Connect with us

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συσχέτιση μεταξύ αξονικών τομογραφιών σε νέους και κινδύνου για καρκίνο, δείχνει μελέτη

Published

on

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Έρευνα επιστημόνων από εννιά ευρωπαϊκές χώρες σε σχεδόν ένα εκατομμύριο άτομα επιβεβαιώνει μια ισχυρή και σαφή συσχέτιση μεταξύ της έκθεσης νέων ατόμων σε ακτινοβολία κατά τη διάρκεια αξονικής τομογραφίας και του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του αίματος, σύμφωνα με ανάλυση που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Υγείας της Βαρκελώνης (ISGlobal) και δημοσιεύεται στο περιοδικό «Nature Medicine».

Στην έρευνα, που συντονίστηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Έρευνας για τον Καρκίνο, αναλύθηκαν δεδομένα από σχεδόν ένα εκατομμύριο άτομα, τα οποία υποβλήθηκαν σε τουλάχιστον μία αξονική τομογραφία πριν από την ηλικία των 22 ετών και εντοπίστηκε μια σαφής συσχέτιση μεταξύ των συνολικών δόσεων ακτινοβολίας στο μυελό των οστών από τις αξονικές τομογραφίες και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του αίματος.

Η δόση της ακτινοβολίας που δόθηκε στον μυελό των οστών, όπου παράγονται τα κύτταρα του αίματος, υπολογίστηκε για κάθε άτομο.

Στη συνέχεια οι ερευνητές μπόρεσαν μέσα από τα εθνικά μητρώα καρκίνου να εντοπίσουν όσους εμφάνισαν καρκίνο του αίματος με την πάροδο του χρόνου.

Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι μια τυπική σάρωση σε αξονικό τομογράφο σήμερα (με μέση δόση περίπου 8 mGy) αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης των μυελοειδών και λεμφοειδών κακοηθειών κατά περίπου 16%.

«Σε όρους απόλυτου κινδύνου αυτό σημαίνει ότι για κάθε 10.000 παιδιά που υποβάλλονται σε αξονική τομογραφία, μπορούμε να περιμένουμε να δούμε περίπου μία με δύο περιπτώσεις καρκίνου στα δώδεκα χρόνια που ακολουθούν την εξέταση», σημειώνει η πρώτη συγγραφέας της μελέτης, ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Παγκόσμιας Υγείας της Βαρκελώνης (ISGlobal), Μάγκντα Μπος Ντε Μπασέα.

Σήμερα περισσότερο από ένα εκατομμύριο παιδιά στην Ευρώπη υποβάλλονται σε αξονική τομογραφία κάθε χρόνο.

Αν και οι δόσεις ακτινοβολίας από τις αξονικές τομογραφίες έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, η εκτεταμένη χρήση αυτής της εξέτασης τις τελευταίες δεκαετίες έχει προκαλέσει ανησυχίες στην επιστημονική κοινότητα.

Τα ευρήματα της μελέτης υπογραμμίζουν την ανάγκη ευαισθητοποίησης της ιατρικής κοινότητας και συνέχισης της εφαρμογής αυστηρών μέτρων ακτινοπροστασίας, ιδίως στους νεότερους ασθενείς.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να διασφαλιστεί ότι στοιχεία για τις δόσεις και τις τεχνικές παραμέτρους συλλέγονται συστηματικά και επαρκώς στις κλινικές σε πραγματικό χρόνο, ώστε να βελτιωθούν περαιτέρω οι εκτιμήσεις κινδύνου στο μέλλον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σεληνιακή σκόνη είναι λιγότερο τοξική από την αστική ρύπανση, σύμφωνα με έρευνα

Published

on

Από

Η μελέτη παρέχει καθησυχαστικά δεδομένα για τις επερχόμενες αποστολές Artemis, οι οποίες στοχεύουν στην εγκαθίδρυση μακροχρόνιας ανθρώπινης παρουσίας και μιας βάσης στο φεγγάρι. Photo credits: evel30m / pixabay

Καθώς η NASA ετοιμάζεται να στείλει αστροναύτες πίσω στο φεγγάρι για πρώτη φορά έπειτα από περισσότερα από 50 χρόνια, νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϊ διαπιστώνει ότι η σεληνιακή σκόνη είναι λιγότερο επιβλαβής για τα ανθρώπινα κύτταρα των πνευμόνων από όσο φοβούνταν οι επιστήμονες.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Life Sciences in Space Research», παρέχει καθησυχαστικά δεδομένα για τις επερχόμενες αποστολές Artemis, οι οποίες στοχεύουν στην εγκαθίδρυση μακροχρόνιας ανθρώπινης παρουσίας και μιας βάσης στο φεγγάρι.



Οι ερευνητές διερεύνησαν στο εργαστήριο τις επιπτώσεις των προσομοιωτών σεληνιακής σκόνης στα ανθρώπινα κύτταρα των πνευμόνων και συνέκριναν τις επιπτώσεις με εκείνες των αιωρούμενων σωματιδίων που συλλέχθηκαν από έναν πολυσύχναστο δρόμο στο Σίδνεϊ.

Η έρευνα επικεντρώθηκε σε λεπτά σωματίδια σκόνης, τα οποία παρακάμπτουν τις φυσικές άμυνες του σώματος και διεισδύουν βαθιά στις κατώτερες αεροφόρους οδούς των πνευμόνων. Η μελέτη χρησιμοποίησε δύο διαφορετικούς τύπους πνευμονικών κυττάρων, που αντιπροσωπεύουν τις ανώτερες (βρογχικές) και κατώτερες (κυψελιδικές) περιοχές του πνεύμονα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ενώ η σεληνιακή σκόνη μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικός ερεθιστικός παράγοντας, ωστόσο δεν προκάλεσε τη σοβαρή κυτταρική βλάβη ή φλεγμονή που παρατηρήθηκε από την αστική σκόνη της Γης.



Στις αποστολές Apollo, όπου τα μέλη του πληρώματος αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, η κύρια οδός έκθεσης συνέβη έπειτα από δραστηριότητα έξω από το διαστημόπλοιο.

Τα ευρήματα της έρευνας υποδεικνύουν ότι «ενώ η σεληνιακή σκόνη μπορεί να προκαλέσει κάποιο άμεσο ερεθισμό στις αεροφόρους οδούς, δεν φαίνεται να αποτελεί κίνδυνο για χρόνιες, μακροχρόνιες ασθένειες όπως η πυριτίαση, η οποία προκαλείται από υλικά όπως η σκόνη πυριτίου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βρετανική Βιβλιοθήκη θα επιστρέψει την κάρτα μέλους στον… Όσκαρ Ουάιλντ!

Published

on

Από

Ο Ιρλανδός μυθιστοριογράφος, ποιητής, δραματουργό και κριτικός Όσκαρ Ουάιλντ. Photo credits: janeb13 / pixabay

Η Βρετανική Βιβλιοθήκη πρόκειται να επιστρέψει συμβολικά την κάρτα αναγνώστη στον Όσκαρ Ουάιλντ, 130 χρόνια μετά την απόφαση των διαχειριστών της να την ακυρώσουν, όταν ο θεατρικός συγγραφέας καταδικάστηκε για άσεμνη συμπεριφορά.

Μία σύγχρονη κάρτα μέλους που φέρει το όνομα του Όσκαρ Ουάιλντ θα απονεμηθεί επίσημα στον εγγονό του, Μέρλιν Χόλαντ, σε εκδήλωση τον προσεχή Οκτώβριο.



Ο Ρούπερτ Έβερετ, ο οποίος έγραψε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε ως Ουάιλντ στην ταινία «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» – ταινία του 2018 για τα τραγικά τελευταία χρόνια του συγγραφέα στην εξορία – θα συμμετάσχει στην τελετή.

Ο Μέρλιν Χόλαντ είναι ειδικός στον Ιρλανδό μυθιστοριογράφο, ποιητή, δραματουργό και κριτικό και στις δημοσιεύσεις του περιλαμβάνεται το βιβλίο «The Complete Letters of Oscar Wilde» με τις Επιστολές του Όσκαρ Ουάιλντ. Ερωτηθείς πώς αντιδρούσε ο παππούς του στην επαναφορά της κάρτας αναγνώστη είπε: «Πιθανότατα θα έλεγε “καιρός ήταν”».



Η πρώτη ακύρωση της κάρτας μέλους είχε καταγραφεί στα πρακτικά της Βιβλιοθήκης το 1895, μετά την καταδίκη του Ουάιλντ σε διετή κάθειρξη με καταναγκαστικά έργα για «απρέπεια», κατηγορία που τότε συνδεόταν με την ποινικοποιημένη ομοφυλοφιλία.

Οι διαχειριστές είχαν δώσει εντολή να μην του επιτραπεί ξανά η πρόσβαση στην Αίθουσα Ανάγνωσης του Βρετανικού Μουσείου, η οποία μετεξελίχθηκε στη Βρετανική Βιβλιοθήκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η έκθεση σε χημικές ουσίες πριν από τη γέννηση μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση κατά την εφηβεία

Published

on

Από

Προηγούμενες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η υψηλή αρτηριακή πίεση στα παιδιά αυξήθηκε παγκοσμίως μεταξύ 2000 και 2015, αυξάνοντας τον μελλοντικό κίνδυνο για καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο. Photo credits: tomwieden / pixabay

Η έκθεση των εμβρύων σε χημικές ουσίες συνδέεται με υψηλότερη συστολική αρτηριακή πίεση αργότερα, στην εφηβική ηλικία, όπως διαπιστώνει μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ανοιχτής πρόσβασης της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας «Journal of the American Heart Association» και παρουσιάστηκε στο Συνέδριο της Εταιρείας Επιδημιολογικής Έρευνας.

Οι χημικές ουσίες PFAS είναι μια μεγάλη ομάδα χημικών ουσιών που παράγονται από τον άνθρωπο και χρησιμοποιούνται για την κατασκευή προϊόντων ανθεκτικών στο νερό, το λίπος και τους λεκέδες.



Οι άνθρωποι εκτίθενται κυρίως σε PFAS μέσω του πόσιμου νερού, των τροφίμων και των οικιακών προϊόντων, όπως συσκευασίες τροφίμων, αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη, υφάσματα και χαλιά ανθεκτικά στους λεκέδες, καθώς και προϊόντα προσωπικής φροντίδας.

Ονομάζονται «παντοτινά χημικά» επειδή δεν διασπώνται εύκολα και μπορούν να συσσωρευτούν στο περιβάλλον ή στο σώμα με την πάροδο του χρόνου.

Προηγούμενες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η υψηλή αρτηριακή πίεση στα παιδιά αυξήθηκε παγκοσμίως μεταξύ 2000 και 2015, αυξάνοντας τον μελλοντικό κίνδυνο για καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο. Η συγκεκριμένη έρευνα διερεύνησε την προγεννητική έκθεση σε παντοτινά χημικά και την αρτηριακή πίεση από την πρώιμη παιδική ηλικία έως την εφηβεία.

Η μελέτη παρακολούθησε 1.094 παιδιά από την Boston Birth Cohort για διάρκεια δώδεκα ετών, αναλύοντας περισσότερες από 13.000 μετρήσεις αρτηριακής πίεσης που ελήφθησαν σε τακτικές παιδιατρικές επισκέψεις.



Μεταξύ των παιδιών των οποίων οι μητέρες είχαν υψηλότερες συγκεντρώσεις παντοτινών χημικών σε δείγματα αίματος που συλλέχθηκαν μετά τον τοκετό, η ανάλυση διαπίστωσε ότι καθώς τα επίπεδα των χημικών ουσιών διπλασιάζονταν, η συστολική (υψηλή) αρτηριακή πίεση ήταν κατά 1,39- 2,78 εκατοστιαίες μονάδες υψηλότερη, και η διαστολική (χαμηλή) αρτηριακή πίεση ήταν μεταξύ 1,22 και 2,54 εκατοστιαίες μονάδες υψηλότερη, στα παιδιά ηλικίας 13 έως 18 ετών.

Ο κίνδυνος αυξημένης αρτηριακής πίεσης αυξήθηκε κατά 6%- 8% για τα αγόρια και για τα παιδιά που γεννήθηκαν από μη ισπανόφωνες μαύρες μητέρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απόσπαση προσοχής στην οδήγηση, βασική αιτία για 2,5 εκατ. ατυχήματα ετησίως

Published

on

Από

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ υπολογίζουν πως η απόσπαση προσοχής στην οδήγηση αποτελεί την αιτία που χάνουν την ζωή τους 8 άνθρωποι καθημερινά. Photo credits: SplitShire / pixabay

Η απόσπαση προσοχής στην οδήγηση αποτελεί τη βασική αιτία για 2,5 εκατομμύρια ατυχήματα και χιλιάδες θανάτους παγκοσμίως ετησίως: Αυτό ήταν το σημαντικότερο αποτέλεσμα της έρευνας που πραγματοποίησε η Wakefield Research, ενώ το αμερικανικό site που συγκρίνει τιμές των ασφαλειών στα αυτοκίνητα «carsurance» εκτιμά πως καθημερινά 1.000 άνθρωποι τραυματίζονται σε τροχαία από την ίδια αιτία.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ υπολογίζουν πως η απόσπαση προσοχής στην οδήγηση αποτελεί την αιτία που χάνουν την ζωή τους 8 άνθρωποι καθημερινά. Αρκούν μόλις τρία δευτερόλεπτα για να σημειωθεί ατύχημα, αφού σε αυτή την χρονική στιγμή το αυτοκίνητο αν πηγαίνει με 50 χλμ/ώρα μπορεί να διανύσει απόσταση άνω των 40 μέτρων.



Επίσης αν ο οδηγός προσπαθήσει να πιάσει κάποιο αντικείμενο κατά τη διάρκεια της οδήγησης αυξάνει οκτώ φορές την πιθανότητα να τρακάρει, ενώ αν στείλει μηνύματα οδηγώντας οι πιθανότητες ατυχήματος αυξάνονται κατά έξι φορές σε σχέση με την κατάσταση που θα βρεθεί αν είχε πιει αλκοόλ.

Το 15ο Ευρωπαϊκό Βαρόμετρο για την υπεύθυνη οδήγηση το 2024 έχει καταγράψει την πρωτιά των Ελλήνων στη χρήση κινητού ανάμεσα στις 11 χώρες όπου έγινε η έρευνα.

Πάνω από 8 στους 10 Έλληνες και τις Ελληνίδες οδηγούς (81%) παραδέχονταν πως χρησιμοποιούν το κινητό τους ή το gps τους καθώς οδηγούν. Ποσοστό 72% παραδέχθηκε επίσης πως μιλάει στο τηλέφωνο ενώ οδηγεί, ενώ το 55% μιλάει μεν στο τηλέφωνο αλλά με bluetooth.

Επίσης το 47% ρυθμίζει το gps του ενώ οδηγεί με το 12% να αναφέρει πως την ώρα που οδηγεί χρησιμοποιεί το κινητό του για να δει ταινία ή βίντεο.



Στην Ελλάδα ο νέος ΚΟΚ προβλέπει αυστηρότερες ποινές για όποιον μιλάει στο κινητό του όταν οδηγεί.

Την πρώτη φορά που οι αστυνομικοί της Τροχαίας θα πιάνουν κάποιον να οδηγεί με το κινητό στο χέρι, το πρόστιμο θα είναι 350 ευρώ και αφαίρεση του διπλώματος για 30 ημέρες. Αν το επαναλάβει δεύτερη φορά, τότε το πρόστιμο φθάνει τα 1.000 ευρώ με αφαίρεση διπλώματος για 6 μήνες, ενώ αν υπάρξει νέα υποτροπή τότε ο οδηγός θα δέχεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και το δίπλωμα θα αφαιρείται για 1 χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα λείψανα ενός άγνωστου είδους δεινοσαύρου βρέθηκαν ξεχασμένα σε ένα ινστιτούτο!

Published

on

Από

Τα απολιθώματα βρέθηκαν στη νοτιοανατολική Μογγολία, στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Όμως εκείνη την εποχή αποδόθηκαν κατά λάθος στον Αλεκτρόσαυρο, ένα άλλο μέλος της οικογένειας των τυραννοσαυρίδων. Photo credits: brendageisse / pixabay

Φως στην περίπλοκη οικογενειακή ιστορία του διασημότερου ίσως δεινοσαύρου, του Τυραννόσαυρου Ρεξ, έρχονται να ρίξουν τα απολιθώματα ενός μακρινού συγγενή του που είχαν… «ξεχαστεί» επί μισό αιώνα στα συρτάρια ενός ινστιτούτου της Μογγολίας.

Αυτός ο πρόγονος του T-Rex ήταν πολύ μικρότερος σε μέγεθος, καθώς έμοιαζε με «πολύ μεγάλο άλογο», ανέφερε η Ντάρλα Ζελενίτσκι, παλαιοντολόγος στο Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρι, στον Καναδά, και μία εκ των συγγραφέων της μελέτης που δημοσιεύτηκε σήμερα στην επιστημονική επιθεώρηση Nature. Είχε μήκος περίπου τέσσερα μέτρα και ζύγιζε 750 κιλά.

Τα απολιθώματα βρέθηκαν στη νοτιοανατολική Μογγολία, στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Όμως εκείνη την εποχή αποδόθηκαν κατά λάθος στον Αλεκτρόσαυρο, ένα άλλο μέλος της οικογένειας των τυραννοσαυρίδων.



Επί μισό αιώνα, έμειναν κρυμμένα στα αρχεία του ινστιτούτου παλαιοντολογίας της Ακαδημίας Επιστημών της Μογγολίας, στην Ουλάν Μπατόρ, μέχρι που ένας διδακτορικός φοιτητής, ο Τζάρεντ Βόρις, που επισκεπτόταν τη χώρα, αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την «ταυτοποίηση» των οστών, είπε η Ζελενίτσκι.

«Είναι πιθανό και άλλα τέτοια ευρήματα να βρίσκονται σε άλλα μουσεία και να μην έχουν αναγνωριστεί σωστά», εκτίμησε.

Προς τιμή του «βασιλιά» T-Rex, το νέο είδος βαπτίστηκε Khankhuuluu mongoliensis, δηλαδή «πρίγκιπας δράκοντας της Μογγολίας».



Ο T-Rex ήταν το κυρίαρχο αρπακτικό της Βόρειας Αμερικής μέχρι και πριν από 66 εκατομμύρια χρόνια, όταν ένας αστεροειδής μεγαλύτερος από το όρος Έβερεστ έπεσε στον Κόλπο του Μεξικού.

Περίπου 20 εκατομμύρια χρόνια πριν από αυτό, ο Khankhuuluu mongoliensis – ή κάποιος στενός συγγενής του- μετανάστευσε από την Ασία στη Βόρεια Αμερική, περνώντας από τη χερσαία δίοδο που συνέδεε τότε τη Σιβηρία με την Αλάσκα. Έτσι εξελίχθηκαν οι τυραννοσαυρίδες στην αμερικανική ήπειρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολλανδική έκθεση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ψυχική υγεία των παιδιών

Published

on

Από

Η έκθεση διαπιστώνει σημαντικές περιφερειακές διαφοροποιήσεις, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη είναι η περιοχή όπου τα 13χρονα παιδιά είναι τα περισσότερο εκτεθειμένα στην προβληματική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σε ποσοστό 13%. Photo credits: 7721622 / pixabay

Η κρίση ψυχικής υγείας στα παιδιά έφθασε σε κρίσιμο σημείο, που επιδεινώνεται από την “ανεξέλεγκτη εξάπλωση” των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης για τα δικαιώματα των παιδιών KidsRight.

Σύμφωνα με τις έρευνες που διεξήγαγαν η KidsRights, που έχει την έδρα της στο Άμστερνταμ, και το Πανεπιστήμιο Erasmus του Ρότερνταμ, τουλάχιστον το 14% των παιδιών και των εφήβων ηλικίας 10-19 ετών σε όλο τον κόσμο παρουσιάζουν προβλήματα ψυχικής υγείας, με το μέσο παγκόσμιο ποσοστό αυτοκτονιών να φθάνει τους 6 στους 100.000 εφήβους ηλικίας 15-19 ετών.



“Η φετινή έκθεση είναι ένα καμπανάκι συναγερμού που δεν μπορούμε πλέον να αγνοήσουμε”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Μαρκ Ντουλαέρτ, ιδρυτής και πρόεδρος της KidsRights.

Το KidsRight Index, μια ετήσια έκθεση που διενεργεί το ίδρυμα, αποτιμά τον βαθμό προσήλωσης 194 χωρών στα δικαιώματα των παιδιών και σε ποιο βαθμό οι χώρες προσπαθούν να βελτιώσουν αυτά τα δικαιώματα.

Στην έκθεσή της για το 2025, η KidsRights ταυτοποίησε μια “ανησυχητική συσχέτιση” ανάμεσα στην επιδείνωση της ψυχικής υγείας των παιδιών και αυτό που η οργάνωση αποκαλεί “προβληματική” των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δηλαδή μια αναγκαστική και εθιστική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που έχει “αρνητική επίδραση” στην καθημερινή λειτουργία του χρήστη.

Η έλλειψη στοιχείων για την ψυχική υγεία των παιδιών συνιστά μεγάλο πρόβλημα σύμφωνα με την έκθεση, και αποκαλύπτει μια “επείγουσα ανάγκη” συντονισμένης δράσης ώστε να αντιμετωπιστεί η επιβλαβής επίδραση του ψηφιακού περιβάλλοντος στα παιδιά και στους εφήβους.



Η έκθεση διαπιστώνει σημαντικές περιφερειακές διαφοροποιήσεις, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη είναι η περιοχή όπου τα 13χρονα παιδιά είναι τα περισσότερο εκτεθειμένα στην προβληματική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σε ποσοστό 13%, και όπου το επίπεδο ψηφιακής εξάρτησης των νέων ηλικίας 15 ετών είναι “χωρίς προηγούμενο”, με το 39% από αυτούς να είναι σε συνεχή επαφή με τους φίλους τους μέσω του διαδικτύου.

Με την υποστήριξη της Γαλλίας και της Ισπανίας, η Ελλάδα πρότεινε την περασμένη εβδομάδα σε Συμβούλιο Υπουργών στο Λουξεμβούργο την πλαισίωση της χρήσης των διαδικτυακών πλατφορμών για τα παιδιά, απέναντι στις ανησυχίες σχετικά με τον εθιστικό χαρακτήρα τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Advertisement Europolitis

Like us on Facebook

Advertisement
Advertisement Europolitis