνήσεων να αποφευχθεί έστω την ύστατη στιγμή αυτό το «Κεμάλειο Άγος» που θα στιγματίσει την εποχή μας”.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Θέμα: „Ονοματοδοσία Κεντρικής πλατείας στο Αμβούργο προς τιμή του Γενοκτόνου Μουσταφά Κεμάλ“

ΠΡΟΣ:

  • Ελληνική Πρεσβεία Βερολίνο
  • Ελληνική Κυβέρνηση, Προεδρία της Δημοκρατίας
  • Βουλή των Ελλήνων
  • Δήμος Αμβούργου

To ΔΣ της ένωσης Ποντίων Αμβούργου και περιχώρων με συναισθήματα έκδηλης έκπληξης, οργής και απέχθειας, ενημερωθήκαμε αρμοδίως ότι ο Δήμος του Αμβούργου με την στήριξη τριών κομμάτων του Γερμανικού Κοινοβουλίου CDU-SPD-FDP, αποφάσισε να ονοματοδοτήσει κεντρική πλατεία του Αμβούργου προς τιμήν του Γενοκτόνου Μουσταφά Κεμάλ κατά παράβαση κάθε ηθικού νόμου σε βαθμό πράξεως καθύβρισης χιλιάδων νεκρών της Γενοκτονίας στην Τουρκία. Η απόδοση τιμών σε δολοφόνο βρεφών, νηπίων, ανυπεράσπιστων αθώων, εντός της Γερμανικής επικρατείας δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί καθώς οι σχέσεις του Ναζισμού με τον Κεμαλισμό ήταν αδιάσπαστες και ιστορικά πασίγνωστες.

Γνωστή ήταν επίσης η μεγάλη εκτίμηση του καταστροφέα της Ανθρωπότητας Αδόλφου Χίτλερ προς τον Μουσταφά Κεμάλ και οι συνακόλουθες πολιτικές σχέσεις των δύο απάνθρωπων ιδεολογιών του ΝΑΖΙΣΜΟΥ και ΚΕΜΑΛΙΣΜΟΥ.

Υπό την έννοια αυτή θεωρούμε την κίνηση αυτή του Δήμου Αμβούργου αδιανόητη ειδικά σε μια περίοδο που η Τουρκία έχει προχωρήσει σε πράξεις Εθνοκάθαρσης και αλλαγής δημογραφικών χαρακτηριστικών στην Βόρεια Συρία δικαιώνοντας όλους αυτούς που έχουν πει ότι η Τουρκία «δεν έχει Ιστορία αλλά ποινικό μητρώο».

Καλούμε όλα τα δημοκρατικά κόμματα σε Ελλάδα και Γερμανία να λάβουν θέση και σε συνεννόηση των δύο κυβερνήσεων να αποφευχθεί έστω την ύστατη στιγμή αυτό το «Κεμάλειο Άγος» που θα στιγματίσει την εποχή μας.
Ο σύλλογός μας θα πράξει το παν για την άρση αυτού του όνειδους και ζητά την στήριξη όλων των φορέων, συλλόγων και κοινοτήτων απανταχού της γης.

Οι Κεμάλ και Χίτλερ δεν έχουν καμιά θέση στις πλατείες της Ευρώπης!

Για το ΔΣ της Ένωσης Ποντίων Αμβούργου
Πεχλιβανιδης Χρήστος
Αντιπροεδρος

 

Οι Έλληνες Πόντιοι του Αμβούργου στα κάγκελα εναντίον του Δήμου

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οργή προκαλούν οι δηλώσεις Βαγγέλη Μαρινάκη εναντίον Ιβάν Σαββίδη στην Ομογένεια της Ευρώπης

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

" Η αλήθεια νικά πάντα στο τέλος το ψέμμα, την προπαγάνδα, την διαπλοκή" pic: EUROPOLITIS

Η ποδοσφαιρική και επιχειρηματική κόντρα Μαρινάκη- Σαββίδη και οι εκφράσεις που ακούγονται για τον ομογενή επιχειρηματία δηλητηριάζουνε την Ποντιακή Ομογένεια της Ευρώπης και όχι μόνο.

 

Γενεές ολόκληρες διωγμένες και ξενιτεμένες με αγάπη, σεβασμό και λαχτάρα για τον τόπο τους(Πόντο και Ελλάδα) κρατώντας ψηλά τα ιδανικά των προγόνων τους αισθάνονται οργή και αγανάκτηση.  «Η στοχοποίηση, απαξίωση και προσβολή σε έναν από εμάς, αφορά όλους εμάς» είναι το μήνυμα μέσα από την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ελλήνων ποντίων Ευρώπης.

 

Η Ανακοίνωση της ΟΣΕΠΕ

 

“Στα ξένα είμαι Έλληνας και σην Ελλάδα ξένος”

 

Και από τους ουρανούς από κεί που βρίσκονται ο Χρήστος Αντωνιάδης ο μέγας νευροχειρουργός και ποιητής των Ποντίων μαζί με τον τεράστιο Στέλιο Καζαντζίδη, μας κοιτούν και απορούν.

Απορούν διότι θα περίμεναν οι στίχοι αυτού του εκπληκτικού τραγουδιού να έχουν αλλάξει τα μυαλά της εγχώριας αντιποντιακής Διαπλοκής.

Τελικά όχι.

Παραμένουν οι ίδιοι και χειρότεροι.

Η επίθεση με ρατσιστικό μίσος στο πρόσωπο του συμπατριώτη μας Ιβάν Σαββίδη δεν αφορά το ποδόσφαιρο.

 

Και δεν την κρίνουμε με βάση καμιά οπαδική προτίμηση.

 

Η πλειοψηφία του Ποντιακού Ελληνισμού όσοι επέζησαν από το Κεμαλικό και Οθωμανικό τέρας, διασώθηκαν στην Ρωσία και Γεωργία. Και κατά κύματα από το 1922 έρχονται στην Ελλάδα. Στην Σοβιετική Ένωση ήταν απλά οι Greki. Οι Έλληνες με γλώσσα τα Ρωμέικα. Τα Ελληνικά Πόντου.

 

Την τρισχιλιόχρονη Ομηρική διάλεκτο. Εδώ έγιναν “Ρώσοι, Τσετσένοι, Απχάζιοι”. Φανταστείτε αν επιτίθενται με τόσο μίσος τυφλού ρατσισμού σε έναν τόσο δυνατό άνθρωπο σαν τον Ιβάν, τί άποψη έχουν για έναν απλό μεροκαματιάρη στο Σοχούμ, το Σότσι, το Νοβοροσίσκ, την Συμφερούπολη.

Καλούμε την Πολιτεία και όλα τα κόμματα να λάβουν θέση στην προσπάθεια διχασμού της χώρας την κρίσιμη ώρα της Τουρκικής απειλής. Διότι δεν αφορά το ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το μέσον όπου καθρεπτίζονται συλλογιστικές και στρατηγικές.

 

Τον Ιβάν Σαββίδη τον γνωρίζουμε προσωπικά. Μας τίμησε με την φιλία του.

Δεν θα προβούμε σε πλειοδοσία επαίνων για όσα έχει πράξει πολλές φορές χωρίς προβολή. Ως αδερφοί του φίλοι και συμπατριώτες Έλληνες Πόντιοι, δηλώνουμε την αγάπη μας στο πρόσωπό του, τις ιδέες του, το πάθος του για την Πατρίδα μας, την γλώσσα και Ιστορία της που μόνο με πράξεις στήριξε.

 

Και με την Έδρα Ποντιακών Σπουδών στο ΑΠΘ αλλά και με το τηλεοπτικό “Κόκκινο Ποτάμι” που είναι μια πολύτιμη υπόμνηση σε κάθε αναθεωρητή της Γενοκτονίας:

” Η αλήθεια νικά πάντα στο τέλος το ψέμμα, την προπαγάνδα, την διαπλοκή”

 

Για το ΔΣ Ο.Σ.Ε.Π.Ε.

Χρήστος Πεχλιβανίδης

Γενικός Γραμματέας

Τηλ: 0152 59723609

Email: c.pechlivanidis@hotmail.de

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Νέο Δ.Σ. στον Ποντιακό Σύλλογο Ντούισμπουργκ “Παρχαρομάνα”

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του παρουσίασε ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Ντούισμπουργκ και Περιχώρων “Παρχαρομάνα”.

“Πιστεύουμε σε μια άρτια, ομαδική και δημιουργική συνεργασία.

Σκοπός και στόχος μας είναι μόνο το καλό του Συλλόγου και των μελών μας.

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους στη γενική μας συνέλευση” σημειώνει ο Σύλλογος.

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου:

Πρόεδρος : Έλενα Ρομάνο

Αντιπρόεδρος : Άνθιμος Καπνίδης

Α’Γραμμετεας: Καρολίνα Σισμανίδου

Β’ Γραμματέας: Μαρία Μποράκη

Ταμείας: Αναστασία Κυριακίδου

Υπευθ.Δημ.Σχ.: Γεωργία Τσιντσόλη

Μέλος : Ιωάννης Δερμεντζίδης

Πηγή φωτογραφίας: Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Ντούισμπουργκ και Περιχώρων “Παρχαρομάνα”

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ερώτηση του ΚΙΝΑΛ σχετικά με την οικονομική στήριξη της Ομογένειας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ενημέρωση για τις δράσεις της κυβέρνησης σχετικά με την οικονομική στήριξη της Ομογένειας ζητά ο Τομέας Απόδημου Ελληνισμού του Κινήματος Αλλαγής.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται στην πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και την ετήσια χρηματοδότηση ύψους 2 εκ. ευρώ προς τη θεολογική σχολή της Βοστόνης, “η οποία – προφανώς για επικοινωνιακούς λόγους – αποφασίστηκε και δημοσιοποιήθηκε την περίοδο που ο κ. Μητσοτάκης ήταν για επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

“Βεβαίως, δεν υπάρχει καμία αντίρρηση να χρηματοδοτούνται από το ελληνικό κράτος εκκλησιαστικοί και λαϊκοί οργανισμοί της Ομογένειας που είτε είναι στρατηγικής σημασίας για την Πατρίδα, είτε συμβάλλουν στη σύνδεση της Διασποράς μας με το Εθνικό Κέντρο“, τονίζει ο Τομέας Απόδημου Ελληνισμού του Κινήματος Αλλαγής.

Με αφορμή την ετήσια χρηματοδότηση προς τη θεολογική σχολή της Βοστόνης, το ΚΙΝΑΛ ζητά απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

“Θα ασχοληθεί επιτέλους η κυβέρνηση της ΝΔ με θεσμικό τρόπο με την Ομογένεια ή θα κινηθεί στο ίδιο πλαίσιο με τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλ. στο τίποτα;

Η χρηματοδότηση μιας Σχολής με τόσο υψηλό ποσό και μάλιστα σε μόνιμη βάση ασφαλώς αποτελεί μιαν στρατηγική επιλογή για τον Πρωθυπουργό. Είναι όμως αυτή η επιλογή ενταγμένη σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, σε μια εθνική συνολική και συνεκτική στρατηγική που να αφορά στους εκτός επικρατείας Έλληνες;

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, προτίθενται Πρωθυπουργός και κυβέρνηση, αφού έκαναν την αρχή, να διαθέσουν μια πολύ μικρότερη οικονομική στήριξη, απαραίτητη όμως για να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί ο συνταγματικά οχυρωμένος θεσμός του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού;

Θα υποστηρίξουν τα θεσμικά δίκτυα όπως αυτό της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού και το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη που είναι οι πρεσβευτές των εθνικών μας θέσεων στο Εξωτερικό;

Τουλάχιστον όσο αφορά την Αμερική, θα διαθέσουν Πρωθυπουργός και κυβέρνηση χρήματα για να λειτουργήσουν οι υφιστάμενες και να δημιουργηθούν νέες Έδρες βυζαντινών και ελληνικών Σπουδών, που είναι τόσο απαραίτητες για τη διάδοση του πολιτισμού κα της ιστορίας μας καθώς και για την ανάπτυξη του φιλελληνικού ρεύματος;

Η κυβέρνηση προτίθεται να επιχορηγήσει και άλλους ενεργούς θεσμούς της Ομογένειας στις ΗΠΑ, όπως Ομοσπονδίες, Σύλλογοι, Εθνικοτοπικές οργανώσεις, επιστημονικά δίκτυα και φορείς;

Ποια ευαισθησία δείχνει η Κυβέρνηση για τη στήριξη των Ημερήσιων Σχολείων αλλά και των απογευματινών Σχολείων για τα παιδιά της Ομογένειας, τα οποία σήμερα αριθμητικά είναι κάτω των 20.000, έναντι των 200.000 στο παρελθόν;

Γνωρίζει η Κυβέρνηση τα Δίγλωσσα Ημερήσια Δημόσια Σχολεία, τα γνωστά ως Charter Schools, στις ΗΠΑ; Ποιο πρόγραμμα στήριξης έχει γι’ αυτά και πως θα υποστηρίξει τον πολλαπλασιασμό τους;

Και εν κατακλείδι, ο Πρωθυπουργός θα δώσει εντολή για να αναβαθμιστεί το θεσμικό στρατηγείο του Απόδημου Ελληνισμού, δηλαδή η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού ή θα συνεχίσει να υφίσταται την απαξίωση που της επιφύλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ, ακρωτηριασμένη από την οικονομική αυτοτέλεια και υποβιβασμένη σε μιαν διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών;

Αναμένουμε τις απαντήσεις”, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Γερμανία: Έκοψε τη Βασιλόπιτά του ο Θρακιώτικος Σύλλογος Λουντενσάϊντ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας του Θρακιώτικου Συλλόγου Λουντενσάϊντ.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο ιερέας Π. Γεργακάκης, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους να έχουν μία δημιουργική χρονιά. 

Ακολούθησε ένα σύντομο μνημόσυνο, σε κλίμα συγκίνησης, στη μνήμη του Α’ Προέδρου κ. Νικολάου Καράπατσα, που έφυγε τόσο απρόοπτα.

Στη συνέχεια ο  Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Μουτάφης έκανε μία ενημέρωση για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την καινούργια χρονιά, ενώ ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Γερμανία: Έκοψε τη Βασιλόπιτά του ο Θρακιώτικος Σύλλογος Λουντενσάϊντ

Ο Θρακιώτικος Σύλλογος Λουντενσάϊντ ευχαριστεί “ολόψυχα από καρδιάς, όλους, για την στήριξη” και συγκεκριμένα όλα τα μέλη, φίλους, κυρίες της Γυναικείας Ομάδας και των χορευτικών τμημάτων που πρόσφεραν τα υπέροχα εδέσματα.

Παράλληλα εύχεται στον καθένα “Μια χρονιά γεμάτη επιτυχία και δημιουργικότητα!”


Πηγή φωτογραφιών: Θρακιώτικος Σύλλογος Λουντενσάϊντ Γερμανίας

 

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Γλέντι στο Γκύτερσλοχ από Ηπειρώτικο Σύλλογο & Ελληνική Κοινότητα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Μεγάλη Εορταστική Βραδιά στο Γκύτερσλοχ, στο πλαίσιο συνεργασίας του Ηπειρώτικου Συλλόγου με την τοπική Ελληνική Κοινότητα.

Λίγο μετά τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και πριν το δυναμικό ξεκίνημα του νέου έτους, ο Ηπειρώτικος Σύλλογος Γκύτερσλοχ μαζί με την Ελληνική κοινότητα διοργάνωσαν ένα υπέρλαμπρο παραδοσιακό γλέντι στην πιο μεγάλη αίθουσα της πόλης τους.

Την πολύ καλά οργανωμένη εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του σημαντικό πλήθος του Ελληνισμού (περισσότερα από 700 άτομα).

Ανάμεσα στους παραβρισκόμενους ήταν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι από την ενορία Αγίου Θεράποντος, τον τοπικό Μακεδονικό, Θεσσαλικό Σύλλογο της πόλης αλλά και εκπρόσωποι φορέων της διπλανής πόλης του Μπίλεφελντ, όπως ο Ηπειρώτικος, Ποντιακός Σύλλογος, καθώς και μέλη της Κοινότητας.

Ιδιαίτερη χαρά προκάλεσε η παρουσία του προέδρου της Π.Ο.Ε., Δημήτριου Ντόκου.

Για το μουσικό κομμάτι της βραδιάς μερίμνησαν αξιόλογοι καλλιτέχνες, όπως η Γωγώ Τσαμπά μαζί με τον Γιάννη Παπαδημητρίου, οι οποίοι ήρθαν για ένα πλούσιο παραδοσιακό πρόγραμμα από την Ελλάδα, στηριζόμενοι από την τοπική ορχήστρα ΜΟΥΣΙΚΟΡΑΜΑ του κ. Σιάνα με το νέο ανερχόμενο Λ. Τζίμα στο κλαρίνο.

Φυσικά, οι διοργανωτές είχαν μεριμνήσει και για τους λάτρεις της ποντιακής μουσικής, οι οποίοι διασκέδασαν με τους ήχους της λύρας του Λ.Σαββίδη και το νταούλι του Ν. Πριτζίδη.

Το πρόγραμμα πλαισιώθηκε από την εμφάνιση χορευτικών τμημάτων της ενορίας του Αγίου Θεράποντα αλλά και του Ηπειρώτικου Συλλόγου της πόλης. Μάλιστα, το χορευτικό του Ηπειρώτικου, το οποίο υφίσταται για 2 περίπου χρόνια υπό την χορευτική αιγίδα του Π. Μεντή και αριθμεί περίπου 17 μέλη, έκανε την εμφάνιση του για πρώτη φορά, φορώντας τις παραδοσιακές γιαννιώτικες ενδυμασίες που έραψε για τον Σύλλογο η κ. Γκορέζη.

Η διασκέδαση συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και το κέφι ήταν εμφανές.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:

Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Ν. Παναγιωτόπουλος, Γωγώ Τσαμπά, Γ. Παπαδημητρίου, Πρόεδρος του Ηπειρώτικου Συλλόγου και Β’ Γραμματέας της Π.Ο.Ε. Χ. Πάκου

 

 

Πρόεδρος Ηπειρώτικου Συλλόγου Π. Χριστίνα, Γ. Τσαμπά, Αντιπρόεδρος Ε. Αγγελίτση

 

Γ. Παπαδημητρίου, Λ. Τζίμας, Δ. Παπαιωάννου, Χ. Πάκου, Γ. Τσαμπά

 

Γ. Πέγιος, Γ. Τσαμπά, Γ. Σιάνας

 

Λ. Τζίμας, Γ. Παπαδημητρίου

 

Το χορευτικό τμήμα του Ηπειρώτικου μαζί με τον Πρόεδρο της Π.Ο.Ε. Δημήτρη Ντόκο

 

Χ. Πάκου, Δ. Ντόκος

 

Το χορευτικό του Συλλόγου

 

Το χορευτικό Ορθόδοξης Νεολαίας της Ενορίας του Αγίου Θεράποντα

 

Η αντιπρόεδρος του Ηπειρώτικου Σύλλογου Μπίλεφελντ, Ε. Γόγολου

 

Μέλη των συνδιοργανωτών της εκδήλωσης μαζί με τον Πρόεδρο της Π.Ο.Ε.

Πηγή φωτογραφιών: Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης

 

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Έκοψαν την πίτα τους οι Δόκιμοι Αγιογράφοι Αγίου Ανδρέα Ντίσελντορφ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Έναρξη νέας διδακτικής χρονιάς με την κοπή Αγιοβασιλόπιτας έκανε η Ομάδα Δοκίμων Αγιογράφων του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα στο Ντίσελντορφ.

Έκοψαν την πίτα τους οι Δόκιμοι Αγιογράφοι Αγίου Ανδρέα Ντίσελντορφ

Ο Ιερατικός προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αιδεσιμολογιώτατος π. Θεοφάνης ευλόγησε τις Αγιοβασιλόπιτες που είχαν φτιάξει με πολύ αγάπη και μεράκι οι κυρίες της Ομάδας.

Έκοψαν την πίτα τους οι Δόκιμοι Αγιογράφοι Αγίου Ανδρέα Ντίσελντορφ

Ο τυχερός της χρονιάς, σύμφωνα με το έθιμο, είναι ο κ. Γιώργος Ίzos από το Ντούισμπουργκ.

Έκοψαν την πίτα τους οι Δόκιμοι Αγιογράφοι Αγίου Ανδρέα Ντίσελντορφ

Το “φλουρί ” ήταν ένα ξύλινο καβαλέτο.

Έκοψαν την πίτα τους οι Δόκιμοι Αγιογράφοι Αγίου Ανδρέα Ντίσελντορφ

Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλη την Ομάδα καλή διδακτική χρονιά, γεμάτη δημιουργίες.

 

Πηγή φωτογραφιών: Ομάδα Δοκίμων Αγιογράφων του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα στο Ντίσελντορφ

 

Συνέχεια

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 ώρες πριν

Γερμανία: Τα καλύτερα apps για αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 ώρες πριν

Γερμανία: Διχασμένοι οι πολίτες για τους πρόσφυγες που δέχεται η χώρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ8 ώρες πριν

Στη Γαλλία τα πρώτα κρούσματα του νέου κοροναϊού στην Ευρώπη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ9 ώρες πριν

Τουρκία: Στους 22 οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό, 1.130 οι τραυματίες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ12 ώρες πριν

Έξι νεκροί από πυροβολισμούς στη νοτιοδυτική Γερμανία

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ24 ώρες πριν

Κρατούμενος δραπέτευσε και έστειλε στη φυλακή … καρτ ποστάλ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα πριν

Το Brexit δίνει ώθηση στη γερμανική απασχόληση

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ1 ημέρα πριν

Οργή προκαλούν οι δηλώσεις Βαγγέλη Μαρινάκη εναντίον Ιβάν Σαββίδη στην Ομογένεια της Ευρώπης

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα πριν

Bundestag: Το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα πριν

Γερμανία: Εκτός νόμου τέθηκε η νεοναζιστική οργάνωση Combat 18

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ2 εβδομάδες πριν

Γενικό Προξενείο Στουτγάρδης: Ανακοίνωση Προκήρυξης Θέσης Οδηγού

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ4 εβδομάδες πριν

ΝΙΚΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ: To ΚΘΒΕ… ανοίγει την «αγκαλιά» του στην ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Με τ’ άπλυτα στο… σουπερμάρκετ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Το Άαχεν, η καλύτερη πόλη στη Γερμανία για μετανάστες

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ1 ημέρα πριν

Οργή προκαλούν οι δηλώσεις Βαγγέλη Μαρινάκη εναντίον Ιβάν Σαββίδη στην Ομογένεια της Ευρώπης

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ2 ημέρες πριν

Πόσο ευτυχισμένοι είναι οι εργαζόμενοι στη Γερμανία;

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Υποχρεωτικές οι αποδείξεις, αλλά χωρίς πρόστιμα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Αστυνομικοί σκότωσαν έναν Τούρκο που τους επιτέθηκε

Διατροφή2 εβδομάδες πριν

Κατάθλιψη. Μπορεί η διατροφή να βοηθήσει;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 εβδομάδα πριν

Οι χειρότερες αεροπορικές εταιρείες για μακρινές και κοντινές πτήσεις

Europolitis TV2 μήνες πριν

Το Αιγοπρόβατο όπως δεν το ξέρουμε!

Europolitis TV4 μήνες πριν

H Γενική Πρόξενος Μαρίας Παπακωνσταντίνου στην Anuga 2019(Video)

Europolitis TV4 μήνες πριν

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης στον Ευρωπολίτη

9ο Συνέδριο Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών4 μήνες πριν

9o Συνέδριο Χαιρετισμός Προέδρου Π.Σ.Κρητών Μανώλη Κουγιουμουτζή

Europolitis TV4 μήνες πριν

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης στην Anuga

Europolitis TV4 μήνες πριν

Αναστασία Σίμου- Τάσιου « Ηπειρος… πλούσια σε φυσικό κάλλος»

9ο Συνέδριο Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών4 μήνες πριν

Επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη

9ο Συνέδριο Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών4 μήνες πριν

Τράπεζα Εδεσμάτων με υλικά και πιάτα του 17ου αιώνα

Europolitis TV7 μήνες πριν

38ο Φ.Π.Ε: Μητροπολίτης Ζάμπιας κ Ιωάννης Τσαφταρίδης

Europolitis TV7 μήνες πριν

Συνέντευξη: Του προέδρου Π.Σ.Κ Μανώλη Κουγιουμουτζή

Advertisement Europolitis
Advertisement