ΚΟΣΜΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 30 Ιουλίου
30 Ιουλίου 2017
Σαν σήμερα
1733…. Ανοίγει στη Μασαχουσέτη η πρώτη Ελευθεροτεκτονική Στοά στις βρετανικές αποικίες, όπου αργότερα θα ιδρυθεί το κράτος των ΗΠΑ.
1824…. Στο πλαίσιο της δεύτερης απόπειρας των Τούρκων να καταλάβουν τη Σάμο, έρχονται από την Ικαρία τα Υδραίικα [20 πολεμικά και 4 πυρπολικά] με το ναύαρχο Γεώργιο Σαχτούρη για να ενισχύσουν και να σώσουν το νησί. Ο Χοσρέφ, που περιμένει ενισχύσεις από το Τσεσμέ για να τις ρίξει στο Καρλόβασι, αναγκάζεται να εγκαταλείψει το βόρειο τμήμα του νησιού και τα αποβιβασθέντα τμήματά του και να καταφύγει στο νότιο, μεταξύ Σάμου και μικρασιατικών παραλίων. Ο Σαχτούρης αγκυροβολεί ανοιχτά του Κοκκαρίου.
1901…. Στη Βενεζουέλα, 5.000 άτομα εξεγείρονται κατά του Προέδρου, Φιντέλ Κάστρο.
1905…. Οι Ιάπωνες καταλαμβάνουν τη νήσο Σαχαλίνη. Είναι η πρώτη ιαπωνική επέμβαση σε ρωσικό έδαφος κατά τον 20ό αιώνα.
1920…. Τα Ιουλιανά: Μεσούσης της Μικρασιατικής Εκστρατείας και δύο μέρες μετά την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών, που δημιούργησε «την Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών», ο Ελευθέριος Βενιζέλος παίρνει το δρόμο της επιστροφής, κομιστής του μεγάλου αγγέλματος. Ενώ βρίσκεται στο σιδηροδρομικό σταθμό Λυών των Παρισίων για να επιβιβασθεί στο Οριάν Εξπρές, δέχεται δολοφονική επίθεση από δύο απότακτους βασιλόφρονες αξιωματικούς, τον Γεώργιο Κυριάκη και τον Απόστολο Τσερέπη. Τον πυροβολούν με τα περίστροφά τους δέκα φορές και τον τραυματίζουν επιπόλαια στο δεξί χέρι.
1930…. Η Εθνική Ουρουγουάης κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, που θεσμοθετείται για πρώτη φορά, νικώντας στον τελικό την Αργεντινή με 2-1.
1932…. Αρχίζουν οι 10οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λος Άντζελες.
1945…. Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο «Indianapolis» βυθίζεται από ιαπωνική τορπίλη στον Ειρηνικό Ωκεανό. Εννιακόσιοι άνθρωποι επιβιώνουν της επίθεσης, πηδώντας στη θάλασσα. Λίγες ημέρες μετά, οι 580 από αυτούς θα γίνουν τροφή των καρχαριών που σπεύδουν στην περιοχή, μυρίζοντας ανθρώπινο αίμα.
1962…. Καθιερώνεται στην Ελλάδα το λίτρο ως μονάδα μέτρησης των υγρών.
1973…. Λήγει στη Βρετανία, η 11ετής δικαστική διαμάχη των θυμάτων του φαρμάκου Θαλιδομίδη, που ευθυνόταν για τη γέννηση 5.000 παιδιών σε όλο τον κόσμο με παραμορφωμένα άκρα, με την απόφαση για την καταβολή αποζημιώσεων ύψους 20 εκ. λιρών.
1982…. Η υπουργός Πολιτισμού, Μελίνα Μερκούρη, θέτει το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στη χώρα μας, στη Διάσκεψη των υπουργών Πολιτισμού της UNESCO στο Μεξικό.
1996…. Ο Νίκος Κακλαμανάκης κερδίζει το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστιοσανίδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα.
1998…. Ξεκινάει το 13ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ στην Αθήνα.
2002…. Μεταφέρονται στις φυλακές Κορυδαλλού κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οι Αλέκος Γιωτόπουλος, Παύλος Σερίφης και Κωνσταντίνος Τέλιος, φερόμενοι ως μέλη της 17Ν. Οι κατηγορούμενοι μεταφέρονται ο καθένας σε ξεχωριστό αυτοκίνητο και δεν έχουν καμία επαφή μεταξύ τους, ενώ ελικόπτερο της αστυνομίας πετάει συνέχεια και ελέγχει το χώρο γύρω από την ευρύτερη περιοχή των φυλακών.
2003…. Στο Μεξικό παράγεται το τελευταίο “Σκαθάρι” της Volkswagen.
Σαν σήμερα το 1818 γεννήθηκε η βρετανίδα συγγραφέας Έμιλυ Μπροντέ (“Ανεμοδαρμένα ύψη”), το 1863 ο αμερικανός Χένρι Φορντ, ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας Φορντ, το 1941 ο καναδός τραγουδιστής και συνθέτης, Πολ Άνκα, το 1947 ο αμερικανοαυστριακός ηθοποιός και πολιτικός, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ και το 1948 ο γάλλος ηθοποιός, Ζαν Ρενό. Την ίδια μέρα το 336 π.Χ. δολοφονήθηκε ο Φίλιππος Β’ ο Μακεδών, βασιλιάς της Μακεδονίας, από έναν από τους πιο έμπιστους σωματοφύλακές του, τον Παυσανία, το 2000 πέθανε ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος, και ποιητής, Ερρίκος Θαλασσινός και το 2007 ο σουηδός σκηνοθέτης, Ίνγκμαρ Μπέργκμαν.
Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η τρύπα του όζοντος «επουλώνεται» χάρη στην παγκόσμια μείωση των χημικών ουσιών

Νέα μελέτη, με επικεφαλής το MIT, διαπιστώνει ότι η τρύπα του όζοντος στην Ανταρκτική «επουλώνεται», ως άμεσο αποτέλεσμα των παγκόσμιων προσπαθειών για τη μείωση των χημικών ουσιών που καταστρέφουν το όζον.
Στο παρελθόν, επιστήμονες έχουν παρατηρήσει σημάδια ανάκαμψης του όζοντος. Ωστόσο, η συγκεκριμένη μελέτη που θα δημοσιευτεί στο περιοδικό Nature, είναι η πρώτη που δείχνει με υψηλή στατιστική βεβαιότητα ότι αυτή η ανάκαμψη οφείλεται κυρίως στη μείωση των ουσιών που καταστρέφουν το όζον, έναντι άλλων επιδραστικών παραγόντων, όπως η φυσική μεταβλητότητα του καιρού ή οι αυξημένες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στη στρατόσφαιρα.
Στη στρατόσφαιρα της Γης, το όζον είναι ένα φυσικό αέριο που προστατεύει τον πλανήτη μας από την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία του Ήλιου.
Το 1985, οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια «τρύπα» στο στρώμα του όζοντος πάνω από την Ανταρκτική, η οποία άνοιξε κατά τη διάρκεια της άνοιξης στο νότιο ημισφαίριο, μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου. Αυτή η εποχική μείωση του όζοντος επέτρεπε στις υπεριώδεις ακτίνες να φτάνουν σταδιακά μέχρι την επιφάνεια της Γης, οδηγώντας σε καρκίνο του δέρματος και άλλες δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία.
Στη νέα μελέτη, η ομάδα του MIT χρησιμοποίησε μια ποσοτική προσέγγιση για να προσδιορίσει την αιτία της ανάκαμψης του όζοντος στην Ανταρκτική. Οι ερευνητές ξεκίνησαν με προσομοιώσεις της ατμόσφαιρας της Γης και δημιούργησαν πολλαπλές προσομοιώσεις της ίδιας παγκόσμιας ατμόσφαιρας, υπό διαφορετικές συνθήκες εκκίνησης.
Στη συνέχεια μελέτησαν δορυφορικές παρατηρήσεις της τρύπας του όζοντος στην Ανταρκτική από το 2005 ως σήμερα.
Αν η τάση συνεχιστεί οι ερευνητές προβλέπουν ότι σύντομα θα υπάρξει ένα έτος, οπότε το στρώμα του όζοντος θα παραμείνει εντελώς ανέπαφο και τελικά η τρύπα του όζοντος θα παραμείνει κλειστή για πάντα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βραβείο Πατρίδας στην Ομάδα Εργασίας Σβέρτε-Ιωάννινα: Υψηλή εκτίμηση για εξαιρετικά έργα
- Κων. Τασούλας: Η θυσία των ηρώων της Επανάστασης, καθώς και η ανιδιοτελής προσφορά των Ελλήνων της διασποράς, μας γεμίζει υπερηφάνεια για την Ιστορία μας
- Η λιπώδης νόσος του ήπατος συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου
- Προβολή του ντοκιμαντέρ «Βενιζέλος: Ο Αγώνας για τη Μικρά Ασία» στο Πανεπιστήμιο Georgetown στην Ουάσινγκτον
- Έκθεση για τη διαχρονική γοητεία της νότιας Γαλλίας στις Κάννες
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Η Siemens περικόπτει παγκοσμίως 6.000 θέσεις εργασίας

Την περικοπή έως και 6.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως σχεδιάζει η Siemens, ανακοίνωσε η γερμανική εταιρία υψηλής τεχνολογίας, η οποία απασχολεί περίπου 68.000 εργαζόμενους σε όλον τον κόσμο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι 2.850 θέσεις θα περικοπούν στη Γερμανία και αναμένεται να επηρεαστεί ιδιαίτερα ο κλάδος αυτοματισμού στη Digital Industries.
«Πρέπει να ενισχύσουμε περαιτέρω την ανταγωνιστικότητά μας σε αυτό το περιβάλλον», δήλωσε ο Κέντρικ Νάικε, υπεύθυνος για τη βιομηχανία στο διοικητικό συμβούλιο της Siemens.
Περίπου 450 θέσεις εργασίας θα χαθούν στον κλάδο των λύσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.
Η βασική επιχείρηση αυτοματισμού αντιμετωπίζει τα τελευταία τρίμηνα σημαντική μείωση πωλήσεων και κερδών, ενώ επικεντρώνεται υπερβολικά στην Κίνα και στη Γερμανία, καθώς και στην αυτοκινητοβιομηχανία, επισήμανε ο κ. Νάικε και τόνισε: «Πρέπει να γίνουμε πιο ισορροπημένοι περιφερειακά και να αποκτήσουμε ευρύτερη πελατειακή βάση», με την ανάπτυξη της Siemens στις αγορές της Ινδίας και των ΗΠΑ και να εξελιχθούμε στους τομείς της αεροδιαστημικής και της αμυντικής βιομηχανίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βραβείο Πατρίδας στην Ομάδα Εργασίας Σβέρτε-Ιωάννινα: Υψηλή εκτίμηση για εξαιρετικά έργα
- Κων. Τασούλας: Η θυσία των ηρώων της Επανάστασης, καθώς και η ανιδιοτελής προσφορά των Ελλήνων της διασποράς, μας γεμίζει υπερηφάνεια για την Ιστορία μας
- Η λιπώδης νόσος του ήπατος συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου
- Προβολή του ντοκιμαντέρ «Βενιζέλος: Ο Αγώνας για τη Μικρά Ασία» στο Πανεπιστήμιο Georgetown στην Ουάσινγκτον
- Έκθεση για τη διαχρονική γοητεία της νότιας Γαλλίας στις Κάννες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
WMO: Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν το 2024 επιτάχυναν το λιώσιμο των πάγων και την άνοδο της στάθμης των θαλασσών

Το ποσοστό ρεκόρ των αερίων του θερμοκηπίου που εκλύθηκαν στην ατμόσφαιρα το 2024 συνέβαλε στην αύξηση σε πρωτοφανή επίπεδα της θερμοκρασίας, ενώ επιτάχυναν το λιώσιμο των πάγων, την άνοδο της στάθμης των θαλασσών και έφεραν τον κόσμο πιο κοντά στο να ξεπεράσει το ορόσημο της αύξησης της θερμοκρασίας της Γης κατά 1,5° Κελσίου σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή.
Οι μέσες ετήσιες θερμοκρασίες το 2024 ήταν κατά 1,55° Κελσίου υψηλότερες σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή, ξεπερνώντας κατά 0,1° Κελσίου το προηγούμενο ρεκόρ του 2023, επεσήμανε ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO) στην ετήσια έκθεσή του.
Οι περισσότερες χώρες έχουν υπογράψει τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, η οποία προβλέπει δράσεις για τον περιορισμό της ανόδου της θερμοκρασίας στον 1,5° Κελσίου σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 1850-1900.
Οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η μακροπρόθεσμη μέση αύξηση της θερμοκρασίας αυτή τη στιγμή κυμαίνεται μεταξύ του 1,34° Κελσίου και του 1,41° Κελσίου, πλησιάζοντας αλλά όχι φτάνοντας ακόμη το όριο της Συμφωνίας του Παρισιού, επεσήμανε ο WMO.
Την ώρα που σε μικρό αριθμό περιοχών η θερμοκρασία έπεσε, ακραία καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν σε όλη τη Γη, με ξηρασίες να προκαλούν ελλείψεις τροφίμων και πλημμύρες και δασικές πυρκαγιές να οδηγούν στον εκτοπισμό 800.000 ανθρώπων, ο υψηλότερος αριθμός από το 2008 όταν ξεκίνησαν να διατηρούνται αρχεία.
Η θερμοκρασία των ωκεανών επίσης έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ. Οι παγετώνες και οι πάγοι των θαλασσών εξακολούθησαν να λιώνουν με γοργούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα η στάθμη των θαλασσών να φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ.
Από το 2015 ως το 2024 η στάθμη των θαλασσών αυξάνεται κατά μέσο όρο κατά 4,7 χιλιοστά ετησίως, έναντι 2,1 χιλιοστών την περίοδο 1003-2002, επεσήμανε ο WMO.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters
- Βραβείο Πατρίδας στην Ομάδα Εργασίας Σβέρτε-Ιωάννινα: Υψηλή εκτίμηση για εξαιρετικά έργα
- Κων. Τασούλας: Η θυσία των ηρώων της Επανάστασης, καθώς και η ανιδιοτελής προσφορά των Ελλήνων της διασποράς, μας γεμίζει υπερηφάνεια για την Ιστορία μας
- Η λιπώδης νόσος του ήπατος συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου
- Προβολή του ντοκιμαντέρ «Βενιζέλος: Ο Αγώνας για τη Μικρά Ασία» στο Πανεπιστήμιο Georgetown στην Ουάσινγκτον
- Έκθεση για τη διαχρονική γοητεία της νότιας Γαλλίας στις Κάννες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στην εξαγορά της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Wiz προχωρά η Google

Η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, ανακοίνωσε τη σύναψη «οριστικής συμφωνίας» για την εξαγορά της αμερικανικής startup κυβερνοασφάλειας Wiz έναντι 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η εξαγορά θα γίνει εξ ολοκλήρου σε ρευστό και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026.
Πρόκειται μακράν για τη μεγαλύτερη εξαγορά που έχει κάνει ποτέ η Google και η μητρική της, Alphabet, οι οποίες ενισχύουν τη θέση τους στην ασφάλεια συστημάτων πληροφορικής, που θεωρείται μια αναπτυσσόμενη αγορά.
Η συμφωνία θα ενισχύσει τις λειτουργίες cloud της Google με τις λύσεις κυβερνοασφάλειας της Wiz με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης που χρησιμοποιούν εταιρείες για την εξάλειψη κρίσιμων κινδύνων, βοηθώντας την Google να ανταγωνιστεί από καλύτερη θέση σε έναν κλάδο που επωφελείται από την άνοδο υπηρεσιών γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης όπως το ChatGPT.
Μέχρι σήμερα, η μεγαλύτερη συμφωνία του τεχνολογικού κολοσσού της Καλιφόρνια χρονολογείται το 2012, με την εξαγορά της Motorola Mobility, του πρώην τμήματος εξοπλισμού της Motorola, έναντι 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η Wiz, που ιδρύθηκε μόλις πριν από πέντε χρόνια, είχε ήδη προσεγγιστεί από την Google πέρυσι, αλλά το διοικητικό συμβούλιο της αμερικανικής startup κυβερνοασφάλειας απέρριψε την προσφορά της, την οποία πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ανερχόταν σε 23 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Google επανήλθε, αυξάνοντας σημαντικά την προσφορά της και ο τεχνολογικός γίγαντας δεν δίστασε να καταθέσει προσφορά σε τιμή διπλάσια από την αποτίμηση που παρουσίασε η Wiz κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης πώλησης μετοχών στα τέλη του 2024.
Η αυξανόμενη χρήση του cloud αυξάνει τον κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων, καθώς οι εταιρείες βασίζονται σε υποδομές που βρίσκονται σε διαφορετικούς ιστότοπους. Η άνοδος της Τεχνητής Νοημοσύνης απαιτεί δυνατότητες επεξεργασίας και αποθήκευσης που παρέχονται από κέντρα δεδομένων, γεγονός που καθιστά το cloud ακόμα πιο απαραίτητο.
Μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες startups λογισμικού, η Wiz προσφέρει λύσεις κυβερνοασφάλειας που βασίζονται στο υπολογιστικό νέφος (cloud).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP – Reuters
- Βραβείο Πατρίδας στην Ομάδα Εργασίας Σβέρτε-Ιωάννινα: Υψηλή εκτίμηση για εξαιρετικά έργα
- Κων. Τασούλας: Η θυσία των ηρώων της Επανάστασης, καθώς και η ανιδιοτελής προσφορά των Ελλήνων της διασποράς, μας γεμίζει υπερηφάνεια για την Ιστορία μας
- Η λιπώδης νόσος του ήπατος συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου
- Προβολή του ντοκιμαντέρ «Βενιζέλος: Ο Αγώνας για τη Μικρά Ασία» στο Πανεπιστήμιο Georgetown στην Ουάσινγκτον
- Έκθεση για τη διαχρονική γοητεία της νότιας Γαλλίας στις Κάννες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επέστρεψαν στη Γη οι δύο αστροναύτες που είχαν αποκλειστεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Έπειτα από εννέα μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αντί για οκτώ ημέρες που είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει η παραμονή τους, οι Αμερικανοί αστροναύτες Μπουτς Γουίλμορ και Σάνι Γουίλιαμς επέστρεψαν στη Γη.
Η κάψουλα της SpaceX που τους έφερε πίσω, μαζί με τον Αμερικανό αστροναύτη Νικ Χέιγκ και τον Ρώσο κοσμοναύτη Αλεξάντρ Γκορμπούνοφ προσθαλασσώθηκε χωρίς απρόοπτα στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντας λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα της Τρίτης (τοπική ώρα· τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας).
Ο Μπουτς Γουίλμορ και η Σάνι Γουίλιαμς έφθασαν στον ΔΔΣ τον Ιούνιο, με σκάφος Starliner της Boeing.
Υποτίθεται πως θα παρέμεναν εκεί για οκτώ ημέρες, όμως τεχνικά προβλήματα ανάγκασαν την αμερικανική διαστημική υπηρεσία να αλλάξει τα σχέδιά της.
Τα τεχνικά προβλήματα του Starliner υποχρέωσαν τη NASA να απευθυνθεί στην εταιρία SpaceX του Ίλον Μασκ.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η NASA και η SpaceX έστειλαν στο διάστημα δύο αστροναύτες αντί για τέσσερις, όπως είχε προβλεφθεί αρχικά, προκειμένου να αφήσουν ελεύθερες θέσεις για τον Γουίλμορ και τη Γουίλιαμς στην επιστροφή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP – Reuters
- Βραβείο Πατρίδας στην Ομάδα Εργασίας Σβέρτε-Ιωάννινα: Υψηλή εκτίμηση για εξαιρετικά έργα
- Κων. Τασούλας: Η θυσία των ηρώων της Επανάστασης, καθώς και η ανιδιοτελής προσφορά των Ελλήνων της διασποράς, μας γεμίζει υπερηφάνεια για την Ιστορία μας
- Η λιπώδης νόσος του ήπατος συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου
- Προβολή του ντοκιμαντέρ «Βενιζέλος: Ο Αγώνας για τη Μικρά Ασία» στο Πανεπιστήμιο Georgetown στην Ουάσινγκτον
- Έκθεση για τη διαχρονική γοητεία της νότιας Γαλλίας στις Κάννες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στα τέλη του 2026 η εκτόξευση του διαστημοπλοίου Starship με προορισμό τον Άρη

Ο ιδρυτής της SpaceX, ο Ίλον Μασκ, δήλωσε ότι το διαστημόπλοιό του Starship προβλέπεται να εκτοξευτεί με προορισμό τον Άρη στα τέλη του 2026, μεταφέροντας το ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla Optimus.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι αν όλα πάνε καλά θα μπορούσαν να ακολουθήσουν τρία με πέντε χρόνια αργότερα άνθρωποι.

“Το Starship αναχωρεί για τον Άρη στα τέλη της επόμενης χρονιάς, μεταφέροντας το Optimus. Αν πάνε καλά οι προσεδαφίσεις αυτές, τότε προσεδαφίσεις ανθρώπων θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ήδη από το 2029, αν και το 2031 δείχνει πιο πιθανό“, ανέφερε σε μήνυμα στο μέσο του κοινωνικής δικτύωσης X ο πολυδισεκατομμυριούχος ιδρυτής της SpaceX και στενός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP – Reuters
- Βραβείο Πατρίδας στην Ομάδα Εργασίας Σβέρτε-Ιωάννινα: Υψηλή εκτίμηση για εξαιρετικά έργα
- Κων. Τασούλας: Η θυσία των ηρώων της Επανάστασης, καθώς και η ανιδιοτελής προσφορά των Ελλήνων της διασποράς, μας γεμίζει υπερηφάνεια για την Ιστορία μας
- Η λιπώδης νόσος του ήπατος συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου
- Προβολή του ντοκιμαντέρ «Βενιζέλος: Ο Αγώνας για τη Μικρά Ασία» στο Πανεπιστήμιο Georgetown στην Ουάσινγκτον
- Έκθεση για τη διαχρονική γοητεία της νότιας Γαλλίας στις Κάννες
You must be logged in to post a comment Login