Connect with us

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Προκήρυξη θέσης Κλητήρα στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ

Published

on

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ προκηρύσσει μία θέση εργασίας πλήρους απασχόλησης με Σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου, Ορισμένου Χρόνου, διετούς διάρκειας, ως κατωτέρω: Μία θέση Κλητήρα με μεικτές αποδοχές 2.000€.

Απαιτούμενα προσόντα – δικαιολογητικά :

Μόνιμοι κάτοικοι Κρατιδίου Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας με ελληνική ή γερμανική υπηκοότητα. Τυχόν άλλη υπηκοότητα δύναται να εξεταστεί, εφόσον πιστοποιείται νόμιμη διαμονή στη Γερμανία, με δυνατότητα εργασίας.

Οι άρρενες υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί μόνιμα από αυτές

Κατώτερο όριο ηλικίας το 21ο έτος συμπληρωμένο

Απαιτείται η γνώση της γερμανικής(Β1/Β2 Mittelstufe) και της ελληνικής γλώσσας

Η επαρκής γνώση αγγλικής θα θεωρηθεί ως πρόσθετο προσόν

Πολύ καλή γνώση χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή

Εμπειρία και προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση

Δίπλωμα Οδήγησης

Αντίγραφο ποινικού μητρώου

Ο/η προσλαμβανόμενος/η εφόσον έχει την ελληνική ιθαγένεια, θα υπαχθεί στην ελληνική νομοθεσία περί κοινωνικών ασφαλίσεων. Το ασφαλιστικό καθεστώς των γερμανών υπηκόων διέπεται από την επιτόπια νομοθεσία.

Οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές βαρύνουν, σε κάθε περίπτωση, το Ελληνικό Δημόσιο.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος, βιογραφικό σημείωμα, καθώς και υπεύθυνη δήλωση, με την οποία δεσμεύονται να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, εφόσον τους ζητηθούν.

Ο σχετικός φάκελος θα πρέπει να αποστέλλεται, ταχυδρομικώς στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ, Willi-Becker-Allee 11, 40227 Düsseldorf, μέσω fax, στο (0211) 68785037, ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (θέμα «Προκήρυξη θέσης Κλητήρα») στην διεύθυνση: ggencon.ddf@mfa.gr

Τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων ορίζεται η 9η Νοεμβρίου 2020.

 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Θεατρική Παράσταση για παιδιά, όποια γλώσσα και να μιλάνε!

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: Hellenische Gemeinde zu Berlin e.V.

Η νεοσύστατη θεατρική ομάδα Baby und Kindertheater Berlin θα πραγματοποιήσει την πρώτη της παράσταση, ιδανική για παιδιά 1 με 4 ετών και μας προσκαλεί να την απολαύσουμε! 

Η ομάδα αποτελείται από καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς και θεατροπαιδαγωγούς.  

“Flieg Baby, flieg!”  

Ο κύκλος της ζωής μέσα από την ιστορία της κάμπιας, η οποία – όπως και οι νεαροί θεατές και θεάτριες της παράστασης – γεννιέται,  μαθαίνει τον κόσμο, χαίρεται, στενοχωριέται, γνωρίζει άλλα έντομα και ζώα, μαθαίνει την έννοιά τού μαζί και στο τέλος,  γεμάτη νέες εμπειρίες και βιώματα, είναι έτοιμη να εξελιχθεί και να γίνει μια χαρούμενη πεταλούδα.  

Σκηνοθεσία: Έλενα Σωκράτους Ηθοποιοί: Στρατής Ανούδης, Βιολέτα Λούπης Σκηνικά / Κοστούμια: Αναστασία Αργυροπούλου Βίντεο / Φωτογραφίες / Αφίσα: Παναγιώτης Πασχαλίδης

Πηγή φωτογραφίας: Hellenische Gemeinde zu Berlin e.V.

Παραστάσεις θα γίνουν την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 10:00 και στις 14:00, και τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 11:00 και στις 16:00, στο NHU Nachbarschaftshaus, Urbanstrasse 21, 10961 Berlin.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι δωρεάν, ενώ η παράσταση διαρκεί μισή ώρα.

Κρατήσεις μπορείτε να κάνετε μέσω e-mail στο elena-soc@hotmail.com ή μέσω τηλεφώνου στο 017680692712.

Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μια τιμητική εκδήλωση για την κ. Ελένη Τσακμάκη στο Μόναχο

Published

on

Από

Από αριστερά: η κ. Makbule Kurnaz, η κ. Τσακμάκη και η κ. Dr. Vivienne Marquart (Institut fur Stadtgeschichte und Erinnerungskultur). Πηγή φωτογραφίας: π. Απόστολος Μαλαμούσης

Το να προσκληθεί κανείς στο PresseClub Μονάχου για να δώσει μια συνέντευξη για ένα ευρύτερο κοινωνικό θέμα της βαυαρικής κοινωνίας, καταθέτοντας προσωπικές του εμπειρίες και βιώματα, αυτό το γεγονός αποτελεί μεγάλη τιμή για το πρόσωπο που προσκαλείται και η συνέντευξή του καταχωρείται στα επίσημα αρχεία της πόλης και αποτελεί ένα κομμάτι της ιστορίας της.

Τέτοια τιμητική πρόσκληση έλαβε και η κ. Ελένη Τσακμάκη, μετανάστρια στο Μόναχο από το 1961 και συγγραφέας 13 βιβλίων και δημιουργός 5 θεατρικών παραστάσεων. Όλο της το συγγραφικό έργο εξιστορεί την μετανάστευση των Ελλήνων στο Μόναχο.

Σε εκδήλωση στο PresseClub, στις 24.11.22, η κ. Τσακμάκη αφηγήθηκε τα βιώματά της από την μετανάστευση, τις δυσκολίες, τις προσπάθειες για την ενσωμάτωσή της στη βαυαρική κοινωνία, τις επιτυχίες της και τα οράματά της για την δεύτερη και τρίτη γενιά των μεταναστών. Παρών ήταν και ο γιoς της, Αθανάσιος, ο οποίος έλαβε μέρος στη συζήτηση, ενώ η εκδήλωση μεταδόθηκε και διαδικτυακά.

Ο πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, η κ. Τσακμάκη και ο γιος της, Αθανάσιος Τσακμάκης. Πηγή φωτογραφίας: π. Απόστολος Μαλαμούσης
Η πρόσκλησή της και η ομιλία της έλαβαν χώρα στα πλαίσια παρουσίασης από βαυαρικούς φορείς ενός θεματικού εντύπου 111 σελίδων με αναλυτική έρευνα για την ιστορία της μετανάστευσης στο Μόναχο, στη Βαυαρία και στη Γερμανία, με προσωπικές συνεντεύξεις μεταναστών της πρώτης γενιάς και με αξιοποίηση του σχετικού αρχειακού υλικού του Δήμου Μονάχου.

Το Τμήμα Αρχείο της Πόλης του Δήμου Μονάχου (Stadtarchiv), το Ινστιτούτο για την ιστορία της πόλης και κουλτούρας μνήμης (Institut fur Stadtgeschichte und Erinnerungskultur) και ο κρατικός οργανισμός της Βαυαρίας για την πολιτική εκπαίδευση (Die Bayerische Landeszentrale fur politische Bildungsarbeit) συνέγραψαν το θεματικό αυτό έντυπο.

Το εξώφυλλο του θεματικού εντύπου έχει τίτλο „Διαπιστώσεις και προοπτικές“, τον υπότιτλο με την φράση της κ. Τσακμάκη „Και μετά έμεινα“Νέες προοπτικές για τη μεταναστευτική ιστορία του Μονάχου από τη δεκαετία του 1950 και μετά, και μια μεγάλη φωτογραφία με την Ελένη Τσακμάκη, την οικογένειά της και φίλους σε καλοκαιρινό ξεφάντωμα στη λίμνη Am Lerchenauer See Μονάχου στη δεκαετία 1970.

Πηγή φωτογραφίας: π. Απόστολος Μαλαμούσης

Στην παρουσία του θεματικού εντύπου στην PresseClub Μονάχου η κ. Τσακμάκη αναφέρθηκε στη μετανάστασή της από το Ζαγκλιβέρι Θεσσαλονίκης, στην άφιξή της με τρένο στην ιστορική γραμμή 11 του σιδηροδρομικού σταθμού Μονάχου, στις πρώτες εμπειρίες της σχετικά με την εργασία, στον πόνο του χωρισμού της από τα παιδιά της που έμειναν τα πρώτα χρόνια στη γιαγιά στην Ελλάδα, στην θέλησή της να μάθει γερμανικά για να ενσωματωθεί στη βαυαρική κοινωνία και να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας της και στην φροντίδα για την οικογένειά της.

Όλες τις εμπειρίες αυτές τις κρατούσε επί χρόνια μέσα στην καρδιά της και αποφάσισε τελικά να τις καταγράψει σε βιβλία.

Η συγγραφική της δραστηριότητα ήταν για αυτήν, όπως η ίδια ομολογεί, μια „Θεραπεία“, και για την ίδια και για τις συμπατριώτισσές της που έζησαν παρόμοιες καταστάσεις.

Στην εκδήλωση προσκλήθηκε και η τουρκικής καταγωγής μετανάστρια Makbule Kurnaz η οποία περιέγραψε τις δικές της εργασιακές και οικογενειακές εμπειρίες, τη δυσκολία της να βιώσει την τουρκική κουλτούρα της σε μια χριστιανική χώρα και γνωστοποίησε ότι γράφει στα τουρκικά ποιήματα και βιβλία.

Επίσης παρουσιάστηκαν σε βίντεο αποσπάσματα από παλαιότερη συνέντευξη με τον επίσης μετανάστη από την Καβάλα κ. Θεόδωρο Γαβρά, ο οποίος ήλθε στο Μόναχο την δεκαετία 1960 και με την εργατικότητά του και την γερμανομάθειά του κατέστη στο Μόναχο σημαντικό μέλος του εργατικού κινήματος και του εργατικού συνδικαλισμού, εξελέγη πρόεδρος του Συμβουλίου Αλλοδαπών του Δήμου Μονάχου και αργότερα Δημοτικός Σύμβουλος Μονάχου.

Πηγή φωτογραφίας: π. Απόστολος Μαλαμούσης

Το θεματικό έντυπο αποτελεί, όπως αναφέρει ο διευθυντής του κρατικού οργανισμού της Βαυαρίας για την πολιτική εκπαίδευση κ. Rupert Grubl, ένα βοηθητικό εγχειρίδιο για τους εκπαιδευτικούς στα βαυαρικά σχολεία.

Εκτός από τις συνεντεύξεις που εμπεριέχει για την ιστορία της ζωής των μεταναστών, διατίθενται ενημερωτικές πηγές σε διδακτικά προετοιμασμένη μορφή που είναι ενδιαφέρουσες όχι μόνο για τους εκπαιδευτικούς αλλά και για όλους τους αναγνώστες.

Ήδη αποφασίστηκε η διδασκαλία της ιστορίας της μετανάστευσης και της σημασίας της στη βαυαρική κοινωνία σε σχολεία Μονάχου (Realschulen).

Από τα παράθυρα του PresseClub Μονάχου που είναι ακριβώς απέναντι από το Δημαρχείο Μονάχου στην Marienplatz, όλοι οι οργανωτές και οι προσκεκλημένοι της εκδήλωσης απολάμβαναν το μεγάλο χριστουγεννιάτικο έλατο Σιβηρίας, ύψους 25 μέτρων, που είναι στημένο στην είσοδο του Δημαρχείου και φέρει 3.000 κεριά LED.

Πηγή φωτογραφίας: π. Απόστολος Μαλαμούσης
Όπως το χριστουγεννιάτικο δέντρο φωτίζει το Δημαρχείο Μονάχου και την κεντρική πλατεία Marienplatz, έτσι και η εκδήλωση στο PresseClub με την κ. Τσακμάκη φωτίζει την ιστορία της μετανάστευσης των Ελλήνων συμπατριωτών μας στο Μόναχο, σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης.
Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ: Επετειακή εκδήλωση στο Βούπερταλ για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: Δημήτριος Κωνσταντινίδης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, στην κατάμεστη αίθουσα Färberei στο Wuppertal, επετειακή εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, μετά από συνεργασία των Ποντιακών Συλλόγων της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Το πρωί, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στον ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής ιερουργούντος του εφημερίου του ναού π. Ελευθερίου Αργυροπούλου, εψάλη Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αδικοχαμένων προγόνων μας.

Η ιερή ακολουθία τελέστηκε παρουσία παιδιών του ποντιακού συλλόγου Βούπερταλ ντυμένων με παραδοσιακές στολές, αντιπροσώπων των Συλλόγων και του κ. Σάββα Καλεντερίδη.

Πηγή φωτογραφίας: Δημήτριος Κωνσταντινίδης
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αντιπροσωπεία του Ελληνικού Προξενείου στο Düsseldorf αλλά και εκπρόσωποι συλλόγων και θεσμών του κρατιδίου.

Οι Ποντιακοί Σύλλογοι της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, επιδεικνύοντας πνεύμα υποδειγματικής συνεργασίας και μέσα σε ατμόσφαιρα μεγάλης συγκίνησης αναφέρθηκαν, μέσω μιας φωτοηχητικής παρουσίασης και με παράλληλες αφηγήσεις παιδιών και ενηλίκων των συλλόγων, στα ιστορικά, δραματικά γεγονότα που έζησε ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας σε εκείνα τα μαύρα χρόνια της ιστορίας του.

Πηγή φωτογραφίας: Δημήτριος Κωνσταντινίδης

Οι παράλληλες αφηγήσεις – επιλεγμένα αποσπάσματα από το βιβλίο της Διδώς Σωτηρίου «Ματωμένα Χώματα» – σκιαγράφησαν το χρονικό της Μεγάλης Καταστροφής με έναν τρόπο που δεν καλλιεργεί το μίσος, αλλά ζωντανεύει το δράμα που βίωσαν οι πρόγονοί μας στις πατρογονικές εστίες τους.

Πηγή φωτογραφίας: Δημήτριος Κωνσταντινίδης

Η απόλυτη σιγή που επικράτησε αμέσως μετά την περάτωση της παρουσίασης απέδειξε με ένα μοναδικό τρόπο τη βαθιά συγκίνηση που διακατείχε το υπερπλήρες ακροατήριο, το οποίο χρειάστηκε λίγα λεπτά της ώρας για να επανέλθει σε κανονικότητα και να συνεχιστεί το πρόγραμμα με την ομιλία του καταξιωμένου γεωπολιτικού αναλυτή κ. Σάββα Καλεντερίδη.

Πηγή φωτογραφίας: Δημήτριος Κωνσταντινίδης

Ο επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής, μεστά και με σαφήνεια, φανέρωσε πάρα πολλές πτυχές του θέματος, που δεν συναντά κανείς εύκολα σε ιστορικά βιβλία και ενθουσίασε το κοινό με την πρωτότυπη πληρότητα των ιστορικών στοιχείων που παρέθεσε.

Πηγή φωτογραφίας: Δημήτριος Κωνσταντινίδης

Το κοινό, καθηλωμένο από την ομιλία, μετά το πέρας αυτής παρέμεινε στην αίθουσα απευθύνοντας ερωτήσεις στον κ. Καλεντερίδη, που αφορούσαν τόσο στο παρελθόν όσο και στο μέλλον των σχέσεων των δύο γειτονικών χωρών, της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Πηγή φωτογραφίας: Δημήτριος Κωνσταντινίδης

Με έντονα συναισθήματα και πολύτιμες γνώσεις περατώθηκε η εκδήλωση, μετά από διάρκεια τριών ωρών, που πέρασαν σαν να ήταν μία στιγμή.

“Ευχαριστούμε από καρδιάς για την αρχοντική φιλοξενία τον τοπικό ποντιακό σύλλογο „Ακρίτας“ και όλους όσους συνετέλεσαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση μνήμης”, σημειώνουν οι διοργανωτές.

Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Παγκόσμιο συνέδριο των Ελλήνων γιατρών της διασποράς στην Αυστραλία

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο Ελλήνων ιατρών και βιοεπιστημόνων της Διασποράς πραγματοποιήθηκε στη Μελβούρνη, με τη συμμετοχή επιστημόνων από ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων την Ελλάδα και την Κύπρο.

Στόχος του συνεδρίου ήταν η σύσφιξη σχέσεων, η συνένωση δυνάμεων του ιατρικού κόσμου και η στενή συνεργασία όλων των Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων της Διασποράς, σε μια προσπάθεια να καταστεί η Ελλάδα κυρίαρχος προορισμός στον τουρισμό υγείας και ευεξίας.

Το τριήμερο συνέδριο (17-19 Νοεμβρίου) διοργάνωσαν το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών και η Ελληνική Ιατρική Ένωση Αυστραλίας, με τη συμμετοχή των ανά τον κόσμο Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων των αποδήμων, ενώ τη φιλοξενία ανέλαβε η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.

Το συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς σημαντικών δράσεων και διεθνών επαφών, του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, το οποίο έχει θέσει ως στρατηγικό του σχέδιο, η Ελλάδα, η χώρα του Ιπποκράτη, να γίνει ένα διεθνές επιστημονικό κέντρο και οι ιατρικές σχολές ανά τον κόσμο να διασυνδεθούν με την Ιπποκράτεια Ιατρική Φιλοσοφία και Ηθική.

Το υπουργείο Υγείας στηρίζει την πρωτοβουλία για τη δικτύωση των Ελλήνων Ιατρών της Διασποράς και τις συνεργασίες με πανεπιστήμια του εξωτερικού, ανέφερε ο γγ ΠΦΥ Μάριος Θεμιστοκλέους, που παραβρέθηκε στις εργασίες του συνεδρίου.

Στις μελλοντικές προκλήσεις στον τομέα της Υγείας αναφέρθηκαν οι ομιλητές στο συνέδριο, τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας και δικτύωσης των επιστημόνων, συνεχούς εκπαίδευσης αλλά και ενδυνάμωσης των συστημάτων υγείας. Έδωσαν έμφαση στη σημασία της συνεργασίας των ελληνικών με τα ξένα πανεπιστήμια, στους τομείς της έρευνας, και της εκπαίδευσης που αφορά την ανάπτυξη κοινών πρωτοκόλλων και την ανταλλαγή φοιτητών. 

Στη συνένωση των δυνάμεων του ιατρικού κόσμου και τη συνεργασία όλων των ελληνικών ιατρικών συλλόγων της Διασποράς αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, του ΙΣΑ και περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Τόνισε το ρόλο των απανταχού Ελλήνων επιστημόνων ως πρεσβευτές για την εισροή τουριστών υγείας στην Ελλάδα και πρόσθεσε πως «στόχος είναι να αναδείξουμε την υψηλή επιστημονική υπεροχή της πατρίδας μας».

«Το όραμα που πρέπει να μοιραστούμε είναι η κοινή προσπάθεια, η ένωση δυνάμεων και η στενή συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε τις ιατρικές και κοινωνικές προκλήσεις», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών Κωνσταντίνος Πάντος και έκανε λόγο για «για μια σύγχρονη, επωφελής παγκόσμια ιατρική», με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων. Για τη συνεργασία επιστημόνων και πανεπιστημίων μίλησε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Ένωσης Αυστραλίας δρ Μαρίνης Πιρπιρής.

Συμφωνία Συνεργασίας με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μελβούρνη

Στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου μέλη του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών επισκέφθηκαν την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, όπου σε ειδική εκδήλωση υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Μελβούρνης και των Ιατρικών Σχολών ΕΚΠΑ και του Πανεπιστημίου Πατρών, με αντικείμενο την ανταλλαγή φοιτητών μεταξύ των ιατρικών σχολών της χώρας μας με τις ιατρικές σχολές που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ιπποκράτη. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου που στόχο έχει την τοποθέτηση της προτομής του Ιπποκράτη σε 35 Ιατρικές Σχολές σε όλο τον κόσμο. 

Θερινό επιστημονικό σχολείο στην Κω

Όπως ανακοίνωσαν οι κ. Πατούλης και δρ Αντώνιος Πολυδώρου, το 2023, θα διοργανωθεί στο νησί της Κω, στο νησί του Ιπποκράτη του πατέρα της Ιατρικής Επιστήμης, για πρώτη φορά Summer School, με τίτλο Ιπποκρατικές αξίες και ιατρική, στο οποίο θα συμμετέχουν οι άριστοι φοιτητές ιατρικών σχολών του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Στην Ελληνική Κοινότητα του Βερολίνου το μουσικό συγκρότημα “Anonimi”!

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: Hellenische Gemeinde zu Berlin e.V.

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, στις 20:00, το μουσικό συγκρότημα “Anonimi” θα εμφανιστεί στην Ελληνική Κοινότητα του Βερολίνου! 

Το συγκρότημα, για περισσότερα από 20 χρόνια, παίζει ελληνική μουσική στο Βερολίνο καθώς και σε άλλες πόλεις αλλά και φεστιβάλ της Γερμανίας.

Ένα μουσικό ταξίδι που οδηγεί μέσα από το Ρεμπέτικο στην παραδοσιακή και λαϊκή μουσική!

Οι συμμετέχοντες μουσικοί: Δέσποινα Παράσχου – τραγούδι, Λεωνίδας Κυριακίδης – τραγούδι και μπουζούκι, Λεωνίδας Αδαμίδης – τύμπανα και μπαγλαμάς, Γιάννης Στεργίου – κιθάρα και λαούτο. 

Η τιμή εισόδου ορίζεται στα 10 €, ενώ το μειωμένο εισιτήριο στα 5 €.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@gr-gemeinde.de ή μέσω τηλεφώνου στο 030-7929587 (τηλεφωνητής).

Οι διοργανωτές ενημερώνουν πως για την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων, ζητούν από όλους να κάνουν ένα γρήγορο τεστ πριν τη συναυλία, ενώ για τη συμμετοχή δεν απαιτείται απόδειξη του τεστ.

Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΟΕΚ: 49 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: Europolitis

Φόρο τιμής στους εξεγερθέντες του Πολυτεχνείου αποτίνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας, με αφορμή την 49η επέτειο (17.11.1973 – 17.11.2022) της καθοριστικής στιγμής της αντίστασης απέναντι στην επτάχρονη δικτατορία, απέναντι στην χούντα των συνταγματαρχών, όπως τονίζει στο μήνυμά της.

Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν “η φωνή για Ψωμί, Παιδεία και Ελευθερία. Ένας ηρωικός αγώνας που έγινε ιδέα και ορόσημο για νέα οράματα και νέους αγώνες” αναφέρει η ΟΕΚ ενώ προσθέτει πως “εμπνεόμαστε από τους αγώνες και τα συνθήματα εκείνου του Νοέμβρη, συνεχίζοντας την πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση, την φτώχεια, τον φασισμό και τον ρατσισμό. Γιατί, όπως μας δίδαξε το Πολυτεχνείο, οι αλλαγές στην κοινωνία δεν είναι ποτέ υπόθεση του ενός ατόμου, αλλά πάντα σκληρή δουλειά πολλών ανθρώπων μαζί.”

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες, στην Ελλάδα και στη Γερμανία, να συλλογιστούμε και να συμμετάσχουμε στις εκδηλώσεις για τον φετινό εορτασμό του Πολυτεχνείου τιμώντας “όλους αυτούς που θυσιάστηκαν, όλους αυτούς που αγωνίστηκαν, κρατώντας για λάβαρο τα δικά τους ιδανικά και ακολουθώντας τα βήματά τους”.

Αναλυτικά το μήνυμα της ΟΕΚ για την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου αναφέρει:

Φέτος συμπληρώνονται 49 χρόνια από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, που υπήρξε η κορυφαία και καθοριστική στιγμή της αντίστασης απέναντι στην επτάχρονη δικτατορία, απέναντι στην χούντα των συνταγματαρχών.

Ήταν η φωνή του λαού και της νεολαίας για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια.

Ήταν η φωνή των ελεύθερων αγωνιζομένων φοιτητών, των ελεύθερων αγωνιζομένων Ελλήνων.

Ήταν η φωνή που έσπασε το καθεστώς του φόβου και της αστυνομικής και στρατιωτικής βίας, που είχε επιβάλλει η χούντα. Ήταν η φωνή της εξέγερσης, που άνοιξε τον δρόμο για την κατάρρευση του δικτατορικού καθεστώτος.

Ήταν η φωνή για Ψωμί, Παιδεία και Ελευθερία.

Ένας ηρωικός αγώνας που έγινε ιδέα και ορόσημο για νέα οράματα και νέους αγώνες.

Η φωνή για τους αγώνες του σήμερα για Δημοκρατία, Ελευθερία, Ανεξαρτησία, Ισότητα, Δικαιοσύνη, Κοινωνική Απελευθέρωση και Ειρήνη.

Είναι η φωνή και το δικαίωμα για ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους και τον λαό μας.

Σήμερα τιμούμε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν, όλους αυτούς που αγωνίστηκαν, κρατώντας για λάβαρο τα δικά τους ιδανικά και ακολουθώντας τα βήματά τους.

Εμπνεόμαστε από τους αγώνες και τα συνθήματα εκείνου του Νοέμβρη, συνεχίζοντας την πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση, την φτώχεια, τον φασισμό και τον ρατσισμό.

Γιατί, όπως μας δίδαξε το Πολυτεχνείο, οι αλλαγές στην κοινωνία δεν είναι ποτέ υπόθεση του ενός ατόμου, αλλά πάντα σκληρή δουλειά πολλών ανθρώπων μαζί.

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, νέοι και νέες στην Γερμανία και στην Ελλάδα,

Σταθείτε, συλλογιστείτε, πάρτε μέρος στις εκδηλώσεις για τον φετινό εορτασμό του Πολυτεχνείου!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας

Continue Reading
Advertisement

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24
Advertisement
Advertisement Europolitis
Advertisement