Connect with us

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Λιτότητα χωρίς τέλος στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία

Published

on

Η πανδημία και η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση έφεραν σε δεινή θέση τους γερμανικούς κολοσσούς. Παρά τις αντιδράσεις των συνδικάτων, εταιρείες όπως η VW και η BMW κάνουν ό,τι μπορούν για να μειώσουν το μισθολογικό κόστος.

Ρόλο κλειδί στην πορεία της γερμανικής οικονομίας παίζει η αυτοκινητοβιομηχανία μιας και απασχολεί περισσότερους από 800.000 εργαζόμενους.

Αν συνυπολογίσουμε και τις προμηθεύτριες εταιρείες τότε οι συνολικές θέσεις εργασίας φθάνουν σήμερα τα 2.000.000.

Η πανδημία του κορονοϊού ήρθε να προστεθεί στην ήδη δύσκολη θέση, στην οποία βρίσκονταν οι κολοσσοί της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αναζητώντας τον ιδανικό δρόμο μετάβασης από τους συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσεως στην ηλεκτροκίνηση με τις πολυάριθμες εκδοχές της.

Τους τελευταίους μήνες οι πωλήσεις των εταιρειών κατέρρευσαν διεθνώς, αλλά και στη Γερμανία, προφανώς επειδή ελάχιστοι θεώρησαν ότι χρειάζονται εν καιρώ πανδημίας ένα νέο αυτοκίνητο.

Πώς διαμορφώνεται σήμερα η κατάσταση στις μεγαλύτερες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες;

VW

Προς το παρόν δεν προβλέπονται αυστηρότερα προγράμματα λιτότητας από όσα τρέχουν ήδη στη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου. Η διοίκηση στο Βόλφσμπουργκ αποφάσισε ωστόσο να αναστείλει μέχρι νεοτέρας τις προσλήψεις και να συνεχίσει το φιλόδοξο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Υπενθυμίζουμε ότι από το 2016 ξεκίνησε ο περιορισμός 11.000 θέσεων εργασίας και περικοπών σχεδόν 3 δις ευρώ. Στα επόμενα χρόνια προβλέπεται να χαθούν μέχρι 20.000 επιπλέον θέσεις εργασίας. Όλα αυτά χωρίς απολύσεις, μιας και ο γερμανικός κολοσσός εγγυήθηκε στους εργαζόμενους ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις μέχρι το 2029.

Παράλληλα όμως η VW δημιούργησε περισσότερες από 10.000 νέες θέσεις εργασίας στους τομείς της ηλεκτροκίνησης, της ψηφιοποίησης και της ανάπτυξης λογισμικών.

Daimler: Δεν ανοίγει τα χαρτιά της

H πανδημία προκαλεί τεράστια ελλείμματα στη γερμανική εταιρεία, η οποία αναγκάστηκε να προβεί σε αυστηρότερη λιτότητα από εκείνη που είχε ήδη δρομολογήσει. Ταυτόχρονα επιταχύνει το πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης.

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφόρησαν φήμες για περικοπή 10.000 μέχρι και 15.000 θέσεων από τις συνολικά 300.000 διεθνώς. Μερικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο ακόμα και για 30.000. Η αυτοκινητοβιομηχανία ωστόσο προτίμησε να μη προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις και περιορίστηκε να διαβεβαιώσει ότι επιθυμεί η μείωση των θέσεων εργασίας να γίνει με όσο το δυνατόν λιγότερες κοινωνικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με εκπροσώπους εργαζομένων της Daimler, στη μονάδα παραγωγής στη Στουτγκάρδη θα χαθούν μέχρι το 2025, 4.000 από τις 19.000 θέσεις εργασίας και στο Βερολίνο, στο παλαιότερο εργοστάσιο της εταιρίας, 1.000 από τις 2.500.

BMW

H πανδημία αναγκάζει την βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία να «διαγράψει» 6.000 από τις συνολικά 126.000 θέσεις εργασίας, αποφεύγοντας ωστόσο τις απολύσεις και δίνοντας κίνητρα σε όσους επιθυμούν να εγκαταλείψουν εθελοντικά την εταιρεία.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των εργαζομένων οι προτάσεις σε όσους εργαζόμενους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη να εργάζονται με μειωμένο ωράριο είναι «πολύ συμφέρουσες». Παράλληλα η εταιρεία δίνει οικονομική βοήθεια σε νέους εργαζόμενους που θέλουν να σπουδάσουν και τους εγγυάται ότι η θέση εργασίας τους θα τους… περιμένει.

Ας σημειωθεί ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2020 η BMW κατέγραψε, για πρώτη φορά σε 11 χρόνια, ελλείμματα. Παρόλα αυτά όμως η διοίκηση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να επενδύει δις ευρώ στην ηλεκτροκίνηση και την ψηφιοποίηση.

 

Audi: Αποχαιρέτησε τη κερδοφορία λόγω του «σκανδάλου ντίζελ»

Η θυγατρική της VW είχε αποφασίσει ήδη το Νοέμβριο του 2019 να περικόψει στις μονάδες Ίνγκολστατ και Νεκαρσούλμ 9.500 από τις συνολικά 61.000 θέσεις εργασίας, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε απολύσεις. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι δημιουργεί 2.000 νέες θέσεις εργασίας σε ηλεκτροκίνηση και ψηφιοποίηση.

Στόχος της Audi είναι να εξοικονομήσει γύρω στα 6 δις ευρώ, να αυξήσει την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητά της έτσι ώστε να διατηρηθούν μακροπρόθεσμα όλα τα εργοστάσια παραγωγής στη Γερμανία, αλλά και να επιστρέψει στην κερδοφορία.

Θυμίζουμε ότι λόγω του σκανδάλου με τις παραποιημένες τιμές ντίζελ η Audi έχασε σημαντικά μερίδια αγοράς σε Daimler και BMW και ότι από την αρχή τη πανδημίας οι πωλήσεις οχημάτων μειώθηκαν δραστικά.

Opel

Από την προσχώρησή της στον γαλλικό όμιλο PSA (Peugeot, Citroën) το καλοκαίρι του 2017 η Opel έχει περιορίσει μαζικά τις θέσεις εργασίας προσφέροντας σε πολλούς εργαζόμενους αποζημιώσεις. Οι εναπομείναντες εργαζόμενοι έχουν λάβει εγγυήσεις ότι η διοίκηση δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Δικαιολογημένη επομένως η οργή των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των εκπροσώπων των εργαζομένων και πολιτικών του κρατιδίου της Έσσης, όπου βρίσκονται οι μονάδες παραγωγής της Opel, όταν ο επικεφαλής προσωπικού της πρώην γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Ραλφ Βάνγκεμαν, επικαλούμενος τη κατάρρευση των πωλήσεων, απείλησε με απολύσεις σε περίπτωση που δεν ενδιαφερθεί ικανός αριθμός εργαζομένων για τον επόμενο γύρο εθελούσιας εξόδου.

Εν τέλει διοίκηση και εργαζόμενοι συμφώνησαν να παραταθεί η εργασία με μειωμένο ωράριο μέχρι τα τέλη 2021 στο εργοστάσιο Ρίσελσχαϊμ, καθώς και προγράμματα επιμόρφωσης και μετεκπαίδευσης έτσι ώστε εκείνοι που επιλέξουν να αποχωρήσουν να μπορέσουν να εργαστούν σε άλλους τομείς.

Προς το παρόν πάντως το ζήτημα απολύσεων δεν βρίσκεται πλέον στο τραπέζι.

Πηγή: dw.com

 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Το σχέδιο για τη νέα στρατιωτική θητεία ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας

Published

on

Από

Η υποχρεωτική θητεία έχει ανασταλεί το 2011 και κύκλοι της κυβέρνησης διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει πρόθεση επαναφοράς της. Photo credits: boo_ist_online / pixabay

«Η κατάσταση απειλής διαφέρει σε σχέση με πριν από μερικά χρόνια», τόνισε ο υπουργός ‘Αμυνας Μπόρις Πιστόριους, αιτιολογώντας το σχέδιό του για νέα – με βάση το σκανδιναβικό μοντέλο – στρατιωτική θητεία.

Η υποχρεωτική θητεία έχει ανασταλεί το 2011 και κύκλοι της κυβέρνησης διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει πρόθεση επαναφοράς της.

«Τον Πούτιν δεν τον ενδιαφέρει μόνο η Ουκρανία. Πρέπει να θεωρούμε ότι η Ρωσία θα είναι σε θέση να επιτεθεί σε ένα κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ το 2029», δήλωσε ο κ. Πιστόριους και ανακοίνωσε τον σχεδιασμό για αύξηση των ενεργών μελών των ενόπλων δυνάμεων από 181.000 σε 203.000.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ίδιας της Βundeswehr, η Γερμανία χρειάζεται ακόμη επιπλέον 200.000 εφέδρους, με απώτερο στόχο το σύνολο των ενεργών και εφέδρων να φθάσει τις 460.000.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός ‘Αμυνας, όλοι οι άνδρες και οι γυναίκες με γερμανικό διαβατήριο θα λαμβάνουν στα 18α γενέθλιά τους επίσημη επιστολή με την οποία θα τους προτείνεται να σκεφτούν την βασική στρατιωτική θητεία έξι μηνών και μία πιθανή παράτασή της το πολύ κατά 17 μήνες.Οι νέοι θα καλούνται να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο για την οικογενειακή τους κατάσταση, τα ενδιαφέροντά τους, την στάση τους σε σχέση με την χρήση όπλου, τις ακαδημαϊκές γνώσεις τους και την κατάσταση της υγείας τους.

Για τις γυναίκες η συμπλήρωση είναι προαιρετική, αλλά είναι υποχρεωτική για τους άνδρες.

Σύμφωνα με το γερμανικό Σύνταγμα, εφόσον το απαιτούν οι συνθήκες, η κυβέρνηση μπορεί να ζητήσει και από τις γυναίκες να υπηρετήσουν, όχι όμως και να πάρουν όπλο.

Με βάση τις πληροφορίες από το ερωτηματολόγιο, το υπουργείο Άμυνας υπολογίζει ότι θα εντοπίζει κάθε χρόνο περίπου 40.000 άτομα κατάλληλα για στρατιωτική θητεία, από τα οποία θα υπηρετήσουν τελικά περίπου 10.000. Η επιλογή θα γίνει με βάση ποιοτικά κριτήρια, διευκρίνισε ο κ. Πιστόριους.Γυναίκες και άνδρες με τα κατάλληλα προσόντα μπορούν επίσης να κληθούν για καθήκοντα πολιτικής άμυνας ή για την αστυνομία και τη διοίκηση.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) επέκρινε τον σχεδιασμό του κ. Πιστόριους, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ικανός να εξασφαλίσει την ικανότητα αντίδρασης σε περίπτωση ανάγκης. Το κόμμα της αντιπολίτευσης τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικής θητείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Η κυβέρνηση αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Published

on

Από

«Στην Γερμανία η επόμενη Bundestag θα εκλεγεί το φθινόπωρο του 2025 και σκοπεύουμε αυτό να το τηρήσουμε», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ. Photo credits: nikolaus_bader /pixabay

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών, παρά το δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα για τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού.

Απαντώντας σε ερώτηση, εάν ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς σκέφτεται να μιμηθεί τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο κ. Χέμπεστραϊτ τόνισε ότι η Γαλλία έχει διαφορετικό πολιτικό σύστημα και διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε «ούτε για δευτερόλεπτο» σκέψη για πρόωρες εκλογές στην κυβέρνηση.

«Στην Γερμανία η επόμενη Bundestag θα εκλεγεί το φθινόπωρο του 2025 και σκοπεύουμε αυτό να το τηρήσουμε», δήλωσε.

Ο γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Κάρστεν Λίνεμαν έθεσε χθες ζήτημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης.

Μιλώντας στο πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης ARD, ο κ. Λίνεμαν τόνισε ότι ο καγκελάριος «πρέπει να θέσει ζήτημα εμπιστοσύνης στην Bundestag» και πρόσθεσε ότι απαιτείται είτε «νέο ξεκίνημα» είτε «αλλαγή πορείας».Με ποσοστό 30% η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που την ήθελαν ισχυρότερη δύναμη σε αυτές τις ευρωεκλογές.

Η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) κατορθώνει με 16,4% να αναδειχθεί για πρώτη φορά δεύτερο κόμμα σε εθνική κάλπη, παρότι απέχει αρκετά από τα δημοσκοπικά ποσοστά των προηγούμενων μηνών, όταν είχε φθάσει ακόμη και στο 23%.

Ο μεγάλος ηττημένος είναι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) του καγκελάριου Όλαφ Σολτς, το οποίο βρίσκεται στο 13,9% και αντιμετωπίζει έντονη κριτική από την αντιπολίτευση, ακόμη και για απώλεια της νομιμοποίησής του στην εξουσία.

Σχετικά με μια δεύτερη θητεία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και οι Φιλελεύθεροι (FDP) θέτουν προϋποθέσεις για να συναινέσουν σε στήριξή της.

Η ηγεσία του SPD αναφέρει σχετικά πως «όποιος θέλει την στήριξη των Σοσιαλδημοκρατών, δεν μπορεί ταυτόχρονα να υποστηρίζεται από ακροδεξιά κόμματα».

Ο αρχηγός του FDP Κρίστιαν Λίντνερ ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό μόνον εφόσον η πολιτικός του CDU δεν συνεχίσει την πορεία των προηγούμενων ετών, αλλά υιοθετήσει το πρόγραμμα του κόμματός της, απορρίπτοντας την ανάληψη κοινού χρέους στην ΕΕ και την γενική απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Αύξηση των εφέδρων σχεδιάζει το υπουργείο Άμυνας

Published

on

Από

Photo credits: boo_ist_online / pixabay

Το υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει την αύξηση του αριθμού των εφέδρων, ως λύση στο σοβαρό έλλειμμα προσωπικού που αντιμετωπίζουν οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον αντιστράτηγο Αντρέας Χοπ, στο υπουργείο βρίσκεται σε εξέλιξη σχεδιασμός προκειμένου να καταγραφεί, να εκπαιδευτεί και να εξοπλιστεί ικανός αριθμός εφέδρων, στα πρότυπα της πρακτικής που ακολουθήθηκε κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, με στόχο να υπάρχουν μελλοντικά έως και 60.000 διαθέσιμοι έφεδροι.

«Είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να προσαρμόσουμε την εφεδρεία στις τρέχουσες απαιτήσεις της πολιτικής ασφάλειας», τόνισε ο αξιωματικός και διευκρίνισε ότι εξετάζεται ακόμη πόσοι πολίτες, οι οποίοι έχουν κατά το παρελθόν υπηρετήσει στην Bundeswehr, θα ήταν κατάλληλοι σε περίπτωση ανάγκης.Συνολικά, η Bundeswehr διαθέτει σήμερα 181.500 στρατιώτες και εκτιμάται ότι της λείπουν περίπου 100.000, κυρίως λόγω της αναστολής της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας που αποφασίστηκε το 2011.

Ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους αναμένεται την Τετάρτη να παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο την πρότασή του για την στρατιωτική θητεία, με την αντιπολίτευση να ζητά ήδη την υπό όρους επαναφορά της υποχρεωτικής στράτευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Legends 2004: Συνέντευξη τύπου στο Έσσεν ενόψει του μεγάλου παιχνιδιού στις 11 Ιουλίου

Published

on

Από

Photo credits: Legends 2004 Football Team / Champions For Life N.P.C.

Σε αίθουσα του γηπέδου του Έσσεν, ο Όττο Ρεχάγκελ, ο Άγγελος Μπασινάς, ο Ζήσης Βρύζας, ο εκπρόσωπος της UEFA Γιούρκεν Άισμαν και εκπρόσωποι της πόλης του Έσσεν, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για το μεγάλο παιχνίδι της 11ης Ιουλίου, στη γενέτειρα του Γερμανού τεχνικού, απέναντι στους UEFA All Stars.

Σε πολύ καλό κλίμα και με άριστη φιλοξενία από τον Δήμο της πόλης συνεχίζονται πυρετωδώς οι προετοιμασίες για ένα μεγάλο παιχνίδι που θα δημιουργήσει νέες ξεχωριστές αναμνήσεις με την “θρυλική” Εθνική Ελλάδος του 2004.

Photo credits: Legends 2004 Football Team / Champions For Life N.P.C.

Ο Όττο Ρεχάγκελ δεν αφήνει τους παίκτες του σε ησυχία και με το πνεύμα νικητή που τον διακατέχει είπε: “Εκείνες τις μέρες θα είναι οι ημιτελικοί του EURO τους οποίους δυστυχώς οι παίκτες μου δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν διότι θα πρέπει να προπονηθούν σκληρά ώστε να είναι έτοιμοι για το μεγάλο παιχνίδι. Είμαι πολύ χαρούμενος που στα 20 χρόνια από το 2004 τα “παιδιά” μου θα είναι στο “σπίτι” μου για να γιορτάσουμε όλοι μαζί αυτή την επιτυχία”.

Με τη σειρά του ο Άγγελος Μπασινάς σημείωσε: “Ως Legends 2004 είμαστε αήττητοι και αήττητοι θέλουμε να παραμείνουμε. Έχουμε προσμονή για να δούμε ποιοι θα είναι οι αντίπαλοί μας, αλλά απ΄ό,τι εχω πληροφορηθεί θα είναι πολύ μεγάλα ονόματα, οπότε κι εμείς πρέπει να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για να γιορτάσουμε κατάλληλα μαζί με τους Έλληνες της ομογένειας οι οποίοι μας έχουν αγκαλιάσει με τον πιο ζεστό τρόπο.”

Photo credits: Legends 2004 Football Team / Champions For Life N.P.C.

Ο Ζήσης Βρύζας τόνισε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα γιορτάσουμε την επέτειο από τα 20 χρόνια της κατάκτησης του ευρωπαϊκού στη Γερμανία και συγκεκριμένα στον τόπο που γεννήθηκε ο προπονητής μας και θέλουμε να δώσουμε πίσω λίγη από την αγάπη που μας δίνουν οι ομογενείς κάθε φορά που τους επισκεπτόμαστε. Εύχομαι να γεμίσει το γήπεδο του Έσσεν και να δημιουργήσουμε νέες αναμνήσεις και γιατί όχι να παραμείνουμε αήττητοι ως ομάδα”.

Photo credits: Legends 2004 Football Team / Champions For Life N.P.C.

Από πλευράς UEFA, το παρών έδωσε ο Γιούργκεν Άισμαν, ο οποίος είπε: “Δημιουργούμε μια θρυλική ομάδα παικτών για να αντιμετωπίσουν τους θρύλους του 2004, δηλαδή την Ελλάδα. Πρόκειται λοιπόν να διεξαχθεί ένας πολύ μεγάλος αγώνας με τεράστια ονόματα του ευρωπαϊκού και του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον οποίο θα απολαύσει κάθε φίλαθλος που θα βρεθεί στο γήπεδο του Έσσεν. Λίγες μέρες υπομονή ακόμα, κι όταν ανακοινώσουμε τα ονόματα των UEFA All Stars θα εντυπωσιαστείτε.”

Εισιτήρια πωλούνται ήδη στο: https://www.ticketmaster.de/artist/legends-2004-tickets/1283973


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Ταχεία απέλαση των εγκληματιών μεταναστών προανήγγειλε ο καγκελάριος Σολτς

Published

on

Από

Photo credits: fsHH / pixabay

Την ταχεία απέλαση εγκληματιών ακόμη και προς την Συρία και το Αφγανιστάν προανήγγειλε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, στην σκιά της δολοφονικής επίθεσης στο Μανχάιμ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός αστυνομικού και των τραυματισμό άλλων πέντε ανθρώπων.

Ο κ. Σολτς ζήτησε ακόμη την απέλαση και «όσων εξυμνούν τρομοκρατικές ενέργειες».

«Η επίθεση στο Μάνχαϊμ έγινε από ακραίο ισλαμιστή. Η τρομοκρατία θέλει να μας επιβάλει την κοσμοθεωρία της, αλλά το κράτος θα αμυνθεί», τόνισε ο καγκελάριος από το βήμα της Bundestag και προειδοποίησε όσους θέλουν να επιβάλουν τους δικούς τους νόμους, ότι θα έχουν «τεράστιο πρόβλημα» με το κράτος δικαίου στην Γερμανία.

«Δεν ισχύει εδώ το δίκαιο του ισχυροτέρου. Εδώ είναι το κράτος υπεύθυνο για το νόμο» και «όποιος εκμεταλλεύεται την προστασία μας, χάνουν αυτή την προστασία και θα αντιμετωπίσουν μηδενική ανοχή», πρόσθεσε.Μιλώντας για τον 29χρονο αστυνομικό Ρουνέν Λουρ, ο οποίος έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να εμποδίσει τον δράστη στο Μάνχαϊμ, ο κ. Σολτς δήλωσε ότι «θυσίασε τη ζωή του για την ελευθερία και την ασφάλειά μας» και έκανε λόγο για «ηρωική πράξη», ενώ ευχαρίστησε τους αστυνομικούς, οι οποίοι καθημερινά προστατεύουν τους πολίτες στην Γερμανία.

«Η Γερμανία μπορεί να είναι υπερήφανη για την πολυμορφία της, η οποία αντικατοπτρίζεται και στην εθνική της ομάδα του ποδοσφαίρου», ανέφερε ο Όλαφ Σολτς, με το βλέμμα σε πρόσφατη δημοσκόπηση της δημόσιας τηλεόρασης ARD σχετικά με το εάν οι πολίτες θα ήθελαν «περισσότερους λευκούς» στην εθνική ομάδα.

Η έρευνα προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ίδιων των ποδοσφαιριστών της ομάδας.

Ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, το οποίο αρχίζει την επόμενη εβδομάδα στην Γερμανία, ο καγκελάριος ανέδειξε ακόμη την σημασία οι πολίτες να μην χάσουν την χαρά τους για τους αγώνες, «παρόλη την ανησυχία και τον φόβο» για τα θέματα ασφάλειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

FTI: Κανένα πρόβλημα δεν θα αντιμετωπίσουν οι επισκέπτες στην Ελλάδα

Published

on

Από

Photo credits: Skitterphoto / pixabay

Κανένα πρόβλημα δεν θα αντιμετωπίσουν οι ξένοι επισκέπτες στη χώρα μας που έχουν έλθει με τον γερμανικό tour operator FTI, ο οποίος κατέθεσε αίτηση για πτώχευση.

Μάλιστα ο γερμανικός tοur operator έστειλε επιστολή στα ξενοδοχεία με τα οποία συνεργάζεται στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι οποιοσδήποτε οικονομικός κραδασμός τυχόν υπάρξει από την πτώχευση του FTI θα αποσβεστεί θεσμικά μέσω του Γερμανικού Ταμείου Ταξιδιωτικής Ασφάλισης (DRFS).

Στο μεταξύ, να επισημανθεί ότι ο ΕΟΤ και τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου αντέδρασαν με αμεσότητα, και σε αυτή τη φάση συλλέγουν στοιχεία για να προβούν σε συγκεκριμένες, τεκμηριωμένες ανακοινώσεις.

Σε περίπτωση δε που διαπιστωθούν μεμονωμένα προβλήματα και περιστατικά δυσλειτουργίας, οι υπηρεσίες του Υπουργείου και του Οργανισμού Τουρισμού βρίσκονται σε ετοιμότητα και συντονισμό ώστε να συμβάλλουν άμεσα στην ουσιαστική αντιμετώπισή τους.Σημειώνεται ότι η εταιρεία FTI είναι ασφαλισμένη κατά της αφερεγγυότητας μέσω του Γερμανικού Ταμείου Ταξιδιωτικής Ασφάλισης (DRFS).

Σύμφωνα και με την ενημέρωση από τον Σύνδεσμο Γερμανικών Τουριστικών Πρακτόρων DRV αλλά και την επίσημη ανακοίνωση του FTI, αυτό συνεπάγεται ότι οι πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν – ολόκληρη η τιμή του ταξιδιού εάν έχει ήδη πληρωθεί, καθώς και οι προκαταβολές – προστατεύονται σε περίπτωση αφερεγγυότητας. Αυτό ισχύει για πελάτες που έχουν κάνει κράτηση πακέτου διακοπών.

Τέλος να τονιστεί ότι ο κύριος όγκος των πελατών του FTI κατευθυνόταν στο 70% σε Κρήτη και Ρόδο, 20% σε Κέρκυρα και Κω και το υπόλοιπο 10% περίπου κάλυπτε την υπόλοιπη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ10 ώρες ago

Η αστυνομία έψαχνε ένα κλεμμένο ποδήλατο και βρήκε κλεμμένα έργα τέχνης!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ11 ώρες ago

Ευρωπαϊκές εταιρείες σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν μεταχειρισμένα LCV τα επόμενα χρόνια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ16 ώρες ago

Γερμανία: Το σχέδιο για τη νέα στρατιωτική θητεία ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ17 ώρες ago

Συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος στη Βιέννη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ19 ώρες ago

Με Φίγκο και άλλα σπουδαία αστέρια οι Uefa All Stars απέναντι στους Legends 2004!

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago

Η Σκόπελος, το ομορφότερο νησί για τους Γάλλους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες αναθεωρούν τα προγράμματά τους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Αυστρία: Στις 29 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 ημέρες ago

«Ανασκάπτοντας την κρυμμένη σοφία της Ελληνικής Γλώσσας» στην Ελληνική Κοινότητα Έρλαγκεν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείνει νωρίτερα η Ακρόπολη λόγω καύσωνα

Europolitis TV2 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV3 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV3 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis