Connect with us

BUSINESS-Kleinanzeigen

Αγορά ακινήτων στην Ελλάδα: Tι Πρέπει να γνωρίζεις! (Του Γιώργου Γκουρουβανίδη Δικηγόρου Θεσσαλονίκης)

Published

on

Αγορά ακινήτου στην Ελλάδα,  τι πρέπει να  γνωρίζεις πριν την απόφαση και υπογραφή συμβολαίου αγοράς ακινήτου

 

Το 2019 η επενδυτική δραστηριότητα στην αγορά ακινήτων στην Ελλάδα παρουσιάζει ανοδικές τάσεις.

Το πρώτο εξάμηνο του 2019 η Ελλάδα είχε αύξηση επενδύσεων σε κατοικίες και επαγγελματικά ακίνητα και είναι πρώτη σε επενδύσεις στα  ακίνητα στην Ευρώπη. Τα 2/3 των ευρωπαϊκών χωρών εμφάνισαν χαμηλότερες επενδύσεις το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Ωστόσο, η ελληνική αγορά ακινήτων εμφανίζει αύξηση επενδύσεων, με το ρυθμό επενδύσεων να είναι διπλάσιος, συγκριτικά με την Τσεχία που παρουσιάζει τις υψηλότερες επενδύσεις μετά τη Ελλάδα.  Συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του 2019, οι επενδύσεις σε ακίνητα αυξήθηκαν σε ποσοστό 120% στην Ελλάδα, 59% στην Τσεχία, 44% στην Ιταλία, 34% στην Ιρλανδία, 42% στη Σουηδία, 8% στη Νορβηγία και 3% στη Γαλλία.

 

Τα υψηλότερα κεφάλαια επενδύονται στις επαγγελματικές στέγες (γραφεία), κάτι που αποδίδεται στην ενίσχυση της απασχόλησης στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και στην αύξηση της ζήτησης για σύγχρονους χώρους.

 

Οι μεγάλες αποδόσεις στην Αθήνα (6,25% για τα γραφεία) αποτελούν έναν ακόμη λόγο για τον οποίο οι συγκεκριμένες περιοχές προσελκύουν τους επενδυτές.  Μεγάλη τόνωση στην αγορά ακινήτων αναμένεται και λόγο της αναστολής του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) για τρία χρόνια σε όλες τις οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν από 1-1-2006, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδος   Κ. Μητσοτακης .

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο εξής θα απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ 24% όλες οι καινούργιες κατασκευές, όπως και τα ακίνητα που κατασκευάστηκαν τα τελευταία 14 χρόνια και δεν έχουν πωληθεί ακόμη. Το νέο μέτρο θα ισχύσει, μάλιστα, και για τις περιπτώσεις αντιπαροχής.

Δηλαδή o ιδιοκτήτης του οικοπέδου θα απαλλάσσεται από την καταβολή ΦΠΑ για τα διαμερίσματα που θα λαμβάνει ως αντιπαροχή, και η απαλλαγή θα γίνεται για κάθε ενδιαφερόμενο με μία απλή αίτηση, που θα πρέπει να υποβληθεί εντός εξαμήνου.

Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με τον Κ.Μητσοτάκη, θα οδηγήσει άμεσα στην ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων, που μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις, να αυξήσει την απασχόληση και να ενισχύσει το εισόδημα δεκάδων επαγγελμάτων που σχετίζονται με την οικοδομή.

Η αναστολή του ΦΠΑ από την 1η Ιανουαρίου του 2020, θα προσφέρει μια σημαντική ώθηση στις πωλήσεις των νέων και πρόσφατα χτισθέντων κτισμάτων, καθώς θα προσελκύσει αγοραστές, που δεν δικαιούνται απαλλαγή πρώτης κατοικίας και θα επιβαρυνθούν μόνο με τον φόρο μεταβίβασης 3%.

 

Η αναστολή αφορά και όσα κτίρια θα κατασκευαστούν τα επόμενα τρία χρόνια, δηλαδή κατά το διάστημα 2020-2022 και αργότερα. Όσες οικοδομικές άδειες εκδοθούν κατά το συγκεκριμένο διάστημα, θα εξασφαλίζουν τη συγκεκριμένη ευνοϊκή μεταχείριση, κάτι που αναμένεται να πυροδοτήσει κύμα νέων αδειών τα επόμενα χρόνια, καθώς οι κατασκευαστές θα θελήσουν να δημιουργήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο απόθεμα από ακίνητα που δεν θα επιβαρύνονται με ΦΠΑ 24%.

 

Η υπαγωγή στην αναστολή είναι προαιρετική και χορηγείται κατόπιν αιτήσεως των κατασκευαστών οικοδομών, εντός εξάμηνης προθεσμίας. Το Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδος ετοιμάζει αρκετές αλλαγές στην φορολογία των ακινήτων. Εκτός από αναστολή του ΦΠΑ,  από τον Μάιο του 2020 αναμένεται να ολοκληρωθεί η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών σε όλη τη χώρα.

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι θα υπάρξουν περιθώρια για τη νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά 10%.

 

Το δικηγορικό γραφείο «Γ.Γκουροβανίδης και Συνεργάτες» προσφέρει τις νομικές του υπηρεσίες σε όλα τα στάδια της διαδικασίας αγοράς ακινήτου στην Ελλάδα.

Θα πραγματοποιήσουμε τον πλήρη νομικό έλεγχο της παρούσας κατάστασης του πωλούμενου ακινήτου, υποβάλλοντας γραπτή έκθεση για το καθεστώς ιδιοκτησίας και τα βάρη του ακινήτου (δάνεια, υποθήκες κλπ). θα προετοιμάσουμε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα ελέγξουμε όλη την διαδικασία της κατάρτισης του συμβολαίου αγοραπωλησίας και θα σας ενημερώσουμε για τις φορολογικές σας υποχρεώσεις όσο πριν τόσο και μετά την κατάρτιση του συμβολαίου αγοράς ακινήτου.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

1.Επιλογη ακίνητου

Ο πελάτης επιλέγει ένα ακίνητο της αρεσκείας του. Για να κατοχυρώσει το συγκεκριμένο ακίνητο, θα πρέπει ο πελάτης να καταβάλλει την προκαταβολή. Το μέγεθός της ποικίλλει ανάλογα με την τοποθεσία  και τον τύπο των ακινήτων. Κατά την καταβολή του ποσού της προκαταβολής υπογράφεται απόδειξη  για την ως άνω καταβολή.

  1. Νομικός έλεγχος των ακίνητων

Οι δικηγόροι του γραφείου μας θα προβούν σε πλήρη νομικό έλεγχο του ακινήτου, που πρόκειται να αποκτηθεί. Ο έλεγχος  πραγματοποιείται σε Κτηματολογικά Γραφεία και Υποθηκοφυλακεία της περιοχής στην οποία βρίσκεται το ακίνητο. Μετά την πραγματοποίηση ελέγχου, στον πελάτη υποβάλλεται πλήρης γραπτή έκθεση για το καθεστώς ιδιοκτησίας και τα βάρη ακινήτου (κατασχέσεις, υποθήκες και αγωγές).

  1. Τεχνικός έλεγχος των ακίνητων

Τεχνικός έλεγχος του ακινήτου πραγματοποιείται συνήθως κατά την αγορά της γης. Διενέργεια τεχνικού ελέγχου επιτρέπει να αξιολογηθούν οι δυνατότητες, οι προϋποθέσεις και οι προοπτικές για την κατασκευή έργων στο επιλεγμένο ακίνητο (οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση οικοδομικών αδειών, τον καθορισμό του επιτρεπόμενου προς οικοδόμηση εμβαδού, εξακρίβωση των τυχών πολεοδομικών παραβάσεων, στη περίπτωση αγοράς ήδη κατασκευασμένου χώρου, κλπ.). Στην αγορά διαμερίσματος ή κατοικίας ο πωλητής είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει την βεβαίωση πολιτικού μηχανικού, στην οποία πιστοποιείται η απουσία των πολεοδομικών παραβάσεων. Σε περίπτωση που υπάρχουν πολεοδομικές παραβάσεις, αυτές θα πρέπει να νομιμοποιηθούν με επιμέλεια και έξοδα του πωλητή πριν την κατάρτιση της αγοραπωλησίας.

 

  1. Προετοιμασία πλήρης πακέτου απαραιτήτων δικαιολογητικών.
  2. Λήψη για τον αγοραστή Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) στην αρμόδια εφορία.
  3. Καταβολή από τον αγοραστή του φόρου μεταβίβασης ακινήτου.
  4. Άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού για καταβολή τιμήματος.
  5. Κατάρτιση της σύμβασης αγοραπωλησίας ακίνητου.

Μετά την απόκτηση ΑΦΜ και καταβολή του φόρου μεταβίβασης, συντάσσεται συμβολαιογραφική σύμβαση από συμβολαιογράφο της εταιρείας μας, σύμφωνα με την οποία η κυριότητα του επιλεγμένου αντικειμένου μεταβιβάζεται στο όνομά σας. Το δικαίωμα ιδιοκτησίας αποκτάται κατόπιν καταχώρησης της σύμβασης αγοραπωλησίας στα αρχεία του αρμόδιου Υποθηκοφυλακείου και Κτηματολογίου Ελλάδος.


Γεώργιος Γκουρουβανίδης Δικηγόρος Θεσσαλονίκης

 

 

 

 

 

Εντυπη Εκδοση

 

 

 

BUSINESS-Kleinanzeigen

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ (83 Τ.Μ.) ΣΤΗΝ ΤΕΜΕΝΗ ΑΙΓΙΟΥ

Published

on

Από

Πωλείται ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ (83 τ.μ.) με πυλωτή οικοδομήσιμη (επιπλέον 83 τ.μ.) σε οικόπεδο 1000 τ.μ.

Πωλείται ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ (83 τ.μ.) με πυλωτή οικοδομήσιμη (επιπλέον 83 τ.μ.) σε οικόπεδο 1000 τ.μ. (περιβόλι με λεμονιές/πορτοκαλιές). Διαθέτει σαλόνι – κουζίνα (ενιαίος χώρος με τζάκι), 2 Υ/Δ, μπάνιο, μεγάλα μπαλκόνια, αποθήκη (35 τ.μ.), θέρμανση πετρέλαιο, BBQ με κιόσκι.

Μόνιμη ή εξοχική κατοικία. Τιμή 145,000€.

Τηλ.: (0030) 6944-833 797 ή (0030) 6976-825-733.

Continue Reading

BUSINESS-Kleinanzeigen

EVERGETIKON at the BEAUTY exhibition
of DÜSSELDORF March 22-24

Published

on

Από

EVERGETIKON is active in the production of natural cosmetics and products of high nutritional value. In 2007 we started research for the production of EVERGETIKON the name of which means ‘a present of nature’. Our vision has two main axes:

a) Respect for the development of the rich and unique biodiversity of Greek nature with 5500 kinds of plants, of which the 1200 are endemic, with great medicinal and cosmetic value, an advantage which combined with the ample sunlight and the low levels of pollution, makes Greek extracts especially drastic.

b) The holistic approach for health and beauty. We feel we should further beauty as the utmost inner and outer aesthetic value. Beauty, for ancient Greeks, had to do with external appearance as well as health, good mood and the morals each individual should have.



We, the people of EVERGETIKON from the beginning until this day have the same passion, with scientific competence and ongoing innovative development which we support and enhance with the power of nature, creating high quality products for the face, the body and the hair.

It is a great challenge for us to achieve the maximum balance among 100% natural ingredients without synthetics or other ingredients which are blamed for unwanted effects, and the effectiveness we want to have without compromises in the quality and safety of the final product. For this reason, we have developed production methods that do not alter the ingredients, synergistic combinations which maximize effectiveness and most importantly what helps us not to use preservatives is that our cosmetics do not contain any water which needs to be preserved. All the ingredients are 100% natural, they have a lifespan of 3 years and many of them are natural preservatives. The final  product comes in glass packaging which protects it even more.

In EVERGETIKON, taking into consideration prevention, as well as the treatment of problems at a cellular level, we make natural products that include innovation, research, quality and values which we want to give a holistic perspective to, on the health and beauty of today and tomorrow. It is our mission.

For more information and options from our wide range of products, you can visit our website: www.evergetikon.gr

Continue Reading

BUSINESS-Kleinanzeigen

Η EVERGETIKON στην στην έκθεση BEAUTY TOY DÜSSELDORF 22-24 Μαρτίου

Published

on

Από

Η  EVERGETIKON με σεβασμό και αγάπη μεταφέρει με τα προϊόντα της τα ευεργετικά χαρακτηριστικά του ήλιου και της φύσης που βρίσκονται στην αγκαλιά της Κρήτης.  Σας περιμένει στην έκθεση ομορφιάς και φροντίδας στην πόλη του Ντύσσελντορφ 22-24 Μαρτίου

Η EVERGETIKON δραστηριοποιείται στην παραγωγή φυσικών καλλυντικών και προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας. Το 2007 ξεκινήσαμε την έρευνα για την παραγωγή του ΕΒΕΡΓΕΤΙΚΟΝ το όνομα του οποίου σημαίνει «δώρο της φύσης». Το όραμά μας έχει δύο βασικούς άξονες:

α) Σεβασμό στην ανάπτυξη της πλούσιας και μοναδικής βιοποικιλότητας της ελληνικής φύσης με 5500 είδη φυτών, εκ των οποίων τα 1200 είναι ενδημικά, με μεγάλη φαρμακευτική και καλλυντική αξία, πλεονέκτημα που συνδυάζεται με την άφθονη ηλιακή ακτινοβολία. και τα χαμηλά επίπεδα ρύπανσης, καθιστούν τα ελληνικά εκχυλίσματα ιδιαίτερα δραστικά.

β) Η ολιστική προσέγγιση για την υγεία και την ομορφιά. Αισθανόμαστε ότι πρέπει να προωθήσουμε την ομορφιά ως την ύψιστη εσωτερική και εξωτερική αισθητική αξία. Η ομορφιά, για τους αρχαίους Έλληνες, είχε να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση καθώς και με την υγεία, την καλή διάθεση και το ήθος που έπρεπε να έχει κάθε άτομο.


Αφήστε τη φύση να σας προσφέρει αυτό που σας αξίζει…


Εμείς οι άνθρωποι της EVERGETIKON από την αρχή μέχρι σήμερα έχουμε το ίδιο πάθος, με επιστημονική επάρκεια και διαρκή καινοτόμο ανάπτυξη που υποστηρίζουμε και ενισχύουμε με τη δύναμη της φύσης, δημιουργώντας προϊόντα υψηλής ποιότητας για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά.


Είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς να επιτύχουμε τη μέγιστη ισορροπία μεταξύ 100% φυσικών συστατικών χωρίς συνθετικά ή άλλα συστατικά που ενοχοποιούνται για ανεπιθύμητα αποτελέσματα και την αποτελεσματικότητα που θέλουμε να έχουμε χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα και την ασφάλεια του τελικού προϊόντος. Για το λόγο αυτό, έχουμε αναπτύξει μεθόδους παραγωγής που δεν αλλοιώνουν τα συστατικά, συνεργιστικούς συνδυασμούς που μεγιστοποιούν την αποτελεσματικότητα και κυρίως αυτό που μας βοηθά να μην χρησιμοποιούμε συντηρητικά είναι ότι τα καλλυντικά μας δεν περιέχουν καθόλου νερό που πρέπει να συντηρηθεί. Όλα τα συστατικά είναι 100% φυσικά, έχουν διάρκεια ζωής 3 χρόνια και πολλά από αυτά είναι φυσικά συντηρητικά. Το τελικό προϊόν διατίθεται σε γυάλινη συσκευασία που το προστατεύει ακόμα περισσότερο.



Στην EVERGETIKON, λαμβάνοντας υπόψη την πρόληψη, καθώς και την αντιμετώπιση προβλημάτων σε κυτταρικό επίπεδο, φτιάχνουμε φυσικά προϊόντα που περιλαμβάνουν καινοτομία, έρευνα, ποιότητα και αξίες στις οποίες θέλουμε να δώσουμε μια ολιστική προοπτική, για την υγεία και την ομορφιά του σήμερα. και αύριο. Είναι η αποστολή μας.

Για περισσότερες πληροφορίες και επιλογές από την μεγάλη γκάμα των προϊόντων μας, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.evergetikon.gr

Continue Reading

BUSINESS-Kleinanzeigen

Μόναχο: Ζητείται Bοηθητικό Προσωπικό για Eστιατόριο

Published

on

Από

Εχετε  όρεξη για εργασία;

Ομαδικό πνεύμα;

Αγαπάτε την καθαριότητα;

Τότε θα μπορούσατε  και εσείς να γίνετε μέλος της ομάδας  μας.

Ζητείται βοηθητικό άτομο ή και ζευγάρι για την κουζίνα ελληνικού εστιατορίου ΜΙΝΟΑ στο Μόναχο.

(Σαλάτες, πιάτα, προετοιμασία, καθάρισμα.)

Παρέχεται και δυνατότητα διαμονής.

Πληροφορίες  κ. Μανώλη : 089 60666652

Continue Reading

BUSINESS-Kleinanzeigen

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: ΔΙΩΡΟΦΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ (ΧΑΡΑΥΓΗ ΚΟΖΑΝΗΣ)

Published

on

Από

Πωλείται διώροφη μονοκατοικία στην νέα χαραυγή Κοζάνης 213τμ και 90τμ γκαράζ,

σε οικόπεδο 450τμ. Έχει 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, σαλόνι, καθιστικό με κουζίνα , τζάκι. 

Πληρ. 0030 6986560763 κ. Γιώργος.

Continue Reading

BUSINESS-Kleinanzeigen

OBERHAUSEN: ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΠΥΡΑΡΙΑ

Published

on

Από

Πωλείται μπυραρία 260τμ.

Σταθερή και καλή πελατεία, με πολλούς συλλόγους και πολύ καλό τσίρο.

Πληρ.01776463220

Continue Reading
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ώρα ago

Επιστήμονες κατέγραψαν τα πρώτα στάδια ενός υπερκαινοφανούς αστέρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 ώρες ago

Περικοπές 3.000 θέσεων εργασίας στην Stellantis

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ5 ώρες ago

Επιμελητήριο Ηρακλείου: 12ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων

ΑΝΑΚ/ΣΕΙΣ5 ώρες ago

Γερμανία- Νυρεμβέργη: Οι εκλογές για το 10ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διεξαχθούν την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Deutsch6 ώρες ago

Griechischer Abend am Frühjahrsvolksfest

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

ΠΟΥ: Σχεδόν ένα παιδί στα έξι έχει πέσει θύμα παρενόχλησης μέσω διαδικτύου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Eurostat: Μεγάλες οι διαφορές ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ για το κατά κεφαλήν ΑΕΠ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ1 ημέρα ago

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΤΑ ΜΥΡΟΛΟΓΙΑ* ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΝΤΟΥΒΑ ) Görlitz” Καλοκαίρι 1917

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα ago

Νεκροί και τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο κοντά στη Λειψία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Οικισμός στη Ροδόπη ιδρύθηκε το 6.300 π.Χ., σύμφωνα με έρευνα που θα παρουσιαστεί σε Αρχαιολογικό Συνέδριο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Έρευνα: Ο αστεροειδής Δίμορφος μετά το πείραμα της NASA

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα απεργία του προσωπικού εδάφους της Lufthansa

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Δοξολογία για την Επέτειο της Ελληνικής Εθνεγερσίας στην Ενορία Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Ντύσσελντορφ

BUSINESS-Kleinanzeigen2 εβδομάδες ago

EVERGETIKON at the BEAUTY exhibition
of DÜSSELDORF March 22-24

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου: “Ο εμπαιγμός δεν έχει τέλος”!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέες απεργίες στους σιδηροδρόμους και στην Lufthansa

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Διαφωνίες στην Deutsche Bank μετά την απόφαση για περιορισμό της τηλεργασίας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ6 ημέρες ago

ΓΕΝΕΣΙΣ / GENESIS.ev Σύλλογος Ελλήνων και Κύπριων ιατρών της Β. Ρηνανίας Βεστφαλίας: Οι Έλληνες γιατροί της N.R.W παρόντες στην ετήσια εκδήλωση του 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ3 εβδομάδες ago

Η Nissan πρωτοπορεί με ενέργεια από βιοαιθανόλη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα απεργία των μηχανοδηγών από το βράδυ της Τετάρτης

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis