Connect with us

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Εκπαιδευτικά σεμινάρια εξοικείωσης με τα ψηφιακά μέσα από την Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου

Published

on

Ο ρόλος του Διαδικτύου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας ιδίως στην περίοδο πανδημίας που διανύουμε, προσπαθώντας να εκμηδενίσουμε τις αποστάσεις.

Η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου στηρίζει τα άτομα ηλικίας 50+ να ενσωματωθούν στον ψηφιακό κόσμο και να έρθουν σε επαφή με τη χρήση της τεχνολογίας.

Στα πλαίσια προσφοράς και βοήθειας της Κοινότητας και σε συνεργασία με τον Γιώργο Λάιο, υπεύθυνο του προγράμματος „Smart Surfer – Fit im digitalen Alltag“ στην Verbraucherzentrale Berlin, η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου διοργανώνει έναν κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων – 9 ενοτήτων με στόχο την εξοικείωση των ανθρώπων ηλικίας 50+ με τα ψηφιακά μέσα.

Το πρόγραμμα δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε δασκάλους πληροφορικής, αλλά και σε όποιον θα ήθελε να ασχοληθεί με το να συνδράμει μεγαλύτερους ανθρώπους να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες και να είναι πλήρως ενημερωμένοι σε θέματα επικοινωνίας, ψυχαγωγίας, ασφάλειας δεδομένων και προστασίας των καταναλωτών και της ηθικής στο Διαδίκτυο.

Η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους και σημειώνει πως “θα μας χαροποιούσε ιδιαίτερα η συμμετοχή σας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έτσι ώστε να συμβάλλουμε όσοι περισσότεροι μπορούμε στο έργο της Κοινότητας”.

Στις 27.10.2021 στις 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί μια πρώτη συνάντηση μερικών οργανώσεων, διαδικτυακά, για τη δημιουργία ενός δικτύου εκπαιδευτών στο Βερολίνο.

Η μετεκπαίδευση λαμβάνει χώρα στα γερμανικά και είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Προβολή της ταινίας «Βενιζέλος, αγώνας για τη Μικρά Ασία» στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα του Αμβούργου

Published

on

Από

Photo credits: onkelglocke / pixabay

Η ταινία «Βενιζέλος, αγώνας για τη Μικρά Ασία» προβλήθηκε στο Αμβούργο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας του Αμβούργου από την Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης και το Σύλλογο Κρητών Αμβούργου και Περιχώρων.

Μετά το πέρας της προβολής ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους για τον εθνάρχη.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αμβούργου και της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης Ευτυχία Όλοφσον-Σαβιολάκη καλωσόρισε τους θεατές, και μαζί με τον πρόεδρο της Κοινότητας Ελλήνων Αμβούργου και Περιχώρων και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας Παναγιώτη Δροσινάκη άνοιξαν και συντόνισαν τη συζήτηση που ακολούθησε.Στην προβολή της ταινίας παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αμβούργου Νίκος Φωτεινός, ο πρόεδρος της Ελληνογερμανικής Εταιρίας Παντελής Παντελούρης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σοφία Σάμπου, ο καθηγητής στο τμήμα Νεοελληνικών και Βυζαντινολογίας του Πανεπιστήμιου του Αμβούργου Δρ Αθανάσιος Αναστασιάδης, η Ελληνίδα δημοσιογράφος Ελευθερία Κουρτίδου, καθώς και εκπρόσωποι άλλων συλλόγων του Αμβούργου και πλήθος κόσμου.

Η ταινία άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και έδωσε έναυσμα για μια πολύ ζωντανή συζήτηση.Η πρόεδρος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης και του Συλλόγου Κρητών Αμβούργου και Περιχώρων Ευτυχία Όλοφσον-Σαβιολάκη ανέφερε στον χαιρετισμό της: «Ευχαριστούμε και πάλι θερμά το Εθνικό Ίδρυμα “Ελευθέριος Βενιζέλος” για την ευγενική παραχώρηση αυτής της πολύ αξιόλογης ταινίας, η προβολή της οποίας διοργανώθηκε στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας του Αμβούργου από την Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης και το Σύλλογο Κρητών Αμβούργου και Περιχώρων, σε συνεργασία με τους λοιπούς ελληνικούς Συλλόγους του Αμβούργου.

Με τη συγκατάθεση του Ιδρύματος, στόχος μας είναι η ταινία να προβληθεί και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης. Φέτος, συμπληρώνονται 160 χρόνια από τη γέννηση του μεγαλύτερου Έλληνα πολιτικού του 20ου αιώνα. Το πολύ πετυχημένο αυτό ντοκιμαντέρ φωτίζει την προσωπικότητα του Ελευθέριου Βενιζέλου και μέσα από πηγές και τοποθετήσεις κορυφαίων Ελλήνων και ξένων ιστορικών διαφωτίζονται τα γεγονότα εκείνης της κρίσιμης δεκαετίας και δίνονται απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που μας απασχολούν μέχρι και σήμερα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Το ελληνικό φεστιβάλ κινηματογράφου της Ν. Υόρκης επιστρέφει

Published

on

Από

Photo credits: mermyhh / pixabay

Ο εμβληματικός θεσμός προβολής του ελληνικού σινεμά στις ΗΠΑ, το «Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ν. Υόρκης» επιστρέφει από τον Σεπτέμβριο, μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια παύσης λόγω της πανδημίας.

Το Φεστιβάλ αυτή τη φορά θα έχει θεματικό καλλιτεχνικό αφιέρωμα στην Κρήτη, με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών από το νησί.

Η ανακοίνωση της επαναφοράς του Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου έγινε στην 72η ετήσια εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Μανχάταν με αφορμή τη βράβευση του Έλληνα εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου ως «Πρόσωπο της Χρονιάς», με μαζική παρουσία επιφανών στελεχών της ναυτιλίας, των επιχειρήσεων, του εμπορίου, του τραπεζικού αλλά και του επενδυτικού κλάδου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Νέας Υόρκης (New York City Greek Film Festival) και γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη, η οποία μίλησε για τη σημασία του φεστιβάλ στην ελληνική ομογένεια.Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κλέι Μάιτλαντ απηύθυνε χαιρετισμό εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στα μέλη του Επιμελητηρίου, ενώ συντονιστής της μεγάλης εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Μάρκος Δρακωτός, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της αποστολής του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για τα μέλη της Κοινότητας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης Ευάγγελος Σέκερης και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, πρέσβης Ντίνος Κωνσταντίνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Λογοτεχνικό βραδινό 18 Μάη 2024, στο Κρέφελντ

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: Σπύρος Σωτηρίου

Στις 18 Μαΐου 2024 έλαβε χώρα στην Ελληνική Κοινότητα Κρέφελντ, με εξαιρετικό τρόπο, η παρουσίαση του ξεχωριστού μυθιστορήματος «Ο χορός τού Χάντινγκτον» από τον συγγραφέα του, Μιχάλη Πατένταλη, ο οποίος είναι ο ιδρυτής και Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων στη Γερμανία.

Η εκδήλωση ήταν το αποτέλεσμα της επιτυχούς συνεργασίας μεταξύ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΡΕΦΕΛΝΤ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ Α.Σ. και της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Α.Σ.

Η παρουσίαση του μυθιστορήματος έγινε από τον συγγραφέα του βιβλίου, γλαφυρά και παραστατικά, με αφοπλιστική αμεσότητα, κεντρίζοντας εξ αρχής το ενδιαφέρον του κοινού, τόσο πολύ που στο τέλος αγόρασαν όλα τα βιβλία του που είχε μαζί του ο συγγραφέας.

Πηγή φωτογραφίας: Σπύρος Σωτηρίου

Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική ήταν η σύντομη εισαγωγή – αναφορά κι επισκόπηση τής ίδρυσης και δράσης της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων στη Γερμανία Α.Σ., τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ελλάδα, διανθισμένη με ανέκδοτες ιστοριούλες προσωπικές και άλλων.

Πηγή φωτογραφίας: Σπύρος Σωτηρίου

Ο νεαρός κιθαρίστας Ares Gnauk με τις μουσικές του μελωδίες προσέδωσε εμβόλιμα ανάλαφρη χάρη, μια γλυκειά χαλάρωση και μια πολιτιστική ανταλλαγή στην όλη παρουσίαση, η οποία δεν υπήρξε έτσι κι αλλιώς καθόλου ανιαρή και κουραστική.

Το ποιοτικό αυτό λογοτεχνικό βραδινό θα χαραχτεί ευχάριστα στη μνήμη του εκλεκτού ακροατηρίου.

Πηγή φωτογραφίας: Σπύρος Σωτηρίου

Την εκδήλωση τίμησαν εκτός των άλλων με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ, κ. Βασίλης Κοϊνης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Ντύσσελντορφ κ. Αριστοφάνης Οσμανλής, αρκετοί άλλοι επισκέπτες από άλλες πόλεις, εκπρόσωποι της Ενορίας και του θεάτρου, όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας – μόνιμα και αναπληρωματικά – και φυσικά αρκετοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες της παροικίας.

Πηγή φωτογραφίας: Σπύρος Σωτηρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Κρέφελντ εκφράζει τις ευχαριστίες του στον συγγραφέα για τη συνεργασία του καθώς επίσης και σε όσους πρόσφεραν αφιλοκερδώς εδέσματα για την εκδήλωση και γενικά για την παρουσία του καθενός χωριστά, για την κάθε είδους βοήθεια, συμβολή και στήριξη στο δύσκολο αλλά ενδιαφέρον έργο της Κοινότητας.

Πηγή φωτογραφίας: Σπύρος Σωτηρίου

“Η Ελληνική Κοινότητα Κρέφελντ φιλοδοξεί να επιτελέσει στο μέτρο των δυνατοτήτων της εθνικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έργο με μια ανάλογη βαρύτητα στην πολιτιστική και γιατί όχι στην πολιτική παρέμβαση προς τη γερμανική κοινωνία με διάφορες δραστηριότητες κι εκδηλώσεις, στις οποίες καλούμαστε όλοι μας άτομα και φορείς να βοηθήσουμε και να συμβάλουμε”, σημειώνει χαρακτηριστικά το Διοικητικό Συμβούλιο.


Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου τιμά η ΟΕΚ Γερμανίας

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: ΟΕΚ Γερμανίας

“Η Γενοκτονία του Πόντου αποτελεί μια από τις σκοτεινότερες και μαύρες σελίδες της ιστορίας του 20ού αιώνα” σημειώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την σημερινή Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

“Η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου εκκρεμεί μέχρι και σήμερα. Είναι χρέος της χώρας αποφασιστικά και με συντονισμένη πολιτική στρατηγική, να αγωνιστεί και να πετύχει τη διεθνή αναγνώριση, για τη δικαίωση των 353.000 νεκρών Ελλήνων του Πόντου”, τονίζει χαρακτηριστικά η ΟΕΚ.

Η Ομοσπονδία, με σεβασμό στις θυσίες των Ελλήνων του Πόντου, απαιτεί δράση από όλη τη διεθνή κοινότητα, προκειμένου “να διασφαλιστεί η δικαιοσύνη και η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας αναφέρει:

Με απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου το 1994, η 19η Μαΐου καθιερώθηκε ως Ημέρα Μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Σήμερα δεν ξεχνάμε!

Σήμερα τιμάμε τούς 353.000 Έλληνες του Πόντου που σφαγιάστηκαν.

Τιμάμε όλους αυτούς που βασανίστηκαν, που υποχρεώθηκαν σε πορείες θανάτου, που ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους.

Σήμερα τιμάμε και όλους αυτούς που κράτησαν και κρατούν ζωντανή τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Πόντου, διατηρούν ζωντανή την ιστορία τους, για να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά τέτοιες τραγωδίες.

Η Γενοκτονία του Πόντου αποτελεί μια από τις σκοτεινότερες και μαύρες σελίδες της ιστορίας του 20ού αιώνα. Ο νεοτουρκικός εθνικισμός και ο κεμαλικός κρατικός μηχανισμός, εκπλήρωσαν με συστηματικό τρόπο το σχέδιο εξόντωσης του ελληνικού πληθυσμού του Πόντου, με τη χρήση βαρβαρότητας, βίαιων πράξεων, βιασμών και συλλήψεων και προσπάθησε με εγκληματικό τρόπο να σβήσει κάθε ίχνος της γλώσσας, της θρησκείας, των εθίμων, των παραδόσεων και κάθε μορφής ύπαρξής του.

Ο αριθμός των θυμάτων της Γενοκτονίας του Πόντου εκτιμάται σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να εγκατασταθούν σε άλλες περιοχές, όπως η Ελλάδα, η Ουκρανία, η Γεωργία και η Ρωσία.

Η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου εκκρεμεί μέχρι και σήμερα.

Είναι χρέος της χώρας αποφασιστικά και με συντονισμένη πολιτική στρατηγική, να αγωνιστεί και να πετύχει τη διεθνή αναγνώριση, για τη δικαίωση των 353.000 νεκρών Ελλήνων του Πόντου. Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις Η.Π.Α., τη Γαλλία και πρόσφατα από την Γερμανία, δείχνει το δρόμο για δικαίωση.

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από την διεθνή κοινότητα, είναι σημαντική όχι μόνο για τη δικαιοσύνη και την αναγνώριση των θυμάτων, αλλά και για την πρόληψη μελλοντικών γενοκτονιών σε άλλες περιοχές του κόσμου. Η διαφύλαξη της μνήμης των θυμάτων είναι απαραίτητη για να μην επαναληφθούν παρόμοια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο μέλλον.

Η Ομοσπονδία ελληνικών Κοινοτήτων με σεβασμό στις θυσίες των Ελλήνων του Πόντου, απαιτεί δράση από όλη τη διεθνή κοινότητα, προκειμένου να διασφαλιστεί η δικαιοσύνη και η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας. Μέσα από την αναγνώριση των γεγονότων και την ανάδειξη της αλήθειας μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα μέλλον χωρίς γενοκτονίες και κατάφωρες αδικίες αυτής της μορφής.

Ένα μέλλον όπου θα επικρατούν, η ειρήνη, η αλληλεγγύη, ο αλληλοσεβασμός και η δικαιοσύνη!

Οφείλουμε όλοι μαζί ενωμένοι να συνεχίσουμε τους αγώνες για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η ΟΕΚ στηρίζει τους αγώνες του οργανωμένου Ποντιακού Ελληνισμού όπου γης, για την διατήρηση της μνήμης άσβεστης και για την αναγνώριση της γενοκτονίας.

Όχι στην λήθη!

Οφείλουμε όλοι να θυμόμαστε και να τιμάμε!


Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Συμμετοχή της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας σε Προγράμματα του Δήμου Μονάχου

Published

on

Από

Φωτογραφία από τη σύσκεψη που συγκάλεσε ο κ. Offman στο Δημαρχείο, με εκπροσώπους εκκλησιών και θρησκευμάτων. Πηγή φωτογραφίας: Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης

Η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας προσκλήθηκε από τον Δήμο Μονάχου και έλαβε μέρος σε δύο δημοτικά προγράμματα που έχουν σχέση με την προώθηση της αρμονικής συμβίωσης των κατοίκων Μονάχου, με βάση τον αλληλοσεβασμό της πολιτισμικής ιδιαιτερότητας των επιμέρους κοινωνικών ομάδων και  την συνεχή καλλιέργεια διαλόγου των συμπολιτών μεταξύ τους και με τις δημόσιες υπηρεσίες, σε επίπεδο πολιτικό, πολιτιστικό, θρησκευτικό και κοινωνικό.  

Τα δύο αυτά προγράμματα είναι: α) „Der Dialog für Demokratie und gegen Rechtsextremismus“  (Διάλογος για την Δημοκρατία και ενάντια στα ακροδεξιό εξτρεμισμό) με συμμετοχή του Πρωτοπρεσβυτέρου Αποστόλου Μαλαμούση και β) “Münchner Charta der Religions- und Weltanschauungsgemeinschaften” (Χάρτης των θρησκευτικών και κοσμοθεωρητικών κοινοτήτων του Μονάχου) με συμμετοχή του Αρχιμανδρίτη Πέτρου Κλιτς και του Πρωτοπρεσβυτέρου Αποστόλου Μαλαμούση.

Αναλυτικότερα τα προγράμματα έχουν ως εξής:

α) “Dialog für Demokratie und gegen Rechtsextremismus”. (Διάλογος για την Δημοκρατία και ενάντια στα ακροδεξιό εξτρεμισμό)

O Αρχιδήμαρχος Μονάχου κ. Dieter Reiter προσκάλεσε στις 4.3.24 στο Δημαρχείο εκπροσώπους εκκλησιών, θρησκευμάτων, πολιτείας, δήμου, ιδρυμάτων και συλλόγων Μονάχου σε μια συνάντηση με σκοπό τον διάλογο για την Δημοκρατία και ενάντια στα ακροδεξιά μορφώματα. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος και οι δύο αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι όλων των δημοκρατικών παρατάξεων.

Μετά από διεξοδική συζήτηση τα μέλη της σύσκεψης αποδέχθηκαν ομόφωνα την πρόταση του Αρχιδημάρχου για την σύνταξη της διακήρυξης GemeinsameErklärungfürDemokratiegegenRechtsextremismusμε ένα λογότυπο, και την κοινοποίησή της σε όλα τα μέσα γενικής ενημέρωσης.

Στη 2η σύσκεψη, στις 16 Απριλίου 2024 προτάθηκε, μεταξύ των άλλων, από τον Αρχιδήμαρχο και η δραστηριοποίηση των μελών της σύσκεψης και όλων των συμπολιτών Μονάχου για συμμετοχή στις Ευρωεκλογές 2024, με αφορμή και το φετινό ιωβηλαίο των 75 χρόνων (στις 23.5.24) του Γερμανικού Συντάγματος (Grundgesetz für die Bundesrepublik Deutschland).

Πηγή φωτογραφίας: Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης

Ο Δήμος Μονάχου αναλαμβάνει μια εκστρατεία με τον τίτλο: „Die Würde des Menschen ist unantastbar. Wählen gehen für Demokratie und Menschenrechte“, με αφίσες σε δημόσιους χώρους και στα μέσα γενικής μεταφοράς, στη δημόσια τηλεόραση και στις οθόνες ενημέρωσης πληροφοριών, με σκοπό να προτρέψει του δημότες να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές.

β) ” MünchnerChartaderReligionsundWeltanschauungsgemeinschaften(Χάρτης των θρησκευτικών και κοσμοθεωρητικών κοινοτήτων του Μονάχου).

Ο Δήμος Μονάχου έχει ιδρύσει  από το 2021 μια υπηρεσία με τον τίτλο BeauftragterfürdeninterreligiösenDialog και με σκοπό την προώθηση του διαλόγου μεταξύ του Δήμου Μονάχου και των εκκλησιών και των λοιπών θρησκευμάτων Μονάχου του Δήμου. Διόρισε ως Επιτετραμμένο του Δήμου για την υπηρεσία αυτή τον κ. Marian Offman, δημοτικό σύμβουλο από το 2002 – 2022 και επανεκλεγέντα από το 2023.

Ο κ. Offman είχε την πρωτοβουλία να συγκαλέσει στις 5.10.23 σε σύσκεψη στο Δημαρχείο εκπροσώπους των εκκλησιών και θρησκευμάτων για την συζήτηση και υπογραφή μιας διακήρυξης με τον τίτλο: “MünchnerChartaderReligions-undWeltanschauungsgemeinschaften” και με σκοπό την δημοσιοποίησή της στη κοινωνία του Μονάχου.

Ο πόλεμος όμως μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7.10.23 και η διακοπή των σχέσεων μεταξύ των εκπροσώπων της Εβραϊκής Κοινότητας Μονάχου και των Μουσουλμανικών συλλόγων Μονάχου, εμπόδισε την προώθηση και υλοποίηση των θεμάτων αυτής της διακήρυξης.

Πηγή φωτογραφίας: Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης

Στις 17 Απριλίου 2024 έλαβε χώρα στο Δημαρχείο η 2η σύσκεψη υπό την προεδρεία του κ. Offman κατά την οποία συμφωνήθηκε ομόφωνα από όλους (και από τους εκπροσώπους της Εβραϊκής Κοινότητας και των Μουσουλμάνων Μονάχου) να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ του Δήμου και των εκκλησιών και των λοιπών θρησκευμάτων Μονάχου και να υπογραφεί εκ νέου η διακήρυξη ” Münchner Charta der Religions- und Weltanschauungsgemeinschaften”, με μια μικρή συμπλήρωση και τροποποίηση του αρχικού κειμένου της.


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστολική ψήφος: Προσβάσιμο το ψηφοδέλτιο για τα ΑμεΑ

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: Dimitris Papamitsos

Προσβάσιμη στα άτομα με αναπηρία είναι η επιστολή ψήφος για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Το ψηφοδέλτιο έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση epistoliki.ypes.gov.gr/myvote, όπου όσοι δεν είναι σε θέση να συμπληρώσουν χειρόγραφα το ψηφοδέλτιο μπορούν να το συμπληρώσουν ψηφιακά, επιλέγοντας το κόμμα και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της αρεσκείας τους, να το εκτυπώσουν και να το τοποθετήσουν στον φάκελο ψηφοφορίας.

Η πρόβλεψη αυτή προστίθεται σε μία σειρά πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει συνολικά το Υπουργείο Εσωτερικών για τη διευκόλυνση των εκλογέων με αναπηρία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η κείμενη εκλογική νομοθεσία, οι ψηφοφόροι με αναπηρία ψηφίζουν κατ’ απόλυτη προτεραιότητα.Συγκεκριμένα, προβλέπεται η διαμόρφωση χώρου υποδοχής και υποστήριξης εκλογέων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα για τα εκλογικά τμήματα που δεν βρίσκονται σε ισόγειο όροφο και δεν πληρούν τα κριτήρια προσβασιμότητας ΑμεΑ.

Παράλληλα, με τον νόμο 5084/24 με τον οποίο θεσπίζεται η επιστολική ψήφος προβλέπεται:

– η μετάδοση μηνυμάτων κομμάτων και συνεντεύξεων πολιτικών αρχηγών υποχρεωτικά στη νοηματική ή/και με υπότιτλους,

– η δυνατότητα πρόσληψης δεύτερου γραμματέα από δικαστικούς αντιπροσώπους Ατόμων με Αναπηρία καθώς και

η δημιουργία μητρώου καταστημάτων ψηφοφορίας και εκλογικών τμημάτων, πρωτοβουλία η οποία αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μετά τις ευρωεκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 ώρες ago

easyJet: 22 νέα απευθείας δρομολόγια προς την Ελλάδα από το εξωτερικό

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ7 ώρες ago

Τα πρώτα επιστημονικά δεδομένα από την διαστημική αποστολή Euclid

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ12 ώρες ago

Προβολή της ταινίας «Βενιζέλος, αγώνας για τη Μικρά Ασία» στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα του Αμβούργου

ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες ago

Μελέτη πανοπλίας 3.500 ετών τεκμηριώνει την πολεμική τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ15 ώρες ago

ECMWF: Από τα πιο θερμά καλοκαίρια των τελευταίων ετών αναμένεται να είναι το φετινό

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Αυτοκίνητο: Αύξηση στις πωλήσεις ηλεκτρικών και υβριδικών στην ΕΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Ευρωπαϊκή ημέρα Natura 2000: Υπό απειλή το 21,5% των ειδών ζώων, φυτών και μυκήτων

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες ago

Γερμανία: Αυξήθηκαν μέσα στο 2023 τα εγκλήματα με κίνητρο την ακροδεξιά ιδεολογία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

ΕΕ: Πράσινο φως στους πρώτους κανόνες για την τεχνητή νοημοσύνη παγκοσμίως

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 ημέρες ago

Το ελληνικό φεστιβάλ κινηματογράφου της Ν. Υόρκης επιστρέφει

Deutsch3 εβδομάδες ago

Litanei des Epitaphs in der Griechische Gemeinde Erlangen

ΑΝΑΚ/ΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

KKE: Στη Γερμανία ο Δ. Κουτσούμπας στις 9 – 11 Μάη

Deutsch3 εβδομάδες ago

Osterbotschaft 2024 des Metropoliten Augoustinos von Deutschland, Exarchen von Zentraleuropa

Deutsch3 εβδομάδες ago

Frauen-Empowerment-Gruppe bei der Hellenische Gemeinde zu Berlin e.V.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ4 εβδομάδες ago

1ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη – Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης»

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 ημέρες ago

Λογοτεχνικό βραδινό 18 Μάη 2024, στο Κρέφελντ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες ago

202.556 Έλληνες θα ψηφίσουν με επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές

Διατροφή4 εβδομάδες ago

Θαλασσινά-Πως ξεχωρίζουμε ότι είναι φρέσκα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ2 εβδομάδες ago

H υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Κρυσταλλία Αρμενάκη κοντά στην ομογένεια της Γερμανίας 9 και 10 Μαΐου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 εβδομάδες ago

Απόψε ο Α’ ημιτελικός της Eurovision 2024

Europolitis TV1 μήνα ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV2 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV12 μήνες ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV3 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis