Επικοινωνήστε μαζί μας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης: 100 Ημέρες- όραμα για μια ΝΕΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

«Το στοίχημα της αναγέννησης»

„…δουλεύουμε μαζί για να δημιουργήσουμε το κοινό μας μέλλον“ το όραμα και το στοίχημα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου  της Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης, με το κλείσιμο των πρώτων 100 ημερών από την ανάληψη των καθηκόντων του και μέσα στο πλαίσιο του ευρύτερου οράματός του, προχώρησε στη σύσταση και οργάνωση Ομάδων Εργασίας, υλοποιώντας τη δέσμευσή του για άνοιγμα της Κοινότητας στην κοινωνία.

 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης, κ. Γεώργιος Βαβρίτσας, χαρακτήρισε πολύ θετικό το βήμα και τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «έγινε η αρχή, ώστε η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης να γίνει πραγματικά μια Κοινότητα από όλους για όλους. Η συμμετοχή σε πρώτη φάση 50 μελών ή φίλων, επί το πλείστον γνώστες ή ακόμη και ειδικοί σε κάθε θέμα, το δείχνει έμπρακτα».

Ο δε Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης κ. Δημήτριος Βαρδακάς τόνισε, ότι «Με την κίνηση αυτή γίνεται μία προσπάθεια αναβάθμισης του μέχρι τώρα τρόπου λειτουργίας της Ε.Κ.Ν., αξιοποιώντας κατάλληλα τις ικανότητες και δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού των μελών της».

Στη συνέχεια σας παρουσιάζουμε τις ομάδες εργασίας όπως αυτές συστάθηκαν, τους υπεύθυνους καθεμιάς και μία αναφορά στις επιδιώξεις και στους στόχους που έθεσαν.

 

Οι Ομάδες εργασίας και οι υπεύθυνοι:

 

 1. «Προξενείο» – Σακελλαρίου Θεοχάρης
 2. «Εκπαίδευση» – Βαρδακάς Δημήτριος
 3. «Αλλαγή Καταστατικού» – Γκίκας Διαμαντής
 4. «Αθλητισμός και Νεολαία» – Πανίδης Γεώργιος
 5. «Υγεία και Ασφαλιστικά Θέματα» – Πανίδης Γεώργιος
 6. «Εορτασμός 200 Χρόνια Ελληνική Επανάσταση» – Οικονόμου Στέργιος
 7. «Πολιτιστική Πρωτεύουσα Νυρεμβέργη N2025» – Βαβρίτσας Γεώργιος
 8. 8 «Πολιτισμός και Τέχνη» – Γκίκας Διαμαντής
 1. 9. «Επιχειρήσεις» – Βαβρίτσας Γεώργιος
 2. «Συμβουλευτικό Γραφείο» – Βαβρίτσας Γεώργιος
 3. 11. «Εκμάθηση Γερμανικής Γλώσσας» – Τζιόλης Φώτιος
 4. 12. «Εκμάθηση Παραδοσιακών Χορών» – Αθανασιάδης Αθανάσιος
 5. «Οικονομικός Έλεγχος» – Δημοπούλου Μαρία
 6. 14. «Λάουφ» – Πανίδης Γεώργιος
 7. «Σβάμπαχ» – Γκίκας Διαμαντής

 

Ομάδα Εργασίας «Προξενείο»

Προσπάθεια και στόχος της ομάδας αυτής είναι η ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για την επαναλειτουργία του Επίτιμου Ελληνικού Προξενείου της Νυρεμβέργης, ώστε να μπει ένα τέλος στη δεκαετή ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας.

Για το καυτό αυτό ζήτημα, η ομάδα, ανεξάρτητα από τηλειτουργία των νέων ψηφιακών υπηρεσιών που παρέχει ήδη η Ελληνική Κυβέρνηση, θα προχωρήσει άμεσα σε μία σειρά από επαφές με όλες τις αρμόδιες Αρχές και τα Υπουργεία στην Ελλάδα, αλλά και στη Γερμανία, καταθέτοντας όλα τα επιχειρήματα για την αναγκαιότητα της ύπαρξης του Προξενείου στην πόλη μας.

Ένας θεσμός, ο οποίος ήταν και είναι απαραίτητος για την εξυπηρέτηση των Ελλήνων της Νυρεμβέργης, αλλά και όλης της Βόρειας Βαυαρίας.

Υπεύθυνος: Σακελλαρίου Θεοχάρης.

Μέλη: Δεληγιώργης Γεώργιος, Κασφίκη Ελένη και Καίσαρη Σπυριδούλα.

 

Ομάδα Εργασίας «Εκπαίδευση»

Η ομάδα εργασίας «Εκπαίδευση» έχει ως βασικό της σκοπό την ανάπτυξη ενός σχεδίου δράσης, το οποίο θα συμβάλει στην ενίσχυση της ποιότητας της παρεχόμενης ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στα σχολεία της Νυρεμβέργης και των περιχώρων αυτής.

Το συγκεκριμένο σχέδιο περιλαμβάνει αρχικά μία σειρά επαφών με φορείς, με στόχο τη συγκέντρωση πληροφοριών, στη συνέχεια την αξιολόγησή τους και τον προσδιορισμό προτεραιοτήτων και τέλος όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση του βασικού σκοπού με επαφές σε όλα τα επίπεδα.

Υπεύθυνος: Βαρδακάς Δημήτριος.

Μέλη: Βαβρίτσας Γεώργιος, Παναγιωτίδης Αντώνιος και Τζιόλης Φώτιος.

 

Ομάδα Εργασίας «Αλλαγή Καταστατικού»

Στόχος της ομάδας αυτής είναι η επικαιροποίηση και ο εκσυγχρονισμός του Καταστατικού της Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης, ώστε να είναι περισσότερο συμβατό με τα καινούρια δεδομένα και τις ανάγκες του Ελληνισμού της Νυρεμβέργης.

Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει αρχικά διατύπωση γραπτών προτάσεων, στη συνέχεια θα ακολουθήσει ενημέρωση με ανοιχτό διάλογο και διαβούλευση επί των προτάσεων, ώστε κάθε παρευρισκόμενο μέλος να εκφράσει, τεκμηριωμένα, τις απόψεις του.

Τα αποτελέσματα της διαβούλευσης θα επεξεργαστούν από τα μέλη της Ομάδας Εργασίας που έχει συσταθεί και θα συνταχτεί σχετική έκθεση.

Τέλος θα ξεκινήσει η προετοιμασία της καταστατικής Γενικής Συνέλευσης για αλλαγή καταστατικού με προηγούμενη έγκριση από το Δ. Σ.

Υπεύθυνος: Γκίκας Διαμαντής.

Μέλη: Αθανασιάδης Αθανάσιος, Δεληγιώργης Γεώργιος, Καίσαρη Σπυριδούλα, Κερλίδης Αντώνιος και Τσακμακίδης Χαράλαμπος.

 

Ομάδα Εργασίας «Αθλητισμός και Νεολαία»

Στον τομέα του Αθλητισμού, η ομάδα έχει ως στόχο, μέσα από την επαφή με τα ελληνικά αθλητικά σωματεία της περιοχής, καταγράφοντας τις ανάγκες και τους οραματισμούς τους να συμβάλλει στην αναβάθμισή τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στόχος του προγράμματος Νεολαία είναι η προσέγγιση των νέων της πόλης μας και δραστηριοποίησή τους στην Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης, αναδεικνύοντας τις ικανότητες, τις δεξιότητες, αλλά και τους οραματισμούς τους, για τη μετάβαση στη νέα εποχή, δημιουργώντας από κοινού το αύριο για το μέλλον του Ελληνισμού στην πόλη μας.

Υπεύθυνος: Πανίδης Γεώργιος.

Μέλη: Αναστασιάδης Χαράλαμπος, Λαζαρίδης Σάββας, Στεργιανούδης Θεμελής και Τάνιος Δημήτριος.

 

Ομάδα Εργασίας «Υγεία και Ασφαλιστικά Θέματα»

Η ομάδα ‹‹Υγεία και Ασφαλιστικά θέματα›› έχει ως στόχο τη σωστή και τεκμηριωμένη ενημέρωση των Ελλήνων της πόλη μας, σε σημαντικά θέματα που αφορούν μικρούς και μεγάλους. Μέσα από εκδηλώσεις ενημέρωσης και ανοιχτού διαλόγου, γιατροί όλων σχεδόν τον ειδικοτήτων αλλά και ειδικοί σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης, θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν γνώσεις, στοιχεία αλλά και πληροφορίες σχετικά.

Υπεύθυνος: Πανίδης Γεώργιος.

Μέλη: Αυγερίδης Χρήστος, Γκόλιας Παρασκευάς και Κασφίκη Ελένη.

 

Ομάδα Εργασίας «Εορτασμός 200 Χρόνια Ελληνική Επανάσταση»

Βασικός στόχος είναι η ανάδειξη πτυχών του Αγώνα του Έθνους μέσα από ένα πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Η επικοινωνία με την επιτροπή Ελλάδα 2021 θα βοηθήσει αμέριστα στο συντονισμό των δράσεων.

Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν μια εκδήλωση/δεξίωση θα ήταν επιθυμητή. Θεωρούμε αυτονόητη την προσπάθεια μας για κοινή δράση με τις κοινότητες Φυρτ και Ερλανγκεν, ώστε όλος ο Ελληνισμός της περιοχής να κινηθεί στο θέμα αυτό συντονισμένα.

Υπεύθυνος: Οικονόμου Στέργιος

Μέλη: Δρ. Ευθύμιος Παπαχρήστος και Dr. Gustav Auernheimer

 

Ομάδα Εργασίας «Πολιτιστική Πρωτεύουσα Νυρεμβέργη N2025»

Η ομάδα θα συνδράμει στην προσπάθεια της πόλης της Νυρεμβέργης για ανάδειξή της ως πολιτιστική πρωτεύουσα του 2025. Βασική επιδίωξη είναι η δημιουργία θετικής φήμης για τον τόπο και παροχή δυνατότητας προβολής των ελκτικών του στοιχείων.

Σε άμεση επικοινωνία με το γραφείο διεκδίκησης της πόλης και με υποβολή προτάσεων εκ μέρους μας για πιθανές εκδηλώσεις και πολιτιστικά δρώμενα υποστηρίζουμε έμπρακτα την προσπάθεια.

Υπεύθυνος: Βαβρίτσας Γεώργιος.

Μέλη: Βλάχου Όλγα και Καντζούρα Κική.

 

Ομάδα Εργασίας «Πολιτισμός και Τέχνη»

Η ομάδα στοχεύει στην ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας και ενότητας της Ελληνικής Κοινότητας

Νυρεμβέργης με όλους τους πολιτιστικούς και καλλιτεχνικούς Συλλόγους της πόλης και στο συντονισμό με αλληλοενημέρωση των δραστηριοτήτων τους, για τον καλύτερο προγραμματισμό και την υλοποίηση κοινών εκδηλώσεων.

Υπεύθυνος: Γκίκας Διαμαντής.

Μέλη: Κασφίκη Ελένη και Κρέστας Χρήστος.

 

Ομάδα Εργασίας «Επιχειρήσεις»

Η ομάδα αποβλέπει σε συντονισμένη δράση και μέσα από συνεννόηση με τους επιχειρηματίες της περιοχής, αλλά και φορείς της πόλης, στη χαρτογράφηση του ελληνικού επιχειρηματικού χώρου της Νυρεμβέργης.

Στόχος είναι: α) η καλύτερη προβολή του τόσο στην πόλη μας, όσο και μέσω εταιρειών και επιχειρήσεων στην Ελλάδα, β) η ανάδειξη και στήριξη νέων επιχειρηματιών, γ) η προώθηση της επιχειρηματικής συνεργασίας δ) η επίλυση τυχόν προβλημάτων και ε) η ενημέρωση των επιχειρηματιών για θέματα που τους αφορούν.

Υπεύθυνος: Βαβρίτσας Γεώργιος.

Μέλη: Γιαννίκης Ευάγγελος, Καλαμάρας Νικόλαος, Καραδήμας Γεώργιος, Καρράς Χρυσοβαλάντης,

Μπολόσης Βασίλειος, Ξυγκάς Γεώργιος, Πανίδης Γεώργιος, Παπαδόπουλος Κώστας και Σαρρής Βασίλειος.

 

Ομάδα Εργασίας «Συμβουλευτικό Γραφείο»

Στόχος της ομάδας είναι η βελτίωση της παροχής συμβουλευτικής υπηρεσίας – πληροφόρησης στους Έλληνες δημότες της Νυρεμβέργης σε θέματα που τους προβληματίζουν και αφορούν διάφορες διοικητικές υπηρεσίες των γερμανικών, αλλά και των ελληνικών αρχών.

Η όλη αυτή προσπάθεια δεν θα περιοριστεί μόνο στην (έντυπη, δια ζώσης, ηλεκτρονική) πληροφόρηση, αν και αποτελεί σημαντικό εργαλείο δράσης, αλλά επιδίωξη είναι και η διεύρυνση της επικοινωνίας, μέσα από ενημερωτικές εκδηλώσεις, έχοντας πάντατις πόρτες ανοιχτές για όλους.

Υπεύθυνος: Βαβρίτσας Γεώργιος.

Μέλη: Αθανασίου Γεωργία, Βαρδακάς Δημήτριος, Λαζαρίδης Σάββας, Μπανδέλη Ιωάννα, Πανίδης Γεώργιος, Σακελλαρίου Θεοχάρης και Τζιόλης Φώτιος.

 

Ομάδα Εργασίας «Εκμάθηση Γερμανικής Γλώσσας»

Βασικός σκοπός της ομάδας είναι η αναδιάρθρωση των τμημάτων εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας με κύρια στόχευση την ενίσχυση της εκπαίδευσης, η οποία θα συνοδεύεται από τα προσδοκώμενα

αποτελέσματα. Βασικές επιδιώξεις είναι α) η στοχευμένη κατάρτιση των τμημάτων, κατά τρόπο τέτοιο που να δίνει έμφαση στο υπόβαθρο των γνώσεων, ώστε το μάθημα να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες και τις προσδοκίες των ενδιαφερόμενων και β) η διδασκαλία να γίνεται από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι διαθέτουν ολοκληρωμένη πανεπιστημιακή εκπαίδευση, αλλά και συγκεκριμένη ειδίκευση. Τα μαθήματα θα απευθύνονται τόσο σε ενδιαφερόμενες/νους που δεν μιλούν καθόλου τη γερμανική γλώσσα, σε επίπεδο αρχάριων, όσο και σε εκείνες/ους που έχουν κάποια προηγούμενη γνώση γερμανικών και θέλουν να τη βελτιώσουν, ώστε να ανταποκρίνονται με περισσότερη άνεση στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής.

Υπεύθυνος: Τζιόλης Φώτιος.

Μέλη: Βλάχου Όλγα, Καίσαρη Σπυριδούλα και Κρέστας Χρήστος.

 

Ομάδα Εργασίας «Εκμάθηση Παραδοσιακών Χορών»

Η ομάδα έχει ως στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής μας παράδοσης, την προβολή των ηθών και των εθίμων, καθώς και τη μετάδοση στους νεότερους την αγάπη για τους παραδοσιακούς χορούς και το τραγούδι, με τη δημιουργία χορευτικής ομάδας, την εκμάθηση παραδοσιακών χορών από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και τον προγραμματισμό και υλοποίηση χορευτικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με τους Συλλόγους και τους φορείς της πόλης μας.

Υπεύθυνος: Αθανασιάδης Αθανάσιος.

Μέλη: Γκίκας Διαμαντής.

 

Ομάδα Εργασίας «Οικονομικός Έλεγχος»

Επιδίωξη της ομάδας είναι η καλύτερη αξιοποίηση πόρων από φορείς της πόλης, η επεξεργασία αρχείων για δράσεις και παροχές που υπήρχαν στο παρελθόν και δε συνεχίστηκαν. Βασικός όμως στόχος, κατά τη διάρκεια της θητείας της, είναι ο έλεγχος της διαχείρισης των οικονομικών της Ε.Κ.Ν.

Υπεύθυνος: Δημοπούλου Μαρία.

Μέλη: Θεοδωρίδης Ευάγγελος, Κρικέλης Δημήτριος και Στεργιανούδης Θεμελής.

 

Ομάδα Εργασίας «Λάουφ»

Στόχος της ομάδας είναι η ενσωμάτωση του Ελληνισμού του Λάουφ στο έργο της Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης, η συνεργασία με τους φορείς και τους Συλλόγους της και ο προγραμματισμός και υλοποίηση εκδηλώσεων σε συνδιοργάνωση με φορείς από το Λάουφ.

Υπεύθυνος: Πανίδης Γεώργιος

Μέλη: Κίτσιος Ιωάννης και Πασαλίδης Στέλιος.

 

Ομάδα Εργασίας «Σβάμπαχ»

Στόχος της ομάδας είναι η ενσωμάτωση του Ελληνισμού του Σβάμπαχ στο έργο της Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης, η συνεργασία με τους φορείς και τους Συλλόγους της και ο προγραμματισμός και υλοποίηση εκδηλώσεων σε συνδιοργάνωση με φορείς από το Σβάμπαχ.

Υπεύθυνος: Γκίκας Διαμαντής

Μέλη: Γεωργαλής Χρήστος, Μανταρλής Θωμάς και Μπούση Ελένη.

 

Αγαπητά μέλη και αγαπητοί φίλοι της Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης,

ως Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, γιατί σύμφωνα με το στρατηγικό σχεδιασμό για τη διοίκηση της Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης αποτελούσε και αποτελεί η ομαδικότητα και η ανάδειξη του συνεργατικού πνεύματος.

«Υποστηρίζουμε τη δυναμική της ομάδας, και πιστεύουμε στη συνεργασία, στον σεβασμό και

στην κοινωνική συνεισφορά. Δεν είμαστε ειδικοί σε όλα, αλλά εμπιστευόμαστε το κάθε μέλος

της ομάδας για όσα γνωρίζει καλύτερα από εμάς».

Σήμερα ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο, για την αναβάθμιση της Ε.Κ.Ν. και θα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο, αλλά και να εκφράσουμε ένα ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους τους συμμετέχοντες στη νέα αυτή προσπάθεια. Βρισκόμαστε όλοι μας εδώ, κυρίως, γιατί μας ενώνει η αγωνία μας για το παρόν και το μέλλον του Ελληνισμού της πόλης μας. Θα το κάνουμε, δουλεύοντας ως ομάδα ανθρώπων που διαθέτουν αλληλοκατανόηση και μοιράζονται ένα κοινό όραμα!

 

Στοιχεία επικοινωνίας με την κοινότητα : Adam-Klein-Str.6, 90429 Nürnberg – D Tel.: 0911 8100460 Fax: 0911 8100461, e-mail: info@griechische-gemeinde-nuernberg.org

 

Ώρες λειτουργίας γραφείου

Τρίτη: 16:00 μέχρι 19:00
Παρασκευή: 16:00 μέχρι 19:00
Σάββατο : 10:30 μέχρι 13:30

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Το πανομογενειακό δίκτυο Ελλήνων ιατρών στη συνάντηση Ι. Χρυσουλάκη με το ΔΣ του ΔΙΙΚ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Φωτογραφία από τη συνάντηση του Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού κ. Ι. Χρυσουλάκη με εκπροσώπους του ΔΣ του Διεθνούς Ιπποκρατικού Ιδρύματος της Κω και την Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κα Αικ. Τζιτζικώστα

Συνάντηση εργασίας, στο πλαίσιο των συστηματικών προσπαθειών της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού για τη δημιουργία πανομογενειακού δικτύου των Ελλήνων ομογενών ιατρών από όλον τον κόσμο, πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας, Ομότιμος Καθηγητής Ιωάννης Χρυσουλάκης με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ιπποκρατικού Ιδρύματος Κω (ΔΙΙΚ) και συγκεκριμένα, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο, καθ. Στέφανο Γερουλάνο, τον Γραμματέα, καθ. Νικόλαο Παπαντωνίου, και τον Ταμία, κ. Φίλιππο Καλούδη.

Στη συζήτηση συμμετείχε και η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και του Κέντρου UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια, κυρία Αικατερίνη Τζιτζικώστα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Ιουλίου και κατά τη διάρκειά της τονίστηκε πως ο Ιπποκράτης, ως ιστορικό πρόσωπο παγκόσμιας εμβέλειας και πατέρας της σύγχρονης Ιατρικής Επιστήμης και η Ιπποκρατική Ηθική και Δεοντολογία πρέπει να αποτελέσουν τον θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο θα ενώσουν τις δυνάμεις τους όλοι οι ομογενείς γιατροί. Κάτι που ισχύει και για ολόκληρη την ιατρική κοινότητα παγκοσμίως.

Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκαν επίσης στοιχεία με ξεχωριστή πολιτιστική και επιστημονική αξία, όπως ο Ιπποκράτειος Βοτανικός Κήπος του Διεθνούς Ιδρύματος και ο Όρκος του Ιπποκράτη που είναι και αυτά σημεία αναφοράς και ένωσης για όλους τους γιατρούς, ομογενείς και μη.

Ήδη, με τη μέριμνα και τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, η πανομογενειακή ιατρική κοινότητα ενεργοποιήθηκε προς την κατεύθυνση της δημιουργίας δικτύου με πρώτη δράση τη διεθνή τηλεδιάσκεψη 100 ομογενών ιατρών από 25 κράτη που πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουνίου.

Στο ίδιο αυτό πλαίσιο, ο Γενικός Γραμματέας Χρυσουλάκης, οι εκπρόσωποι του ΔΙΙΚ και η Πρόεδρος κα Τζιτζικώστα συζήτησαν την προοπτική οργάνωσης πανομογενειακού ιατρικού συνεδρίου με συμμετοχή και της Κω για το έτος 2021.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει την αμέριστη στήριξη και του Περιφερειάρχη Αττικής, Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ελλήνων Ιατρών, κ. Γιώργου Πατούλη, ο οποίος θα συμμετέχει στη συνεργασία.

Σύντομα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των παραπάνω σχεδιασμών με τις αντίστοιχες κοινές δράσεις.


Πηγή φωτογραφίας: Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αποστολή Αγάπης από Ομογενείς της Γερμανίας στον Ξενώνα ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Με μεγάλη επιτυχία ταξίδεψε η αποστολή αγάπης προς τα παιδιά που νοσηλεύονται και μάχονται με τον καρκίνο, στον Ξενώνα ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ στην Ελλάδα.

Η εικαστικός – συγγραφέας του παιδικού βιβλίου, Το Κορίτσι και ο Μονόκερος, Ελένη Βασιλείου – Αστερόσκονη, απηύθυνηνε ανοιχτό κάλεσμα σε ομογενείς που ζουν στη Γερμανία. Η αποδοχή και ανταπόκριση ήταν μεγάλη.

Σε συνεργασία με κατάστημα ειδών δώρων στην Ελλάδα στάλθηκαν :

– 30 μάσκες προστασίας σε τρία σχέδια από το νέο βιβλίο της σειράς Το Κορίτσι και ο Μονόκερος Η ΝΙΚΗ, το οποίο είναι υπό έκδοση, σχεδιασμένα από την δημιουργό Asteroskoni

μια ζωγραφιά από την δημιουργό με ευχές από τους συμμετέχοντες

και από το κατάστημα ειδών δώρων : κούπες με σχέδια του βιβλίου και τα ονόματα των νοσηλευόμενων παιδιών

Η ενέργεια αυτή συμπεριλαμβάνεται στη δράση του βιβλίου καθώς είναι αφιερωμένο στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου.

Η εικαστικός – συγγραφέας Ελένη Βασιλείου – Αστερόσκονη σημειώνει πως “τις ημέρες της Πανδημίας του covid-19 στείλαμε την αγάπη και τον σεβασμό μας στους μικρούς ήρωες μαχητές!“, ενώ αναφέρεται και στην επόμενη δράση της: “ΝΕΟ κάλεσμα για την επόμενη αποστολή, για την Παιδοογκολογική κλινική του ΠαΓΝΗ στο Ηράκλειο Κρήτης! Σας ΠΕΡΙΜΕΝΩ να γίνουμε μια μεγάλη αγκαλιά για τα ΔΥΝΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ“.

 

 

Πηγή φωτογραφιών: Ελένη Βασιλείου – Αστερόσκονη

 

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης: Online υπηρεσίες και με γερμανικό κινητό με την συμβολή του κ. Χρυσουλάκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Φωτό από την τηλεδιάσκεψη των κ.κ. Γ. Βαβρίτσα και Δ. Γκίκα με τον κ. Γ. Χρυσουλάκη

Η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού, κ. Γιάννη Χρυσουλάκη.

Ο κ. Χρυσουλάκηςσυνέβαλε ουσιαστικά στην προσθήκη της δυνατότητας αποστολής εγγράφων, μέσω του www.gov.gr και σε μη ελληνικά κινητά (και γερμανικά), η χρήση των οποίων από εμάς τους Έλληνες του εξωτερικού, πολλαπλασιάζεται καθημερινά“, τονίζει χαρακτηριστικά η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης.

Για τη συμβολή του αυτή, τον ευχαρίστησαν σε τηλεδιάσκεψη ο πρόεδρος Γιώργος Βαβρίτσας και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Διαμαντής Γκίκας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο τρίμηνο δίνεται πλέον η δυνατότητα απο το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τον υπουργό κ. Πιερρακάκη για έκδοση 574 εγγράφων, μέσω της πολύ χρήσιμης πλατφόρμας εγγράφων του ελληνικού δημοσίου www.gov.gr, μεταξύ των οποίων εξουσιοδότηση και υπεύθυνες δηλώσεις.

Ήδη χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες αυτές για το πολυπληθές κοινό Νυρεμβέργης και Περιχώρων. Danke, Herr Chrysoulakis!“, σημειώνει στο ευχαριστήριό της η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης.

Πηγή φωτογραφίας: Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης

 

Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με παιδιά που μαθαίνουν ελληνικά σε διαφορετικές ηπείρους

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 σε μια διαφορετική, πραγματικά παγκόσμια, τηλεδιάσκεψη που είχε στον πυρήνα της τα Ελληνόπουλα σε ολόκληρο τον πλανήτη αλλά και παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων που μαθαίνουν Ελληνικά.

Σε κλίμα συγκίνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με μαθητές και δασκάλους από 16 σχολεία που βρίσκονται σε κάθε γωνιά του κόσμου: Από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής ως το Λος Άντζελες των ΗΠΑ και το Βανκούβερ του Καναδά, και από την Ευρώπη και τα κοντινά μας Βαλκάνια ως την Κινσάσα του Κονγκό και τη μακρινή Αυστραλία.

Η τηλεδιάσκεψη σφράγισε με αυτό τον τρόπο την επιτυχία που σημειώνει η ψηφιακή πλατφόρμα εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας «staellinika.com», η οποία αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας, της Ελληνικής μυθολογίας και του πολιτισμού.

Η πλατφόρμα είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser του Καναδά και δημιουργήθηκε με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος και ο διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser κ. Δημήτρης Κράλλης.

Από την πλευρά της κυβέρνησης στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Κωνσταντίνος Βλάσης και Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού Ιωάννης Χρυσουλάκης.

Παίρνοντας το λόγο μετά τον Πρωθυπουργό, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος επεσήμανε ότι ο ελληνικός πολιτισμός είναι οικουμενικός και δεν φοβάται να έρθει σε επαφή με άλλους. «Η ελληνική γλώσσα είναι ένα χρυσό κλειδί που μας βάζει μέσα σε ένα θησαυροφυλάκιο γεμάτο από θησαυρούς που είναι αδαπάνητοι».

Ο κύριος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία, μεταξύ άλλων,
να συνομιλήσει στα ελληνικά με τον 7χρονο Λάζαρο Παναγόπουλο, ο οποίος ζει στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής και ο οποίος διδάσκεται την ελληνική γλώσσα στο Σαββατιάτικο Σχολείο Ένωσης Πελοποννησίων της πόλης.

Συνομίλησε επίσης
με δύο αγόρια από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τον Νικόλα (Nicolas) και τον Βενέδικτο (Benedicte), τα οποία δεν έχουν μεν ελληνικές ρίζες αλλά μαθαίνουν με αγάπη την ελληνική γλώσσα επί τρία χρόνια, με τη βοήθεια των Ιεραποστολικών Ελληνικών Σχολείων της Κινσάσα, όπου συνολικά διδάσκονται την ελληνική γλώσσα περίπου 80 παιδιά.

Σε μία ένδειξη της διασποράς της ελληνικής γλώσσας στην αφρικανική χώρα, ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε και με την Χριστίνα Μπαρτζή, μαθήτρια στο Ελληνικό Σχολείο της Κινσάσα, η οποία ετοιμάζεται να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις ώστε να σπουδάσει μηχανικός υπολογιστών στη χώρα μας.

Τη σκυτάλη πήραν στη συνέχεια οι Ηνωμένες Πολιτείες, και συγκεκριμένα το σχολείο Odyssey Charter School στην πολιτεία του Ντέλαγουερ, όπου ουδείς από τους μαθητές που μαθαίνουν ελληνικά έχει ελληνική καταγωγή.


Τη Γερμανία εκπροσώπησε σ’ αυτή τη τηλεδιάσκεψη η κύρια Αλεξία Μυριούνη, φιλόλογος στο Μοντεσσοριανό Γυμνάσιο Λάιμπνιτς στο Ντίσελντορφ. Μαζί της η μαθήτρια της 8ης τάξης, Δόμνα Ευγενία Παπανικολάου, η οποία μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το σχολείο της και την καινούργια πλατφόρμα του Υπουργείου.

Ο Πρωθυπουργός, στο τέλος, προσκάλεσε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη να επισκεφτούν την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2021, φιλοξενούμενα δωρεάν για δύο εβδομάδες, ώστε να εντρυφήσουν περαιτέρω στην ελληνική γλώσσα και στον πολιτισμό.

Αυτό το σχέδιο θα πραγματοποιηθεί μέσα από τα προγράμματα φιλοξενίας της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Τα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας:

Η πλατφόρμα staellinika.com προσεγγίζει κοινό όλων των ηλικιών, από την προσχολική ηλικία και απευθύνεται κυρίως στην Ομογένεια.

Οι εφαρμογές και η διαδικτυακή πλατφόρμα έχουν δημιουργηθεί από μία ομάδα Ελλήνων διαφόρων ειδικοτήτων πάνω στην τεχνολογία, την εκπαίδευση και τα πολυμέσα, οι οποίοι δουλεύουν σε αποκεντρωμένο εργασιακό περιβάλλον, από την Ελλάδα, τον Καναδά και τις ΗΠΑ. Παρέχεται με χορηγία του ΙΣΝ και μηδενικό κόστος για το Δημόσιο.

Στην Α’ φάση η πλατφόρμα λειτουργεί για αγγλόφωνα παιδιά. Λειτουργεί σε όλους τους υπολογιστές, σε tablet και κινητά τηλέφωνα και υποστηρίζεται από το σύστημα iOS.

Στην Β’ φάση, θα προστεθούν νέα κεφάλαια, θα υποστηρίζεται και από σύστημα Android και θα διατεθεί και στα Γαλλικά, Ισπανικά και Γερμανικά.

Το staellinika.com έχει χαρακτηριστικά παιχνιδιού, είναι ιδιαίτερα φιλικό και ευχάριστο. Απευθύνεται και σε παιδιά που δεν φοιτούν σε Ελληνικά σχολεία αλλά υπάρχει και δομημένη του έκδοση για ομογενειακά σχολεία. Χρησιμοποιεί την πλέον σύγχρονη τεχνολογία με ισχυρά στοιχεία παιδαγωγικής και αυτορυθμιζόμενης μάθησης.

Οι εκπαιδευτικοί που το χρησιμοποιούν υποστηρίζονται με εκπαιδευτικά εγχειρίδια.


Πηγή φωτογραφιών: Γραφείο Πρωθυπουργού

 

Συνέχεια

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ

Πρωτόκολλο για επιβάτες που επισκέπτονται την Ελλάδα: Καλώς ήρθες στην ΕΛΛΑΔΑ! (Y.Π.Α)

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Από την 1η Ιουλίου 2020, η ελληνική κυβέρνηση έχει καθορίσει πώς η χώρα θα καλωσορίσει τους ταξιδιώτες, θα πραγματοποιήσει τον απαραίτητο διαγνωστικό έλεγχο και θα διατηρήσει όλους ασφαλείς καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Η φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF) είναι ένα βασικό στοιχείο στον σχεδιασμό. Όλοι οι ταξιδιώτες υποχρεούνται να συμπληρώσουν το PLF τους τουλάχιστον 48 ώρες πριν εισέλθουν στη χώρα, παρέχοντας λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το σημείο αναχώρησής τους, τη διάρκεια των προηγούμενων διαμονών σε άλλες χώρες και τη διεύθυνση της διαμονής σας ενώ βρίσκεστε στην Ελλάδα.

 

«Είναι τουλάχιστον προκλητικό να μην σέβεσαι την γλώσσα σου, αυτό σαν σχόλιο μιας και η φόρμα που συμπληρώνετε είναι μόνο στα Αγγλικά. (Μάλλον για λόγους οικονομίας δεν θα μπορούσανε να την κάνουνε σε 4-5 γλώσσες) »

 

Πρωτόκολλο για επιβάτες που φθάνουν αεροπορικώς

 

 • Άφιξη επιβατών στην πύλη άφιξης.
 • Μεταφέρετε στην περιοχή όπου βρίσκεται το προσωπικό ελέγχου και ελέγξτε τον μοναδικό κωδικό γρήγορης απόκρισης (QR) που δείχνει κάθε επιβάτης στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου ή στην έντυπη φόρμα QR.
 • Το προσωπικό ελέγχου κατευθύνει τους επιβάτες, ανάλογα με τον κωδικό QR τους, είτε στην περιοχή ελέγχου είτε στην έξοδο (περιοχή διεκδίκησης αποσκευών ή έλεγχος διαβατηρίου). Μέχρι να καταστούν διαθέσιμα τα αποτελέσματα ελέγχου, οι επιβάτες που δοκιμάστηκαν για το νέο coronavirus SARS-CoV-2 από μια εκπαιδευμένη ομάδα υγείας υποχρεούνται να αυτο-απομονωθούν στη διεύθυνση του τελικού προορισμού τους, όπως δηλώνεται στη φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF). Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, κατευθύνονται προς την έξοδο.

Όλοι οι επιβάτες πρέπει να συμμορφώνονται με όλα τα απαραίτητα μέτρα προληπτικής υγιεινής (χρήση μάσκας και φυσική απόσταση).

Πρωτόκολλο για επιβάτες που φτάνουν δια θαλάσσης

 • Άφιξη εισερχόμενων επιβατών με τα πόδια στην κύρια πύλη εισόδου.
 • Οι εισερχόμενοι επιβάτες που φτάνουν σε οχήματα κατευθύνονται προς την ειδική πύλη εισόδου.
 • Όλοι οι επιβάτες μεταφέρονται σε περιοχές όπου βρίσκεται το προσωπικό ελέγχου και ελέγξτε τον μοναδικό κωδικό γρήγορης απόκρισης (QR) που κάθε επιβάτης εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου ή στην έντυπη φόρμα QR.
 • Ανάλογα με τον κωδικό QR των επιβατών, το προσωπικό ελέγχου είτε τους κατευθύνει στην περιοχή ελέγχου είτε τους επιτρέπει να εισέλθουν στη χώρα. Μέχρι να καταστούν διαθέσιμα τα αποτελέσματα ελέγχου, οι επιβάτες που έχουν δοκιμαστεί για το νέο coronavirus SARS-CoV-2 από μια εκπαιδευμένη ομάδα υγείας υποχρεούνται να αυτο-απομονωθούν στη διεύθυνση του τελικού προορισμού τους, όπως δηλώνεται στη φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF). Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα.

Όλοι οι επιβάτες πρέπει να συμμορφώνονται με όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα (χρήση μάσκας και φυσικής απόστασης).

Πρωτόκολλο για αφίξεις στα χερσαία σύνορα

 • Άφιξη ατόμων στο σημείο ελέγχου. Όλα τα άτομα που εισέρχονται στη χώρα πρέπει να υποβάλουν ένα συμπληρωμένο έντυπο εντοπισμού επιβατών (PLF) κατά την άφιξή τους.
 • Πραγματοποιείται έλεγχος διαβατηρίου και τελωνείου και ο μοναδικός κωδικός γρήγορης απόκρισης (QR) κάθε εισερχόμενου ατόμου ελέγχεται στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου του ή στην έντυπη φόρμα με τον κωδικό QR.
 • Ανάλογα με τον κωδικό τους, τα εισερχόμενα άτομα κατευθύνονται από το προσωπικό ασφαλείας είτε στην περιοχή ελέγχου είτε επιτρέπεται να συνεχίσουν το ταξίδι τους στον τελικό προορισμό τους στη χώρα, λαμβάνοντας οδηγίες από το συνοριακό προσωπικό, σχετικά με, ιδίως, την απαιτούμενη δράση σε περίπτωση που εμφανίσουν συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης, οπότε πρέπει να επικοινωνήσουν αμέσως με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (EODY). Εάν τα άτομα που φτάνουν σκοπεύουν να κάνουν πολλαπλές στάσεις στην Ελλάδα, πρέπει να το δηλώσουν και να αναφέρουν τον αρχικό προορισμό τους και το δρομολόγιο ταξιδιού τους για τις επόμενες 7 ημέρες. Οι κινητές μονάδες υγείας EODY (KOMY) θα λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο στα σημεία ελέγχου των χερσαίων συνόρων.

Μέχρι να καταστούν διαθέσιμα τα αποτελέσματα ελέγχου, τα άτομα που φθάνουν σε δοκιμή για το νέο coronavirus SARS-CoV-2 υποχρεούνται να αυτοαπομονωθούν στη διεύθυνση του τελικού προορισμού τους, όπως δηλώνεται στη φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF). Τα δεδομένα τους εισάγονται στο σύστημα πληροφοριών EODY, το οποίο συνδέεται με το μητρώο COVID για τη διευκόλυνση της ανίχνευσης επαφών σε περίπτωση που κάποιος δοκιμάσει θετικά. Μετά την ολοκλήρωση της προβολής, μπαίνουν στη χώρα, λαμβάνοντας οδηγίες σχετικά με την αυτο-απομόνωση έως ότου ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του ελέγχου τους.

Όλοι οι επιβάτες πρέπει να ακολουθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προληπτικής υγιεινής (χρήση μάσκας και σωματική / κοινωνική απόσταση).

Πατήστε εδώ για να συμπληρώσετε τα στοιχεία:

Εδώ μπορείτε να δείτε παραπομπή για μετάφραση:

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Κυβέρνηση και οργανωτική επιτροπή «Ελλάδα 2021» καλούν για συμμετοχή τον Απόδημο Ελληνισμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης και η Προέδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη φωτο: ΓΓΑΕ

Κοινή επιστολή του Υφυπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Βλάση και της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη προς τον Aπόδημο Ελληνισμό για τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης

 

Αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες,

 

Ελληνίδες και Έλληνες της Διασποράς,

 

Την επόμενη χρονιά, σύσσωμος ο Ελληνισμός θα εορτάσει την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ένα έτος-ορόσημο στη σύγχρονη ιστορία του Έθνους μας.

Μέσα από μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών, που θα αναληφθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, φιλοδοξούμε η επέτειος αυτή να αποτελέσει μια ευκαιρία για απολογισμό του παρελθόντος, κατανόηση του παρόντος και ενατένιση του μέλλοντος.

 

Η συμβολή του Ελληνισμού της Διασποράς στην Εθνική Παλιγγενεσία του 1821, όπως και στους υπόλοιπους αγώνες του ελληνικού λαού για ελευθερία και ευημερία, υπήρξε καθοριστική.

Αναπόσπαστο και ζωογόνο τμήμα του Έθνους μας, ο Οικουμενικός Ελληνισμός δεν μπορεί παρά να είναι δυναμικά παρών και αυτήν τη φορά.

Σας προσκαλούμε να γίνετε ενεργό μέρος της συλλογικής αυτής προσπάθειας, έτσι ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προβάλουμε την Πατρίδα μας σε όλον τον κόσμο, με τον τρόπο που αρμόζει στην Ιστορία και στην Παράδοσή της.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» που συγκροτήθηκε από τον Πρωθυπουργό για το συντονισμό του εορτασμού, έχει δημιουργήσει ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα υποβολής προτάσεων για την πραγματοποίηση δράσεων και εκδηλώσεων (https://apply.greece2021.gr/).

Σκοπός είναι ο όσο το δυνατόν καλύτερος συντονισμός και η μέγιστη δυνατή προβολή των δράσεων που θα υλοποιηθούν. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το τέλος Ιουλίου 2020.

Σε αυτή μπορούμε όλοι να καταθέσουμε τις δικές μας προς υλοποίηση ιδέες, οι οποίες και θα καταγραφούν στο Εθνικό Ενιαίο Ημερολόγιο.

 

Με τη βεβαιότητα ότι ο Απόδημος Ελληνισμός θα καταστεί αρωγός στο εξαιρετικά σημαντικό αυτό εγχείρημα, σας αποστέλλουμε τους πλέον θερμούς πατριωτικούς χαιρετισμούς μας.

 

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών      Κωνσταντίνος Βλάσης                                      

Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»  Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη          

 

Συνέχεια

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ7 ώρες πριν

Έρευνα: Περισσότερες οι ώρες εργασίας στο σπίτι σε σχέση με το γραφείο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ9 ώρες πριν

Λειτουργούν ξανά παμπ, εστιατόρια, ξενοδοχεία, κομμωτήρια & κινηματογράφοι στη Βρετανία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ11 ώρες πριν

Η Volkswagen εγκαταλείπει τα σχέδια για κατασκευή εργοστασίου στην Τουρκία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ13 ώρες πριν

Γερμανία: Ο Ζέεχοφερ επιμένει για μεγαλύτερη συμμετοχή στη θαλάσσια διάσωση προσφύγων

ΓΕΡΜΑΝΙΑ14 ώρες πριν

Βερολίνο: Τα καλύτερα εμπορικά κέντρα για να κάνετε τα ψώνια σας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα πριν

Αλτμάιερ: Τελειώνει αμετάκλητα η εποχή των ορυκτών πηγών ενέργειας στη Γερμανία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Βρετανία: Οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα εξαιρούνται από την καραντίνα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα πριν

Στο 27% οι πτήσεις από Γερμανία τον Ιούλιο

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 ημέρες πριν

Το πανομογενειακό δίκτυο Ελλήνων ιατρών στη συνάντηση Ι. Χρυσουλάκη με το ΔΣ του ΔΙΙΚ

ΥΓΕΙΑ2 ημέρες πριν

Αυξημένος κίνδυνος ισχαιμικής καρδιοπάθειας για γυναίκες που έχουν κάνει πρόωρο τοκετό

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ1 εβδομάδα πριν

Πρωτόκολλο για επιβάτες που επισκέπτονται την Ελλάδα: Καλώς ήρθες στην ΕΛΛΑΔΑ! (Y.Π.Α)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Ντίσελντορφ: Ιδανικά μέρη για ημερήσιες αποδράσεις

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Βερολίνο: Ένα νέο νόμο κατά των διακρίσεων ψήφισε το Τοπικό Κοινοβούλιο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Γερμανία: Όταν ο κορονοϊός καταστρέφει τις διακοπές

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Οι κανονισμοί και οι απαγορεύσεις μετά τις διακοπές

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Φρανκφούρτη: Μερικά από τα καλύτερα μέρη για να επισκεφθείτε

ΓΕΡΜΑΝΙΑ5 ημέρες πριν

Γερμανία: 2η πιο ασφαλής χώρα στον κόσμο στην μετά Covid-19 εποχή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες πριν

Ελλάδα: Οι αεροπορικές οδηγίες που ισχύουν έως 30 Ιουνίου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Πότε αρχίζουν οι σχολικές καλοκαιρινές διακοπές στα κρατίδια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 εβδομάδα πριν

Yποχρεωτική συμπλήρωση του PLF από επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα

Europolitis TV2 μήνες πριν

E.E: Covid-19 και Erasmus, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος.

Europolitis TV2 μήνες πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης στο Παρα5 με τον Σπύρο Λάτσα ENA Channel (24/04/2020)

Europolitis TV3 μήνες πριν

Ελληνική Ψυχή: Αννα Ιωαννίδου-Η Ελληνική Κοινότητα Στουτγκάρδης κοντά στον ελληνισμό (Video)

Europolitis TV3 μήνες πριν

Ελληνική Ψυχή :(Ελληνική Κοινότητας Βερολίνου): Ο εθελοντισμός και συμμετοχή δυναμώνουνε μια κοινότητα

Europolitis TV3 μήνες πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης μιλάει στο ENA Channel

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 μήνες πριν

CORONAVIRUS(Μόναχο): Video δείχνει την πυροσβεστική να ενημερώνει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ4 μήνες πριν

Οι Κρητικές γεύσεις και αρώματα στο κέντρο του Ντύσσελντορφ,επιχειρηματικές συναντήσεις B2B(VIDEO)

Europolitis TV5 μήνες πριν

Μαγεία στην Tonhalle η ερμηνεία της Ελενας Μαραγκού με μουσική συνοδεία του Κώστα Ράπτη

Europolitis TV7 μήνες πριν

Το Αιγοπρόβατο όπως δεν το ξέρουμε!

Europolitis TV9 μήνες πριν

H Γενική Πρόξενος Μαρίας Παπακωνσταντίνου στην Anuga 2019(Video)

Advertisement Europolitis
Advertisement