Επικοινωνήστε μαζί μας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Νέα Δ.Σ. στον Ηπειρώτικο Σύλλογο Λούντβιγκσχαφεν & Περιχώρων και στη Νεολαία του

Δημοσιεύθηκε

στις

Από δεξιά διακρίνονται: Ο νέος Πρόεδρος κ. Μ. Χριστοδούλου, η υπεύθυνη πολιτιστικών κ. Χρ. Κωνσταντάκη, η κ. Ο. Μπαλαούρα η κ. Στ. Γκίνη και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας κ. Τζ. Τσουμάνης. Πίσω τους ο Γραμματέας κ. Β. Ρέτζιος και η β' Γραμματέας κ. Δ. Λυγκώνη.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν λόγω του Κορονοϊού, σε όλη την Υφήλιο, οι συμπατριώτες μας προσήλθαν να εκλέξουν τη Νέα Διοίκηση του Συλλόγου Λούντβιγκσχαφεν & Περιχώρων καθώς και της Νεολαίας του Συλλόγου.

Η συμμετοχή στις εκλογές, που έλαβαν χώρα στις 04 – 10 – 2020, ήταν ικανοποιητική, αν λάβουμε υπόψιν τις ιδαίτερες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας.

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της Νεολαίας η οποία, για μια ακόμη φορά, έδωσε ένα τρανταχτό παρών και παράλληλα εξελέγη και το Νέο Διοικητικό Συμβούλιό της.

Επίσης εντυπωσιακή ήταν και η προθυμία της Νεολαίας να βάλουν υποψηφιότητα και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, όπου στο επταμελές Δ.Σ. οι πέντε είναι κάτω των τριάντα πέντε ετών!

“Όσον αφορά τις Ηπειρώτισσες μέλη του Συλλόγου, (οι φωτογραφίες μιλάνε καλύτερα), μας τίμησαν δεόντως τόσο με την παρουσία τους αλλά και τις θέσεις που κατέλαβαν στη διοίκηση. Αυτό όμως που μας συγκίνησε πραγματικά, είναι η συμμετοχή τόσο ως μέλη του Συλλόγου αλλά ακόμη και στη διοίκηση οι Ελληνίδες που συμμετέχουν επισφραγίζοντας αυτό που λέμε, ότι στην ξενιτιά πρώτα από όλα είμαστε όλοι αδέλφια Έλληνες! Η παρουσία τους αποτελεί Ύψιστη Τιμή τόσο για τις ίδιες αλλά και προς εμάς και την ελληνική Ομογένεια!!!”, αναφέρει χαρακτηριστικά η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης.

Το παρών έδωσε επίσης και ο κ. Γεώργιος Βασιλειάδης, ο οποίος είναι αιρετός δημοτικός σύμβουλος στην περιοχή, βάζοντας μάλιστα υποψηφιότητα και εκλέχθηκε ως ειδικός σύμβουλος.

Πρόεδρος του Συλλόγου, εξελέγη ο κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, ο οποίος από το 2011 που επανιδρύθηκε ο Σύλλογος, βοήθησε όσο κανένας άλλος και γι’ αυτόν τον λόγο η απελθούσα διοίκηση, διά του Προέδρου της κ. Βασιλείου Γκίνη, τίμησε τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Μιχάλη Χριστοδούλου με Τιμητική Πλακέτα για την προσφορά του και την συμβολή του, όχι μόνον στον Σύλλογο, αλλά και τις αλλεπάλληλες προσφορές του στο Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου, προς την Περιφέρεια Ηπείρου, για την συμβολή του στο 4το Αντάμωμα, όπου με δική του πρωτοβουλία κατάφερε να γίνει δωρεά εκ μέρους του Δήμου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της πόλης του Ketsch, ένα σχετικά νεότατο Πυροσβεστικό Όχημα στην Δημοτική Ενότητα του Μαργαριτίου Θεσπρωτίας.

Παράλληλα στο ίδιο Αντάμωμα ο κύριος Χριστοδούλου, ανέλαβε και την Ημερίδα η οποία έγινε στο εστιατόριό του αφιλοκερδώς!

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου:

Πρόεδρος: Μιχάλης Χριστοδούλου, Αντιπρόεδρος: Σταυρούλα Γκίνη,
Α. Γραμματέας: Βασίλειος Ρέτζιος, Β. Γραμματέας: Δέσποινα Λυγκώνη
Α. Ταμίας: Μαρία Τάσση, Β. Ταμίας: Ουρανία Μπαλαούρα.
Αναπληρωματικά μέλη: Γεώργιος Βασιλειάδης (Σύμβουλος) και Μαργαρίτα Ματούση (μέλος).
Χοροδιδάσκαλος, Τζάστιν Τσουμάνης και Γεωργία Διαμαντή, Υπεύθυνη Πολιτιστικών, Χριστίνα Κωνσταντάκη

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο Νεολαίας:

Πρόεδρος: Τζάστιν Τσουμάνης, Αντιπρόεδρος: Παρασκευή Θανασάρα,
Γραμματέας: Μαρίνα Διαμαντή, α) Ταμίας: Ειρήνη Ζαχαροπούλου,
β) Γιώργος Κομήτης, Χοροδιδάσκαλος, Τζάστιν Τσουμάνης, Βοηθός Χορευτικών Ομάδων, Χρυσοβαλάντης Μολότσιος, υπεύθυνη Πολιτιστικών Μαρία Κουκάρα.

Μετά το πέρας των εκλογών, ο πλειοψηφήσαντας Μιχάλης Χριστοδούλου, απευθύνθηκε στο Συμβούλιο με τα εξής λόγια:

“Αγαπητές φίλες και φίλοι συμπατριώτισσες και συμπατριώτες σας καλωσορίζω στην πρώτη μας συνάντηση. Ο λόγος που βρισκόμαστε σήμερα εδώ είναι η αγάπη που έχουμε όλοι μας για την πατρίδα μας υπηρετώντας την μέσα απο τα Ηπειρωτικά Κοινά.

Ευχαριστώ θερμά ιδιαίτερα εσάς, που παρότι δεν κατάγεστε απο την Ήπειρο, είστε σήμερα εδώ μαζί μας για να βοηθήσετε τον Σύλλογο. Αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή απο μέρους σας προς εμάς. Αλλά και εμείς το εκτιμούμε και σας ευχαριστούμε μέσα απο την καρδιά μας, διότι πρωτίστως είμαστε όλοι αδέλφια Έλληνες και όλοι μας θέλουμε να μεταδώσουμε στα παιδιά μας τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της πατρίδας μας.

Μας ενώνει ο νόστος για την πατρίδα μας και όλοι μαζί θα εργαστούμε να τιμήσουμε όλους τους συμπατριώτες μας που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Για να το πετύχουμε αυτό καλούμαστε να φτιάξουμε μαζί το Διοικητικό Συμβούλιο. Ως πλιοψηφίσαντας θα κάνω κάποιες προτάσεις και πάνω σε αυτό ζητώ και τη γνώμη σας την οποια θα σεβαστό. Στον αγώνα μας αυτό δεν θα είμαστε μόνοι μας, θα έχουμε τη συμπαράσταση απο τα μέλη των προηγούμενων διοικήσεων, αλλά και της Ομοσπονδίας μας, μέσο του Γεν. Γραμματέα της, ο οποίος εκλέγεται απο τον Σύλλογο μας.”

Όσον αφορά την απελθούσα διοίκηση του Συλλόγου, ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Βασίλειος Γκίνης, αφού συνοπτικά αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της διοίκησης και τίμησε τον κ. Χριστοδούλου, ευχαρίστησε όλες και όλους τους παριστάμενους για την συμμετοχή τους, βαθιά συγκινημένος αναφέρθηκε στη Νεολαία του Συλλόγου που για 11 χρόνια μαζί με την σύζυγό του κυρία Αγαθή Τσουμάνη πρόσφεραν ένα τεράστιο έργο στον Σύλλογο και στην ελληνική Ομογένεια από τις θέσεις τους ως χοροδιδάσκαλος και μετέπειτα και πρόεδρος ο ίδιος καθώς και η κυρία Τσουμάνη ως χοροδιδασκάλισσα και Αντιπρόεδρος, δηλώνοντας ότι θα είναι παρών σε ότι χρειαστεί ο Σύλλογος.

Ο κ. Γκίνης αποχαιρέτησε τα μέλη του Συλλόγου του με την ακόλουθη ανάρτηση:

“Θέλουμε να ευχαριστήσουμε, τους Φίλους του Ηπειρωτικού Σύλλογου για την στήριξη και την αγάπη τους όλα αυτά τα χρόνια.

Ήρθε λοιπόν η ώρα, ύστερα από 11 σχεδόν χρόνια, να παραχωρήσουμε την σκυτάλη της διοίκησης του Δ/Σ, όπως και αυτήν του Χορευτικού σε νέα πρόσωπα που σίγουρα θα εργαστούν με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αγάπη για αυτόν τον Σύλλογο. Εμείς θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα παιδιά του Συλλόγου μας, που ολα αυτά τα χρόνια μας χάρισαν υπέροχες στιγμές, χαρίζοντας μας αγάπη, εμπιστοσύνη και συγκινήσεις!

Ευχόμαστε από καρδιάς στο νέο Δ/Σ και στους νέους Χοροδιδασκάλους Καλή επιτυχία. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον Σύλλογο με την ίδια αγάπη και το ίδιο Ενδιαφέρον .

Καλή συνέχεια και Καλή Επιτυχία, στο υπέροχο αυτό ταξιδι που ξεκινατε!!!

Βασίλης & Αγαθή”.

Ας δούμε όμως πως σχολίασαν την απόσυρσή τους από τα καθήκοντά τους οι συμπατριώτες μας:

Ο Λευτέρης Τζίμας έγραψε: “Εμείς σας ευχαριστούμε ως χορευτικό, γιατί πάνω από δυο πολύ καλοί Χοροδιδάσκαλοι, ήσασταν πάντα δίπλα σε όλα τα παιδιά, βοηθώντας μας, δίνοντάς μας συμβουλές και δεν αφήσατε ποτέ, ακόμα και τώρα στο τέλος, τα χορευτικά μας εκτεθειμένα! Είστε οι “γονείς” αυτής της μεγάλης οικογένειας που έχουμε φτιάξει και θα συνεχίσετε να είστε!!

Σας ευχαριστούμε πολύ❤ Υγ.: Μακάρι να σου δινόταν η ευκαιρία να ολοκληρώσεις το έργο που ξεκίνησες όπως το είχες φανταστεί για τον Σύλλογο, αλλά λόγο της πανδημίας δεν κατάφερες να υλοποιήσεις!”

Ο Σπύρος Μποζούρης από τον Ηπειρ. Σύλλογο Φρανκφούρτης γράφει: “Δυστυχώς δεν μπορέσαμε, λόγω των συγκυριών, να συνεργαστούμε πιο πολλές φορές μαζί. Έστω και έτσι όμως θέλω να πω, ότι αφήνετε πίσω σας έναν σύλλογο πρότυπο που σφύζει από υγεία και ζωντάνια!

Εύχομαι σε σας τα καλύτερα και στο νεο ΔΣ καλή δυνάμη και δημιουργική θητεία !!!”

Ο Γενικός Γραμματέας της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης έγραψε:

“Αγαπητή Αγαθή, αγαπητέ Βασίλη, η διαδρομή σας και η προσφορά σας στα πολιτιστικά δρώμενα της Ηπειρώτικης Ομογένειας στην Ευρώπη, είναι τεράστια και ανεκτίμητη. Αγαπήσατε και τιμήσατε το ευάρεστο έργο που αναλάβατε και οι δυό σας απο τις αρχές της επανίδρυσης του Συλλόγου μας και για 11 συναπτά έτη, δώσατε και την ψυχή σας για τον Σύλλογο και ιδιαίτερα για την Νεολαία του Συλλόγου μας, την οποια αγκαλιάσατε με την δικιά σας στοργή και αγάπη, (κάτι πολύ δύσκολο) αλλά εσείς το καταφέρατε, και αυτό φαίνεται απο το πανέμορφο σχόλιο του Λευτέρη Τζίμα και του Σπύρου Μπουζούρη!

Πάνω απο όλα όμως Βασίλη, τίμησες στο έπακρο αυτόν τον Υπέροχο χοροδιδάσκαλο τον Μεγάλο Οδυσσέα Χαντζάρα, που σου έμαθε τα πρώτα σου βήματα στην χορευτική παράδοση της Θεσπρωτίας. Εκ μέρους της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης και εμού προσωπικά, σας ευχαριστούμε θερμότατα για την προσφορά σας η οποία θα μείνει στην ιστορία.”

Το παρών στις αρχαιρεσίες, έδωσε βέβαια και η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης, διά του Γενικού Γραμματέα της κ. Θωμά Γκίνη, ο οποίος βοήθησε τόσο στην προετοιμασία των εγγράφων καθώς και στη διαδικασία των εκλογών, μαζί με τον εκπαιδευτικό κ. Δημήτριο Κολιό (πρώην μέλος του Δ.Σ.) και τον κ. Σπύρο Σαμαρά, μέλος της απελθούσας διοίκησης.

Στην αίθουσα, η απελθούσα διοίκηση είχε φροντίσει και είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που ορίζει η περίσταση λόγω του Κορονοϊού και κρατήθηκαν οι αποστάσεις με άψογο τρόπο.

Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης, συγχαίρει τη νέα διοίκηση και εύχεται καλή δύναμη στο ευάρεστο έργο τους. Επίσης “συγχαίρει και ευχαριστεί όλες και όλους τους συμπατριώτες μας που αγκαλιάζουν με αγάπη τους Συλλόγους, τη Νεολαία μας που συμμετέχει με μεγάλο μεράκι και βεβαίως τα ΜΜΕ της Ηπείρου που η βοήθεια τους προβάλλοντας τις εκδηλώσεις των Συλλόγων μας, είναι άκρως καθοριστική και σημαντικότατη!”

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από τις εκλογές:

Πηγή φωτογραφιών: Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Εγκαινιάστηκε η Έκθεση “Το αρχιτεκτονικό θαύμα της Αγίας Σοφίας ως έκφραση της Οικουμενικής Ρωμιοσύνης”

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

«Το αρχιτεκτονικό θαύμα της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως ως έκφραση της Οικουμενικής Ρωμιοσύνης» είναι ο τίτλος της πολύγλωσσης διαδικτυακής Έκθεσης η οποία εγκαινιάστηκε στις 29 Νοεμβρίου 2020 και θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου 2021.

«Αγία Σοφία και Ρωμιοσύνη είναι συνυφασμένες. Η Έκθεση θα μας ξεναγήσει στα ύψη και στα πλάτη αυτού του θαύματος που μας υπενθυμίζει ότι κάθε έκφανση του πολιτισμού μας είχε πάντοτε στη βάση του τη δημιουργία. Ο δικός μας είναι ένας πολιτισμός-δημιουργός, ένα φως που αγκαλιάζει τον άνθρωπο και προάγει την ελευθερία στη σκέψη και την έκφραση» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στα εγκαίνια.

Η Έκθεση είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙΟΜΚΩ) με τους Συλλόγους Κωνσταντινουπολιτών Γερμανίας, Ελβετίας, Ηνωμένου Βασιλείου και των Ευρύτερων Περιοχών ΗΠΑ Ουάσιγκτον, Λος Άντζελες και Σικάγο.

Η Έκθεση που παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, τις πτυχές του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού της Αγίας Σοφίας θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2021 στα Ελληνικά, Γαλλικά, Αγγλικά και Γερμανικά στον ιστότοπο: www.hagiasofiaexh.com

 

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για ζητήματα σχετικά με τον COVID-19 από την Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης προσφέρει στα ελληνικά τη δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας για συμβουλευτική υποστήριξη σε ζητήματα σχετικά με τον κορωνοϊό.

Η τηλεφωνική γραμμή, έχοντας υποστηρικτικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα, στοχεύει στην στήριξη των Ελλήνων της Νυρεμβέργης, σε θέματα που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού και τις ψυχικές συνέπειες της.

Η γραμμή υποστήριξης λειτουργεί από σήμερα, με την έμπρακτη και επιστημονική συμβολή Ψυχολόγου και για κάθε Τετάρτη (18:00 – 21:00) και Σάββατο (10:00 – 13:00), στο τηλέφωνο 0911/8100462.

Οι κλήσεις που θα πραγματοποιούνται είναι δωρεάν και με μόνη επιβάρυνση την αστική χρέωση.

Σεβόμενοι τα προσωπικά δεδομένα, το απόρρητο και την ανωνυμία, δεν θα ζητούνται και δε θα καταγράφονται προσωπικά στοιχεία και πληροφορίες του καλούντος, αναφέρει η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα παράθυρο διαλόγου, καθώς μέσα από τη συζήτηση μπορεί να διευκολυνθεί η διερεύνηση συναισθημάτων άγχους, στεναχώριας, μοναξιάς και ανασφάλειας.

“Στις πρωτόγνωρες καταστάσεις ζωής, όπως είναι η εκτεταμένη πανδημία που βιώνουμε όλοι, ανθρώπινος και αυτονόητος στόχος της ΕΚΝ αποτελεί, να μην αφήσουμε κανέναν πίσω και μόνο.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων θερμά την συμπολίτισσα ελληνίδα Ψυχολόγο για την ανιδιοτελή της προσφορά“, σημειώνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης, Γιώργος Βαβρίτσας.

 

Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Βερολίνο

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

«The Greek Film Festival Berlin» και όχι πλέον «Hellas Filmbox Berlin» το νέο όνομα του φεστιβάλ κινηματογράφου. Φυσική παρουσία του κοινού με κανόνες προστασίας. Οι επιπτώσεις της πανδημίας στο πρόγραμμα.

Το 6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Βερολίνου θα διεξαχθεί από τις 20 ως τις 24 Ιανουαρίου. Στον ιστορικό κινηματογράφο Babylon στην περιοχή Berlin-Mitte θα προβληθούν τρέχουσες ελληνικές παραγωγές όπως και ταινίες με ελληνική θεματολογία.

Όλα λοιπόν όπως πάντα; Όχι, ορισμένα έχουν αλλάξει. Η σύνθεση της οργανωτικής ομάδας είναι ως ένα βαθμό διαφορετική και ο τίτλος δεν είναι άλλο «Hellas Filmbox Berlin». Το φεστιβάλ ονομάζεται πλέον «The Greek Film Festival in Berlin».

Φεστιβάλ υπό συνθήκες πανδημίας

Και κάτι ακόμα θα είναι διαφορετικό – η πανδημία του κορονοϊού που επισκιάζει τα πάντα – ιδιωτική και δημόσια ζωή, οικονομία και πολιτισμό. Σχεδόν όλα τα φεστιβάλ κινηματογράφου ακυρώθηκαν φέτος, ορισμένα προσπαθούν να μεταφέρουν κάποιες δραστηριότητες στο διαδίκτυο.

Επειδή το ελληνικό φεστιβάλ κινηματογράφου στο Βερολίνο απευθύνεται μόνο στο κοινό, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς τη φυσική του παρουσία, η διευθύντριά του, Σοφία Σταυριανίδου, δηλώνει: «Σημασία και νόημα έχει να βρισκόμαστε μαζί – αυτό είναι. Έστω και με αυτούς τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις».

Προκειμένου να προστατευθεί η ακεραιότητα της υγείας των θεατών θα τηρούνται στην αίθουσα προβολής οι κανόνες προστασίας – χρήση μάσκας την ώρα της προβολής, αερισμός μετά από κάθε παράσταση και κοινωνική απόσταση.

Συνεπώς, ο αριθμός των θέσεων για το κοινό θα είναι αρκετά περιορισμένος. Για να έχουν τη δυνατότητα όλοι οι ενδιαφερόμενοι να δουν τις ταινίες, θα γίνονται περισσότερες επαναλήψεις. Οπότε, δεν θα προβληθούν όπως συνήθως 40 ταινίες, επισημαίνει η Σοφία Σταυριανίδου: «Θα έχουμε περίπου τις μισές, γύρω στις 20 με 25 ταινίες. Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο λογικό.»

Εκτός από το διαγωνιστικό και τα άλλα καθιερωμένα τμήματα του φεστιβάλ – ανερχόμενοι σκηνοθέτες, ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ – προετοιμάζεται ειδικό πρόγραμμα που είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Σε αυτό το πλαίσιο θα προβληθούν ταινίες και θα πραγματοποιηθεί συζήτηση.

Το τελικό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο.

Αν επιβληθεί Lockdown…

Από το φεστιβάλ θα απουσιάζουν αυτή τη φορά οι σκηνοθέτες. Οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί διεθνώς στις μετακινήσεις δεν θα τους επιτρέψουν να έρθουν στο Βερολίνο.

Οι καθιερωμένες συζητήσεις του κοινού μαζί τους μετά την προβολή των ταινιών δεν θα γίνουν – τουλάχιστον όχι σε κάθε περίπτωση. Οι διοργανωτές θα προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν ορισμένες μέσω του διαδικτύου.

Όμως, παρά τις καλές προθέσεις των διοργανωτών, δεν αποκλείεται τον Ιανουάριο να επιβληθεί στη Γερμανία νέο Lockdown για τους κινηματογράφους λόγω του υψηλού αριθμού νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

Σε αυτή την περίπτωση, λέει η Σοφία Σταυριανίδου, «ένα δεύτερο σενάριο είναι να κάνουμε ενδεχομένως κάποια προβολή στο διαδίκτυο, πολύ περιορισμένη όμως – μια δύο ταινίες, έτσι ώστε να γιορτάσουμε το 6ο Φεστιβάλ με αυτό τον τρόπο.»

Πηγή: dw.com

 

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης Ι. Ζαχαράκη νέα Αντιδήμαρχος στο Solingen

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης κυρία Ιωάννα Ζαχαράκη εκλέχθηκε νέα Αντιδήμαρχος, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Solingen, που ανήκει στο Ομόσπονδο Κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.

Ένα χρόνο περίπου αφού της απονεμήθηκε ο «Ομοσπονδιακός Σταυρός Αξίας», η υψηλότερη τιμητική διάκριση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, για την κοινωνική της δράση και προσφορά και λίγες μέρες μετά την βράβευσή της με το βραβείο “Αgenda 2019” της πόλης Solingen για την μακροχρόνια ανθρωπιστική βοήθεια στην Λέσβο, η επανεκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος, τον φετινό Σεπτέμβρη, κυρία Ιωάννα Ζαχαράκη, είναι από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 η μία από τους τρείς Αντιδημάρχους του Δήμου Solingen, ο οποίος αριθμεί 160.000 κατοίκους.

Με την ψήφο των 48 μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέλαβε τα νέα καθήκοντά της, στον Δήμο, στον οποίο εκλέγεται συνεχώς από το 1999.

Η διάρκεια της θητείας της θα είναι πενταετής και η εκλογή της, είχε την ευρεία στήριξη των παρατάξεων του δήμου, μιας και είναι η πρώτη γυναίκα με καταγωγή από χώρα εκτός της Γερμανίας, που καταλαμβάνει αυτό το αξίωμα.

Στόχος της, μέσα από το νέο της ρόλο, είναι να εμπνεύσει, να παρακινήσει και να πείσει τις νέες και τους νέους ανεξάρτητα από την καταγωγή τους, να ασχοληθούν ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο Κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, ο αριθμός των Ελληνικής καταγωγής εκλεγμένων, ξεπέρασε τα 15 άτομα.

Όπως επισημαίνει η κυρία Ζαχαράκη θα έπρεπε και θα ήθελε, ο αριθμός αυτός στην επόμενη πενταετία να διπλασιαστεί.

Τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου, έχει ορισθεί συνάντηση των νεοεκλεγέντων Δημοτικών Συμβούλων του κρατιδίου, στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, ώστε να γνωριστούν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν απόψεις.

Επίσης στις 29 Νοεμβρίου, έχει προγραμματιστεί η συμμετοχή της, διαδικτυακά, στην ενημερωτική σύσκεψη της Πανγερμανικής Ομοσπονδίας Ηπειρωτών, όπου θα επισημάνει την αναγκαιότητα της δραστηριοποίησης στα κοινά.

Η Πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης με καταγωγή από την Χρυσομηλέα Καλαμπάκας είναι φιλόλογος – κοινωνιολόγος και εργάζεται σε κοινωνικό φορέα, ως Εισηγήτρια στον τομέα Κοινωνικής Ένταξης και Διαπολιτισμικότητας.

Συγχρόνως διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Bochum σε θέματα Διαπολιτισμικότητας, Διανθρωπίνων σχέσεων, Συμπεριφοράς, αντιμετώπισης διενέξεων και Διαπαιδαγώγησης Αξιών. Στα ίδια θέματα εκπαιδεύει Δημοσίους Υπαλλήλους, για την μεθοδευμένη και σωστή εξυπηρέτηση του κοινού.

Σε συνεργασία με φορείς στο κρατίδιο, ίδρυσε το Δίκτυο Ελληνικών Φορέων για τη συμπαράσταση στους νεοφερμένους συμπατριώτες στη Γερμανία, το οποίο μεταξύ άλλων, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, εξέδωσε οδηγό με τίτλο «Διαμονή και εργασία στη Γερμανία».

Λόγω της μεγάλης ζήτησης του σε όλη την Γερμανία, ο οδηγός μεταφράστηκε και σε άλλες 6 ευρωπαϊκές γλώσσες.

 


Πηγή φωτογραφίας: Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης

 

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ψήφισμα από την Σ.Ε του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη για την στάση της Τουρκίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη

Ψήφισμα για την αυξανόμενη προκλητικότητα του Τουρκικού κράτους

«Δεν είναι νοητό η Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίζει με αδράνεια την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων δύο χωρών μελών της…»

Εμείς τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη, εκπροσωπώντας τα 500 και πλέον μέλη του, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και την κατηγορηματική αντίθεσή μας, στην αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας, που βάζει σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια της περιοχής.

 

Παράλληλα εκφράζουμε και τη δυσαρέσκεια μας, στον τρόπο που η διεθνής κοινότητα αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιμετωπίζει την επιθετική συμπεριφορά της, με τη μεθοδευμένη στρατιωτική παρουσία, σε χώρες που θεωρεί ότι ανήκουν σε ζώνες επιρροής της, με βάση την ανιστόρητη αναφορά της στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, αμφισβητώντας τις διεθνείς συμφωνίες, το διεθνές δίκαιο, τις αποφάσεις του ΟΗΕ, αλλά και υπονομεύοντας κάθε ειρηνευτική πρωτοβουλία στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν είναι νοητό η Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίζει με αδράνεια την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων δύο χωρών μελών της, της Ελλάδας και της Κύπρου, μεταθέτοντας για το μέλλον το ζήτημα των κυρώσεων, που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

 

Την ίδια στιγμή που αποφασίζει για κυρώσεις στη Λευκορωσία, για θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών της, η ΕΕ, εκτός του ότι παραβλέπει οτιδήποτε αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία, παραμένει στην απλή καταδίκη των ενεργειών της, ενθαρρύνοντας στην πράξη την παραβατικότητα της.

 

Την απάνθρωπη εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών και προσφυγικών πληθυσμών, με την οργανωμένη προώθησή τους στα σύνορα του Έβρου, το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο και την παραβίαση των ειρηνευτικών πρωτοβουλιών στη Λιβύη, ακολούθησε η απροσχημάτιστη παρέμβαση της Τουρκίας, στην αυτόνομη περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

 

Τη συμφωνία για επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ακολούθησε μεταξύ άλλων, η προκλητική πορεία των ερευνητικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο, το άνοιγμα της Αμμοχώστου, παραβιάζοντας κατάφορα τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και πρόσφατα ο παράνομος χάρτης περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης, που ανάρτησε το Υπουργείο Μεταφορών της Τουρκίας, επικαλύπτοντας περιοχές ελληνικής κυριαρχίας και δικαιοδοσίας.

 

Είναι προφανές ότι η Τουρκία, όχι μόνο δεν έχει τη διάθεση να προχωρήσει σε ειλικρινή διάλογο για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, αλλά με τις ενέργειές της, βάζει σε κίνδυνο την ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή.

 

 Εμείς τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας (Συντονιστικής Επιτροπής), του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση

 

  • Να αντιμετωπίσει έμπρακτα την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας, απέναντι σε δύο χώρες μέλη της, την Ελλάδα και την Κύπρο και να προχωρήσει άμεσα σε κυρώσεις απέναντι της.

 

  • Να ζητήσει από τις χώρες μέλη της, να αναστείλουν την παράδοση στρατιωτικού εξοπλισμού προς την Τουρκία, για το χρονικό διάστημα που οι ενέργειές της στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της περιοχής

 

  • Να εξετάσει το θέμα της αναστολής της Τελωνειακής Ένωσης με την Τουρκία, δίνοντας μήνυμα αποδοκιμασίας, για την συνεχιζόμενη παραβατική συμπεριφορά της

 

Εμείς τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας (Συντονιστικής Επιτροπής), του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη, θεωρούμε ότι:

 

  • η Ελλάδα, με εθνική συμφωνία στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, επιδιώκει τον διάλογο, ως μέσο για την επίλυση των διαφορών, με σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα, χωρίς όμως αυτό, να εκλαμβάνεται ως ενδοτικότητα
  • η Ελλάδα από κοινού με την Κύπρο, προχωρούν στη δημιουργία Ευρωπαϊκού μετώπου για την επιβολή της νομιμότητας, όχι μόνο με δηλώσεις αλληλεγγύης, αλλά και με έμπρακτες ενέργειες
  • η επίλυση εκκρεμών υποθέσεων και η συνεργασία με χώρες στη Νότια Ευρώπη, στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός μετώπου ειρήνης και συνεργασίας, απέναντι στη νεοθωμανική επεκτατική πολιτική της Τουρκίας

-εφόσον δεν σταματήσουν οι προκλήσεις της Άγκυρας, η Ελλάδα, πρέπει δηλώσει την πρόθεσή της, να προχωρήσει σταδιακά, στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια στην Κρήτη και σε νησιά της Δωδεκανήσου, σύμφωνα μετο αναφαίρετο δικαίωμά της.

 

Τέλος, δηλώνουμε ότι συμπαρατασσόμαστε, μαζί με την ελληνική ομογένεια, στον αγώνα που δίνει η Ελλάδα και η Κύπρος, για την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιληφθεί το γρηγορότερο δυνατό, τα επεκτατικά σχέδια της Τουρκικής Πολιτικής και να προχωρήσει σε άμεσα μέτρα, για τη διασφάλιση της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών στην περιοχή.

 

Ιωάννα Ζαχαράκη

Πρόεδρος Σ.Ε.

Συνέχεια

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Διαδικτυακή Ελληνική Εβδομάδα Κινηματογράφου σε όλη τη Γερμανία

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ακάθεκτη μπαίνει στην 34η διοργάνωση της η Ελληνική Εβδομάδα Κινηματογράφου του Μονάχου, που θα διεξαχθεί από 12 έως 22 Νοεμβρίου, διαδικτυακά (https://griechischefilmwoche.com/el/) λόγω πανδημίας του Covid-19.

Είναι το παλαιότερο συνεχόμενο πολιτιστικό γεγονός του είδους του στη Γερμανία και για πρώτη φορά το ελληνικό σινεμά τού σήμερα θα ταξιδέψει εφέτος μέσα απ’ αυτό το πλαίσιο σε όλη τη Γερμανία.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε σήμερα στις 15:00, ώρα Γερμανίας.

Οι θεατές θα χρειαστούν έναν δωρεάν λογαριασμό, τον οποίο μπορούν να αποκτήσουν ήδη από σήμερα μέσα από την ιστοσελίδα filmstadt-muenchen.culturebase.org.

«Μπορεί η πανδημία να έχει ανατρέψει τις ζωές όλων, να έχει χωρίσει συγγενείς, φίλους και συναδέλφους, όμως το ελληνικό σινεμά θα είναι εδώ, για να γίνει η παρέα, η συντροφιά και να φωτίσει τις μέρες και τις νύχτες όλων» λένε οι διοργανωτές «Cinephil-Φίλοι του Ελληνικού Κινηματογράφου», Έλληνες του Μονάχου.

Το πρόγραμμα που σχεδίασαν περιλαμβάνει 19 ταινίες, μεγάλου και μικρού μήκους, οι περισσότερες σε πανευρωπαϊκή πρώτη προβολή.

Ανάμεσα τους η «Ευτυχία» του ‘Αγγελου Φραντζή, η «Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη, ο «Απόστρατος» του Ζαχαρία Μαυροειδή, το «Ζizotek» του Βαρδή Μαρινάκη, η «Cosmic Candy» της Ρηνιώς Δραγασάκη κά.

Παράλληλα, η Εβδομάδα Κινηματογράφου παρουσιάζει τις μικρού μήκους ταινίες «Nimic» του Γιώργου Λάνθιμου, «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» του Βασίλη Κέκατου (Χρυσός Φοίνικας στις Κάννες) και «Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν» του ίδιου.

Ακόμα, η Εβδομάδα Κινηματογράφου φέρνει το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης σε αποκλειστική πρώτη ψηφιακή μετάδοση στην Γερμανία.

Η προβολή πραγματοποιείται μέσα από το ψηφιακό περιβάλλον της πλατφόρμας Kulturserver (culturebase).

Την πρώτη ψηφιακή προσπάθεια της Εβδομάδας Ελληνικού Κινηματογράφου στηρίζουν το Τμήμα Πολιτισμού της δημοτικής Αρχής του Μονάχου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Μονάχου και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου στην Αθήνα.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του γενικού προξενείου της Ελλάδος στο Μόναχο και την υποστήριξη της Filmstadt München.

«Η Ελληνική Εβδομάδα Kινηματογράφου συνιστά και φέτος μια μοναδική ευκαιρία να γίνει πανγερμανικά γνωστή η πολύ αξιόλογη παραγωγή ταινιών στη χώρα της τα τελευταία χρόνια.

Η πανδημική κρίση έχει μεν επιβάλει περιορισμούς στην κοινωνική και πολιτιστική της δραστηριότητα, η οποία ωστόσο βρήκε διέξοδο δια της αξιοποίησης των εξελιγμένων εργαλείων του ψηφιακού κόσμου.

Πεποίθησή της είναι ότι η φετινή εμπειρία των φίλων του κινηματογράφου, κατά την ψηφιακή διοργάνωση, δεν θα υπολείπεται σημαντικά μιας φυσικής παρουσίας στις αίθουσες προβολής», δηλώνει ο Βασίλειος Γκουλούσης, γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Συνέχεια

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ2 ώρες πριν

Το διαζύγιο μπορεί να έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 ώρες πριν

Έρευνα: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κοστίζουν όσο τα συμβατικά έως το 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ9 ώρες πριν

Η EasyJet θα χρεώνει το ντουλάπι των αποσκευών πάνω από τα καθίσματα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ11 ώρες πριν

Γερμανία: “Υπαρξιακή απειλή” ο κορονοϊός για το 15% των επιχειρήσεων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ12 ώρες πριν

Παράξενο το φετινό φθινόπωρο, με περισσότερες βροχές στην Κρήτη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Το 2020 “στο βάθρο” με τις θερμότερες χρονιές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Οι Ευρωπαίοι αγοράζουν παλιά αυτοκίνητα για να αποφύγουν τις συγκοινωνίες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα πριν

Γερμανία: Οι αρχές απαγόρευσαν την ακροδεξιά οργάνωση «Ταξιαρχία Λύκων 44»

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα πριν

Γερμανία: Παράταση του «μερικού lockdown» μέχρι τις 10 Ιανουαρίου

ΥΓΕΙΑ1 ημέρα πριν

Μεγαλύτερος ο κίνδυνος καρδιακής ανεπάρκειας ή θανάτου μετά από έμφραγμα για τις γυναίκες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Γερμανία: Παράταση του “μερικού lockdown” μέχρι αρχές Ιανουαρίου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: «Όχι» των κρατιδίων σε νέα αυστηρότερα μέτρα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Δεν κρίνεται αντισυνταγματικό το λόκνταουν

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 ημέρες πριν

Γερμανία: Σε ισχύ τα αυστηρότερα μέτρα για τον κορονοϊό

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες πριν

Αegean: Τι θα ισχύει για τις πτήσεις κατά το διάστημα του lockdown

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Το Βερολίνο «αποχαιρετά» το αεροδρόμιο Τέγκελ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες πριν

Y.Π.Α.: Παράταση των αεροπορικών οδηγιών για πτήσεις εξωτερικού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες πριν

ΥΠΑ: Τι ισχύει για τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού έως 30/11

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Ποια ελληνικά προϊόντα κατέγραψαν αύξηση ζήτησης

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Νέα κριτήρια για την υποβολή σε τεστ για κορονοϊό

Europolitis TV3 εβδομάδες πριν

ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Europolitis TV7 μήνες πριν

E.E: Covid-19 και Erasmus, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος.

Europolitis TV7 μήνες πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης στο Παρα5 με τον Σπύρο Λάτσα ENA Channel (24/04/2020)

Europolitis TV8 μήνες πριν

Ελληνική Ψυχή: Αννα Ιωαννίδου-Η Ελληνική Κοινότητα Στουτγκάρδης κοντά στον ελληνισμό (Video)

Europolitis TV8 μήνες πριν

Ελληνική Ψυχή :(Ελληνική Κοινότητας Βερολίνου): Ο εθελοντισμός και συμμετοχή δυναμώνουνε μια κοινότητα

Europolitis TV8 μήνες πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης μιλάει στο ENA Channel

ΓΕΡΜΑΝΙΑ9 μήνες πριν

CORONAVIRUS(Μόναχο): Video δείχνει την πυροσβεστική να ενημερώνει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ9 μήνες πριν

Οι Κρητικές γεύσεις και αρώματα στο κέντρο του Ντύσσελντορφ,επιχειρηματικές συναντήσεις B2B(VIDEO)

Europolitis TV10 μήνες πριν

Μαγεία στην Tonhalle η ερμηνεία της Ελενας Μαραγκού με μουσική συνοδεία του Κώστα Ράπτη

Europolitis TV1 έτος πριν

Το Αιγοπρόβατο όπως δεν το ξέρουμε!

Advertisement Europolitis
Advertisement