Επικοινωνήστε μαζί μας

ΥΓΕΙΑ

Άσκηση & υπέρταση: Τι πρέπει να προσέχετε

Δημοσιεύθηκε

στις

Η υψηλή αρτηριακή πίεση αποτελεί σοβαρό παράγοντα κινδύνου για καρδιακή νόσο, εγκεφαλικό και άλλες απειλητικές για τη ζωή ασθένειες.

Οι περισσότεροι πάσχοντες χρειάζονται φαρμακευτική αγωγή και αλλαγή διατροφικών συνηθειών για να ελέγξουν την αρτηριακή τους πίεση, ενώ και η συμβολή της άσκησης είναι καθοριστικής σημασίας.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι η άσκηση βοηθά το σώμα να μειώσει την αρτηριακή πίεση, δεν υπάρχει όμως μία μορφή άσκησης που να εγγυάται αποτελεσματικότητα για όλους.

Υπάρχουν όμως γενικές οδηγίες σχετικά με τέσσερις βασικές πτυχές της άσκησης:

Συχνότητα: Αερόβια άσκηση σε καθημερινή βάση και ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης δύο φορές την εβδομάδα (όχι συνεχόμενες ημέρες για να μπορεί το σώμα να αποκαθιστά τους μυς).

Ένταση: Αρχικά στοχεύστε σε μέτριας έντασης άσκηση. Για τις αερόβιες ασκήσεις, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να φτάσετε το 60-70% του ανώτατου ορίου παλμών. Οι έρευνες υποδεικνύουν ότι η μεγαλύτερης έντασης άσκηση, συνδέεται με μεγαλύτερη μείωση της αρτηριακής πίεσης, οι κίνδυνοι όμως παραμένουν ασαφείς.

Διάρκεια: Ο στόχος σας πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 λεπτά αερόβιας άσκησης καθημερινά, διάρκεια την οποία μπορείτε να αυξήσετε σταδιακά σε 60 λεπτά εάν είναι δυνατόν. Εάν σας φαίνεται μεγάλη η διάρκεια, «σπάστε» τη σε δεκάλεπτα και συμπληρώστε τον απαιτούμενο χρόνο. Η μυϊκή ενδυνάμωση πρέπει να στοχεύει όλες τις κύριες μυϊκές ομάδες, μέσω της χρήσης βάρους που θα σας επιτρέψει να ολοκληρώνετε 2-3 σετ των 10-12 επαναλήψεων.

Τύπος: Μπορείτε να ξεκινήσετε με περπάτημα, ποδήλατο και κολύμπι. Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης περιλαμβάνουν ελεύθερα βάρη, ασκήσεις με αντιστάσεις ή ασκήσεις που γίνονται με το βάρος σας (π.χ. push ups). Η συνεργασία με το γιατρό σας στο σχεδιασμό της άσκησης για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης είναι απαραίτητη. Ο λόγος είναι ότι θα προτείνει τον ιδανικό αριθμό παλμών κατά τη διάρκεια της έντονης άσκησης. Εάν παίρνετε φάρμακα για την αντιμετώπιση της υπέρτασης, σιγουρευτείτε ότι δεν επηρεάζουν την ικανότητα άσκησης.

Πηγή: onmed.gr

 

ΥΓΕΙΑ

Η εγκυμοσύνη καθυστερεί την εκδήλωση συμπτωμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η εγκυμοσύνη μπορεί να καθυστερήσει την εμφάνιση των συμπτωμάτων πολλαπλής σκλήρυνσης σε μια γυναίκα για περισσότερα από τρία χρόνια, σύμφωνα με μια νέα αυστραλο-τσεχική επιστημονική έρευνα, την πρώτη στον κόσμο που κάνει αυτή τη συσχέτιση.

Η πάθηση – γνωστή και ως σκλήρυνση κατά πλάκας παλαιότερα – είναι τέσσερις φορές συχνότερη στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες. Εκτιμάται ότι πάνω από δυόμισι εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από πολλαπλή σκλήρυνση.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρ Βιλίγια Γιοκουμπαΐτις του Τμήματος Νευροεπιστήμης του Πανεπιστημίου Μόνας της Μελβούρνης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό νευρολογίας «JAMA Neurology», ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 2.600 γυναίκες στην Τσεχία και στην Αυστραλία.

Διαπιστώθηκε ότι η αρχική διάγνωση της πολλαπλής σκλήρυνσης σε όσες είχαν μείνει έγκυες, γινόταν κατά μέσο όρο 3,3 χρόνια αργότερα, σε σχέση με όσες ποτέ δεν είχαν μείνει έγκυες, και 3,4 χρόνια αργότερα για όσες είχαν γεννήσει. Η γέννηση πολλών παιδιών δεν φαίνεται να παίζει περαιτέρω ρόλο.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η εγκυμοσύνη μπορεί να μειώσει την αφύσικη υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, η οποία έχει ως συνέπεια την πρόκληση της πάθησης.

«Προς το παρόν, δεν ξέρουμε ακριβώς με ποιό τρόπο η εγκυμοσύνη επιβραδύνει την εξέλιξη της πολλαπλής σκλήρυνσης, αλλά πιστεύουμε ότι έχει να κάνει με αλλαγές που γίνονται στο DNA της εγκύου γυναίκας», ανέφερε η Γιοκουμπαΐτις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Συνέχεια

ΥΓΕΙΑ

Έρευνα: Τα φάρμακα της υπέρτασης δεν αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Τα αντι-υπερτασικά φάρμακα δεν αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη και πιο λεπτομερή έως τώρα μελέτη πάνω στο ζήτημα, η οποία έρχεται να καθησυχάσει τις σχετικές ανησυχίες.

Μια τέτοια πιθανή συσχέτιση των εν λόγω φαρμάκων και του καρκίνου είχε αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης εδώ και δεκαετίες, όμως μέχρι σήμερα τα ευρήματα δεν είχαν οδηγήσει σε κάποιο οριστικό συμπέρασμα.

Η νέα έρευνα, με επικεφαλής την επιδημιολόγο δρα Έμα Κόπλαντ του βρετανικού Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η οποία παρουσιάστηκε στο διεθνές συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, ανέλυσε και αξιολόγησε στοιχεία από 31 κλινικές δοκιμές φαρμάκων για την υπέρταση, που χορηγούνταν συνολικά σε περίπου 260.000 ανθρώπους σε διάφορες χώρες.

Η μελέτη εστίασε ξεχωριστά σε πέντε φάρμακα για την υψηλή αρτηριακή πίεση: τους αναστολείς του μετατρεπτικού ενζύμου της αγγειοτασίνης, τους αποκλειστές του υποδοχέα της αγγειοτασίνης-2, τους β-αποκλειστές, τους αποκλειστές διαύλων ασβεστίου και τα διουρητικά. Στόχος ήταν να εκτιμηθεί η επίπτωση κάθε μιας κατηγορίας αυτών των φαρμάκων πάνω στον κίνδυνο εμφάνισης οποιουδήποτε είδους καρκίνου, καθώς και θανάτου από καρκίνο.

Το συμπέρασμα ήταν πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι οποιοδήποτε από τα ανωτέρω φάρμακα αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου και αυτό άσχετα με την ηλικία του ανθρώπου, το φύλο του, το βάρος του ή αν καπνίζει. Επίσης δεν διαπιστώθηκε αύξηση του κινδύνου καρκίνου σε πιο μακροχρόνια λήψη αντι-υπερτασικών φαρμάκων.

«Τα ευρήματα μας θα πρέπει να καθησυχάσουν το κοινό σχετικά με την ασφάλεια των φαρμάκων για την υπέρταση, αναφορικά με τον καρκίνο, κάτι που έχει ζωτική σημασία με δεδομένο το αποδεδειγμένο όφελος προστασίας αυτών των φαρμάκων έναντι των εμφραγμάτων και των εγκεφαλικών», δήλωσε η δρ Κόπλαντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Συνέχεια

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συχνή χρήση οθονών από μαθητές Δημοτικού επηρεάζει τις σχολικές επιδόσεις τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η πολύωρη παρακολούθηση τηλεόρασης και χρήση υπολογιστών ή άλλης ηλεκτρονικής συσκευής από τα παιδιά που πάνε στο Δημοτικό, συνδέεται με χαμηλότερες σχολικές επιδόσεις, σύμφωνα με μια νέα έρευνα Αυστραλών επιστημόνων.

Η μελέτη, που είναι επίκαιρη ενόψει έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, δείχνει ότι η χρήση οθονών από τους μαθητές πρέπει να γίνεται με μέτρο.

Προηγούμενες έρευνες σε παιδιά και εφήβους έχουν βρει σχέση ανάμεσα στη χρήση τηλεόρασης, υπολογιστή ή κονσόλας βιντεοπαιγνιδιών και στην υγεία (αύξηση παχυσαρκίας, κίνδυνος αϋπνίας κ.α.).

Από την άλλη, η ενασχόληση αυτή βοηθά τα παιδιά να αποκτούν περισσότερες πληροφορίες, να βελτιώνουν τις τεχνολογικές δεξιότητες και τις κοινωνικές επαφές τους.

Η νέα μελέτη εστιάζει στη σχέση χρήσης οθονών και σχολικών επιδόσεων, ένα θέμα που έχει μελετηθεί λιγότερο έως τώρα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την ψυχολόγο δρα Λάιζα Μούντι του Ινστιτούτου Ερευνών Παίδων Μέρντοχ της Μελβούρνης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “PLoS One”, μελέτησαν 1.239 παιδιά ηλικίας οκτώ έως 11 ετών, συσχετίζοντας τις συνήθειες των παιδιών με τις σχολικές επιδόσεις τους σε βάθος διετίας.

Διαπιστώθηκε ότι η παρακολούθηση δύο ή περισσότερων ωρών τηλεόραση τη μέρα σχετιζόταν με χειρότερες επιδόσεις ανάγνωσης και κατανόησης κειμένου, μια επιδείνωση που αντιστοιχούσε σε υστέρηση μάθησης κατά τέσσερις μήνες.

Η χρήση υπολογιστή για πάνω από μια ώρα τη μέρα συνδεόταν με μια παρόμοια υστέρηση στο πεδίο της αριθμητικής.

Από την άλλη, δεν βρέθηκε αρνητική συσχέτιση ανάμεσα στα βιντεοπαιγνίδια και στις σχολικές επιδόσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Συνέχεια

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Η αϋπνία αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η αϋπνία μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο κατάθλιψης αλλά και της αδυναμίας αντιμετώπισής της, ειδικά στους ηλικιωμένους, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν δεδομένα για περίπου 600 άτομα άνω των 60 ετών που επισκέφθηκαν κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη Νέα Υόρκη, τη Φιλαδέλφεια και το Πίτσμπουργκ. Όλοι είχαν σε κάποιο βαθμό κατάθλιψη.

Σε σύγκριση με τους ασθενείς των οποίων ο ύπνος βελτιώθηκε, όσοι αντιμετώπιζαν προβλήματα ύπνου που επιδεινώνονταν, είχαν 28 φορές περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με σοβαρή κατάθλιψη στο τέλος της 12μηνης μελέτης.

Όσων ο ύπνος ήταν χειρότερος, είχαν επίσης σχεδόν 12πλάσιες πιθανότητες ήπιας κατάθλιψης και 10% περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν αυτοκτονικές τάσεις, σύμφωνα με τη μελέτη της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου John Hopkins.

Σε σύγκριση με ασθενείς των οποίων ο ύπνος βελτιώθηκε, όσοι είχαν σταθερή αλλά όχι επιδεινούμενη αϋπνία, ήταν πιο πιθανό να υποφέρουν από μόνιμη κατάθλιψη. Ο κίνδυνος όμως δεν ήταν τόσο υψηλός, όσο για τους ασθενείς των οποίων ο ύπνος επιδεινώθηκε.

«Τα ευρήματα δείχνουν ότι στους ηλικιωμένους με κατάθλιψη, η αϋπνία συνδέεται με κίνδυνο εμμένουσας κατάθλιψης και αυτοκτονικού ιδεασμού», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Adam Spira, καθηγητής ψυχικής υγείας στο Πανεπιστήμιο John Hopkins στη Βαλτιμόρη.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι οι διαταραχές του ύπνου προκαλούν απαραίτητα την κακή εξέλιξη της κατάθλιψης. Τα ευρήματα υποδεικνύουν όμως, ότι οι ηλικιωμένοι που λαμβάνουν θεραπεία για κατάθλιψη και των οποίων τα προβλήματα ύπνου είναι επίμονα ή επιδεινώνονται χρειάζονται περαιτέρω κλινική προσοχή» πρόσθεσε.

Η θεραπεία των προβλημάτων ύπνου πρέπει να διερευνηθεί ως τρόπος βελτίωσης των συμπτωμάτων κατάθλιψης σε ηλικιωμένους, καθώς και προβλημάτων ψυχικής υγείας που σχετίζονται με τον διαταραγμένο ύπνο, καταλήγουν οι ερευνητές.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Sleep.

Πηγή: onmed.gr

 

Συνέχεια

ΥΓΕΙΑ

Υγεία: Υπάρχει τρόπος να προλάβουμε την άνοια;

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Οι πνευματικές και σωματικές δραστηριότητες που επιλέγει κανείς σε νεότερη ηλικία, μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή του προβλήματος.

Η άνοια και το Αλτσχάιμερ εμφανίζονται κατά κύριο λόγο σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Οι ερευνητές επισημαίνουν όμως ότι οι δραστηριότητες που επιλέγουμε σε νεότερη ηλικία, μπορούν να επηρεάσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης αυτών των εκφυλιστικών ασθενειών.

Σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Neurology, οι ερευνητές στη Σουηδία διαπίστωσαν ότι οι δραστηριότητες που «ακονίζουν» το μυαλό και η σωματική άσκηση μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες εμφάνισης διαφόρων τύπων άνοιας και Αλτσχάιμερ.

Η μελέτη εξέτασε 800 γυναίκες που ήταν κατά μέσο όρο 47 ετών, τις οποίες οι ερευνητές παρακολούθησαν για 40 χρόνια.

Στην αρχή της μελέτης, οι γυναίκες απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τις πνευματικές και σωματικές τους δραστηριότητες, οι οποίες περιλάμβαναν τα πάντα, από ανάγνωση βιβλίων και επισκέψεις σε μουσεία μέχρι την παρακολούθηση συναυλιών και τις επισκέψεις στην εκκλησία.

Οι φυσικές δραστηριότητες περιλάμβαναν το περπάτημα, την κηπουρική, το τέννις, την ποδηλασία, την κολύμβηση ή τη συμμετοχή σε ανταγωνιστικά αθλήματα.

Με βάση το πόσο συχνά πραγματοποιούσαν αυτές τις δραστηριότητες, οι επιστήμονες κατέταξαν τις γυναίκες σε δύο κατηγορίες. Έξι φορές κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι συμμετέχουσες υποβλήθηκαν σε γνωστικές εξετάσεις για να αξιολογηθεί η διανοητική τους οξύτητα, ενώ οι ερευνητές συνέλεξαν πληροφορίες σχετικά με οποιεσδήποτε διαγνώσεις άνοιας.

Οι γυναίκες που ασχολούνταν περισσότερο με πνευματικές δραστηριότητες μείωσαν τον κίνδυνο εμφάνισης οποιουδήποτε τύπου άνοιας κατά 34%. Επίσης, εκείνες που ασκούνταν τακτικά μέσα στην εβδομάδα, είχαν 57% χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας και Αλτσχάιμερ σε σύγκριση με εκείνες που ασκούνταν λιγότερο.

«Ελπίζουμε ότι αυτά τα αποτελέσματα θα δώσουν ελπίδα στους ανθρώπους», δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης, Δρ. Jenna Najar, από το Ινστιτούτο Νευροεπιστήμης και Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία.

«Η άνοια είναι ένα σημαντικό πρόβλημα και δεν υπάρχει θεραπεία για την αντιμετώπισή της. Αυτή η μελέτη δείχνει ότι η διανοητική δραστηριότητα είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική δραστηριότητα για να διατηρήσουμε ή να αυξήσουμε τις πιθανότητες να γεράσουμε υγιώς».

Πηγή: onmed.gr

 

Συνέχεια

ΥΓΕΙΑ

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε και τα συχνά λάθη που κάνουμε

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Το νερό είναι απαραίτητο για την επιβίωση. Τα δύο τρίτα του ανθρώπινου σώματος αποτελούνται από νερό.

Η επαρκής κατανάλωση νερού είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του οργανισμού, εξίσου σημαντικός όμως είναι και ο τρόπος κατανάλωσης.

Αν λοιπόν πίνετε νερό ενώ βρίσκεστε εν κινήσει, στέκεστε, περπατάτε ή τρέχετε, μπορεί να προκαλέσετε βλάβες στο σώμα σας και συγκεκριμένα στα νεφρά σας. Το ίδιο ισχύει και αν πίνετε νερό μετά από ένα πλούσιο γεύμα.

Σύμφωνα με τον Leonard Smith, γαστρεντερολόγο, αγγειοχειρουργό και γενικό χειρουργό, πρέπει να πίνετε αργά έως 100ml τη φορά.

Εάν μετά από έντονη άσκηση ή πολύωρη παραμονή σε εξωτερικούς χώρους, πιείτε υπερβολικά μεγάλη ποσότητα νερού, είναι πιθανό να πάθετε υπονατριαιμία, μια επικίνδυνη κατάσταση κατά την οποία μειώνονται απειλητικά τα επίπεδα νατρίου (άλατος) στο αίμα.

Τα συμπτώματά της είναι:

– ναυτία

– εμετός

– πονοκέφαλος

Στις σοβαρές περιπτώσεις προκαλείται οίδημα εγκεφάλου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε νοητική σύγχυση, επιληπτικές κρίσεις και θάνατο.

Τι πρέπει να προσέξουμε

– Όταν το σώμα σας αρχίζει να χωνεύει τις τροφές, τα γαστρικά υγρά προσπαθούν να διασπάσουν τις τροφές. Αν πίνετε πολύ νερό ενώ εξελίσσεται αυτή η διαδικασία, τα γαστρικά υγρά αραιώνουν και προκαλείται αύξηση των επιπέδων της ινσουλίνης.

– Το παγωμένο νερό μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωση των αιμοφόρων αγγείων και να διαταράξει τη διαδικασία της πέψης. Μπορεί επίσης να συμβάλλει στη διατήρηση του λίπους, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες στερεοποιούν το λίπος των τροφών.

– Εάν στέκεστε ή περπατάτε και πίνετε νερό, θα το κάνετε πιο γρήγορα από το φυσιολογικό, κάτι που επιβαρύνει την πέψη και τη γενική σας υγεία.

– Ακόμα κι αν σας φαίνεται δύσκολο, δώστε στον εαυτό σας χρόνο, καθίστε και πιείτε αργά νερό.

Πίνετε νερό με το που ανοίξετε τα μάτια σας το πρωί, ακόμη και πριν βουρτσίσετε τα δόντια σας, εάν θέλετε να αποκομίσετε τα μέγιστα οφέλη.

– Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, η επαρκής πρόσληψη νερού συμβάλλει στην πρόληψη της στεφανιαίας νόσου.

– Η πρόσληψη νερού πριν κοιμηθείτε βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στη διάρκεια της νύχτας. Δεδομένου ότι τα εμφράγματα είναι πιο πιθανό να εκδηλωθούν πρωί, η πρόσληψη υγρών τη νύχτα είναι εξαιρετικά σημαντική.

Πηγή: onmed.gr

 

Συνέχεια

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΓΕΡΜΑΝΙΑ13 ώρες πριν

Γερμανία: Σχεδόν απλησίαστα τα φοιτητικά ενοίκια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ14 ώρες πριν

Οι αεροπορικές εταιρείες ρίχνουν τις τιμές για να προσελκύσουν πελάτες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ16 ώρες πριν

Σε βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος αποσκοπεί το γκρουπ Volkswagen

ΓΕΡΜΑΝΙΑ19 ώρες πριν

Η Γερμανία θα διαθέσει πάνω από 64 δις ευρώ για το προσφυγικό έως το 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ20 ώρες πριν

Η Ελλάδα ο πιο δημοφιλής προορισμός της TUI το 2020

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα πριν

Μια παλιά τηλεόραση έριχνε για 18 μήνες το ίντερνετ σε ένα χωριό!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες πριν

Γερμανία: Οι “Παρασκευές για το Μέλλον” επέστρεψαν με διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες πριν

Βρετανία: Έως και 7.000 νταλίκες μπορεί να “κολλήσουν” στα σύνορα λόγω Brexit

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες πριν

Διπλώματα οδήγησης: Τι ισχύει τελικά για τις μοτοσικλέτες μέχρι 125 κυβικά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες πριν

Y.Π.Α.: Με αρνητικό τεστ Covid-19 όσοι ταξιδεύουν από Τσεχία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Βαυαρία: Κλείνουν τα κέντρα δοκιμαστικών τεστ και ανοίγουν μπαρ & μπυραρίες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Νέες ταξιδιωτικές οδηγίες για περιοχές της Ευρώπης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες πριν

Απόσπαση εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες του εξωτερικού

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Πτήσεις σε ελληνικούς προορισμούς για το καλοκαίρι του 2021 ανακοίνωσε η Lufthansa

Διατροφή3 εβδομάδες πριν

Παγκόσμια Ημέρα Ομορφιάς : 9 Σεπτεμβρίου. Όμορφοι μέσα και έξω με σωστή διατροφή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες πριν

Υ.Π.Α.: Νέες αεροπορικές οδηγίες μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2020

ΓΕΡΜΑΝΙΑ7 ημέρες πριν

Ανησυχία για την εμφάνιση κροκόδειλου στην κεντρική Γερμανία

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες πριν

Έλληνες του εξωτερικού: Πρόγραμμα εξετάσεων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Η αστυνομία διέλυσε μαζική διαμαρτυρία στο Βερολίνο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 ημέρες πριν

Ντίσελντορφ: Κυβερνοεπίθεση σε νοσοκομείο προκάλεσε τον θάνατο μίας γυναίκας

Europolitis TV5 μήνες πριν

E.E: Covid-19 και Erasmus, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος.

Europolitis TV5 μήνες πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης στο Παρα5 με τον Σπύρο Λάτσα ENA Channel (24/04/2020)

Europolitis TV5 μήνες πριν

Ελληνική Ψυχή: Αννα Ιωαννίδου-Η Ελληνική Κοινότητα Στουτγκάρδης κοντά στον ελληνισμό (Video)

Europolitis TV6 μήνες πριν

Ελληνική Ψυχή :(Ελληνική Κοινότητας Βερολίνου): Ο εθελοντισμός και συμμετοχή δυναμώνουνε μια κοινότητα

Europolitis TV6 μήνες πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης μιλάει στο ENA Channel

ΓΕΡΜΑΝΙΑ6 μήνες πριν

CORONAVIRUS(Μόναχο): Video δείχνει την πυροσβεστική να ενημερώνει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ7 μήνες πριν

Οι Κρητικές γεύσεις και αρώματα στο κέντρο του Ντύσσελντορφ,επιχειρηματικές συναντήσεις B2B(VIDEO)

Europolitis TV8 μήνες πριν

Μαγεία στην Tonhalle η ερμηνεία της Ελενας Μαραγκού με μουσική συνοδεία του Κώστα Ράπτη

Europolitis TV10 μήνες πριν

Το Αιγοπρόβατο όπως δεν το ξέρουμε!

Europolitis TV12 μήνες πριν

H Γενική Πρόξενος Μαρίας Παπακωνσταντίνου στην Anuga 2019(Video)

Advertisement Europolitis
Advertisement