Connect with us

Europolitis TV

H Γενική Πρόξενος Μαρίας Παπακωνσταντίνου στην Anuga 2019(Video)

Published

on

«Ειμαστε πολλοί και είμαστε ορατοί, είμαστε ορατοί και στην Anuga»

Η Δεξίωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου  στους χώρους της εκθέσεως Anuga 2019 στην Κολωνία, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης  και πλήθος Ελλήνων εκθετών και ξένων προσκαλεσμένων

Χαιρετισμός της Γενικής Προξένου του Ντύσσελνορφ Μαρίας Παπακωνσταντίνου στην δεξίωση της Enterprise Greece. ©Europolitis

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης επισκέφτηκε την Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην πόλη της Κολωνίας στην Γερμανία (Anuga 2019), τρίτη από δεξιά η Γενική Πρόξενος Μαρία Παπακωνσταντίνου ©Europolitis

Από δεξιά η Γενική η Πρόξενος της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και δεξιά του η γραμματέας του Γραμματέας ΟΕΥ του Προξενείου κ, Φρίντα Γεωργίου


Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Ντύσσελνορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου ©Europolitis

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

Europolitis TV

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Published

on

Από

ΠΗΓΗ: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΒΟΥΠΕΡΤΑΛ

Μία πολύ συγκινητική Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ διεξήχθη για πρώτη φορά στα χρονικά της ιστορίας της πόλης, την Κυριακή, 26.03.2023. Ενα όνειρο ετών του Αποδήμου Ελληνισμού του Βούπερταλ, του οποίου η καρδιά χτυπάει ελληνικά, πήρε φέτος σάρκα και οστά

Την παρέλαση και το κάλεσμα, διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Πολιτιστικών Φορέων Βούπερταλ για να
τιμήσει και να γιορτάσει μαζί με όλους τους Ελληνες, την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και τις πανανθρώπινες αξίες της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας

Continue Reading

Europolitis TV

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Published

on

Από

Μετά από περισσότερο από έναν χρόνο περιορισμών κυκλοφορίας και ταξιδιωτικών περιορισμών, εκατομμύρια Ευρωπαίοι ανυπομονούν να ζήσουν μια πολυαναμενόμενη απόδραση.

 

Απομαγνητοφώνηση:

 Πώς θα νοιώθατε αν οι επόμενες διακοπές σας ήταν πιο βιώσιμες;

Αν είχαν μικρότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον; Καθώς βγαίνουμε από την πανδημία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά έναν χάρτη πορείας προς έναν βιώσιμο, υπεύθυνο και έξυπνο τουρισμό. Οι ευρωβουλευτές θέλουν να δουν νέα μέτρα για τη μείωση του κλιματικού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος από τον τουρισμό.

«Δεν μιλάμε μόνο για ξενοδοχεία και εστιατόρια. Πρέπει να κατανοήσουμε ολόκληρη την αλυσίδα. Πώς μπορούμε να επιβραδύνουμε τις επιπτώσεις που έχουμε στη Γη, σύμφωνα με τους στόχους βιωσιμότητας;»

Ένας τρόπος για να ταξιδεύουμε με τρόπο περιβαλλοντικά φιλικό

είναι να δώσουμε προτεραιότητα στον αγροτουρισμό και να αποφύγουμε τον υπερπληθυσμό σε δημοφιλείς περιοχές.

Το Κοινοβούλιο προτείνει επέκτασητου οικολογικού σήματος στον τουρισμό: ένα σύστημα που πιστοποιεί φιλικά προς το περιβάλλον καταλύματα και ταξιδιωτικούς πράκτορες, επιτρέποντας στους τουρίστες να κοιμούνται με καθαρή συνείδηση!

Ο μεγαλύτερος παράγοντας ρύπανσης με διαφορά στον τομέα του τουρισμού είναι οι μεταφορές. Το Κοινοβούλιο θέλει τα σιδηροδρομικά ταξίδια να παίξουν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη ενός πιο πράσινου τουρισμού στην ΕΕ.

Οι ευρωβουλευτές ζητούν επίσης περισσότερη υποστήριξη από την ΕΕ για τη μετάβαση σε καθαρότερα καύσιμα και σε εναλλακτικές μορφές μεταφορών.

Για την ενίσχυση της πράσινης μετα-πανδημικής ανάκαμψης, το Κοινοβούλιο θέλει οι χώρες της ΕΕ να υποστηρίξουν τον τουρισμό μέσω σχεδίων αποκατάστασης και με προσωρινή μείωση του ΦΠΑ για τον κλάδο.

Το άνοιγμα του κλάδου πρέπει να είναι μέροςτης στρατηγικής της ΕΕ για τον Covid-19, και να γίνει με βήματα όπως το κοινό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

 

Continue Reading

Europolitis TV

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Published

on

Από

Παρουσία Υπουργού Τουρισμού κ. Θεοχάρη Χάρη, πολιτικής ηγεσίας και φορέων τουρισμού η διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

 

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας διοργάνωσε  διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση της διαφημιστικής καμπάνιας «This is Arcadia» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Απριλίου στις 12.00 μ.μ.

 

Πρόκειται για το μεγάλο εγχείρημα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας που έχει ως στόχο τη δημιουργία της νέας ταυτότητας του προορισμού Αρκαδία, τον οποίο χαρακτηρίζουν οι απαράμιλλες εναλλαγές και οι ανεξερεύνητες αντιθέσεις, ενός τόπου αμέτρητων εμπειριών που μπορεί να ζήσει ο επισκέπτης όλο τον χρόνο.

Στη διάρκεια της παρουσίασης θα προβλήθηκε  για πρώτη φορά η διαφημιστική ταινία της καμπάνιας, «This is Arcadia».

 

Την παρουσίαση της τουριστικής καμπάνιας έκαναν  οι:

  • ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής
  • ο Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Σαμπράκος
  • ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Γιάννης Μπουρτσουκλής

Στις εργασίες της διαδικτυακής εκδήλωσης συμμετείχαν και χαιρέτισαν , ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών, πρώην Υπουργός Αμύνης και τ. Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, οι βουλευτές Αρκαδίας κ.κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Γιώργος Παπαηλίου, o Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα. Αννα Καλογεροπούλου και ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και Πρόεδρος Ξενοδόχων Αρκαδίας κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος.

«This is Arcadia»Foto:©Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

 

 

Continue Reading

Europolitis TV

Επαρση Ελληνικής Σημαίας 1821-2021 Ντύσσελντορφ 28 Μαρτίου

Published

on

Από

Επαρση  Ελληνικής  Σημαίας στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέου του Ντύσσελντορφ, παρουσία της Γενικής Προξένου της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ κ. Μαρίας Παπακωνσταντίνου, του Δημάρχου της πόλης Dr. Stephan Keller και τον Επίσκοπο Αριανζού κ. Βαρθολομαίο, προέδρους και αντιπροσωπείες από όλους τους ελληνικούς συλλόγους και σχολεία της πόλης.

 

Με ιδιαίτερη προσοχή και τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγο της πανδημίας η προσέλευση κόσμου ήτανε αυστηρά περιορισμένη.

 

 

Continue Reading

Europolitis TV

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Published

on

Από

Η φράση του Ευρωβουλευτή  Νίκου Ανδρουλάκη ( ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) τα λέει όλα:

Το rescEU σημαίνει ότι μαζί είμαστε ισχυρότεροι

 

 

 

Το βράδυ της Δευτέρας (8 Φεβρουαρίου) επήλθε προσωρινή συμφωνία για τη μεταρρύθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, με στόχο τη βελτίωση της πρόληψης, της ετοιμότητας και των επιχειρησιακών ικανοτήτων.

 

Το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο συμφώνησαν να ενισχύσουν το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο για την πολιτική προστασία, αντιδρώντας στην άνευ προηγουμένου εμπειρία της πανδημίας COVID-19. Στόχος των νέων διατάξεων είναι να εξασφαλιστεί ότι η ΕΕ και τα κράτη μέλη θα είναι καλύτερα προετοιμασμένα για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης μεγάλης κλίμακας, ιδίως όταν αυτές επηρεάζουν ταυτόχρονα πολλές χώρες.

Για την ταχύτερη παροχή βοήθειας για την αντιμετώπιση κρίσεων, η Επιτροπή θα είναι σε θέση να αποκτήσει άμεσα τις απαραίτητες προμήθειες, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, μέσω του rescEU.

 

1,263 δισ. ευρώ θα διατεθούν στον μηχανισμό πολιτικής προστασίας της ΕΕ στο πλαίσιο της περιόδου χρηματοδότησης 2021-2027, ενώ θα πρέπει να συνυπολογιστούν και τα 2,056 δισ. ευρώ του Σχεδίου Ανάκαμψης της ΕΕ. Οι συνολικοί πόροι του προϋπολογισμού στην κατεύθυνση αυτή πενταπλασιάζονται σε σχέση με την προηγούμενη επταετή περίοδο. Το Κοινοβούλιο μερίμνησε ώστε να χρηματοδοτηθούν επαρκώς οι τρεις πυλώνες του μηχανισμού (πρόληψη, ετοιμότητα και αντιμετώπιση καταστροφών), προστατεύοντας τα κονδύλια για την πρόληψη.

 

Κάθε φορά που οι πόροι του rescEU χρησιμοποιούνται από τα κράτη μέλη, η δράση της ΕΕ θα είναι πλέον πιο ορατή και θα τυγχάνει μεγαλύτερης αναγνώρισης, καθώς οι χώρες που απευθύνονται στο μηχανισμό θα πρέπει να αναγνωρίζουν ότι τους διατίθενται πόροι προερχόμενοι από την ΕΕ.

Η Επιτροπή και τα κράτη μέλη θα καθορίσουν επίσης συγκεκριμένους στόχους για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας στις καταστροφές, στηρίζοντας τις δράσεις πρόληψης και ετοιμότητας. Η θέσπιση των στόχων αυτών αποσκοπεί στη βελτίωση της ικανότητας της ΕΕ και των κρατών μελών να αντεπεξέρχονται στις επιπτώσεις των μεγάλης κλίμακας διασυνοριακών καταστροφών.

 

Ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε:

«Πριν από ένα χρόνο, η πανδημία χτύπησε την πόρτα της Ευρώπης. Πριν από ένα χρόνο, δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα της Ιταλίας για στήριξη μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Ένωσης, καθώς τα κράτη μέλη βρίσκονταν αντιμέτωπα με το φάσμα των άμεσων επιπτώσεων της πανδημίας.

Η συμφωνία που πετύχαμε σήμερα εξασφαλίζει ότι καμία έκκληση για βοήθεια από χώρα της ΕΕ προς την Ένωση δεν θα μείνει αναπάντητη. Είμαι περήφανος για την ταχύτητα, την αίσθηση του επείγοντος και τη φιλοδοξία που ενέπνευσε το Κοινοβούλιο τόσο στις προτάσεις του, όσο και στο αποτέλεσμα αυτό κάνοντας ένα σημαντικό βήμα αλληλεγγύης. Το rescEU σημαίνει ότι μαζί είμαστε ισχυρότεροι».


Το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο αναμένεται τώρα να εγκρίνουν το περιεχόμενο της συμφωνίας.

 

Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της ΕΕ δημιουργήθηκε το 2013 ως σύστημα εθελοντικής συμμετοχής των κρατών μελών για να συνδράμει τις χώρες της ΕΕ στην αντιμετώπιση των όλο και συχνότερων φυσικών καταστροφών.

 

Από το 2019, με τη δημιουργία του rescEU, η ΕΕ μπορεί να προμηθεύεται συλλογικά πόρους για την παροχή βοήθειας σε χώρες που έχουν πληγεί από καταστροφές, όταν η ικανότητα των κρατών μελών να ανταποκριθούν σε καταστροφές είναι βρίσκεται στα όριά του.

 

Κατά τη διάρκεια της σημερινής κρίσης της πανδημίας COVID-19, μηχανισμός πολιτικής προστασίας της ΕΕ διευκόλυνε τον επαναπατρισμό περισσότερων από 90.000 Ευρωπαίων πολιτών από όλο τον κόσμο.

Πάνω από 1,3 εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες, καθώς και αναπνευστήρες, μέσα ατομικής προστασίας, θεραπευτικά μέσα και άλλες προμήθειες έχουν αγοραστεί και διαμοιραστεί μέσω του rescEU για τη στήριξη των εθνικών συστημάτων υγείας.

Ένα νέο στρατηγικό ιατρικό απόθεμα στο πλαίσιο του rescEU, το οποίο επί του παρόντος φιλοξενείται από εννέα χώρες της ΕΕ, επιτρέπει στην ΕΕ να αντιδρά ταχύτερα σε κρίσεις.

Φωτογραφία από το nikos.vote

Continue Reading

Europolitis TV

Π.Ο.Ε Διαδικτυακό αφιέρωμα για το «Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου»

Published

on

Από

Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης

Διαδικτυακό αφιέρωμα με θέμα το «Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα 

8 Νοεμβρίου

 

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κα Ευτυχία Όλοφσον – Σαβιολάκη καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες αλλά και όσους παρακολουθούσανε διαδικτυακά την εκδήλωση για τα 154 χρόνια από το«Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου» λέγοντας «Ενόψει πανδημίας δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλου είδους εκδηλώσεις, αυτή τη στιγμή προέχει η διαφύλαξη της υγείας όλων μας και κυρίως των ευπαθών ομάδων, πλην όμως έχουμε χρέος να θυμόμαστε και τιμάμε όλους τους ήρωες της ιστορίας μας που θυσιάστηκαν στο όνομα της ελευθερίας.»

 

Την ιστορική αναφορά  έκανε ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών κ. Μανώλης Κουγιουμουτζής, ενώ σύντομους χαιρετισμούς  απεύθυναν ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού κ. Γιάννης Χρυσουλάκης «Την σημερινή επετειακή εκδήλωση την χαιρετίζω σαν Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών , αλλά κυρίως και  πάνω απ΄ όλα σαν συμπατριώτης σας. Σαν Κρητικός σας χαιρετώ και σας καλανταμώνω, σαν Κρητικός σπεύδω να προσκυνήσω τα ματωμένα χώματα της γης μας… ».  Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης και υπεύθυνος για θέματα Πολιτισμού και Αποδήμου Ελληνισμού  κ.Κώστας Φασουλάκης μετέφερε τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη της Κρήτης και ευχαρίστησε τους  διοργανωτές κάνοντας αναφορά για την σημασία   των δράσεων αυτών και των Κρητών ανά τον κόσμο, άξιων πρεσβευτών που διακινούν και μεταφέρουν την παράδοση του νησιού. 

Στο τέλος  πραγματοποιήθηκε  μουσικό αφιέρωμα από το Κρητικό Μουσικό Συγκρότημα των κ.κ. Μ. Καλυκάκη, Γ. Πασπαράκη και Β. Βουρβαχάκη.

Continue Reading
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ12 ώρες ago

Ένα γαστρονομικό γεύμα στη… στρατόσφαιρα, το στοίχημα ενός σεφ για το 2025

ΕΙΔΗΣΕΙΣ14 ώρες ago

Ισλανδία: Συνεχίζεται η ηφαιστειακή δραστηριότητα στη χερσόνησο Ρέικιανες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ16 ώρες ago

Γερμανία: Εφικτός ο κλιματικός στόχος του 2030, εκτιμά η κυβέρνηση

ΓΕΡΜΑΝΙΑ18 ώρες ago

Γερμανία: Το πείραμα της εβδομάδας τεσσάρων ημερών εργασίας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ20 ώρες ago

Μελέτη: Το 43% του παγκόσμιου πληθυσμού επηρεάζουν οι νευρολογικές παθήσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Γυναίκα 103 ετών συνελήφθη καθώς οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και ασφάλιση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Ισλανδία: Νέα έκρηξη του ηφαιστείου της χερσονήσου Ρέικιανες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Έρχεται το EU wallet για τους πολίτες των χωρών μελών της ΕΕ

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 ημέρες ago

ΟΕΚ Γερμανίας: Είναι σημαντικό το κράτος να ακούει τις φωνές και τις ανάγκες κάθε κοινότητας του Απόδημου Ελληνισμού

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Προβολή της Μήλου στη διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Ανοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου για τις Ευρωεκλογές 2024

ΥΓΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Ο ετήσιος προσυμπτωματικός έλεγχος για καρκίνο του μαστού από τα 40 σώζει ζωές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας απεργούν 28 Φεβρουαρίου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα 24ωρη απεργία του προσωπικού εδάφους της Lufthansa την Τρίτη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Απεργίες στα τοπικά μέσα μεταφοράς για την επόμενη εβδομάδα αποφάσισε η Ver.di

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου: “Ο εμπαιγμός δεν έχει τέλος”!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Σε εξέλιξη η νέα απεργία στα αεροδρόμια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες ago

Έρευνα: Ο αστεροειδής Δίμορφος μετά το πείραμα της NASA

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα απεργία του προσωπικού εδάφους της Lufthansa

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Ψηφίστηκε από την Bundestag η μερική νομιμοποίηση της κάνναβης

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis