Επικοινωνήστε μαζί μας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Συνέντευξη του Νεκτάριου Σαντορινιού Αν. Υπουργού Ναυτιλίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός μιλάει στον Ευρωπολίτη και τον Βασίλη Βούλγαρη

Ο Αναπληρωτής  Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός μιλάει στον Ευρωπολίτη και τον Βασίλη Βούλγαρη:Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να είναι η ηγέτιδα δύναμη σίγουρα στα Βαλκάνια και ένα σημαντικό σημείο εισόδου στα προϊόντα της Ασίας προς την Ευρώπη, αλλά και το αντίθετο.

 

Στο Ντύσσελντορφ την πρωτεύουσα της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας βρέθηκε ο Αναπληρωτής  Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός (Βουλευτής Δωδεκανήσων ΣΥΡΙΖΑ) το 4ημερο 19-22 Ιανουαρίου.

Στο πρόγραμμά του  συμπεριλαμβανόταν η επίσκεψη στη διεθνή έκθεση Boot και επαφές με τη διοίκηση του Duisport, του λιμανιού της πόλης του Ντούισμουργκ, διερευνώντας  την δυνατότητα στρατηγικής συνεργασίας με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και συνεργασίας ελληνικών λιμανιών. Συνάντηση που προετοίμασε και οργάνωσε η Γενικής Πρόξενος του Ντύσσελντορφ  κ. Μαρία Παπακωνσταντίνου με το εμπορικό γραφείο του  προξενείου.

 

Με την ευκαιρία της επίσκεψης ο Ευρωπολίτης συναντήθηκε  και συνομίλησε με τον υπουργό.


Β.Β: Κύριε υπουργέ ξέρουμε ότι είχατε έναν κύκλο επαφών με τους υπεύθυνους του λιμανιού του Ντούισμουργκ, θα θέλαμε να μας δώσετε μια εικόνα για το τί ετοιμάζουμε και τί όφελος θα μπορούσε να έχει η χώρα μας από αυτό;

Ν.Σ: Έγινε μια συνάντηση με τον κύριο Στάκερ τον διευθύνοντα σύμβουλο του λιμανιού του Ντούισμουργκ, η οποία έγινε σε δύο δόσεις. Γίνεται μια προσπάθεια να υπάρξει ένα μνημόνιο συνεργασίας το λιμάνι του Ντουισμουργκ, που όλοι γνωρίζουμε πόσο μεγάλο και σημαντικό είναι, την τεχνογνωσία που έχει , ιδιαίτερα στο Logistisch αλλά και τις αποθήκες. Θεωρούμε ότι τα λιμάνια της χώρας μας, η χώρα μας, μπορεί να αποτελέσει ένα ουσιαστικά και μεγάλο Hub (κεντρικό σημείο) για την είσοδο κυρίως από την Ασία προϊόντων τα οποία μπορούν να διανεμηθούν στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ανατολική Ευρώπη. Γι’ αυτό τον λόγο έγινε μια συζήτηση για συνεργασία των λιμανιών της χώρας μας, κατά αρχήν του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης αλλά και των υπόλοιπων λιμανιών που βρίσκονται σε ανάπτυξη προκειμένου να συνεργαστούν με το λιμάνι του Ντούισμπούργκ και να δημιουργηθεί ένα δίκτυο μεταφοράς προϊόντων.

Β.Β: Ποια άλλα λιμάνια θα μπορούσαν να ενταχθούν σε αυτό το δίκτυο;

Ν.Σ: Κοιτάξτε, αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε μια φάση παραχωρήσεων συγκεκριμένων χρήσεων για τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, του Βόλου κατά κύριο λόγο αυτά τα οποία θα μπορούσαν να ενταχθούν σε αυτή την λογική. Ταυτόχρονα υπάρχει μια μεγάλη ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου στη χώρα μας, το οποίο προφανώς θα αξιοποιηθεί προς αυτόν τον σκοπό, αλλά και διμερείς  συνεργασίες με τις χώρες της Βαλκανικής. Άρα καταλαβαίνετε ότι πλέον η Ελλάδα αλλά και τα λιμάνια μας, μπορούν να παίξουν έναν ηγετικό ρόλο στα βαλκάνια. Νομίζω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε για την Ελλάδα και αυτή είναι και η δική μας αντίληψη, ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να είναι η ηγέτιδα δύναμη σίγουρα στα Βαλκάνια και ένα σημαντικό σημείο εισόδου στα προϊόντα της Ασίας προς την Ευρώπη, αλλά και το αντίθετο.

 

Β.Β: Να πάμε τώρα στην Νησιωτική Ελλάδα, μια Ελλάδα με ένα μεγάλο εύρος ακριτικών νησιών τα οποία μέσα σε αυτή την 10ετία της κρίσης, έχουνε πληγεί ιδιαίτερα (δες φορολογικά μέτρα).  Ποιες είναι οι πρωτοβουλίες που παίρνετε ως αρμόδιο υπουργείο, ώστε να μπορούμε να κρατήσουμε τον πληθυσμό, να δώσουμε ανάπτυξη, να αναγκάσουμε και τους εταίρους μας να δουν, ότι τα νησιά μας είναι τα ακριτικά ανατολικά σύνορα της Ευρώπης;

 

Ν.Σ: Να ξεκινήσω από το τελευταίο, σε όλες τις συναντήσεις που κάνω με όλους τους ευρωπαίους συνομιλητές, θα έλεγα και σήμερα σε ότι συναντήσεις έκανα, αλλά και γενικότερα  επισημαίνω ακριβώς αυτό. `Οτι τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης είναι τα ελληνικά νησιά και πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι. Ότι ο ζωτικός χώρος της Ευρώπης, είναι, βρίσκεται και χτυπάει στα Ελληνικά νησιά. Η Ελλάδα δε θα ήταν η ίδια χωρίς τα νησιά. Λένε πολύ ναυτικοί ότι στο αίμα του Έλληνα υπάρχει αλμύρα και υπάρχουν και τα νησιά μας, άρα θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που δίνουν τα νησιά. Να  αξιοποιηθούν τουριστικά, να αξιοποιηθούν όμως  στρατηγικά και γεωπολιτικά και γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει όντως να προσπαθήσουμε τα νησιά μας να παραμείνουν ζωντανά, αλλά και να τους δώσουμε ευκαιρίες ανάπτυξης.

Εμείς σαν κυβέρνηση έχουμε προσπαθήσει από την πρώτη στιγμή να δώσουμε ιδιαίτερα κίνητρα, στους γιατρούς, τους καθηγητές. Ταυτόχρονα κάνουμε μια συνολική νησιωτική πολιτική με τη χρηματοδότηση  αρκετών λιμανιών, για να μπορέσουν να αναβαθμιστούν τα λιμάνια των νησιών μας. Aλλά θα έλεγα και με μια θεσμική τομή που έχουμε κάνει, που είναι το μεταφορικό ισοδύναμο για την νησιωτικότητα, για την μεταφορά των επιβατών από και προς τα νησιά, την μεταφορά ων αγαθών από και προς τα νησιά, αλλά και την επιδότηση του καυσίμου που ξέρουμε ότι στα νησιά είναι πολύ υψηλό σε σχέση με την ηπειρωτική Ελλάδα. Είναι ένα εξάμηνο που ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή αυτού του μέτρου  σε όλα τα νησιά και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των νησιών.

 

Β.Β: Ήσασταν στην Boot (έκθεση σκαφών), ακούσατε και ξέρετε ότι υστερούμε σε υποδομές χάνοντας σημαντικές θέσεις στον θαλάσσιο τουρισμό και ιδιαίτερα στα σκάφη από χώρες όπως η Τουρκία και η Κροατία. Πώς πρέπει να κινηθούνε όλες οι δυνάμεις, επιχειρήσεις και η κυβέρνηση;

Ν.Σ: Αυτές τις ημέρες στην Boot διαπίστωσα ότι η παρουσία της Ελλάδας δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε να είναι, φαίνεται όμως πως τα τελευταία 2 με 3 χρόνια αυξάνεται η παρουσία και το ενδιαφέρον.

Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα νησιά μας αποτελούν από μόνα τους ένα προϊόν το οποίο μπορεί να   λειτουργήσει για να αναπτυχθεί  θαλάσσιος τουρισμός και οι επαγγελματίες του τουρισμού σε συνεργασία με το κράτος θα πρέπει να λειτουργήσουν σε ένα συνεργατικό επίπεδο.

Έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις και με τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού που βρίσκεται εδώ, τον κ. Τζιάλλα και άμεσα θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε cluster (σύμπλεγμα) επιχειρηματιών που ασχολούνται με τον θαλάσσιο τουρισμό, αλλά και με άλλα είδη τουρισμού στα νησιά μας, προκειμένου αυτή η εμπειρία να διαχυθεί σε πολλά διαφορετικά θέματα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός με την Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου

Β.Β: Τι γίνεται με τις υποδομές;

Ν.Σ: Πάμε λοιπόν στις υποδομές. Οι υποδομές είναι πάρα πολύ σημαντικές, ήδη εμείς από το εθνικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, χωρίς να περιμένουμε ευρωπαϊκά χρήματα, έχουμε χρηματοδότηση για τα νησιά του βορείου και του Nοτίου Αιγαίου. ¨Έχουμε ανακοινώσει έργα ύψος 101εκκατομυρίων τα οποία το μεγάλο κομμάτι τους αφορούν τις λιμενικές υποδομές των νησιών. Ταυτόχρονα από το πρόγραμμα Φιλόδημος ένα πρόγραμμα του υπουργείου εσωτερικών, δίνουμε 25 εκατομμύρια για να ολοκληρωθούν μελέτες για μεγάλα έργα στα νησιά, για μεγάλα έργα στα λιμάνια μας.

Από εκεί και πέρα βρισκόμαστε  σε συζήτηση και με τους φορείς της  Ευρώπης, το ταμείο συνοχής, προκειμένου στο επόμενο χρονικό διάστημα να χρηματοδοτηθούν έργα λιμενικής υποδομής. Όμως εδώ πρέπει να πούμε κάτι, βρισκόμαστε μπροστά στο νέο προγραμματικό πλαίσιο, θα κριθούμε όλοι από την στρατηγική που θα χαράξουμε και θα παρουσιάσουμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας προκειμένου να προσελκύσουμε χρηματοδοτήσεις. Δύστυχως στο υφιστάμενο προγραμματικό πλαίσιο το οποίο είχε προγραμματιστεί πριν το 2014 τα λιμάνια απλά δεν υπήρχαν, υπήρχαν σε ένα πολύ μικρό κομμάτι και οι ανάγκες των λιμανιών μας δεν μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν.

Πιστεύω ότι στο νέο προγραμματικό πλαίσιο θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε αυτές τις χρηματοδοτήσεις γιατί εάν θέλετε το ζητούμενο δεν είναι πόσα χρήματα προσελκύεις, αλλά και τί τα κάνεις.

Β.Β:  Γιατί θα πρέπει να εμπιστευτούμε ότι τώρα θα κάνουμε κινήσεις, που θα μας πάνε πιο μπροστά;

Ν.Σ: Κοιτάξτε είναι αλήθεια ότι οι πολίτες έχουν απογοητευθεί από το πολιτικό προσωπικό, θα έλεγα ότι πολλές φορές το γεγονός ότι υπάρχουν σκάνδαλα, υπάρχει κακό διαχείριση, υπάρχει λάθος στρατηγική αυτό είναι κάτι το οποίο το κατανοώ. Το ζητούμενο όμως είναι ότι σήμερα έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση η οποία ολοκλήρωσε το προηγούμενο προγραμματικό πλαίσιο πρώτη στην απορρόφηση σε όλη την Ευρώπη. Βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη θέση απορρόφησης  ευρωπαϊκών κονδυλίων και έχει λάβει τα εύσημα από όλους τους ευρωπαϊκούς φορείς για τον τρόπο που χειρίζεται σήμερα όλο το προγραμματικό πλαίσιο, έστω και εάν το προγραμματικό πλαίσιο δεν το σχεδιάσαμε εμείς.

Θα ήθελα να κλείσω με το ότι η ομογένεια αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή της χώρας μας. Η ομογένεια μπορεί να διαφημίσει αλλά και μπορεί να επενδύσει στο μέλλον της χώρας μας, πιστεύω πραγματικά ότι υπάρχει μεγάλη δυναμικότητα την οποία μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και για τα νησιά μας και για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

 

Βασίλης Βούλγαρης

 

Europolitis TV

Ελληνική Ψυχή :(Ελληνική Κοινότητας Βερολίνου): Ο εθελοντισμός και συμμετοχή δυναμώνουνε μια κοινότητα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Είμασταν και είμαστε παρών για όλες τις δύσκολες ώρες μας δήλωσε  Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου Παναγιώτης Ματλής μιλώντας στον Βασίλη Βούλγαρη και τον Ευρωπολίτη.

 

Εδώ χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας στο Βερολίνο

 

-Ελληνική κοινότητα Βερολίνου μετράει 60 χρόνια παρουσίας στη πόλη. Από το 1992 έχει το δικό της πολιτιστικό κέντρο, έναν χώρο που στεγάζει  15 συλλόγους 6 με 7 ομάδες  και διάφορα χορευτικά γκρουπ.

-Η κρίση της Ελλάδος τροφοδότησέ με νέο αίμα και μέλη τον φορέα δίνοντάς του νέα ώθηση. Αυξάνοντας  τον ελληνικό πληθυσμό της πόλης σε (  25.000 περίπου από 10.000-11.000 που ήτανε) από το 2010 και μετά.

Στην κοινότητα υπάρχει εθελοντική ομάδα μελών που βοηθούνε τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όχι μόνο τώρα με την πανδημία. Η Ελληνική Κοινότητα είναι ενεργό μέλος στους τοπικούς φορείς βοήθειας.

Π.Μ «Ο Έλληνα γιατρός Χαράλαμπος Μενενάκος μέλος της κοινότητας, είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου από τα τέλη Ιανουαρίου… Κλείσαμε το πολιτιστικό κέντρο αλλά δεν αναστείλαμε την δράση της κοινότητας….  Στη κοινότητα υπάρχει διαχρονικά ομάδα εθελοντών που βοηθάει ηλικιωμένους  και ευπαθείς ομάδες  και όχι μόνο Ελλήνων»

«Το Βερολίνο πλήρωσε σε τρείς ημέρες 1,3 Δις σε  151.000 επιχειρήσεις και ετοιμάζετε να δώσει άλλα 3 Δις για στήριξη της αγοράς…. Η Θεία λειτουργία των άγιων ημερών του Πάσχα θα μεταδοθεί ζωντανά από την σελίδα του Facebook της ενορίας του Βερολίνου»

 

Περισσότερα παρακολουθήστε το Video.

Ωρες και τρόποι εξυπηρέτησης κοινού:

Ωράριο εξυπηρέτησης τηλεφωνικά στο 030 79 29 587

Δευτέρα 12.00 – 14.00

Τρίτη 17.00- 19.00

Πέμπτη 11.00- 13.00

Στο e-mail: info@gr-gemeinde.de

και μέσω Facebook:

FB: Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου – Hellenische Gemeinde zu Berlin e.v

Συνέχεια

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η Γερμανία τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου του 2020

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Αποκλειστικό: Συνέντευξη του Προέδρου και του Διευθύνοντα Συμβούλου της Διεθνής Εκθεσης Θεσσαλονίκης στον Ευρωπολίτη

Η ΔΕΘ μπορεί και πρέπει να γίνει το  μεγαλύτερο στρατηγικό εργαλείο στην Νοτιανατολική Ευρώπη

 

 

Στους χώρους της Διεθνής Εκθεσης της Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος κ. Αναστάσιος Τζήκας μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κυριάκος Ποζρικίδης φιλοξενούν και μιλούν με τον εκδότη του Ευρωπολίτη κ Βασίλη Βούλγαρη για τα μελλοντικά σχέδια και στόχους της έκθεσης μετά  την ανάπλαση που θα ξεκινήσει το 2022 , την στρατηγική σημασία της τιμώμενης χώρας για το 2020 στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, που είναι η Γερμανία, το όραμα για νέους ορίζοντες με νέες ελκυστικές δράσεις και προϊόντα.

 

Βασίλης Βούλγαρης: Θα θέλαμε να δώσουμε το στίγμα της έκθεσης  μετά το 2019, το ρόλο που μπορεί να παίξει στα Βαλκάνια, αλλά και στην  Νοτιανατολική Ευρώπη;

 

Αναστάσιος Τζήκας: Κατ’ αρχάς ευχαριστούμε και εμείς κ. Βούλγαρη για τη δυνατότητα που μας δίνετε να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας, στη μεγάλη αγορά της Γερμανίας και αυτό συμπίπτει με μια πρωτοβουλία που έχουμε πάρει να είναι τιμώμενη χώρα του χρόνου το 2020 στη Διεθνή Έκθεση του Σεπτεμβρίου η Γερμανία. Είναι μια σημαντική συγκυρία που και εμείς χρειάζεται να παρουσιάσουμε την δουλειά μας στη Γερμανική Αγορά.

Τώρα όσο αφορά στο βασικό ερώτημα που βάζετε, που είναι η στρατηγική μας για την επόμενη μέρα, όπως το είπατε στόχος μας, το  όραμά μας, είναι να μπορέσει η Θεσσαλονίκη να γίνει ένα εκθεσιακό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.  Aυτό είναι μια πολύ μεγάλη αγορά βλέποντας από την Νοτιοανατολική Ευρώπη μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο, είναι μια αγορά από 100.000.000 μέχρι πάνω από 200.000.000.

Aυτό είναι το όραμά μας, τα τελευταία χρόνια από το 2013 η προσπάθειά μας, μετά την ενοποίηση των δύο εταιρειών της ΔΕΘ με την HELEXPO, είναι να βελτιώσουμε τα αποτελέσματα και να διευρύνουμε το αντικείμενο της εταιρίας. Το πρώτο βήμα για να μπορέσουμε να γίνουμε το εκθεσιακό κέντρο όχι της Ελλάδας αλλά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, είναι η ανάπλαση του εκθεσιακού μας κέντρου.

Ο στόχος μας είναι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 να προκηρύξουμε τον διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για να κάνουμε το νέο εκθεσιακό κέντρο.

Το νέο εκθεσιακό κέντρο θα γίνει εδώ που είμαστε σήμερα στο κέντρο της πόλης στα 165 στρέμματα που στεγαζόμαστε, με προοπτική το μισό οικόπεδο να γίνει πάρκο  και στο άλλο μισό στο βόρειο τμήμα, να γίνει το νέο εκθεσιακό κέντρο.

Θα είναι ένα εμβληματικό εκθεσιακό κέντρο, μαζί με ένα επιχειρηματικό κέντρο, ένα υπόγειο Parking και ένα ξενοδοχείο. Αυτό λοιπόν θα αλλάξει την πόλη και θα χαρακτηρίσει τη Θεσσαλονίκη των επόμενων 100 χρόνων.

Για εμάς είναι ένα πρότζεκτ πολύ σημαντικό που παράλληλα με την αναβάθμιση της έκθεσης, θα οδηγήσει τη Θεσσαλονίκη στον επόμενο αιώνα.

 

 

Βασίλης Βούλγαρης: Άρα ο οργανισμός εκτός από την επιχειρηματική και στρατηγική του δραστηριότητα έχει και ουσιαστικό κοινωνικό ρόλο, με τη δημιουργία πάρκου στον ιστό της πόλης.

 

Πρόεδρος ΔΕΘ Αναστάσιος Τζήκας

Αναστάσιος Τζήκας: Η Θεσσαλονίκη έτσι και αλλιώς ιστορικά είναι συνδεδεμένη με την εκθεσιακή δραστηριότητα, αυτό το νέο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο με τις παράλληλες υποδομές που σχεδιάζουμε θα την βοηθήσει να παίξει πραγματικά αυτό το ρόλο για τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο που τόσα χρόνια σχεδιάζουμε και περιμένουμε.

 

 

Απευθυνόμενος στον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ποζρικίδη και ρωτώντας τον  για τις εκθέσεις που σχεδιάζονται και τι θα ήταν αυτό που θα τους πρόσδιδε μια μεγαλύτερη αίγλη, μας απαντά.  

 

Κυριάλος Πορζικίδης Διευθύνοντας Σύμβουλος ΔΕΘ

Κυριάκος Ποζρικίδης: Στο πορτφόλιο έχουμε εκτός από εκθέσεις, τα συνέδρια, τα θεματικά πάρκα, κάτι στο οποίο μπήκαμε τα τελευταία χρόνια. Όσο αφορά τις εκθέσεις έχουμε ένα μοναδικό προτέρημα θα έλεγα και πλεονέκτημα για εμάς, να διοργανώνουμε την γενική έκθεση του Σεπτεμβρίου, το οποίο δεν είναι ένα κλασικό γεγονός όπως αυτά που ξέρουν οι Έλληνες και οι Γερμανοί πολίτες στη Γερμανία ως ένα  κλαδικό γεγονός το οποίο εστιάζει σε ένα συγκεκριμένο  τομέα οικονομικής δράσης, όπως η BAUMA στο Μόναχο ή η ANUGA για τα τρόφιμα  στη Κολωνία ή διάφορες άλλες εκθέσεις.

Είναι ένα γεγονός το οποίο είναι πολυσυλλεκτικό, λειτουργεί σαν θερμοκοιτίδα διαφόρων κλάδων και επίσης  συνδυάζει τη δουλειά, αυτό που λέμε B2B, επιχείρηση με επιχείρηση και το B2C παρουσία στον τελικό καταναλωτή. Με 300.000 κόσμο δεν υπάρχει γεγονός τουλάχιστον στην ευρύτερη περιοχή που να συγκεντρώνει τόσο μεγάλα νούμερα επισκεψημότητας. Και βεβαίως έχει και την πολιτική του διάσταση, γιατί όπως βλέπουμε με τις τιμώμενες χώρες εκτός από την ελληνική πλευρά που έρχεται ο Πρωθυπουργός, ανακοινώνει την οικονομική πολιτική, η αξιωματική αντιπολίτευση όλοι οι Υπουργοί, Επίτροποι κλπ , έρχονται πάρα πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι από τα Βαλκάνια και βεβαίως οι τιμώμενες χώρες  με μια πολύ υψηλή αποστολή και αυτό αναμένουμε από τη Γερμανία να γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο.

 

Βασίλης Βούλγαρης: : Φτάσαμε στο κύριο σημείο τιμώμενη χώρα για το 2020 η Γερμανία. Που βρίσκεται ο σχεδιασμός της έκθεσης; τι στοχεύετε;  Ποιες οι άμεσες ενέργειες και δράσεις και τι περιμένετε από τη συμμετοχή της Γερμανίας;

 

Κυριάκος Ποζρικίδης: Κοιτάξτε, το να επιλέξεις και να σε επιλέξουνε, γιατί είναι αμφίδρομα τα πράγματα το να προτείνεις σε κάποια να γίνει η τιμώμενη χώρα και να αποδεχθεί ή να σου προτείνει και να αποδεχθείς, είναι μια διαδικασία που δε γίνεται την τελευταία στιγμή. Αυτό έχει ξεκινήσει τα τελευταία δύο χρόνια και πέρσι εάν θέλετε ήταν και η τελική απόφαση ότι τιμώμενη χώρα για το 2020 θα είναι η Γερμανία, άρα ξεκινήσαμε πάρα πολύ νωρίς.

Άλλωστε και οι Γερμανοί φημίζονται για την οργανωτικότητά τους και θέλανε εκ των προτέρων να το γνωρίζουν, ώστε να είναι σίγουροι για το καλό αποτέλεσμα.

Εμείς έχουμε ήδη ξεκινήσει με τη Γερμανία και μάλιστα το υπουργείο οικονομικών που είναι υπεύθυνο, ανέθεσε στην έκθεση της Κολωνίας  να οργανώσει τη συμμετοχή. Ήδη έχουνε γίνει τρείς με τέσσερις συναντήσεις εδώ στη Θεσσαλονίκη και ήταν εδώ κατά τη διάρκεια της έκθεσης του 2019 που ήταν τιμώμενη χώρα η Ινδία. Άρα έχουν μια πρωτογενή εμπειρία τι συμβαίνει  σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της πόλης. Στο Μόναχο είμασταν την περασμένη εβδομάδα και με τη βοήθεια του κυρίου Κουναλάκη (Γενικός Σύμβουλος ΟΕΥ) των διπλωματικών αρχών της χώρας μας εκεί , κάναμε κάποια πολύ σημαντικά ραντεβού και σε μεγάλες εταιρίες και στο εμπορικό βιομηχανικό επιμελητήριο του Μονάχου και με *Cluster  της Γερμανίας, γιατί οι Γερμανοί θέλουν να δείξουν πλέον αυτό το πρόσωπο του μέλλοντος που έρχεται.

Δηλαδή  Cluster σε σχέση με την καινοτομία, Cluster σε σχέση με την τεχνολογία, σε σχέση με την διαχείριση του περιβάλλοντος, φιλικό προς το περιβάλλον, κυκλική οικονομία, όλα αυτά τα ζητήματα απασχολούν τη Γερμανία και νομίζω ότι αυτά θα αναδείξει και θα αναδείξουμε μαζί στη συμμετοχή της τον προσεχή Σεπτέμβριο.

 

Βασίλης Βούλγαρης: Θα ήθελα να ρωτήσω τον Πρόεδρο έχοντας πέσει στην αντίληψή μου ότι σχεδιάζετε έκθεση με στόχευση την υψηλή τεχνολογία, πως το φαντάζεστε;

Αναστάσιος Τζήκας: Κοιτάξτε ιστορικά η έκθεση ασχολιότανε με εκθέσεις υψηλής τεχνολογίας, για περίπου 20 χρόνια οργανώναμε την infosystem, μια πολύ σημαντική έκθεση όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και τα Βαλκάνια.

Τώρα πια με βάση τα νέα δεδομένα , την 4η βιομηχανική επανάσταση, το internet of things, τα DATA Analytics, τα Robotics με αυτό το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται, αποφασίσαμε φέτος και το ανακοινώσαμε ήδη το γνωρίζει ο Πρωθυπουργός και οι ανάλογοι Υπουργοί, θα οργανώσουμε τον Οκτώβριο του 2020 μια νέα έκθεση τεχνολογίας, η οποία θα αφορά star ups, θα αφορά εταιρείες που παράγουν προϊόντα με βάση τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις, στην πληροφορική και τις επικοινωνίες. Αυτή λοιπόν θα είναι η πρώτη διεθνής έκθεση τεχνολογίας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο. Θα διοργανωθεί τον Οκτώβριο του 2020, είναι ένα νέο προϊόν για εμάς θα είναι απόλυτα διεθνής, πιστεύουμε θα έχουμε συμμετοχές από όλον τον κόσμο και κυρίως από την περιοχή. Έχουμε συμφωνήσει και σχεδιάζουμε ένα ταξίδι με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο στο Σαν Φρανσίσκο  για να έχουμε τιμώμενη πόλη το Σαν Φρανσίσκο  και πιθανώς τιμώμενη πολιτεία την Καλιφόρνια. Άρα λοιπόν ένα νέο προϊόν που αφορά τις νέες τεχνολογίες και την διοργάνωση μιας νέας διεθνούς έκθεσης που θα γίνει τον Οκτώβριο του 2020.

 

Βασίλης Βούλγαρης:

Η ανάγκη της διασύνδεσης και αξιοποίησης μέσα από μια κεντρική πλατφόρμα όλου του επιστημονικού, παραγωγικού και επιχειρηματικού δυναμικού της χώρας εντός και εκτός συνόρων στο θέμα της επιχειρηματικότητας είναι ο σκοπός της ΔΕΘ , τουλάχιστον όταν μιλάμε για Κεντρική Ευρώπη και για Γερμανία, που είναι και ο πρώτος εμπορικός εταίρος της Ελλάδος.

Αυτό προσπαθεί να κάνει η ΔΕΘ, να κάνει μια πλατφόρμα που δεν θα φέρει μόνο τις επιχειρήσεις, αλλά θα γνωρίσει και την ελληνική παραγωγή με τους Έλληνες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.

Αναστάσιος Τζήκας: Η Διεθνής έκθεση της Θεσσαλονίκης είναι μια πλατφόρμα επικοινωνίας και επειδή φέτος έχουμε τιμώμενη χώρα τη Γερμανία νομίζω ότι είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα της Γερμανίας να συμμετάσχει,  να ‘ρθεί στη Θεσσαλονίκη  και για να προωθήσει τα επιχειρηματικά της συμφέροντα στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.  Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία όλη αυτή η κοινότητα που έχει ελληνική μετοχική σύνθεση να παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο στην Θεσσαλονίκη. Το πρώτο βήμα θα ήταν να υπάρχει μια συμμετοχή γερμανικών εταιρειών, ελληνικών συμφερόντων στην Διεθνή Εκθεση του Σεπτεμβρίου του 2020.

 

Βασίλης Βούλγαρης voulgaris@europolitis.eu

 

 

 

 

 

* Cluster : Oνομάζεται ένας επιχειρηματικός συνεργατικός σχηματισμός που προωθεί την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα

Συνέχεια

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ: To ΚΘΒΕ… ανοίγει την «αγκαλιά» του στην ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

ΝΙΚΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ: To ΚΘΒΕ… ανοίγει την «αγκαλιά» του στην ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

To ΚΘΒΕ… ανοίγει την «αγκαλιά» του στην ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Με περιοδείες έργων στων ΕΛΛΗΝΩΝ τις ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ… Με ειδικά προγράμματα γνωριμίας των ελληνοπαίδων με την Τέχνη του Θεάτρου.

 

Με εκδηλώσεις και αφιερώματα, διαλέξεις και ημερίδες, σε συνεργασία με φορείς και οργανώσεις , συλλόγους, Σχολεία και Έδρες Ελληνικών Σπουδών στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα ανά τον κόσμο. «Είναι ένα απ΄ τα μεγάλα στοιχήματα που έθεσα στον εαυτό μου μόλις ανέλαβα τα καθήκοντά μου», μας αναφέρει ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ ΝΙΚΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ, που τον συναντήσαμε στο γραφείου του στη Θεσσαλονίκη και μας παραχώρησε την πρώτη αποκλειστική συνέντευξή στον Ευρωπολίτη

ΝΙΚΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ

 

«Πιστεύω ακράδαντα –συνεχίζει- στη διαφορετική πνοή που θα προσδώσει στον Ελληνισμό το «άνοιγμά μας» προς την Διασπορά. Εμπνευσμένα έργα, δημοφιλείς πρωταγωνιστές με δυνατές σκηνοθετικές υπογραφές και παραγωγές αξιώσεων, ευελπιστούμε πως θα «ταξιδέψουν» στην άλλη Ελλάδα, που διεκδικεί, δημιουργεί, προοδεύει και ξεχωρίζει φυλάσσοντας και πολιτισμικές Θερμοπύλες… Κι αν συνεργαστούμε συντεταγμένα ο στόχος θα επιτευχθεί στο έπακρο.

Έχουμε τη θέληση, έχουμε το δυναμικό, θέλουμε να δει ο μετανάστης της πρώτης –δεύτερης γενιάς, ο γιος κι ο εγγονός του, αλλά και ο πολίτης του κόσμου -νεοφερμένος στην «οικεία ξένη» πως η χώρα του, που φώτισε με τα πανανθρώπινα ιδεώδη την οικουμένη αντιστέκεται, παράγει, πρωτοπορεί ».

 

 

Ε: Πιστεύετε ότι το έχουν μεγάλη ανάγκη;

 

Νίκος Κολοβός: «Όταν η βρύση είναι μακριά και κάποιος διψά δεν τον αφήνεις να αργοπεθαίνει από …αφυδάτωση. Του πηγαίνεις ένα ποτήρι καθαρό νερό πηγής να ξεδιψάσει… Η λαχτάρα των ανθρώπων που διαβιούν χιλιόμετρα μακριά να κρατήσουν γλώσσα και πολιτισμό, αξίες ελληνισμού και να τα μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά και τα εγγόνια τους είναι δεδηλωμένα ασίγαστη.

Την διατρανώνουν χρόνια τώρα με ζέση και ήθος εργογραφώντας από κάθε μετερίζι , είτε μεμονωμένα είτε συλλογικά, κι είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας. Είναι καιρός λοιπόν, ένας φορέας όπως το Κρατικό μας Θέατρο , να τους αγκαλιάσει εμπράκτως…»

 

Ε: Θα υπάρξει διάδραση στον στόχο αυτό;

 

ΝΙΚΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ

Νίκος Κολοβός: «Φυσικά! Άμεση προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουμε τους χώρους τους ΚΘΒΕ σε δημιουργούς πολιτισμού, ελληνικής καταγωγής απ’ όλο τον κόσμο. Ξέρετε, εδώ εμείς μπορεί να μην έχουμε εικόνα για το μεγαλείο τους, στην αλλοδαπή όμως οι άνθρωποι αυτοί, με τα έργα και τις ημέρες τους, είναι ξεχωριστοί.

Θέλουμε να τους γνωρίσουμε… Να μάθουμε την ιστορία τους…. Να επικοινωνήσουν στο κοινό της χώρας καταγωγής τη δουλειά τους… σκηνοθέτες, ηθοποιοί , μουσικά σύνολα, γλύπτες, ζωγράφοι… βραβεύονται, διακρίνονται, ονειρουργώντας Ελλάδα… Ας περιποιήσουμε τιμή κι εμείς λοιπόν στη διαδρομή τους… δεν ήταν εύκολη, ούτε σπαρμένη απ’ αρχής με δάφνες. Το να δημιουργείς στον τόπο σου φαντάζει αν όχι εύκολο, τουλάχιστον εφικτό.

Το να ξεχωρίζεις όμως με ξένο διαβατήριο στην «άλλη πατρίδα» είναι από μόνο του τίτλος τιμής».

Χ.Σ

Συνέχεια

Europolitis TV

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης στον Ευρωπολίτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης μιλάει με τον Βασίλη Βούλγαρη «Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πια υψηλές περιβαντολλογικές φιλοδοξίες » ©Europolitis

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πια υψηλές περιβαντολλογικές φιλοδοξίες » 

 

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης  μιλάει με τον  Βασίλη Βούλγαρη και τον Ευρωπολίτη, για το μέλλον της Ελληνικής Αγροτικής Πολιτικής, την μάχη για την αποφυγή δασμών σε κάποια προϊόντα από τις ΗΠΑ και τις υψηλές περιβαλλοντικές φιλοδοξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις καλλιέργειες και τα αγροτικά προϊόντας

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης μιλάει με τον Βασίλη Βούλγαρη ©Europolitis

Συνέχεια

Europolitis TV

TourNatur: Ηλίας Γκαρτζονίκας Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ηλίας Γκαρτζονίκας Περιφερειακός Σύμβουλος και στέλεχος στο τμήμα τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου ©Europolitis

O Ηλίας Γκαρτζονίκας Περιφερειακός Σύμβουλος και στέλεχος στο τμήμα τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου στο πλαίσιο της παρουσίασης της φυσικής ομορφιάς και του εναλλακτικού τουρισμού που παρουσιάζουνε στην Γερμανία μίλησε  on camera στον Βασίλη Βούλγαρη και τον Europolitis

 

«Χαιρόμαστε που σας ξανασυναντούμε όλους τους συμπατριώτες μας και τους συνέλληνες εδώ του Ντύσσελντορφ, τους φίλους στη Γερμανία γιατί μην ξεχνάμε ότι είναι οι αυριανοί επισκέπτες, οι εν δυνάμει επισκέπτες μας και για εμάς στην Ήπειρο δεν είναι τουρίστες είναι επισκέπτες , αλλά και εσάς προσωπικά που τόσα χρόνια είσαστε δίπλα μας σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια που κάνουμε στη γερμανική αγορά.

Όντως τα τελευταία χρόνια ο τομέας του εναλλακτικού τουρισμού αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Ηπείρου και του ιδίου του Περιφερειάρχη, είναι μια ομαδική δουλειά.

Στόχος είναι η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ηπείρου τα οποία είναι πάρα πολλά. Είχαμε την ατυχία αλλά και την τύχη τα προηγούμενα χρόνια αυτά να μην είναι τόσο εμφανή στο ευρύ κοινό λόγω της δυσκολίας  μετάβασης στην περιοχή μας.

Tα τελευταία χρόνια αυτά έχουνε αλλάξει άρδην με την ασφάλεια που παρέχει η πρόσβαση στην περιοχή μας, τα δύο αεροδρόμια, τα δύο λιμάνια, τους δύο σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους.

Ηλίας Γκαρτζονίκας Περιφερειακός Σύμβουλος και στέλεχος στο τμήμα τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου ©Europolitis

Οπότε αυτά που ήτανε κρυμμένα όλα  τα χρόνια είναι κάτι που φαίνεται καινούργιο γιατί λάμπει βγαίνει σαν διαμάντι έξω, το αντιλαμβάνονται οι επισκέπτες όλου του κόσμου και ενδεικτικά είναι τα νούμερα τα οποία πια  καταγράφονται όσο αφορά στην αύξηση των επισκεπτών.

Δεν θα ήταν υπερβολή να σας έλεγα ότι κατά την χειμερινή περίοδο αλλά και την ανοιξιάτικη δύσκολα θα έβρισκες στους ορεινούς όγκους δωμάτιο εάν δεν το έχεις κλείσει πολύ νωρίτερα. Συνδυάζουμε το βουνό και τη θάλασσα, μέσα σε μια ώρα από τις βραβευμένες ακρογιαλιές του Ιονίου βρίσκεσαι στη δεύτερη και τέταρτη κορυφή της Ελλάδος με ότι υπάρχει ανάμεσα, είναι κάτι που δεν το συναντάς πάρα πολύ εύκολα.

Το πρώτο τρίμηνο του 2018, γιατί του ‘19 τώρα γίνονται οι μετρήσεις  το πρώτο τρίμηνο άρα το χειμωνιάτικο, Γενάρης , Φλεβάρης, Μάρτης στην Ήπειρο είχαμε σχεδόν 56% αύξηση στις κρατήσεις. Αυτά είναι νούμερα φοβερά, φανταστείτε να λέμε ότι τον χειμώνα έχουμε τέτοια αύξηση.

Θα συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο γιατί τα συγκριτικά δεδομένα είναι πάρα πολλά, στηριζόμαστε στην ποιότητα, μας ενδιαφέρει ο ποιοτικός επισκέπτης και όχι απλά ο επισκέπτης.

Θεωρούμε ότι η Ηπειρώτικη φιλοξενία είναι το κερασάκι στην τούρτα για όλα αυτά, εάν προσθέσουμε τις εναλλακτικές δραστηριότητες, τις υποδομές που αυξάνονται μέρα με την μέρα, τη γαστρονομία και τα αγροτικά προϊόντα θεωρώ ότι είναι ένα πάρα πολύ καλό πακέτο, το έχουμε δει το έχουμε συναντήσει , αναπτυσσόμαστε πάνω σε αυτό, συνεχίζουμε στο πνεύμα της ομαδικής δουλειάς και με το βλέμμα βήμα, βήμα.

Η αιχμή του δόρατος είναι το φυσικό μας περιβάλλον σε συνδυασμό με τον άνθρωπο. Στο φυσικό περιβάλλον είναι αυτό που επενδύουμε αυτή τη στιγμή και προσπαθούμε να το δώσουμε με τεκμηριωμένο τρόπο στο ευρύ κοινό.

Όταν λέμε φυσικό περιβάλλον δεν εννοούμε τα βουνά και τη θάλασσα είναι ότι γίνεται γύρω τους και ότι γίνεται μέσα τους, με βασικό τον άνθρωπο αλλά το φυσικό περιβάλλον είναι που θα μας δώσει τις πεζοπορικές διαδρομές  στον εναλλακτικό τουρισμό, αυτό είναι που θα μας δώσει στη θάλασσα τις δραστηριότητες το ίδιο και στα ποτάμια.

Η Ήπειρος δεν είναι αυτό που λέμε το κοσμοπολίτικο νησί, την Ήπειρο πρέπει να την ψάξεις αλλά άμα την βρεις δεν την αφήνεις. »

Συνέχεια

Europolitis TV

ΟΘΣΕ Πρόεδρος Παρασκευάς (Ακης) Βαγδάτης: ” Η Ομοσπονδία σαν μόνη, σαν εκτελεστικό όργανο δεν είναι… “

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

©EUROPOLITIS

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης Παρασκευάς (Ακης) Βαγδάτης με μεστό και σύντομο μήνυμα δείχνειτον τρόπο που λειτουργεί η ομοσπονδία τους.

Εναν τρόπο μπορεί να πάει  τους ελληνικούς φορείς πιο μακριά.

 ” Η Ομοσπονδία σαν μόνη, σαν εκτελεστικό όργανο δεν είναι τίποτα… “

 

«η ενεργή συμμετοχή όλων των συλλόγων είναι αυτοί που κάνει δυνατή

μια ομοσπονδία…είμαστε μια ομάδα, μια δεμένη ομάδα…»

30ες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις  ΟΘΣΕ

 

20 Μαΐου 2018 Αμβούργο

 

Συνέχεια

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ11 ώρες πριν

Βρετανία: Στις “ασφαλείς” περιοχές Μύκονος, Δανία και Κανάρια νησιά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ18 ώρες πριν

Visa: Το μερίδιο των ανέπαφων συναλλαγών αυξήθηκε περισσότερο από 25%

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ19 ώρες πριν

25η Οκτωβρίου: Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού

ΓΕΡΜΑΝΙΑ21 ώρες πριν

Σπαν: Πιθανόν διαθέσιμο ένα εμβόλιο στις αρχές του 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ21 ώρες πριν

Υ.Π.Α.: Παράταση αεροπορικών οδηγιών έως 6 και 8 Νοεμβρίου 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες πριν

Χειμερινή ώρα από την Κυριακή – Μία ώρα πίσω οι δείκτες

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 ημέρες πριν

Νέα Δ.Σ. στον Ηπειρώτικο Σύλλογο Λούντβιγκσχαφεν & Περιχώρων και στη Νεολαία του

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες πριν

Βρετανία: Περισσότερη στήριξη στις πληγείσες επιχειρήσεις

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ2 ημέρες πριν

Πρώιμη διάγνωση Αλτσχάιμερ από τεχνητή νοημοσύνη έως επτά χρόνια πριν τα πρώτα συμπτώματα

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 ημέρες πριν

Προκήρυξη θέσης Κλητήρα στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Περιορισμούς στις μετακινήσεις αποφασίζουν τα κρατίδια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Ανακοινώθηκαν νέα μέτρα για τον περιορισμό της Covid-19

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 ημέρες πριν

Προκήρυξη θέσης Κλητήρα στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Νέοι περιορισμοί σε ισχύ μετά από μαραθώνια συνεδρίαση

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Λιτότητα χωρίς τέλος στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες πριν

Ακυρώσεις & τροποποιήσεις πτήσεων της AEGEAN, της Olympic Air και της SKY EXPRESS

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Ανοίγει στις 31 Οκτωβρίου το νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ1 εβδομάδα πριν

Επίκαιρα θέματα της Ομογένειας στη συνάντηση της ΠΟΕ με την Γενική Πρόξενο του Düsseldorf

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Έλληνας της Γερμανίας «εκτυπώνει» το πρώτο διώροφο κατοικήσιμο σπίτι!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Έπειτα από 6 μήνες αίρεται η γενική απαγόρευση ταξιδιών σε χώρες εκτός ΕΕ

Europolitis TV6 μήνες πριν

E.E: Covid-19 και Erasmus, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος.

Europolitis TV6 μήνες πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης στο Παρα5 με τον Σπύρο Λάτσα ENA Channel (24/04/2020)

Europolitis TV6 μήνες πριν

Ελληνική Ψυχή: Αννα Ιωαννίδου-Η Ελληνική Κοινότητα Στουτγκάρδης κοντά στον ελληνισμό (Video)

Europolitis TV7 μήνες πριν

Ελληνική Ψυχή :(Ελληνική Κοινότητας Βερολίνου): Ο εθελοντισμός και συμμετοχή δυναμώνουνε μια κοινότητα

Europolitis TV7 μήνες πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης μιλάει στο ENA Channel

ΓΕΡΜΑΝΙΑ7 μήνες πριν

CORONAVIRUS(Μόναχο): Video δείχνει την πυροσβεστική να ενημερώνει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ8 μήνες πριν

Οι Κρητικές γεύσεις και αρώματα στο κέντρο του Ντύσσελντορφ,επιχειρηματικές συναντήσεις B2B(VIDEO)

Europolitis TV9 μήνες πριν

Μαγεία στην Tonhalle η ερμηνεία της Ελενας Μαραγκού με μουσική συνοδεία του Κώστα Ράπτη

Europolitis TV11 μήνες πριν

Το Αιγοπρόβατο όπως δεν το ξέρουμε!

Europolitis TV1 έτος πριν

H Γενική Πρόξενος Μαρίας Παπακωνσταντίνου στην Anuga 2019(Video)

Advertisement Europolitis
Advertisement