Connect with us

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Διαδικτυακή Ημερίδα για τον τουρισμό στην Ήπειρο την Πέμπτη 26 Μαΐου

Published

on

Πηγή φωτογραφίας: Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού

Η Top Kinisis Conferences & Events, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού και η Περιφέρεια Ηπείρου διοργανώνουν Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα: «Η Ήπειρος Ιδανικός Προορισμός για τους Κύπριους ταξιδιώτες».

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 και από ώρα 16:30 έως 18:00, στην Ελληνική γλώσσα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας:

Πηγή φωτογραφίας: Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού

ΕΛΛΑΔΑ

Η Σκόπελος στα 9 «μυστικά» νησιά της Μεσογείου για τους Γερμανούς

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Ανάμεσα στα 9 νησιά της Μεσογείου που διατηρούν την αυθεντικότητα τους και προσφέρονται για ποιοτικές διακοπές το 2024 συμπεριλαμβάνεται η Σκόπελος, σύμφωνα με τη νέα έρευνα του δημοφιλούς ιστότοπου Travelbook.de.

Όπως αναφέρει το διαδικτυακό ταξιδιωτικό περιοδικό της Γερμανίας που κυκλοφορεί με τη «σφραγίδα» της Bild, «όλοι γνωρίζουν την Κρήτη, τη Μαγιόρκα και τη Σαρδηνία. Έχετε ακούσει όμως ποτέ για το Τσρες, τη Σκόπελο, την Καμπρέρα ή το Καβάλο; Το Travelbook εντόπισε τους προορισμούς της Μεσογείου που εξακολουθούν να προσφέρουν αληθινές αποδράσεις».

Ανάμεσα σε νησιά της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Κροατίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και της Μάλτας, η Σκόπελος καταλαμβάνει την πέμπτη θέση και σύμφωνα με το μέσο διακρίνεται για τα γαλαζοπράσινα νερά, τους αναρίθμητους κολπίσκους, τις παραδόσεις και την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της.

«Προτεραιότητα μας είναι η ανάδειξη όλων εκείνων των στοιχείων που καθιστούν τη Σκόπελο μοναδική όπως ο πολιτισμός, οι εναλλακτικές δραστηριότητες, τα γραφικά χωριά, η δαντελωτή ακτογραμμή και τα τοπικά προϊόντα της.

Μέσα από πλήθος προγραμματισμένων επαφών κατά την πρόσφατη συμμετοχή μας στην έκθεση τουρισμού ITB στο Βερολίνο, επιβεβαιώθηκε η προτίμηση των Γερμανών τουριστών και επαγγελματιών σε μη τυποποιημένους προορισμούς όπως τη Σκόπελο», πρόσθεσε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου, Εύα Καραμεσίνη, σε σχετική ανακοίνωση.



Σημειώνεται πως το 2023 αποτέλεσε χρονιά ρεκόρ για τον προορισμό με 169.216 συνολικές αφίξεις και αύξηση περίπου 17% έναντι του προηγούμενου έτους.

Ενόψει της νέας σεζόν, αξιόλογη είναι η παρουσία ποιοτικών ξενοδοχείων της Σκοπέλου στο νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024» του υπουργείου Τουρισμού που στοχεύει στην άμεση ενίσχυση της εγχώριας τουριστικής δραστηριότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα δημοφιλέστερος προορισμός των Αυστριακών για το 2024

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Η Ελλάδα εδραιώνεται στην κορυφή της τουριστικής ζήτησης στην Αυστρία για το προσεχές καλοκαίρι με διψήφια αύξηση προκρατήσεων και πρόσθετα αεροπορικά δρομολόγια προς νέους ελληνικούς προορισμούς.

Αυτό διαπιστώθηκε στην διεθνή τουριστική έκθεση Ferien 2024, που πραγματοποιήθηκε στην Βιέννη 14 έως 17 Μαρτίου.

Αθρόα ήταν η προέλευση του κοινού στο περίπτερο του ΕΟΤ που συμμετείχε και εφέτος στην Έκθεση με διευρυμένη συμμετοχή.

Οι συνεκθέτες στο ελληνικό περίπτερο από τις Περιφέρειες Κεντρικής Ελλάδος, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου, τους Δήμους Βόλου-Πηλίου και Σκιάθου, την Κάρπαθο, τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής, τους ξενοδοχειακούς ομίλους Louis και Zeus και την Πανελλήνια Ένωση Camping, είχαν την ευκαιρία κατά την πρώτη ημέρα να πραγματοποιήσουν B2B συναντήσεις με τους επαγγελματίες του κλάδου.

Σύμφωνα με την έρευνα της TUI αλλά και με τα αποτελέσματα των κρατήσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Έκθεση, η Ελλάδα παραμένει με διαφορά ο δημοφιλέστερος προορισμός των Αυστριακών.



Οι κυριότεροι προορισμοί

Οι κρατήσεις στην TUI, παρουσιάζουν διψήφια αύξηση για το μεγαλύτερο μέρος των προορισμών (Gottfried Math CEO TUI Austria).

Η εξαιρετική πορεία των κρατήσεων κατέγραψε διψήφια αύξηση για ορισμένους προορισμούς καλύπτοντας μάλιστα ήδη το 70% του δυναμικού τους για το 2024.

Αυτό επισημάνθηκε κατά τις κατ΄ ιδίαν συναντήσεις που είχαν τα στελέχη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας με τους διευθυντές της TUI, Dertour (δεύτερος μεγαλύτερος διοργανωτής ταξιδίων), Springer Reisen και Ideal Tours.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντική εμφανίζεται η πορεία των κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων στον μεγαλύτερο αερομεταφορέα της χώρας, Austrian Airlines, ο οποίος ξεκινά ήδη από 26 Μαρτίου απευθείας συνδέσεις με 21 ελληνικούς προορισμούς: Αθήνα, Θεσσαλονίκη/Χαλκιδική,Καβάλα, Βόλος, Σκιάθος, Σκύρος, Πρέβεζα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, ‘Αραξος, Καλαμάτα, Ρόδος, Κως, Κάρπαθος, Σάμος, Λήμνος, Μύκονος, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά.

Τα αεροπορικά δρομολόγια για Αθήνα παρουσιάζουν αύξηση +20% ενώ για Μύκονο θα πραγματοποιούνται 4 πτήσεις την εβδομάδα.



Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η θετική απήχηση νέων προορισμών όπως της Σκύρου, της Λήμνου αλλά και της Θεσσαλίας με εβδομαδιαία πτήση από Βιέννη προς Βόλο (Austrian Airlines).

Από πλευράς προορισμών, μεγάλη σημασία για την Υπηρεσία του ΕΟΤ Αυστρίας αποτελεί η διατήρηση και η εδραίωση της γραμμής Βιέννη – Βόλος αλλά και το άνοιγμα νέων γραμμών προς Λέσβο και Χίο.

Τέλος θετική η πορεία και στα νέα πτητικά προγράμματα προς Λέσβο (από Innsbruck), στις νέες γραμμές Innsbruck-Κάρπαθος, Linz-Σκιάθος ενώ ανοδική πορεία στη ζήτηση εμφανίζει η Ήπειρος, η οποία εδραιώνεται στην αυστριακή αγορά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Προβολή της Μήλου στη διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Στην διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου, την μεγαλύτερη του είδους παγκοσμίως, παρευρέθηκε ο Δήμος Μήλου δια του εκπροσώπου του Αβέρκιου Γαϊτανή, Προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου (5 – 7/3) πραγματοποιήθηκαν δεκάδες προγραμματισμένες συναντήσεις με δημοσιογράφους, με στόχο την προώθηση της Μήλου και του τουριστικού της προϊόντος.

Ιδιαίτερη προσπάθεια έγινε για αξιοποίηση επαφών τόσο με δημοσιογράφους όσο και με ταξιδιωτικούς πράκτορες, που ασχολούνται με εναλλακτικές μορφές που προσανατολίζεται η στρατηγική της Μήλου.



Πέρα από τη συνηθισμένες δράσεις που πραγματοποιούνται σε παρόμοιες περιπτώσεις παρουσιών σε εκθέσεις η εκθεσιακή συμμετοχή της Μήλου πλαισιώθηκε από μια πρωτότυπη προωθητική ενέργεια.

Συγκεκριμένα, χάρη στη πολύμηνη προετοιμασία του Δήμου σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας και την MTC GROUP, ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής συμμετείχε στην εκδήλωση που οργανώθηκε στο ελληνικό περίπτερο την Τετάρτη 6 Μαρτίου με προσκεκλημένους ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους από τη γερμανική κυρίως αγορά, οι οποίοι έλαβαν και μέρος σε κλήρωση για φιλοξενία στο νησί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Le Figaro: Η Αλόννησος στην κορυφή των εναλλακτικών προορισμών της Ελλάδας για το 2024!

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Αλόννησος στον κατάλογο με τους καλύτερους προορισμούς για αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, σύμφωνα με τη Γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Όπως τονίζεται στην αρχή του άρθρου, «στην Ελλάδα κάθε νησί αποκαλύπτει τους θησαυρούς του μέσα από τον δικό του ρυθμό. Η πρόταση μας για φέτος είναι να ξεφύγετε από τις Κυκλάδες και τον συνωστισμό, ανακαλύπτοντας κάτι νέο πέρα από τα τετριμμένα».



Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Αλόννησος για την οποία αναφέρει το εκτενές αφιέρωμα πως «αποτελεί έναν “ναό” καταδύσεων με παραδεισένιο βυθό, αρχαία ναυάγια και ένα εξαιρετικό θαλάσσιο οικοσύστημα.

Το νησί είναι εξίσου εντυπωσιακό και πάνω από το νερό με πευκοδάση, γραφικά χωριά και παραμυθένια σπιτάκια».

Τον κατάλογο της Le Figaro συμπληρώνουν η Χίος, τα Κύθηρα, η Κεφαλονιά και η Πάτμος.

Σημειώνεται πως προηγήθηκε ενημερωτική προσπάθεια του Δήμου για προβολή στη Γαλλία.



Στο ίδιο πνεύμα, πρόσφατα η Αλόννησος βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και από τη Γερμανική εφημερίδα Die Welt που αποκαλεί το νησί «ιδανικό τόπο για τους φυσιολάτρες» και το κατατάσσει στην κορυφή των Ελληνικών προορισμών που θα ξεχωρίσουν το 2024.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ITB Berlin: Η Αθήνα κορυφαίος city-break προορισμός στην Ευρώπη

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Μια πολύ σημαντική διάκριση στον τομέα του τουρισμού κατέκτησε η Αθήνα, κερδίζοντας τον τίτλο του κορυφαίου ευρωπαϊκού city-break προορισμού (Europe’s Leading City-break Destination), στη διοργάνωση των World Travel Awards 2024.

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Βερολίνο, όπου πραγματοποιήθηκε και η ITB Berlin, μία από τις κορυφαίες εκθέσεις τουρισμού στην Ευρώπη, στην οποία η Αθήνα συμμετείχε με ειδικό χώρο στο Περίπτερο του ΕΟΤ.

Εκτός από το βραβείο του κορυφαίου city-break προορισμού στην Ευρώπη, η Αθήνα ήταν υποψήφια σε αυτή τη διοργάνωση σε πέντε ακόμη κατηγορίες για αντίστοιχα ευρωπαϊκά βραβεία: Κορυφαίος Πολιτιστικός Προορισμός, Κορυφαίος Προορισμός Συναντήσεων και Συνεδρίων, Κορυφαίος Προορισμός Κρουαζιέρας, Κορυφαίο Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών και Κορυφαίο Αξιοθέατο για την Ακρόπολη.



Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που η ελληνική πρωτεύουσα κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο στον σημαντικό αυτόν θεσμό, (η πρώτη ήταν το 2018), ανάμεσα σε πόλεις-ορόσημα: το Άμστερνταμ, τη Βενετία, το Βερολίνο, τη Γενεύη, το Δουβλίνο, την Κοπεγχάγη, τη Λισαβόνα, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Πόρτο και την Ρώμη, ήταν υποψήφιες στην ίδια κατηγορία.

Το βραβείο προστίθεται στις σημαντικές διακρίσεις της πόλης που έχουν επιτευχθεί στην ίδια διοργάνωση κατά την τελευταία δεκαετία.

Η Αθήνα αναδείχθηκε κορυφαίος Πολιτιστικός Προορισμός παγκοσμίως για το 2022 και το 2023, και αντίστοιχα της Ευρώπης, τις ίδιες χρονιές.



Το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών της Ευρώπης για το 2018 και το 2022.

Τέλος, η διοργάνωση έχει αναδείξει την Ακρόπολη ως κορυφαίο Τουριστικό Αξιοθέατο για το 2014 και το 2018.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Η Μήλος νούμερο ένα προορισμός στις επιλογές του Conde Nast Traveler

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Η Μήλος για άλλη μια φορά νούμερο ένα στις επιλογές του Conde Nast Traveler για το 2024.

Το ταξιδιωτικό μέσο παγκόσμιας εμβέλειας δημοσίευσε θέμα με τίτλο“Ποιό νησί να επισκεφτείτε το 2024” και γράφει: «Η Μήλος ανακαλύπτεται όλο και περισσότερο από τους υποψήφιους ταξιδιώτες. Το Instagram είναι γεμάτο με πλάνα χωρίς φίλτρο από τους κυματιστούς λευκούς βράχους στο Σαρακίνικο, την πράσινη τρύπα για κολύμπι στον Παπάφραγκα και τα μικροσκοπικά γραφικά νησιώτικα σπιτάκια τα οποία είναι σφηνωμένα ανάμεσα σε βράχο και θάλασσα.»

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κυκλαδίτικο νησί ξεχωρίζει στις επιλογές του ταξιδιωτικού αυτού Μέσου.



Στον απόηχο της σημαντικής διεθνούς έκθεσης τουρισμού WTM του Λονδίνου, τον περασμένο Νοέμβριο, το έγκυρο βρετανικό περιοδικό είχε συμπεριλάβει τη Μήλο στους καλύτερους προορισμούς για επίσκεψη το 2024.

Όπως είχε αναφέρει τότε, επρόκειτο για τον οριστικό οδηγό για το νέο έτος που προέκυψε από συνεργασία με τους συντάκτες του περιοδικού με επιλογές προορισμών από όλο τον κόσμο.”

Για μήνες έχουμε ερευνήσει, συζητήσει και ελέγξει, από μια μεγάλη δεξαμενή φανταστικών πόλεων, περιοχών και χωρών με νέους λόγους για επίσκεψη” είχε γράψει και πρόσθετε : “Το αποτέλεσμα είναι το εξής: ο οριστικός οδηγός μας για τα 24 καλύτερα μέρη για να πάτε το 2024”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα απεργία του προσωπικού εδάφους της Lufthansa

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Δοξολογία για την Επέτειο της Ελληνικής Εθνεγερσίας στην Ενορία Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Ντύσσελντορφ

BUSINESS-Kleinanzeigen2 εβδομάδες ago

EVERGETIKON at the BEAUTY exhibition
of DÜSSELDORF March 22-24

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου: “Ο εμπαιγμός δεν έχει τέλος”!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέες απεργίες στους σιδηροδρόμους και στην Lufthansa

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Διαφωνίες στην Deutsche Bank μετά την απόφαση για περιορισμό της τηλεργασίας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ6 ημέρες ago

ΓΕΝΕΣΙΣ / GENESIS.ev Σύλλογος Ελλήνων και Κύπριων ιατρών της Β. Ρηνανίας Βεστφαλίας: Οι Έλληνες γιατροί της N.R.W παρόντες στην ετήσια εκδήλωση του 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ3 εβδομάδες ago

Η Nissan πρωτοπορεί με ενέργεια από βιοαιθανόλη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα απεργία των μηχανοδηγών από το βράδυ της Τετάρτης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ3 εβδομάδες ago

Νίκος Ανδρουλάκης: “Οι πολίτες πληρώνουν ακριβά την κυβερνητική θεωρία ότι η αγορά αυτορυθμίζεται”

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis