Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περισσότερη στήριξη σε Ελλάδα, Ιταλία και Μάλτα ζητά ο Χ. Ζεεχόφερ

Published

on

Περισσότερη στήριξη χρειάζονται η Ελλάδα, η Ιταλία και η Μάλτα, οι οποίες υφίστανται την μεγαλύτερη πίεση από πρόσφυγες που φθάνουν στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας και προεδρεύων του Συμβουλίου υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. Χορστ Ζεεχόφερ και ανέδειξε την ανάγκη να ληφθούν μόνιμες αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μετά την ολοκλήρωση του άτυπου Συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας, ο κ. Ζεεχόφερ ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την διοργάνωση Διάσκεψης στην Βιέννη στις 22 και 23 Ιουλίου, με θέμα τις εξελίξεις στην Βαλκανική Οδό.

Ο ίδιος εξέφρασε ακόμη την αισιοδοξία του, καθώς, όπως σημείωσε, όλα τα κράτη – μέλη ενδιαφέρονται για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ασύλου και της μετανάστευσης.

Στο θέμα της στήριξης των περισσότερο επιβαρυμένων χωρών ανέφερε ότι όλοι θέλουν να βοηθήσουν «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο», υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «πρέπει να τελειώνουμε με τις κατά περίσταση λύσεις, διότι με τέτοιες λύσεις απομακρύνεται το ενδεχόμενο μιας μόνιμης λύσης».

«Όλες οι χώρες συμφωνούν ότι στόχος είναι να αποτρέψουμε περαιτέρω θανάτους στην Μεσόγειο», τόνισε ο γερμανός υπουργός και σημείωσε ακόμη την ανάγκη συνεργασίας με τις χώρες προέλευσης των μεταναστών στην βόρεια Αφρική, προκειμένου να διευκολυνθεί η νόμιμη μετανάστευση. Αυτό θα είναι και το θέμα Συνεδρίου που έχει προγραμματιστεί για τις 13 Ιουλίου, στην Ιταλία.

Μεταρρύθμιση της πολιτικής ασύλου

Ο Χορστ Ζεεχόφερ εξέφρασε μεταξύ άλλων την ελπίδα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλει τον Σεπτέμβριο τις προτάσεις της για την μεταρρύθμιση της πολιτικής ασύλου.

Έπειτα μάλιστα από τις συνομιλίες, ο υπουργός δήλωσε «βάσιμα αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε ένα τέτοιο πλαίσιο κανονισμών στην Ευρώπη», καθώς ενδιαφέρονται, όπως είπε, όλα τα κράτη – μέλη και δείχνουν εποικοδομητική διάθεση.

Ο ίδιος δήλωσε ότι φιλοδοξεί να βοηθήσει ώστε να γίνει «ένα μεγάλο άλμα» κατά την διάρκεια της γερμανικής προεδρίας και για αυτό σκοπεύει από το τέλος Αυγούστου να αναθέσει στους υφυπουργούς του περισσότερες από τις καθημερινές υποθέσεις του υπουργείου του, προκειμένου να έχει τον χρόνο να ταξιδέψει εντός της Ε.Ε. και να συνομιλήσει με τους ομολόγους του.

«Σήμερα άναψε και πάλι μια πραγματική φωτιά», είπε χαρακτηριστικά ο Χορστ Ζεεχόφερ και δήλωσε ότι θέλει να αφιερωθεί με όλες του τις δυνάμεις στην προώθηση του ζητήματος της μετανάστευσης σε επίπεδο Ε.Ε.

Η αρμόδια Επίτροπος της Ε.Ε. Ίλβα Γιόχανσον, η οποία συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στο Συμβούλιο και στην συνέντευξη Τύπου και έχει επανειλημμένα ταχθεί υπέρ της εξεύρεσης μόνιμης ευρωπαϊκής λύσης, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις συνομιλίες, οι οποίες, όπως είπε, ήταν «πολύ καλές» και «μπορούν να αποτελέσουν την βάση για πραγματική πρόοδο στο θέμα της μετανάστευσης».

Δήλωσε μάλιστα αισιόδοξη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει τις σχετικές προτάσεις τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλειστό για ακόμα μια χρονιά το «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο

Published

on

Από

Photo credits: acconsulenze / pixabay

Κλειστή θα παραμείνει για ακόμα μια χρονιά η διασημότερη παραλία της Ζακύνθου, το θρυλικό «Ναυάγιο», σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν στις 2 Μαΐου οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε και κατόπιν της εισήγησης του προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, Ευθύμιου Λέκκα, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία και η προσέγγιση-αγκυροβολία πλωτών μέσων, ούτε και η λήψη θαλάσσιου λουτρού από λουόμενους στη θαλάσσια περιοχή εσωτερικά της νοητής γραμμής, η οποία ενώνει τα δύο άκρα (βόριο και νότιο) του Όρμου, ενώ όσον αφορά το πάνω μέρος, απαγορεύεται η πρόσβαση στο κορυφαίο τμήμα του πρανούς και στο πλάτωμα πάνω από την διάσημη παραλία:

Η απόφαση απαγορεύει τη θέαση του ναυαγίου και την προσέγγιση σε απόσταση μικρότερη των 10 μέτρων από το πρανές του βράχου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας ζητά το CDU

Published

on

Από

Photo credits: boo_ist_online / pixabay

Την σταδιακή επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας ως απάντηση στην απειλή της Ρωσίας, περιλαμβάνει στο νέο βασικό πρόγραμμά του το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU).

Στο συνέδριο του κόμματος που πραγματοποιείται στο Βερολίνο, οι σύνεδροι ψήφισαν υπέρ της κατάργησης της αναστολής της υποχρέωσης στράτευσης, η οποία είχε αποφασιστεί το 2011.

Σύμφωνα με το σχετικό ψήφισμα, λόγω των σημαντικών ελλείψεων των ενόπλων δυνάμεων σε προσωπικό, το CDU τάσσεται υπέρ της σταδιακής επιστροφής στην υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, προκειμένου η Μόσχα να λάβει το μήνυμα ότι η Γερμανία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τον εαυτό της.



Μακροπρόθεσμα, όμως, ο στόχος παραμένει η επιβολή της 12μηνης κοινωνικής υπηρεσίας για όλους, όπως είχε αποφασιστεί στο προηγούμενο συνέδριο του CDU, διευκρινίζεται.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει μέχρι τώρα απορρίψει το ενδεχόμενο επαναφοράς της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, ωστόσο ο υπουργός ‘Αμυνας Μπόρις Πιστόριους τάχθηκε πρόσφατα υπέρ της επανεισαγωγής της, λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Μια γερουσιαστής δέχτηκε επίθεση στο Βερολίνο

Published

on

Από

Photo credits: TechLine / pixabay

Η γερουσιαστής Βερολίνου και πρώην δήμαρχος της πόλης Φραντσίσκα Γκίφαϊ έγινε το τελευταίο θύμα σε μια σειρά από επιθέσεις εναντίον Γερμανών πολιτικών όταν ένας άνδρας την χτύπησε από πίσω με ένα βαρύ αντικείμενο μέσα σε τοπική βιβλοθήκη, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η Γκίφαϊ, υπουργός Οικονομίας της τοπικής κυβέρνησης και μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, τραυματίστηκε ελαφρά στην επίθεση, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία και το γραφείο του τοπικού εισαγγελέα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ένας άνδρας την χτύπησε στο κεφάλι και τον λαιμό με μια τσάντα που περιείχε κάτι σκληρό και μετά τράπηκε σε φυγή.



Το περιστατικό ακολουθεί τις εκκλήσεις για μεγαλύτερη αστυνομική προστασία των πολιτικών στη Γερμανία έπειτα από μια σειρά λεκτικών και σωματικών επιθέσεων με θύματα υψηλόβαθμους πολιτικούς.

Τέσσερις έφηβοι ανακρίνονται μετά τον ξυλοδαρμό και τη νοσηλεία Γερμανού ευρωβουλευτή την ώρα που αναρτούσε προεκλογικές αφίσες στην Δρέσδη της ανατολικής Γερμανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναβλήθηκε η πρώτη επανδρωμένη δοκιμαστική πτήση του διαστημοπλοίου Starliner

Published

on

Από

Photo credits: WikiImages / pixabay

Η πρώτη επανδρωμένη δοκιμαστική πτήση του διαστημοπλοίου Starliner της Boeing δεν θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα από την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε η NASA.

Η προγραμματισμένη για χθες εκτόξευση ανεβλήθη, μετά από ένα τεχνικό πρόβλημα στον πύραυλο-φορέα Atlas V που θα θέσει σε τροχιά τη νέα διαστημική κάψουλα.

Η πρώτη διαστημική αποστολή του CST-100 Starliner που θα μεταφέρει αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) αναμένεται εδώ και καιρό, καθώς η Boeing ανταγωνίζεται με την SpaceX του Ίλον Μασκ για ένα μεγαλύτερο μερίδιο στα μεγάλα συμβόλαια επιχειρηματικών συνεργασιών που υπογράφει η NASA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απόψε ο Α’ ημιτελικός της Eurovision 2024

Published

on

Από

Photo credits: liu666888 / pixabay

Η «καρδιά» του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision χτυπάει στο Μάλμε της Σουηδίας, και η ΕΡΤ, σε απευθείας σύνδεση με τη σκηνή του Μalmö Arena μεταδίδει απόψε στις 22:00 (ώρα Ελλάδας) τον Α’ ημιτελικό.

Τους δύο ημιτελικούς (7 και 9 Μαΐου) και τον τελικό (11 Μαΐου) θα μεταδώσει η ΕΡΤ1 και το Δεύτερο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ.

Η Κύπρος εμφανίζεται στην 1η θέση του Α’ ημιτελικού.

Η σειρά εμφάνισης όλων των χωρών στον Α΄ ημιτελικό έχει ως εξής: Κύπρος, Σερβία, Λιθουανία, Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουκρανία, Πολωνία, Κροατία, Ισλανδία, Γερμανία, Σλοβενία, Φινλανδία, Μολδαβία, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Αυστραλία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο.



Απόψε έχουν δικαίωμα ψήφου και θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους από τις «Big Five», η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς επίσης θα παρουσιαστεί και το τραγούδι της διοργανώτριας Σουηδίας, οι οποίες προκρίνονται απευθείας στον τελικό της διοργάνωσης.

Η Ελλάδα, με την Μαρίνα Σάττι και το τραγούδι «ZARI», θα εμφανιστεί στην 3η θέση του Β’ ημιτελικού, στις 9 Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΕ: Το Συμβούλιο των Υπουργών υιοθέτησε νόμο για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

Published

on

Από

Photo credits: NakNakNak / pixabay

Το Συμβούλιο των Υπουργών έδωσε το πράσινο φως για την οδηγία της ΕΕ για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας.

Η ανάληψη αποφασιστικής δράσης κατά αυτών των πράξεων βίας είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση των αξιών και των θεμελιωδών δικαιωμάτων της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών και της μη διάκρισης.

Ο νόμος απαιτεί από όλες τις χώρες της ΕΕ να ποινικοποιούν τον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων, τον καταναγκαστικό γάμο και τη βία στον κυβερνοχώρο, όπως η μη συναινετική κοινοποίηση προσωπικών εικόνων.

Ο νέος νόμος περιλαμβάνει επίσης μέτρα για την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας και θέτει πρότυπα για την προστασία των θυμάτων αυτών των εγκλημάτων.



Ο νόμος που εγκρίθηκε σήμερα ποινικοποιεί τα ακόλουθα αδικήματα σε ολόκληρη την ΕΕ:

* ακρωτηριασμό γυναικείων γεννητικών οργάνων

* καταναγκαστικό γάμο

* μη συναινετική κοινοποίηση προσωπικών εικόνων

* καταδίωξη στον κυβερνοχώρο

* παρενόχληση στον κυβερνοχώρο και υποκίνηση μίσους ή βίας στον κυβερνοχώρο

Η διάπραξη αυτών των εγκλημάτων θα τιμωρείται με ποινές φυλάκισης που κυμαίνονται από τουλάχιστον ένα έως πέντε χρόνια. Η οδηγία συνοδεύεται επίσης από εκτενή κατάλογο επιβαρυντικών περιστάσεων, όπως η διάπραξη του αδικήματος σε βάρος παιδιού, πρώην ή νυν συζύγου ή συντρόφου ή δημόσιου εκπροσώπου, δημοσιογράφου ή υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που επισύρουν αυστηρότερες ποινές.



Θα καταστεί ευκολότερο για τα θύματα της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας να αναφέρουν ένα έγκλημα. Τουλάχιστον, θα είναι δυνατή η ηλεκτρονική αναφορά εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο.

Οι χώρες της ΕΕ πρέπει επίσης να λάβουν μέτρα για να εξασφαλίσουν ότι τα παιδιά λαμβάνουν βοήθεια από επαγγελματίες. Όταν τα παιδιά αναφέρουν ένα έγκλημα που διέπραξε κάποιος με γονική μέριμνα, οι αρχές θα πρέπει να λάβουν μέτρα για την προστασία της ασφάλειας του παιδιού πριν ενημερώσουν τον φερόμενο ως δράστη.

Προκειμένου να προστατευθεί το απόρρητο του θύματος και να αποτραπεί η επαναλαμβανόμενη θυματοποίηση, τα κράτη μέλη πρέπει επιπλέον να διασφαλίσουν ότι τα αποδεικτικά στοιχεία που σχετίζονται με την προηγούμενη σεξουαλική συμπεριφορά του θύματος θα πρέπει να επιτρέπονται σε ποινικές διαδικασίες μόνο όταν είναι συναφή και αναγκαία.

Τα κράτη μέλη έχουν στη διάθεσή τους τρία χρόνια από την έναρξη ισχύος της οδηγίας για να τη μεταφέρουν στο εθνικό τους δίκαιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ώρα ago

Κλειστό για ακόμα μια χρονιά το «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ10 ώρες ago

Γερμανία: Επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας ζητά το CDU

ΓΕΡΜΑΝΙΑ12 ώρες ago

Γερμανία: Μια γερουσιαστής δέχτηκε επίθεση στο Βερολίνο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ13 ώρες ago

Αναβλήθηκε η πρώτη επανδρωμένη δοκιμαστική πτήση του διαστημοπλοίου Starliner

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Απόψε ο Α’ ημιτελικός της Eurovision 2024

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ1 ημέρα ago

H υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Κρυσταλλία Αρμενάκη κοντά στην ομογένεια της Γερμανίας 9 και 10 Μαΐου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

ΕΕ: Το Συμβούλιο των Υπουργών υιοθέτησε νόμο για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago

Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του σχολικού έτους και την έναρξη των Πανελλαδικών

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες ago

Γερμανία: Υπέρ της πλήρους μετεγκατάστασης της κυβέρνησης στο Βερολίνο τάσσεται η πλειοψηφία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Σε λειτουργία η πλατφόρμα stop-bullying

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου του 2004 θα γιορτάσει την 20η επέτειο κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Κυπέλου με την ομογένεια της Γερμανίας

auf Deutsch3 εβδομάδες ago

Eine informative Presseveranstaltung für den Naxos g.U. Graviera fand mit großem Erfolg im Illuseum in Berlin statt.

Europolitis TV3 εβδομάδες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Copernicus: Ρεκόρ θερμοκρασιών για δέκατο συνεχή μήνα

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Ψήφισμα συμπαράστασης στον εκλεγμένο Δήμαρχο Μπελέρη από τους Έλληνες Αιρετούς Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Νέο επεισόδιο μεταφοράς σκόνης από την Σαχάρα πλήττει την δυτική Ευρώπη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Αυτοκίνητο: Η τεχνολογία 5G θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στον τρόπο κατασκευής

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

ΥΠΑ: Κανονικά πραγματοποιούνται οι πτήσεις σήμερα

Deutsch5 ημέρες ago

Litanei des Epitaphs in der Griechische Gemeinde Erlangen

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Δυνατότητα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος με επιστολική ψήφο στους εκλογείς της ΕΕ

Europolitis TV3 εβδομάδες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV1 μήνα ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV11 μήνες ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV3 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis