Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκή ημέρα Natura 2000: Υπό απειλή το 21,5% των ειδών ζώων, φυτών και μυκήτων

Published

on

Photo credits: johnNaturePhotos / pixabay

Υπό απειλή βρίσκεται το 21,5% των ειδών ζώων, φυτών και μυκήτων που αξιολογήθηκαν με αφορμή τον εορτασμό της ευρωπαϊκής ημέρας Natura 2000, την 21η Μαΐου.

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δημοσιοποιεί τον Κόκκινο Κατάλογο, που συνέταξε ο ΟΦΥΠΕΚΑ, με τα 11.500 απειλούμενα είδη ζώων, φυτών και μυκήτων της Ελλάδας.

Ειδικότερα, ο Κόκκινος Κατάλογος αποτελεί τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων (redlist.necca.gov.gr) για την ελληνική βιοποικιλότητα και συνιστά ένα εμβληματικό έργο για την προστασία και τη διαχείριση της ελληνικής φύσης, προσφέροντας, ταυτόχρονα, σε κάθε ενδιαφερόμενο πρόσβαση σε επιστημονική γνώση για δεκάδες χιλιάδες είδη χλωρίδας και πανίδας.



Σε παγκόσμιο επίπεδο, σε καθεστώς απειλής ανήκει το 28% των ειδών που έχει αξιολογήσει η IUCN. Στην περίπτωση της Ελλάδας, το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 21,5%, στο σύνολο των ειδών που αξιολογήθηκαν στο πλαίσιο του Κόκκινου Καταλόγου. Ένα στα πέντε είδη, που αξιολογήθηκαν, δηλαδή, απειλείται με εξαφάνιση.

Όσον αφορά στις επιμέρους ταξινομικές ομάδες, σε καθεστώς απειλής ανήκουν το 18,7% των φυτών, το 22,6% των ζώων και το 34,8% των μυκήτων που αξιολογήθηκαν.

Ειδικότερα το 28,3% των πουλιών, το 31,3% των θηλαστικών, το 13,3% των ερπετών, το 34,6% αμφιβίων και το 21,5% των ασπόνδυλων απειλούνται με εξαφάνιση.

Κάποια είδη, χάρη στην εφαρμογή μέτρων προστασίας και διατήρησης, δεν απειλούνται άμεσα, πλέον, με εξαφάνιση στην χώρα και έχουν μετακινηθεί στην κατηγορία του χαμηλού κινδύνου (LC). Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτών είναι: η θαλάσσια χελώνα Caretta caretta και το κιρκινέζι (Falco naumanni).



Η 21η Μαΐου έχει οριστεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000, ώστε να γιορτάζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η προστασία της φύσης και οι προσπάθειες όσων συμβάλλουν, καθημερινά, στην επιτυχία αυτού του σημαντικού εγχειρήματος.

Το ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000 αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών του κόσμου, καθώς υπερβαίνουν τις 27.000. Ταυτόχρονα, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία της φύσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φιγούρα δράσης του «Star Wars» πωλήθηκε σε τιμή ρεκόρ

Published

on

Από

Photo credits: LMoonlight / pixabay

Εξαιρετικά σπάνια φιγούρα δράσης του Boba Fett του «Star Wars», ύψους μόλις 9,5 εκατοστών πωλήθηκε σε δημοπρασία σε τιμή ρεκόρ 525.000 δολαρίων.

Ο οίκος δημοπρασιών Heritage Auctions ανακοίνωσε ότι η φιγούρα δράσης είναι πλέον το πιο πολύτιμο vintage παιχνίδι στον κόσμο, αφού αποκτήθηκε για το τεράστιο ποσό, το οποίο περιλαμβάνει το ασφάλιστρο του αγοραστή.

Το 1979, η αμερικανική εταιρεία παιχνιδιών Kenner έφτιαξε μία φιγούρα δράσης του Boba Fett που μπορούσε να εκτοξεύει πυραύλους από το σακίδιό του.

Ο ζωγραφισμένος στο χέρι κυνηγός επικηρυγμένων υποτίθεται ότι ήταν ένα δώρο για τους θαυμαστές που είχαν αγοράσει τουλάχιστον τέσσερις άλλες φιγούρες δράσης του Star Wars.



Μία από αυτές τις σπάνιες φιγούρες του Boba Fett πωλήθηκε στη δημοπρασία και είναι πλέον το πιο πολύτιμο vintage παιχνίδι στον κόσμο ξεπερνώντας τον προηγούμενο ρεκόρ: μια μοναδική στο είδος της κούκλα Barbie που φορούσε ένα διαμαντένιο κολιέ πουλήθηκε έναντι 302.500 δολαρίων το 2010.

Η φιγούρα του Boba Fett είναι επίσης η πιο ακριβή από το Star Wars. Το 2022 πωλήθηκε μία άβαφη φιγούρα του ίδιου φανταστικού χαρακτήρα του Star Wars στην τιμή των 236.000 δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Η υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών παρακολουθεί την αύξηση των ακροδεξιών εξτρεμιστών

Published

on

Από

Photo credits: Jonas Augustin / pixabay

Η γερμανική υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ακροδεξιών εξτρεμιστών τους οποίους παρακολουθεί εξακολουθεί να αυξάνεται στον απόηχο των ευρωεκλογών που έφεραν στη δεύτερη θέση το ακροδεξιό κόμμα “Εναλλακτική για τη Γερμανία” (AfD).

“Βλέπουμε μια ανανεωμένη αύξηση στον αριθμό των βίαιων ακροδεξιών εξτρεμιστών”, δήλωσε στο dpa ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τόμας Χάλντενβανγκ.

Η υπηρεσία του σκοπεύει να παρουσιάσει την ετήσια έκθεσή της για το 2023 την ερχόμενη εβδομάδα.

Μια αύξηση περίπου 14,5%, ή αλλιώς 38.800 άτομα, η οποία αναφέρθηκε για το 2022 αποδόθηκε κυρίως στο γεγονός ότι για πρώτη φορά οργανώσεις της AfD παρακολουθούνται ως μια γνωστή ακροδεξιά εξτρεμιστική οργάνωση.



Σύμφωνα με την υπηρεσία, περί τα 10.200 μέλη του κόμματος και της νεολαίας του χαρακτηρίζονται ακροδεξιοί εξτρεμιστές.

Τον Μάρτιο του 2021 η γερμανική υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών χαρακτήρισε το AfD ως ύποπτη εξτρεμιστική οργάνωση. Έκτοτε, “έχουν αυξηθεί οι ακροδεξιές εξτρεμιστικές τάσεις στους κόλπους του κόμματος”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε κρατίδια της ανατολικής Γερμανίας, τη Σαξονία, τη Σαξονία-Ανχαλτ και τη Θουριγγία, οι τοπικές οργανώσεις του κόμματος, έχουν χαρακτηριστεί επιβεβαιωμένες εξτρεμιστικές ακροδεξιές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – dpa


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλιματική αλλαγή και ελληνοποιήσεις «χτυπούν» το ελληνικό μέλι

Published

on

Από

Photo credits: nicolagiordano / pixabay

Δύσκολη αναμένεται να είναι η εφετινή χρονιά για την ελληνική μελισσοκομία, μιας και ο κλάδος είναι άμεσα πληττόμενος από την κλιματική αλλαγή.

Παράλληλα, τα φαινόμενα ελληνοποιήσεων μελιού από χώρες όπως η Κίνα και η Ουκρανία, που διατίθενται προς πώληση σε σημαντικά χαμηλότερη τιμή από τα ελληνικά, έχουν κάνει πολλούς μελισσοκόμους να «σηκώσουν τα χέρια ψηλά», ζητώντας από την πολιτεία να αντιμετωπίσει τα ζητήματα.

«Η ελληνική αγορά έχει “βουλιάξει” από τα “ελληνοποιημένα” μέλια, με αποτέλεσμα τα ελληνικά μέλια να έχουν υποτιμηθεί» δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας (ΟΜΣΕ), Κώστας Λεονταράκης.

Προβλήματα έχουν προκαλέσει και οι εισαγωγές ουκρανικού μελιού σύμφωνα με τον ίδιο, το οποίο εισέρχεται στην ευρωπαϊκή αγορά χωρίς δασμούς.

 Τα ελληνικά μέλια, αν και ποιοτικά, συνήθως έρχονται σε δεύτερη μοίρα με τον ίδιο να σημειώνει ότι «υπάρχουν νομοθετικά κενά. Υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμού αλλά πρέπει να ενεργοποιηθούν και να “ρίξουν” πρόστιμα εκεί που πρέπει».



Πάντως το φαινόμενων των παράνομων τυποποιήσεων μελιού δεν αποτελεί μόνο ελληνικό φαινόμενο. Αντίστοιχα προβλήματα έχουν και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προς την αναζήτηση λύσεων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε στη δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας για το μέλι. Σε αυτή εμπειρογνώμονες από όλη την Ε.Ε. θα μπορούν να υποβάλλουν τις απόψεις τους για την γνησιότητα και την ιχνηλασιμότητα του προϊόντος, ώστε να αντιμετωπιστεί η «μάστιγα» της νόθευσης του μελιού.

Η κλιματική αλλαγή

Τα τελευταία χρόνια η κλιματική αλλαγή γίνεται ολοένα και πιο εμφανής σε πολλές περιοχές της χώρας. Οι απασχολούμενοι στον πρωτογενή τομέα είναι αυτοί που έχουν βιώσει από «πρώτο χέρι» τα αποτελέσματα της, όπως φάνηκε και από τις καταστροφικές φωτιές του περασμένου καλοκαιριού αλλά και από τις πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία.

«Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή. Δεν μπορεί ένας ζωντανός οργανισμός όπως είναι η μέλισσα, μιας και η ίδια δεν μπορεί να προσαρμοστεί στις μεγάλες και απότομες αλλαγές του κλίματος και των θερμοκρασιών» σημείωσε ο Πρόεδρος της ΟΜΣΕ.



Σύμφωνα με τον κ. Λεονταράκη οι υψηλές θερμοκρασίες εκτός από τα παραπάνω προβλήματα, προκαλούν στις μέλισσες «λιμοκτονία». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα εκτός από χαμηλή συγκομιδή μελιού, να υπάρχει και απώλεια ζωικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με τον κ. Λεονταράκη τη φετινή χρονιά αναμένεται να εκλείψει το θυμαρίσιο μέλι από την αγορά, ενώ ίδιος κίνδυνος υπάρχει και για το πευκόμελο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Οι πρώτες εκτιμήσεις για βαθμολογίες και βάσεις

Published

on

Από

Photo credits: buivuong / pixabay

Εν αναμονή της ανακοίνωσης των βαθμολογιών στα τέλη Ιουνίου είναι οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων την περασμένη Τετάρτη.

Μαζί με τις βαθμολογίες, αναμένεται να ανακοινωθεί και ο αριθμός των υποψηφίων που συμμετείχαν φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, κάτι που θα δώσει σαφή εικόνα για το πώς θα κινηθούν οι βάσεις για την είσοδο στις σχολές και τα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα μαθήματα, τα οποία φάνηκαν να δυσκόλεψαν τους υποψηφίους θα είναι τα «κλειδιά» για την ολοκλήρωση και του φετινού παζλ.

«Αναφορικά με τη γενική εικόνα των επιδόσεων είναι φανερό ότι η δυσκολία των Μαθηματικών θα επηρεάσει οπωσδήποτε το 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικών Σπουδών) και το 4ο (Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Χατζητέγας, εκπαιδευτικός και αναλυτής.

Συμπλήρωσε, δε, ότι οι επιδόσεις στο μάθημα των Μαθηματικών σε συνδυασμό με εκείνες στη Φυσική «θα επηρεάσουν πτωτικά τις βάσεις στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο, στα υψηλόβαθμα τμήματα των κεντρικών Πολυτεχνείων».



Παράλληλα, όπως εκτίμησε, οι επιδόσεις στο μάθημα της Φυσικής «θα επηρεάσουν τις βάσεις στα υψηλόβαθμα τμήματα του 3ο επιστημονικού πεδίου των Σπουδών Υγείας, με εμφανές αποτύπωμα στις Ιατρικές Σχολές».

Όσον αφορά στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο, των Ανθρωπιστικών Σπουδών, ο κ. Χατζητέγας εκτίμησε ότι η χαμηλότερη μέση επίδοση θα παρατηρηθεί για μία ακόμα χρονιά στο μάθημα της Ιστορίας, καθώς «τα φετινά θέματα κρίθηκαν από τους υποψηφίους αρκετά απαιτητικά στο συγκεκριμένο μάθημα». 

Η ανακοίνωση των βαθμολογιών, που πιθανότατα θα συνοδεύεται και από τα επίσημα στατιστικά των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, αναμένεται να γίνει τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου.

Στη συνέχεια, η διαδικασία της συμπλήρωσης των Μηχανογραφικών Δελτίων αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, ώστε μέχρι το τέλος Ιουλίου να έχουν ανακοινωθεί οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γέννησε η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα μετά από μεταμόσχευση ωοθηκών

Published

on

Από

Photo credits: jarmoluk / pixabay

Ένα υγιέστατο αγοράκι γέννησε η 39χρονη Ειρήνη Κόκα, η οποία είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση ωοθηκικού ιστού.

Το Σάββατο 8 Ιουνίου έφερε στον κόσμο με καισαρική τομή το αγοράκι, βάρους 3 κιλών και 20 γραμμαρίων.

Πρόκειται για μία γυναίκα, η οποία πριν από 16 χρόνια διαγνώστηκε με αιματολογικό καρκίνο, λέμφωμα Hodgkins, και υπεβλήθη σε χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία.

Το 2013 επανεμφανίστηκε ο συγκεκριμένος αιματολογικός καρκίνος, μόνο που αυτήν τη φορά πριν προβεί στα προβλεπόμενα θεραπευτικά πρωτόκολλα για την καταπολέμησή του προνόησε να καταφύγει σε κρυοσυντήρηση ωοθηκικού ιστού προκειμένου να προασπίσει και να διατηρήσει τη γονιμότητά της.



Το 2021 και μετά την αποθεραπεία της επέστρεψε για τη μεταμόσχευση του κρυοσυντηρημένου φλοιού των ωοθηκών της στις μη λειτουργικές πλέον ωοθήκες της, ώστε να επαναφέρει τη γονιμότητά της.

Το κορυφαίο ιατρικό γεγονός, ως προς το χειρουργικό μέρος, πραγματοποιήθηκε στην Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ. Μία πρωτοπορία ακόμη αυτής της σπουδαίας προσπάθειας ήταν ότι μεταδόθηκε σε ζωντανή διαδικτυακή σύνδεση από την αίθουσα του χειρουργείου σε 13 δημόσια νοσοκομεία της χώρας προκειμένου να παρακολουθήσουν και άλλοι Έλληνες γιατροί όλη τη διαδικασία.

Μετά από 1,5 χρόνο επαναλειτουργίας των ωοθηκών της και έχοντας συλλέξει ωάρια που γονιμοποιήθηκαν με το σπέρμα του συζύγου της, η κ. Κόκα πραγματοποίησε εμβρυομεταφορά δύο εμβρύων στο στάδιο της βλαστοκύστης στις 5 Οκτωβρίου του 2023.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Δεξαμενή ταλέντων» για πρόσληψη ατόμων από τρίτες χώρες ενέκρινε το Συμβούλιο της ΕΕ

Published

on

Από

Photo credits: NakNakNak / pixabay

Το Συμβούλιο της ΕΕ ενέκρινε το σχέδιο για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής «δεξαμενής ταλέντων» (EU Talent Pool), η οποία θα διευκολύνει την πρόσληψη ατόμων από τρίτες χώρες που αναζητούν εργασία στην ΕΕ.

Αυτή η «δεξαμενή ταλέντων» θα έχει τη μορφή μιας διαδικτυακής πλατφόρμας σε ολόκληρη την ΕΕ που θα αντιστοιχεί τα προφίλ των ατόμων που αναζητούν εργασία από χώρες εκτός της ΕΕ με τις κενές θέσεις εργασίας που αναζητούν εργοδότες της ΕΕ σε επαγγέλματα στα οποία υπάρχει έλλειψη.

«Η θέση του Συμβουλίου αποσκοπεί στο να συμβιβάσει τις αρχές της δίκαιης πρόσληψης με ένα ασφαλές και ολοκληρωμένο σύστημα μετανάστευσης, ενώ παράλληλα ενισχύει τη θέση της ΕΕ στον παγκόσμιο αγώνα για ταλέντα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συμβουλίου.

Τα άτομα που αναζητούν εργασία από τρίτες χώρες θα μπορούν να καταχωρίζουν το προφίλ τους στην πλατφόρμα EU Talent Pool και να παρέχουν πληροφορίες για τις δεξιότητες, τα προσόντα, την επαγγελματική τους εμπειρία και τις γλωσσικές τους γνώσεις.

Η πλατφόρμα θα περιέχει επίσης κενές θέσεις εργασίας από εργοδότες σε όλη την ΕΕ.



Καθώς το EU Talent Pool έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των ελλείψεων στην αγορά εργασίας, θα περιλαμβάνονται σε αυτό μόνο οι κενές θέσεις εργασίας για επαγγέλματα που αντιμετωπίζουν έλλειψη σε εθνικό ή ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η συμμετοχή στη δεξαμενή ταλέντων θα παραμείνει προαιρετική για τα κράτη μέλη. Ένα συμμετέχον κράτος μέλος θα μπορεί επίσης να αποσυρθεί ανά πάσα στιγμή.

Με βάση τη θέση που συμφώνησαν τα κράτη μέλη, το Συμβούλιο θα είναι σε θέση να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την εξεύρεση συμφωνίας για την τελική νομοθεσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες ago

Επεμβάσεις αποκατάστασης και ανάδειξης των Ανατολικών Θερμών στους Δελφούς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ17 ώρες ago

Φιγούρα δράσης του «Star Wars» πωλήθηκε σε τιμή ρεκόρ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ19 ώρες ago

Γερμανία: Η υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών παρακολουθεί την αύξηση των ακροδεξιών εξτρεμιστών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ20 ώρες ago

Κλιματική αλλαγή και ελληνοποιήσεις «χτυπούν» το ελληνικό μέλι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ21 ώρες ago

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Οι πρώτες εκτιμήσεις για βαθμολογίες και βάσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Γέννησε η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα μετά από μεταμόσχευση ωοθηκών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

«Δεξαμενή ταλέντων» για πρόσληψη ατόμων από τρίτες χώρες ενέκρινε το Συμβούλιο της ΕΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Οι νέοι δασμοί στις εισαγωγές κινέζικων ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα επιβραδύνουν τις πωλήσεις στην ΕΕ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες ago

Γερμανία: Το 51% υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών

ΥΓΕΙΑ2 ημέρες ago

Τριπλασιάστηκε ο αριθμός των ατόμων άνω των 65 ετών με διαβήτη τύπου 1

BUSINESS-Kleinanzeigen3 εβδομάδες ago

Griechisches Restaurant zu vermieten

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Λογοτεχνικό βραδινό 18 Μάη 2024, στο Κρέφελντ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες ago

easyJet: 22 νέα απευθείας δρομολόγια προς την Ελλάδα από το εξωτερικό

Διατροφή4 εβδομάδες ago

Υπέρταση: Ποια διατροφική προσέγγιση βοηθά στον έλεγχό της

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πλημμύρες στα νοτιοδυτικά

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Συμμετοχή της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας σε Προγράμματα του Δήμου Μονάχου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ3 εβδομάδες ago

Τα πρώτα επιστημονικά δεδομένα από την διαστημική αποστολή Euclid

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Βαυαρική Κρατική Έκθεση Κήπου 2024 στην κωμόπολη Kircheim κοντά στο Μόναχο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Μεσόγειος: Η άνοδος της στάθμης των υδάτων απειλεί τους υγρότοπους

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Το παγκόσμιο προσδόκιμο ζωής αναμένεται να αυξηθεί κατά σχεδόν πέντε χρόνια έως το 2050

Europolitis TV2 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV3 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV3 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis