Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έρευνα: Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τα δέντρα των δασών

Published

on

Η κλιματική αλλαγή και οι άλλες περιβαλλοντικές μεταβολές μεταμορφώνουν τα δάση του πλανήτη, οδηγώντας σε δέντρα ολοένα πιο κοντά σε ύψος και πιο νεαρά σε ηλικία, κάτι που έχει σημαντικές επιπτώσεις στα διεθνή οικοσυστήματα, σύμφωνα με μία νέα επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, του Ινστιτούτου Έρευνας Δασών του βρετανικού Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ και του Εθνικού Εργαστηρίου Pacific Northwest (PNNL) του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science», έδειξαν ότι οι αυξανόμενες θερμοκρασίες και τα ολοένα μεγαλύτερα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα αλλάζουν διαρκώς τα δάση σε όλον τον κόσμο.

Το μέσο μέγεθος και η μέση ηλικία των δέντρων έχουν μειωθεί σημαντικά κατά τον τελευταίο αιώνα και η μείωση συνεχίζεται.

Υπολογίζεται ότι από το 1900 μέχρι σήμερα έχει μειωθεί κατά το ένα τρίτο η δασική έκταση με μεγάλης ηλικίας δέντρα παγκοσμίως. Τα αρχαία δάση είτε χάνονται οριστικά είτε αντικαθίστανται από νεαρότερα και πιο χαμηλά.

Αυτές οι αλλαγές προκαλούνται από το συνεχές περιβαλλοντικό στρες των φυτών, καθώς και μέσω της αυξανόμενης συχνότητας και έντασης των πυρκαγιών, της ξηρασίας, των καταστροφικών ανέμων κ.ά.

Σε συνδυασμό με την υλοτόμηση και την αποψίλωση των δασών, λόγω επέκτασης των παρεμβατικών ανθρώπινων δραστηριοτήτων, η Γη βιώνει μία δραματική μείωση στην ηλικία και στο ύψος των δασών, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Η συνολική δασική έκταση έχει μειωθεί κατά 12% εξαιτίας των ανθρώπων, ενώ η αναλογία των μεγάλης ηλικίας δέντρων (άνω των 140 ετών) εκτιμάται ότι έχει πέσει από 89% σε 66% κατά την περίοδο 1900-2020.

Η μελέτη επισημαίνει ότι τα υψηλότερα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα θα μπορούσαν να αυξήσουν την ταχύτητα ανάπτυξης των δέντρων, όμως έχει διαπιστωθεί ότι αυτό συμβαίνει μόνο στα νεαρότερα δάση που διαθέτουν άφθονα θρεπτικά συστατικά και νερό.

Τα περισσότερα δάση της Γης δεν έχουν αυτές τις δύο προϋποθέσεις, με συνέπεια να μειώνονται δραστικά τα δυνητικά οφέλη του διοξειδίου για τα δέντρα.

Επιπλέον, η άνοδος της θερμοκρασίας περιορίζει τη φωτοσύνθεση, πράγμα που «φρενάρει» την ανάπτυξη των δέντρων, αυξάνει τη θνησιμότητά τους και περιορίζει την αναγέννησή τους, μειώνοντας και το ύψος τους διαχρονικά.

Παράλληλα, οι πυρκαγιές αυξάνονται σε πολλά δάση διεθνώς και η μελέτη προβλέπει περαιτέρω αύξηση των πυρκαγιών στο μέλλον από ό,τι στα προηγούμενα 10.000 χρόνια, με συνέπεια την αργή ή μηδαμινή ανάπτυξη των δέντρων των δασών λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών.

Επίσης, σε αύξηση βρίσκονται οι επιθέσεις στα δέντρα από έντομα, μύκητες, βακτήρια και άλλους παθογόνους μικροοργανισμούς.

Η απώλεια αποθήκευσης άνθρακα από τα δέντρα μόνο εξαιτίας των εντόμων υπολογίζεται ότι ισοδυναμεί με την ποσότητα άνθρακα που εκπέμπουν πέντε εκατομμύρια οχήματα, μία κατάσταση που αναμένεται να επιδεινωθεί με την κλιματική αλλαγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτοξεύτηκε το ευρωπαϊκό διαστημόπλοιο που θα μελετήσει τον αστεροειδή Δίμορφο

Published

on

Από

Η αποστολή είναι προγραμματισμένο να φτάσει στα τέλη του 2026 κοντά στον αστεροειδή. Photo credits: SpaceX-Imagery / pixabay

Το διαστημικό σκάφος Hera, το οποίο θα μελετήσει τον αστεροειδή Δίμορφο, εκτοξεύτηκε χθες, Δευτέρα, από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα, με έναν πύραυλο Falcon 9 της εταιρείας SpaceX.

Η αποστολή αυτή είναι προγραμματισμένο να φτάσει στα τέλη του 2026 κοντά στον αστεροειδή.

Πριν από δύο χρόνια, ένα κρουστικό εκκρεμές της αμερικανικής διαστημικής εταιρείας NASA συγκρούστηκε σκόπιμα με τον Δίμορφο με στόχο να αλλάξει την πορεία του, στο πλαίσιο μιας πρωτοποριακής δοκιμής για την άμυνα της Γης απέναντι σε κινδύνους από το διάστημα.



Τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε κάποια αβεβαιότητα καθώς η SpaceX έλαβε το πράσινο φως από τις αμερικανικές αρχές μόλις την Κυριακή, αφού ο πύραυλος Falcon 9 είχε παρουσιάσει κάποια δυσλειτουργία σε παλαιότερη πτήση του.

Παράλληλα, οι μετεωρολογικές συνθήκες ήταν δύσκολες, δεδομένου ότι ο τυφώνας Μίλτων πλησιάζει στα παράλια της Φλόριντα.

Ο τυφώνας ήταν η αφορμή για την καθυστέρηση άλλης μιας αποστολής, αυτής της Europa Clipper της NASA, η οποία θα μελετήσει ένα παγωμένο φεγγάρι του Δία με σκοπό να εξακριβώσει εάν ο υπόγειος ωκεανός του θα μπορούσε να φιλοξενήσει ζωή.

Ο Δίμορφος, ένας μικρός αστεροειδής με διάμετρο μόλις 160 μέτρων, είναι στην πραγματικότητα ο δορυφόρος ενός μεγαλύτερου αστεροειδούς, του Δίδυμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας έως το Σάββατο 12 Οκτωβρίου

Published

on

Από

Κατά τις επόμενες ημέρες η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει τη μεταφορά θερμών αέριων μαζών προς την χώρα μας. Photo credits: dabors2 / pixabay

Σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία έως το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Κατά τις επόμενες ημέρες η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει τη μεταφορά θερμών αέριων μαζών προς την Ελλάδα.

Έτσι, ιδιαίτερα την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, οπότε αναμένεται η κορύφωση του κύματος ζέστης, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 32 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Την Τετάρτη η απονομή του Διεθνούς Βραβείου «Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026» στην Περιφέρεια Κρήτης

Published

on

Από

Photo credits: galyafanaseva / pixabay

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου απονέμεται στην Περιφέρεια Κρήτης ένα σημαντικό βραβείο, το Διεθνές Βραβείο «Κρήτη. Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026» από το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού (International Institute of Gastronomy, Culture, Arts &Tourism – IGCAT).

Μια σημαντική διάκριση που έχει ξεχωριστούς συμβολισμούς, αλλά και ιδιαίτερη αξία, καθώς μέσα από αυτή σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη «ισχυροποιείται η διακριτή ταυτότητα του νησιού, όπως αυτή διαμορφώνεται διαχρονικά και μέσα από την γαστρονομία και τα ποιοτικά προϊόντα αγροδιατροφής».



Η πρόταση κατατέθηκε στα τέλη του 2023 με πρωτοβουλία της Εκπαιδευτικής Αναπτυξιακής «Πλοηγός» σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και η απόφαση για την ανακήρυξη της Κρήτης σε «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2026», ήταν ομόφωνη από τα μέλη της Επιτροπής των Ειδικών που είχαν επισκεφθεί το νησί, με τον κ. Αρναουτάκη να εκφράζει από την πρώτη στιγμή την ικανοποίησή του γι΄ αυτή την εξέλιξη.

«Είναι μια βράβευση που μας κάνει υπερήφανους», είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αρναουτάκης, συμπληρώνοντας πως: «Η άρτια προετοιμασία της υποψηφιότητας και η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, έφερε το αποτέλεσμα που προσδοκούσαμε. Συνεχίζουμε ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης του 2026, με στόχο να αναδείξουμε το κρητικό διατροφικό πρότυπο στον παγκόσμιο χάρτη της γαστρονομίας».

Την απόφαση της Διεθνούς Βράβευσης είχε αναγνώσει η Dr. Diane Dodd, ιδρύτρια και πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου IGCAT, η οποία μεταξύ άλλων είχε αναφέρει πως η κριτική επιτροπή μετά την επίσκεψη στο νησί και την αξιολόγηση που έγινε, έκρινε ότι η υποψηφιότητα της Κρήτης ενσωματώνει τους τομείς ενδιαφέροντος του Ινστιτούτου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι σημερινές ξηρασίες και πλημμύρες αποτελούν «πρόγευση» του μέλλοντος, προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Published

on

Από

Καθώς η χρονιά 2023 ήταν η πιο ζεστή που έχει καταγραφεί ποτέ, οι αυξημένες θερμοκρασίες και η γενικευμένη εξασθένηση των βροχοπτώσεων συνέβαλαν σε παρατεταμένες ξηρασίες. Photo credits: Aquilatin / pixabay

Οι έντονες ξηρασίες και οι ακραίες πλημμύρες, που πολλαπλασιάζονται στον κόσμο, αποτελούν μια «πρόγευση» των επερχόμενων εξελίξεων, την ώρα που η κλιματική αλλαγή καθιστά πιο ακανόνιστο τον κύκλο του νερού, προειδοποίησε σήμερα ο ΟΗΕ.

Τα ποτάμια του πλανήτη κατέγραψαν πέρυσι ένα επίπεδο ξηρασίας που δεν είχε προηγούμενο εδώ και 33 χρόνια, σύμφωνα με νέα έκθεση του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (ΠΜΟ, WMO, OMM), μια υπηρεσία του ΟΗΕ.

«Στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής, το νερό μας δίνει μια πρόγευση των επερχόμενων εξελίξεων», εκφράζει την ανησυχία της σε ανακοίνωση η γενική γραμματέας του ΠΜΟ Σελέστ Σάουλο.



Καθώς η χρονιά 2023 ήταν η πιο ζεστή που έχει καταγραφεί ποτέ, οι αυξημένες θερμοκρασίες και η γενικευμένη εξασθένηση των βροχοπτώσεων συνέβαλαν σε παρατεταμένες ξηρασίες.

Οι πλημμύρες ωστόσο πολλαπλασιάσθηκαν κι αυτές στον πλανήτη: τα ακραία υδρολογικά φαινόμενα ευνοήθηκαν όχι μόνο από φυσικούς κλιματικούς παράγοντες, κυρίως τη μετάβαση από τις συνθήκες Λα Νίνια σε ένα επεισόδιο Ελ Νίνιο στα μέσα του 2023, αλλά επίσης από την ανθρώπινης προέλευσης κλιματική αλλαγή, αναφέρει ο ΠΜΟ.

Αυτή τη στιγμή 3,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανεπαρκή πρόσβαση στο νερό τουλάχιστον ένα μήνα το χρόνο και ο αριθμός τους αναμένεται ότι μέχρι το 2050 θα έχει ξεπεράσει τα 5 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Η έκθεση δείχνει ότι τα ύδατα περίπου του 50% των ποταμών του πλανήτη ήταν πέρυσι λιγότερα από το κανονικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18 επιστήμονες του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην λίστα των κορυφαίων 2% Ερευνητών του Κόσμου

Published

on

Από

Photo credits: Pexels / pixabay

Δημοσιεύτηκε η λίστα των κορυφαίων 2% ερευνητών του Κόσμου η γνωστή και σαν «World’s Top 2% Scientists List».

Σε αυτή περιλαμβάνονται 18 μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας (μέλη ΔΕΠ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στο Ίδρυμα με 100.000 ερευνητές και ερευνήτριες από 22 επιστημονικούς κλάδους και 174 υποπεδία, που κατατάσσονται σε παγκόσμιο επίπεδο με βάση τον αντίκτυπο της έρευνάς τους.



Τα δεδομένα προσδιορίστηκαν από την ετήσια βιβλιομετρική μελέτη που διενεργείται από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Scopus και δημοσιεύθηκαν από τον έγκριτο επιστημονικό εκδοτικό οίκο Elsevier.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με την πάροδο των ετών, έχει αυξηθεί σταθερά και σημαντικά ο αριθμός των επιστημόνων του Πανεπιστημίου Αιγαίου που διακρίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που αποτελεί απόδειξη της υψηλής ποιότητας και του διεθνώς αναγνωρισμένου ερευνητικού έργου που παράγεται στο Ίδρυμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστήμονες στην Ανταρκτική θα στείλει για πρώτη φορά η Ελλάδα

Published

on

Από

Το Διεθνές Πολικό Συνέδριο για τη συνεργασία μεταξύ των βαλκανικών χωρών στις πολικές περιοχές πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων EUPolarNet-2 και POLARIN. Photo credits: Peter_McNally / pixabay

Η Ελλάδα θα στείλει για πρώτη φορά επιστήμονες στην Ανταρκτική, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην επόμενη βουλγαρική αποστολή και θα ταξιδέψουν με το ερευνητικό σκάφος “Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος”.

Τα παραπάνω δήλωσε σε συνέντευξή του στο BTA ο πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ελληνική Εταιρία Πολικών Ζωνών Συμεών Κωνσταντινίδης, υποναύαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού με εμπειρία στην ωκεανογραφία και τη μετεωρολογία.

Ο πρόεδρος της ΜΚΟ συμμετείχε στο Διεθνές Πολικό Συνέδριο για τη συνεργασία μεταξύ των βαλκανικών χωρών στις πολικές περιοχές στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων EUPolarNet-2 και POLARIN, που πραγματοποιήθηκε στην Αγχίαλο (Αχελόι, στα βουλγαρικά), πόλη της επαρχίας Μπουργκάς στη Μαύρη Θάλασσα, το περασμένο Σαββατοκύριακο.



“Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα για εμάς προς τον Νότιο Πόλο, γιατί είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα θα στείλει δικούς της επιστήμονες. Θα ήθελα να επωφεληθώ από την ευκαιρία για να ευχαριστήσω τον καθηγητή Χρίστο Πιμπίρεφ που μας πρόσφερε αυτή τη δυνατότητα και άνοιξε τις πόρτες της βουλγαρικής βάσης στην Ανταρκτική για εμάς”, τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Πρόσθεσε ότι στα σχέδια της οργάνωσης περιλαμβάνεται και η κατασκευή μετεωρολογικού σταθμού στην παγωμένη ήπειρο, η οποία, ωστόσο, πιθανότατα θα γίνει την προσεχή χρονιά.

Ένας από τους επιστήμονες που θα ταξιδέψει φέτος στην Ανταρκτική με το βουλγαρικό πλοίο είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με την αστροφυσική. Θα κάνει αστρονομικές παρατηρήσεις και μετρήσεις, εξήγησε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Από ελληνικής πλευράς, η δεύτερη επιστημονική συμμετοχή θα είναι μια καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο Κρήτης, η οποία θα διεξάγει ψυχολογικά τεστ για ανθρώπους που ζουν σε απομονωμένα μέρη ώστε να ελέγξει αν πάσχουν από κατάθλιψη. Ένα άλλο πείραμα θα είναι η χρήση βίντεο που δημιουργήθηκαν ειδικά για να βοηθούν τους ανθρώπους σε απομονωμένο περιβάλλον να αισθάνονται καλύτερα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της, η ερευνήτρια θα χρησιμοποιήσει επίσης μια τεχνική για να μετρήσει τον μαγνητισμό που εκπέμπουν οι άνθρωποι ευρισκόμενοι κάτω από διαφορετικά συναισθήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – ΒΤΑ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 ώρες ago

Έκθεση Πολιτικής Γελοιογραφίας του σκιτσογράφου Μ. Κουντούρη στο Βερολίνο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ7 ώρες ago

Εκτοξεύτηκε το ευρωπαϊκό διαστημόπλοιο που θα μελετήσει τον αστεροειδή Δίμορφο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ11 ώρες ago

Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας έως το Σάββατο 12 Οκτωβρίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ13 ώρες ago

Την Τετάρτη η απονομή του Διεθνούς Βραβείου «Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026» στην Περιφέρεια Κρήτης

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ15 ώρες ago

Δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Ενορία Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Ντύσσελντορφ

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago

Η Κάρπαθος ανάμεσα στους καλύτερους ανερχόμενους προορισμούς του κόσμου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα ago

Συνεχής η αύξηση των ανακυκλωμένων πλαστικών στην αυτοκινητοβιομηχανία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Οι σημερινές ξηρασίες και πλημμύρες αποτελούν «πρόγευση» του μέλλοντος, προειδοποιεί ο ΟΗΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

18 επιστήμονες του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην λίστα των κορυφαίων 2% Ερευνητών του Κόσμου

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Πρωταγωνίστρια η Κρήτη σε αφίξεις και διεθνή τουριστικά βραβεία

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Προκήρυξη θέσεων εργασίας στο Γενικό Προξενείο του Ντύσσελντορφ

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Νέο Δ.Σ. στην Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Vertigo: Η έντονη μεταβλητότητα της εποχής μας με την ματιά των Ναταλία Μαντά και Δημήτρη Ταμπάκη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Σπάνια ευρήματα ανακαλύφθηκαν σε νεολιθική θέση στη Λίμνη Πλαστήρα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Ελέγχους σε όλα τα σύνορα ζητά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Τα αυστηρότερα μέτρα για τις εκπομπές CO2 πονοκεφαλιάζουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Ο καγκελάριος απορρίπτει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ή ψήφου εμπιστοσύνης

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Οι καλύτεροι ελληνικοί προορισμοί χωρίς υπερτουρισμό για τους Γερμανούς

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Μερική κατάρρευση γέφυρας στη Δρέσδη, δεν υπάρχουν θύματα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στο επίκεντρο της συνεργασίας του ΙΣΑ με τον ιατρικό κόσμο της Ομογένειας

Europolitis TV6 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV6 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV2 έτη ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV4 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis